![]() |
Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale
Zice-se ca la "continentul" descoperit de Columb (mai bine s-ar fi si inundat) s-ar fi stiut de miscarile de protest de arabi. Totusi de ce ne dam noi cu americanii? Nu vreau sa incep sa injur americanii! Problema este mult mai grava la ivel national: pretul combustibilului creste, statele europene (cum ar fi Romania) depind de accizele carburantilor, subvetiile la agricultura scad, chimicalele introduse in alimentatie cresc (pentru creterea profitului), abureala cu poluarea "prinde", TVA-ul de 24% la toate produsele din Romania inclusiv alimente (nu degeaba mentionez "inclusiv alimente"), devalorizarea leului (moneda nationala), se pastreaza mana de lucru ieftina in Romania, deci profit majorat pentru firmele straine investitoare in Romania, asa ca sa stam relaxati ca statul are grija de noi.
|
Quote:
Quote:
Quote:
si alea sunt aduse din wagadugu ,,,, e dilema mare ? |
Preţurile pe litru la benzina de 95 în mai multe ţări, echivalent în moneda noastră în ianuarie:
Rusia: 2,88 RON Republica Moldova: 2,94 RON Ţările din Asia de Sud-Est (Vietnam, Thailanda, Taiwan): 2,6-3,00 RON China: ~3,00 RON Serbia: 4,28 RON Coreea de Sud: ~4,5 RON Polonia: 4,34 RON Cehia: 5,4 RON Japonia: 5,3 RON Ţările vest-europene: 5,53 – 6,34 RON (Excepţie: localităţi de graniţă duty-free în Italia: ~3,8 RON) Grecia: 6,4 RON Turcia: 8,00 RON ~Nautilus |
Quote:
S-a mai zic de alta discutie intre doua taranci care zicea ca o venit si le-o luat ciresele de acasa cu 2 lei si in piata erau 6 lei si 8 lei kg in weekend.. Pe mine statul asta nu mai ma reprezinta demult si vorba aia nu e prost cine cere e prost cine da Quote:
|
Quote:
de fapt statul suntem noi nu sau cum se aude suntem doar niste oi |
Quote:
Ne mai intereseaza si salariul mediu net din tarile enumerate. Multumim @Nautilus! In anul 2008 cand le-am spus socrilor mei sa nu voteze "Basescu-PDL" ca ne ia "mama dracului" m-au luat in deradere, sotia m-a sustinut, iar acum socrii se dau "faultati"...mai ales cand la inceputul anului 2009 s-a anuntat luarea imprumutului de la FMI am zis ca ne ia ... "mama dracului"...tot nu m-au crezut multe persoane! Acum sa suporte acele persoane! Eu inca ma descurc! Nu vreau sa schimb subiectul discutiei, dar sustinatorii PDL nu mi-au putut spune decat "da' ce, ceilalti erau mai buni?". Asa ca pe acest principiu au "iesit votati" de "capsunari". |
Mai bine n-ai fi întrebat asta, ai fi dezamăgit să afli că pentru un chinez de rând fără studii şi fără funcţii în vreo corporaţie maşina e cam la fel de greu de obţinut cum era pentru noi pe vremea Împuşcatului, iar cei 3 RON/litru sunt o avere :)
~Nautilus |
Quote:
ca de cei de la psd se ruga fmi sa ea imprumuturi de la ei dar nu au fact-o ca cunosteau riscul la care supun tara asa astia ne-au vindut si stranepotii nostri ca sclavi o sa vedeti ce vine ..... parasiti trara cit mai puteti dosarele penale ale lui x avea 4 ani de presedentie faptele se prescriu dupa 5ani deci ca sa cistige si sa fie liber ne-a vindut pe noi si stranepotii nostri sa dea domnu sa ma insel dar .... acuma se vede adevaru ca sa nu iasa lumea in strada ii mai haitueste pe unu pe altu si tot asa face treaba doar sa nu iasa altele in evidenta uitativa de curiozitate la stirile de pe realitate un trust in lupta cu puterea si celelante posturi o sa vedeti o diferenta mare tare vam lasat o saptamina placuta |
Oare cand o sa intelegeti ca degeaba distrugi 2-3 vami in care se fura.
