![]() |
Re: Cand au inceput circuitele in Romania?
Interesante povestiri Moshu :-P , ha ha, este o placere sa le citesti... oare ce mai face Oradea ??? ce mai stiti de cei doi 'Easter Man" din Oradea ?Wilhelm KULPINSKI si inginer Lajos Nabosnyi:rolleyes2 off... de cand am plecat in italia nu am mai reusit sa sun la domnul Nabosnyi...
|
Stiu ca pregatesc ceva tot pe specific dar... :rolleyes2 ...e secret de stat :lol:
Fac o completare dupa 20 min...ma sunat mecanicul meu de atunci si mia spus ca se pare ca cei 2 Kulpinski si Nabosnyi pregatesc ceva de F3...asa o fi ?...este posibil pt ca Wilhelm Kulpinski fata de care am o stima deosebita(nu pe pe pista :mrgreen: ) este in stare de orice :) |
2 Attachment(s)
draga Nelutzu
2 poze pentru tine |
9 Attachment(s)
poze cadru :rolleyes2
|
Cornele nu stiu ce ai auzit tu,motivul pentru care am renuntat la monococa a fost pur si simplu de natura tehnica si anume dupa primul an au aparut rupturi(fisuri) in monacoca pe care le am tot cirpit se pare ca tabla de aluminiu nu a fost cea adecvata.O alta monococa nu am putut construi findca mia lipsit sprijinul tehnic.in concluzie am inceput inca in 1986 constructia de teava in paralel am concurat inca in 1987 cu nomocoa de aluminiu mam despartit tare greu de ea.Daca mai doreste cineva alte amanunte,cu drag.Pentru mine este mai usor sa raspund la indrebari,fiindca sint atatea de povestit
Draga Nelutzu sint inca sub influenza ultimelor stiri,placut surprins,cu ce pot am sa ajut telescoapele de fata leam folosit si in spate.Cea mai dificila problema ,dupa parerea mea sint fuzetele cu bine Tibi |
1 Attachment(s)
Quote:
Ce as vrea sa stiu:-) -cutia ce rapoarte a avut daca mai tineti minte, era de Dacia -nu stiu ce telescoape si arcuri trebuie pe spate pt ca nu mai sant. -pe fata le avem dar de unde pronin in caz ca nu mai sant bune si arcuri si telescoapele :) si ce alte smecherii am putea combina :) PS aveti salutari de la Ernestin Simion de la Timisoara si de la Smelas si Zaberca si de la toti Resiteni care va cunosc :-P... :) de TIBI Ciurciu nu am dat dar nu am uitat sa ai transmit.... |
in Cehia se restaureaza orce formula Easter, cat de distrusa sau veche e se considera ca merita a fi reconditionate,au chiar si o fundatie care se ocupa ca istoria sa nu moara... in imagine sant cadre de MTX 1.02
https://img593.imageshack.us/img593/6...1002144008.jpg https://img802.imageshack.us/img802/5...1002144005.jpg |
EI mai au ce reconditiona! Noi nu mai avem decat pozele. Vai si amar de tzara asta :sad:
NU exista un muzeu al automobilismului, nu exista masinile, nu exista nimic. :arrow: |
am gasit asta pe mobile
http://suchen.mobile.de/auto/easter....&ambitCountry= |
Quote:
Dar, nu e tot una cu satisfactia pe care o aveau ei ( pe vremuri ) ca realizau " jucaria "cu efort propriu si solutii tehnice legate de accesul la posibilitatile tehnice si materialele ce se gaseau :D |
1 Attachment(s)
si continuare -7 - ( ca am ramas in urma Road ) !
|
1 Attachment(s)
Vin si eu cu o intrebare: modelul de janta din poza a fost folosit in competitii sau e bricolaj domestic? Mai precis, stiu ca miezul e "de Resita" dar cercul e din tabla si nu din aluminiu ca si in cazul celor pe care le stiam eu.
