![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Quote:
Inca ceva, pentrolul ne mai tine aproximativ 200-300 de ani, inafara de faptul ca motoarele diesel polueaza, cele noi mai putin cei drept, COSTA MAI NOU LA FEL DE MULT CA BENZINA ! aici imi da cu praf in ochi. |
Tocmai americanii au cele mai multe statii de prelucrare a biodieselului acasa la particulari. Dar din cauza de paranoia nu de costuri.
Le place sa fie independenti probabil. Romanilor le place sa dea 5ron + pe un litru de benzina, la un consum de 10% platesc 5 ron pe 10km.Daca ai consum de 15% ca stai la oras si ai bmw 525 parca nu iti vine sa te duci la serviciu cu masina in fiecare zi. Si ti-a mai scazut si salariul cu 25% si o sa creasca pretul benzinei din nou cu cresterea tva-ului. Viitor luminos. Asa se transforma topicul asta intr-un topic horror :D |
Eu cred ca viitorul(cel putin cel imediat) va fi hibrid, cu o tot mai mare inclinatie catre electric tot mai mult, si combinat cu biocombustibili. Totusi intr-un viitor mai indepartat prevad masini 100% electrice, si care sa ruleze si cu o viteza mult mai mica decat pana acuma in trafic de oras, iar pt calatoriile rapide maglev-uri, viteza legala maxima eu prevad ca va mai scadea un pic mai ales prin introducerea a tot mai multe masini cu consum mic si deci viteza maxima mica. In oras probabil ca va fi 40-45kmph iar inafara loc 90-100 si pe autobenzi 120, si vitezele vor fi respectate tot mai mult pt ca s vor implementa tot mai multe camere de supraveghere cu radar. Intr-un fel asta ar fi o treaba buna la cati habarnisti si speriati intr-ale condusului sunt la noi in trafic. Oricum la ce sa iti mai trebuiasca masina tare cand cu 5-10$ o sa poti face o calatorie de 1000km cu maglev-ul cu 300kmph viteza medie :D
|
Tu esti mai mic ca mine :D Poate apuci sa vezi autostrada terminata.
Maglev poate pentru stranepotii tai care se vor muta intr-un paradis fiscal cum va fi... Albania . Berceanu asta o avea nepoti?? |
Quote:
|
Quote:
E clar ca urmand acest scenariu in viitor vor disparea masinile cu , combustibili clasici. |
Daca tot vorbim de progres, eu sper ca in viitor sa se abandoneze complet tot sistemul rutier si sa treaca lumea pe sistemul aerian, mult mai ieftin de intretinut, nu necesita reparatii si milirde aruncate pe geam.
|
Quote:
Frate cu t-rex? Stiai ca din dinozauri se face practic benzina??? :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
80-120 daca vreau sa-l fac cum trebuie clar nu-l fac cu a 4a la benzinar. La Vectra n-am nici 3000rpm intr-a 4a la 80.
|
Quote:
|
Depinde ce doresti de la masina dar mai nou si diselurile cu turbina fac fata foarte frumos si plus ca motoru disel are viata mai lunga acuma ma rog fiecare cu parerea lui chit ca am un benzinar mi se par super ok si diselurile mai ales generatia noua ;;)
|
Quote:
|
benzina frate ca nu e tractor ;)
|
Quote:
Nu-i tractor dar te cam arde la buzunar. Uite de ex. eu saptamana trecuta am fost pe TF plecand din judetul Iasi. 950km dus intors prin Onesti-Bv in aceeasi zi. La finalul zilei consumasem 40L de motorina, asta inseamna 4.21L/suta. Nu vreau sa imi imaginez cata benzina as fi consumat cu o masina pe benzina si mai ales cat ar fi costat. Pot sa spun ca sunt norocos, nici macar aia 40L de motorina nu m-au costat nimic :D In cazul meu clar motorina, daca nu as avea gratis m-as mai gandi. Cand mergeam cu dacia 1310 la Lacu Rosu nu-mi ajungea un rezervor plin.Trebuia sa car canistra dupa mine pt. ca nu aveam incredere in statiile fantoma de pe drum. |
Quote:
|
Quote:
La ce intretinere? la ce te referi? O revizie la un diesel ( normal pana in 2000cc) e cu 50 , 100, maxim 200 ron mai scumpa decat la un benzinar. Economisesti 400 -500 ron pe an la revizii ca ai benzinar, dar dai pe partea cealalta cvadruplu la consum. |
Eu ma multumesc si cu turatii mai putine dar cuplu destul de puternic incat sa ma tin de volan cand demarez cu "tractorasul" :)
Oricand as prefera un diesel ca masina de familie ,de plimbari zilnice si destul de lungi iar pentru forjat cu siguranta as alege un benzinar turbo. |
Quote:
Uite, luam ca exemplu Astra J 1.4T 140cp 6 trepte. Consum declarat: 4.8extern, 7.5urban. Aceeasi putere la Golf, de exemplu, pe motorizarea diesel este la o cilindree de 2l. Acum pune in balanta diferenta de costuri la revizii (cat de mica ar fi ea), diferenta de impozit, rca, si ai sa vezi ca in cazul in care nu faci mai mult de 20000km pe an, nu prea iesi in avantaj cu diesel-ul. Cat despre revizii, daca stii unde sa le faci, chiar si folosind consumabile din cele mai scumpe tot iesi mai ieftin decat la reprezentanta. Si mult mai bine dpdv al calitatii (considerand ca pui consumabile calumea). E mai greu daca ai masina in garantie, problema de care ma lovesc si eu. |
Recent m-am urcat in Spania intr-un taxiu Golf 4 variant, ma uit pe kilometraj, vad 380.000 km, ma gandesc ca o fi facut ceva kilometri, dar mergea bine. A doua zi un alt taxiu, un golf 5 plus, m-am speriat putin cand am vazut kilometrajul care afisa nu mai putin de 570.000 km. Nu suna ca in ziua cand a iesit din showroom, insa mergea ok, iar la ce sofer avea de 200 de kg ce gafaia cand schimba vitezele chiar mi-a creat o impresia buna. Nu stiu sigur ce motorizare era , dar dupa sunet clasicul 1.9 .