Peste MAXIM 1 an se fura din nou. TOT ACOLO ! de ce nu intelegeti ca ORICE ar veni la putere NU o sa fie BINE ? sistemul in sine e depasit :) a fost bun cat a fost. si cand te gandesti ca tot ce trebuie sa faci ca sa schimbi ceva e sa nu mai bagi de la petrom si omv si sa bagi de la ceilalti da niste mizerii ordinare cum sunt neamu asta de mekerziti ordinari si boschetari, nici macar atat nu reusesc sa faca. nu cere nimeni sa iesi in strada sa-ti risti libertatea integritatea corporala nimic.. tot ce se cere e sa nu mai alimentezi de la 2 firme.. atat.. si nici atat nu se face... sunt omvurile si petromurile pline de ce ? neam de curve ordinare... 92% din populatia romaniei, dovedit stintific... neam de curve. studiu facut de http://www.m-amsaturatdeneamulastaor...eabade2lei.com |
|
Libia:
"Oil shipments from Libya’s rebel-controlled eastern territory may have resumed, the Wall Street Journal reported, citing Hassan Bulifa, a member of Arabian Gulf Oil Co.’s management committee. A tanker carrying 700,000 barrels of crude was expected to depart yesterday from Tobruk in northeast Libya, Bulifa was quoted as saying. The tanker may be bound for China, he said. Arabian Gulf Oil is Libya’s largest oil producer and the only oil company based in the country’s opposition-controlled eastern territory, the Journal said." http://www.bloomberg.com/news/2011-0...ay-spread.html Concluzia: oricine e la putere, Gaddafi sau altcineva, are nevoie de bani şi trebuie să vândă petrol ca să obţină bani. Oricine are de consumat, consumă şi plăteşte. Chiar dacă dispar "portocalele" de la putere, nici "roşiile", nici "omizile roşii-alb-verzi" de la noi n-au treabă cu piaţa petrolului, ultima dată când au mai avut ceva de spus a fost atunci când au dat Petromul pe un leu. Singurul lucru care le stă la îndemână este să taxeze, pentru a acoperi găurile din buget. Aşa cum s-a întâmplat la greci, care plătesc cel mai scump carburant din întreaga UE, 6,4 RON/litru minim, fiindcă accizele pe carburant trebuie să alimenteze buzunarul gol al Statului. De asta toţi îşi ţin gura bine închisă, fiindcă ştiu că n-au ce promite. Totul depinde de noi şi de ceilalţi consumatori. Astfel încât, ceea ce le putem face noi este să consumăm cât mai puţin cu putinţă. Şi nu numai când e vorba de carburant, dar şi când putem evita să folosim taxiul, când avem nevoie de un produs ar trebui să nu-l cumpărăm din staţiile de benzină, să fugim de OMV şi Petrom mai rău ca de ciumă chiar şi atunci când cumpărăm carburant, şi aşa mai departe. Dacă speră cineva să iasă în stradă ca în Egipt pentru a-i da jos pe gogomanii care ne conduc, e un efort inutil fiindcă nu duce la alt rezultat decât a aduce nişte gogomani şi mai mari în locul lor. Prin metode mai neconvenţionale, sau prin metoda legală - "alegerile din 2012" cu care ne bate la cap presa mogulească. Se ştie că atunci când a fost alungat CDRul la alegeri n-am câştigat altceva decât faptul că am rămas cu Năstase. Care şi-a cam făcut de cap cu privatizările şi cu impozitele de 45% :p ~Nautilus |
https://www.facebook.com/profile.php?id=100002100728205
un nou partid...deschis pe facebook...oare au baietii astia vreo sansa? pentru ca daca ar avea, eu as fi alaturi de ei. Rog sa nu se considere reclama. |
Benzina şi motorina s-ar putea scumpi cu 30%
În cazul în care preţul petrolului va trece de 150 de dolari barilul, benzina şi motorina s-ar putea scumpi cu 30%, avertizează marile companii petroliere. Două companii deja au majorat preţurile cu până la 9 bani pe litru. |
Cum au spus spartanii, "dacă" :) Nici Wall Street-ul, nici Bruxelles-ul nu sunt interesate să ducă la o paralizare totală a economiei.