|
3 Attachment(s)
inca cateva cu Easterul lui Ernestin Simion ;)
|
Hallo Nelutu
in cea ce priveste cutia cred ca a fost montata cea de coasta,am pe undeva rapoartele,dar cred ca nu este asa de important,daca vrei am sa le caut,dar cred ca daca ai sa citesti mai departe ai sami dai dreptate. telescoapele in fata le aveti au fost de Dacia scurtate atunci nu am avut altceva arcurile au fost facute la UCMR cred ca la mociur.Eu asi inlocui telescoapele cu ceva mai modern,dimensiunile exteriore le puteti pastra. Am studiat putin pozele de la cadru,comparativ cu cele din Cehia cred ca nu este rau,sau? Easterul,daca vrei sal numim TG 86 lam inceput intradevar im 86 nu stiu de unse ai stiut tu asta si a fost conceput pentru un motor Lada VAZ 21011 E1300 LK! cu 130CP la 8500 ture. ambreiaj construit de mine trifoi cu patru foi cu placute sinterizate si nituite cutie Dacia 1300 5 trepte cu actionare secventiala si diferential autoblocant Apropo stabilizatorul din fata in pozele cu cadrul sta in pozitia de "ploaie" daca mai sint alte intrebari raspund cu drag,este foarte mult de spus dar nu vreau sa va plictisesc T.Gedeon |
Interesant de stiut :D Am o rugaminte, mai exista/se cunosc date tehnice despre acel motor, gen raport comprimare, cursaxalezaj, ridicare ax cu came, cate grade a avul arborele cu came, cu ce sistem de alimentare mergea, etc ?
|
Eu sunt curios de sasiu: a fost calculat, v-ati inspirat dupa alte masini ale vremii sau construit artizanal, gen desenat cu pixul pe o foaie? Ce dimensiuni are teava (diametru, grosimea peretelui), teava trasa sau sudata? Iar acum ca aud de autoblocant, a fost si el fabricat "in casa"? Cu discuri sau alt sistem? Multumesc.
|
Stie cineva cand se va organiza "coasta" la Resita (Valea Domanului) in anul acesta?
Banuiesc ca circuite nu se mai fac din motive de siguranta. Daca cineva are Programul coastelor pe 2013 l-as ruga sa-l posteze. Multumiri anticipate. |
Prin mine, vă salută și Mircea PONTA de la Reșița, întrucât el nu are computer și internet. Doar telefonul mobil 0744 309 852.
Să avem sănătate și să ne mai și revedem cu bine. Mircea PONTA mă întreba dacă știe cineva ceva despre invitația făcută piloților dinainte de 1989 de un fost pilot din CUPA PĂCII pentru o reîntâlnire la Schleiz. Are cineva informații? |
Quote:
Campionatul Naţional de Viteză în Coastă Dunlop Nr.crt. Data Localitate Organizator 1. 27 - 28 aprilie Drumul Poienii/Braşov C.S. AUTOBLIC 2. 18 - 19 mai Câmpulung Muscel C.S.BROTHERS 3. 8 - 9 iunie Teliu/Braşov C.S. AUTOBLIC 4. 29 - 30 iunie Reşiţa C.S. ACM Reşiţa 5. 20 - 21 Iulie Sinaia C.S.CARPAŢI SINAIA 6. 7 - 8 septembrie* Rânca/Gorj C.S. AUTOCOREX 7. 28 - 29 septembrie Râşnov C.S. AUTOBLIC 8. 19 - 20 octombrie** |
2 Attachment(s)
Quote:
PS: in ce priveste cursa de la Schleiz, parca Neltzu vorbea acu vreo 2 ani sau anul trecut despre acesta cursa aniversara de remember. Poate nu spune el mai multe cand apare pe aici . :-) |
Ala era proiectul clendarului de coazta 2013, s-au mai schimbat niste date si pana acum sunt numai 6 etape confirmate...