|
Foarte misto la diesel este cuplul mare la turatii mici/medii, alea dau placerea condusului si mai ales confortul+consumul scazut de combustibil. Iar despre fiabilitate, nimic de zis, numai in Romania nu tine "diesel" din 2 factori, unu soferi imbecili care nu stiu sa mearga cu diesel si merg subturat, 2 motorina foarte proasta si service facut aiurea .
Si eu sunt de aceeasi parere ca intretinerea la diesel scumpa este un mit, am avut diesel, legendarul 1.9tdi si intretinerea era banala, 5 l de ulei + vreo 4 filtre, pana in 3 milioane. Un diesel merge fara interventii la motor vreo 400 de mii de km, adica vreo 10 ani minim daca il exploatezi corect. |
Quote:
Daca sti cum sa mergi cu un diesel, nu ai probleme grave, si per total iesi mai ieftin decat cu un benzinar ( asta daca faci peste 15000 km pe an ). Cine vrea sa ma contrazica, sa imi dea un benzinar si ii promit ca in o saptamana, motorul e bun de aruncat ! |
Crezi ca daca imi dai mie 2.0 tdi-ul tau nu ti-l fac praf intr-o saptamana daca imi prind mintea ? Cred ca intr-o zi e pe butuci, asta e valabil la orice masina si nu e relevant.
|
Quote:
|
Da, am auzit si eu ca in Civic sunt implementate tehnologii extraterestre. In japoneze in general, mai putin in Lexus si Toyota, s-au certat pe stargate cu Nissan si astia i-au cam sabotat la cristalele de dilitiu.
|
Quote:
De fapt nu, n-as reusi. Ar trebui sa schimb volanta de 10 ori si as ceda psihic:lol: |
Eu am avut si benzina si diesel multi ani.
Ciudat la diesel era ca mereu mi se parea ca bate cate ceva, ca are un zgomot anormal fata de cel din ziua anterioara.Dar e doar paranoia. Si chin cum si-a luat dieselul 3 ani de zile si-a luat si benzinarul ( i s-a schimbat motorul la 50000km pe garantie ca papa ulei :D ). Si m-am apucat sa modific si benzinarul si dieselul.La benzinar m-a limitat turbina si electronica foarte mult. La diesel am crescut puterea de la un punct asteptand in fiecare zi sa crape un piston, sa iasa o biela prin bloc,sa mi se strice bimasica,sa mi se sparga turbina.Si nimic.Turbina originala am schimbat-o si merge si in ziua de azi pe alta masina tot resoftata. Am chinuit si 1.5dci si 1.9tdi si 1.9tdci.Unul singur nu mi s-a stricat.Si chinuit la modul mers cu duba ca la curse :D La benzinare trebuie sa ai mereu grija cu raportul ala stoichiometric ca iti topesti pistoanele, sa ai benzina buna ca nu mai fuge,sa schimbi pistoanele ca ai ajuns la limita lor, electronica nu ti-o face oricine cum trebuie si te chinui mai ales daca ai un motor mai deosebit.De preturi nu mai vorbim pentru modificari ca ne ducem pe copca rau.Si colac peste pupaza mai consuma si al dracu de mult daca vrei sa fuga. Intr-adevar performante de top numai cu benzina o sa scoti :D Dar noi nu avem masini de top si cine are bani sa faca o astfel de masina nu sta pe forum. |
Quote:
Quote:
Am scris clar, daca sti cum sa te porti cu un diesel nu ai probleme, normal ca daca esti taran il strici, iar regula e valabila si la un benzinar! Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
p.s.: fii, ştii... |
Quote:
|
Quote:
|
ce repede faceti voi praf motoarele ...eu totusi cred ca daca primiti o automata si nu va da nimeni bani de gaz dupa 1 saptamana motorul va merge fix la fel.. poate dati in 2-3 garduri ,borduri..
|
Quote:
Automata am si eu, nu te lasa sa distrugi nimic instant, o poate conduce si un copil, ca nu are ce sa strice. Dar motorul poate fi ditrus (in timp mai scurt sau mai lung) si in alte moduri. |
Quote:
Sa strici intr-o sapt motorul la o masina nu e asa greu.....cred ca si pe cel de pe cobra de 3.0 de 88 de cai il termini repede daca tii neaparat sa faci asta. In plus e foarte ambigua si faza cu distrusul unui motor. Cat credeti ca va tine daca ii pui pe la buson niste dot3 sau acetona sau chiar si numai apa. Sau daca nu ai voie decat in masina sa te desfasori.....si asa poate mai repede strici cutia sau ambreajul mai ales la diesel cum zicea cineva mai sus... |
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 19:57. |
- Copyright 2026 4Tuning