Spre exemplu, în momentul de faţă, Brent-ul şi WTI-ul s-au stabilizat cam la aceeaşi cotaţie de vineri. Situaţia va scăpa de sub control într-o singură împrejurare, atunci când încăierările vor ajunge la revoluţie în toată regula în Arabia Saudită. De spart capul şi-l vor sparge, iar barbarii care o conduc vor sfârşi urât de tot, dar cel puţin câteva luni de zile va fi o adevărată catastrofă. ~Nautilus |
domnilor tara noastra produce si are zacamant de potrol nu suntem mina intinsa la arabi asa ca prea putin ma intereseaza ca arabi isi rup capul
|
Zacamintele "noastre" de petrol sunt concesionate pe niste ani buni unor companii straine. De conducerea noastra luminata. Asa ca nu prea sunt ale noastre.
|
Ştire de azi:
"Most ships picking up Libyan oil cargoes have done so successfully in the past week, said Bob Knight, head of tankers at Clarkson Plc, the world’s largest shipbroker. “The threat to supply overall doesn’t look as dangerous as it did last week,” said Tim Evans, an energy analyst at Citi Futures Perspective in New York. “Events in Libya seem to be moving steadily in one direction, with oil production apparently not dropping further and some exports being loaded.” " Cum ar fi spus proverbul românesc, "frate, frate, petrolul e pe bani" :D ~Nautilus |
Cat e F.M.I.-ul in floare...o sa ne cam doara.:cry:
|
Si aici se sustine boicotul: http://www.inputereata.ro/campanii/b...om_omv__1.html
Partea buna e ca dupa inregistrare poti sa adaugi sumele cu care ai alimentat de la alta companie. Astfel or sa se vada in viitor pierderile cauzate :) ! |
Quote:
Cu mici exceptii romanii s-au dat cu cei mai puternici(de-a lungul istoriei),dar nu am avut de castigat,doar de pierdut. In privinta Petrom/OMV trebuie sa renuntam sa mai alimentam de la ei.Boicot national impotriva lor. |
eu nu mai alimentez demult de la petrom, si asa inainte doar ocazional bagam de la ei, de cand sunt in romania am alimentat numai de la LUKOIL si sunt multumit.
|
Quote:
|
eu de la lukoil la petrom nu am mai alimentat de 2 ani ca in loc sa bag benzina de 95 am bagat apa cu cifra octanica de 95 la pompa
|
Quote:
ON: Anul ăsta, de 3 luni, decât de la Lukoil alimentez. De Petrom nu vreau să mai aud! |
Cum ne iubeste statul din nou!!
Prevederile legale privind aplicarea accizei reduse pentru produse energetice care conţin în volum produse obţinute din biomasă au fost abrogate începând de marţi Acest lucru determină scumpirea carburanţilor, cu 8 bani/litru în cazul benzinelor cu conţinut de minim 5% biomasă şi cu 6 bani/litru în cel al motorinelor cu conţinut de minim 5% biomasă, comercializate în staţiile Petrom, informează compania. Modificarea de preţuri vine ca urmare a creşterii nivelului accizelor, prin eliminarea facilităţilor pentru promovarea utilizării biocarburanţilor. Până la această dată, produsele cu conţinut de biomasă beneficiau de o acciză redusă. |
În cazul ăsta, dacă tot e vorba de benzină (98-101) de aproape 6 lei/litru, fiindcă undeva pe acolo va fi, şi nicio staţie nu oferă vreun avantaj, măcar de câţiva bani, prefer să pun numai Rompetrol Alto 101 atunci când voi folosi maşina. Puţin, dar bun :D
~Nautilus PS socotind toate zilele în care am mers cu maşina, probabil n-am dat mai mult de 250 de lei pe carburant în 2 luni şi jumătate. Ţeapa lor. |
Buna Seara,
ma adresez la colegii mei "boicotistii" de benzinarii care nu mai fac gargara aici pe forum cum au facuto intro vreme,oare de ce ma intreb? Eu cand am zis ca degeaba ma injurat si ma scuipati ca nu o sa aveti sanse voi nu ca eu sunt prost si ca din cauza celor ca mine merge tzara pe ****.Se vede ca din cauza mea=)).La noi in firma sunt 13 dube la care facem plinu din 3 in 3 zile + inca 6 masini ale sefilor + 4 al supervizorilor care fac pe saptamana plinu...faceti voi socoteala,si in toata tzara inca vreo 100-150 de masini pe putin si alimentam numa de la OMV:)) si astia suntem numa noi...boicot la OMV nu mai alimentati...hai ca deja ma amuza toata treaba asta...cand trec pe la omv-uri rar este cand nui nimeni la 1 pompa....deci mah fratilor....continuati reluati boicoturile capoi va mai da la stirile de la ora 5 la pro tv si ne radem:)) ca altceva nu se poate...si aia care se simt si stiu ca mau injurat sa se gandeasca inca 1 data ce am zis io...nus nostradamus da eu am zis=)) adio |
Cât timp nu ai făcut nici cel mai mic efort de a convinge conducerea că Lukoil e o opţiune mai avantajoasă, ţi-ai meritat înjurăturile.
~Nautilus |
Bai frate astia sunt nebuni cu preturile lor,mie rau.Sunt gata sa particip la orice protest posibil...cine stie. Pana una alta ma duc in beci sa caut Pegasul :D:D
|
Sc0fy, nu inteleg care e problema ta ca boicotam noi petrom-ul si daca avem sanse sau nu. Nu cred ca alimentam din buzunarul tau, deci daca nu sustii boicotul macar lasa-ne pe noi linistiti.
|
nautilus...in primu rand nu cred ca poti tu sa itzi convingi firma multinationala sa faca card de la Lukoil.. ii vb de discounturi si dealea dealea...crek nu traiesti pe pamantu asta daca afirmi astfel de lucruri...alnebun si tu esti pe treaba ta...io nu am nicio problema:)) chiar ma bucur ca boicotati si bine faceti..dar in aceleasi timp rad cat va strofocati si nu intelegeti ca nu aveti ce face...in fine...parerea mea ii parerea mea...si fiecare is poate exprima parerea intrun mod civizilat...deci,ciocolata vine de la greci..bye:*
|
Azi am trecut pe la petrom de curiozitate si era PLIN de masini, in comparatie cu oricare alta benzinarie din oras(Targoviste) ...
|
Sc0fy stiu ca deocamdata nu avem sanse dar cu timpul or sa afle din ce in ce mai multi si cand benzina o sa se faca 6 lei sa vezi cati or sa ni se alature. Deasemenea personal nici nu ma intereseaza pretul benzinei ca sunt sofer de weekend (doar 30.000 de kimi facuti in 2 ani) dar pur si simplu ma scot din sarite astia cand cu petrolul nostru ne bag motive gen Liban ptr cresterea pretului + ca in mod normal petrolul de acum ar trebui sa influenteze pretul de peste 3 luni (cel putin asa se intampla cand e vb sa scada pretul - stiti domne noi avem petrolul de acum 3 luni care l-am luat scump).
|
vreti sa faceti ceva destept
ducetiva la benzinarii cu biciclete triciclete si cu trotinete cu role carucioare si alte mijloace de transport si aruncatile -n benzinarii cu monezi de 1 ban atit merita luativa si canistre cu voi si alimentati cu sume infime |
Quote:
|
Quote:
|
Va rog eu frumos ceva, NU mai tratati acesta problema (cresterea pretului carburantilor) doar din punct de vedere sofer-masina-consum. Ganditi-va ca odata cu aceste cresteri de pret ale carburantilor SE SCUMPESC si ALIMENTELE.
Eu, poate imi permit sa alimentez si cu 10 lei litru, si cu 100 de lei litru. NU asta e problema principala. Pana la urma nu ne-am nascut in masini! Problema este, cum am zis si mai sus, cresterea preturilor la alimente. |
Quote:
|
Quote:
|
din data de 5 ianuarie 2011 nu mai alimentez de la petron sau omw.
o singura data s-a intamplat in tot acest timp pt ca am fost neateant si ramaneam in pana prostului, dar nu mi-a fost rusine si am bagat de 10 lei:twisted: |
| All times are GMT +2. The time now is 19:01. |
- Copyright 2026 4Tuning