|
Quote:
1. 27 - 28 aprilie Drumul Poienii/Braşov 2. 18 - 19 mai* - 3. 8 - 9 iunie Teliu/Braşov 4. 6 - 7 iulie Reşiţa 5. 20 - 21 iulie Sinaia 6. 7 - 8 septembrie Câmpulung Muscel 7. 28 - 29 septembrie Râşnov 8. 19 - 20 octombrie* - * nominalizare ulterioară Quote:
Quote:
...Referitor la coca de fibra de sticla se asemanau mult intre ele deoarece dupa fabricarea matritei era usor sa fie copiate mai multe forme cu usoare modificari...asa cred ca sa procedat la Resita unde in UCMR exista o modelarie pt subansamblele de navale, in schimb la Timisoara, Ernestin Simion a spus ca si la realizat singur, a decupat forme de tabla si a mulat pe cadrul masini apoi a realizat peste mulajul din FIBRA... dupa parerea mea toate sint unicate nici una dintre ele nu erau identice si clar ca erau artizanale :) sau cum se mai denumeau atunci (prototipuri)... de maine probabil o sa curat cadrul din tevi si o sa ma uit atent ce masuri au tevile si pot sa iti spun mai multe.... ....despre autoblocant si reductoare Nea TIBI e in masura sa ne lamureasca sau Cornel :) |
Quote:
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ Invitatie... Bună tuturor, AMC Schleizer Dreieck are planuri de întâlnire a conducătorilor auto care au participat in Campionatul Est European (formula Easter), intalnirea acestora are loc pe circuitul de curse SCHLEIZER Dreieck în iulie 2011. Am ataşat invitaţia la această întâlnire. Vă rugăm să transmiteti această invitaţie conducătorilor auto Est Europeni activi sau non-activi, care au fost implicati în curse de CPP (Cupa Pacii si Prieteniei) Contacte sunt [email protected] sau [email protected] Descărcări (engleză / germană): http://www.puru.de/sch11.htmlAMC Pagina de start: http://www.amc-schleizer-dreieck.de Cu recunostinta Ray Purucker :arrow: ^*********************** ....eu pe vremea aceea am transmis acest post pe toate forumurile de motorsport din Romania, chiar am si vorbit cu cineva sa cautam Pilotii si sa le transmitem, Cornel Bibiri a stiut dar degeaba, Werner H a stiut dar degeaba pt ca pentru acesti piloti cineva ar fi trebuit sa se ocupe pt a aloca un buget si a organiza deplasarea lor. ..... cativa pasionati au incercat, au si facut un plan de sponzorizare si chiar cred ca reuseau daca cineva ar fi luat in serios aceasta invitatie:evil: au vrut sa trimita macar pe Werner, dar nea Werner era putin bolnav si a refuzat spunand ca singur ar fi de nemeritat sa mearga, .. punct:evil: eu deja eram in Italia si nu mai am avut legatura cu internetul o perioada mare de timp... |
Multumesc Nelutu pt info, astept cu nerabdare mai multe!
Imi aduc aminte de demersul facut de ti ne, mare pacat ca pilotii romani au lipsit de la eveniment... Gestul organizatorilor mi se pare elegant, atitudinea organizatiei romanesti care a primit invitatia in schimb e rusinoasa. |
Hallo K.Lada
foarte greu de raspuns fiindca motorul a fost permanent modificat alezaj cursa original 79x66 mm raport de compresie 10 afost limitat de regulament distributia la inceput am folosit axul cu came original(conform regulament) si am modificat profilul culbutorilor pentru a modifica diagrama de distributie nu mai stiu in ce an sa modificat din nou regulamentul si atunci am folosit axa cu came speziale eu am avut doua aduse din DDR supapele au fost marite nu mai stiu dimensiunile cred ca admisia a fost 35 mm,arcuri de supapa speziale tot DDR delcoul a fost de mai multe ori modificat am avut o aprindere electronica Bischoffsberger,care numia prea placut intrerupia la cca 8500 si te scutura in masina.Un prieten mia construit alta cu obarire de lumina(dintro revista ruseasca) cu care am putut modifica diversi parametri si in timpul cursei de fapt ar mai fi foarte multe de spus,dar cred ca si asa vam plictisit mult cu drag T.Gedeon |
Quote:
|
Mi-ar place enorm sa particip la refacerea acestui Easter, mai ales ca este o piesa "de muzeu" a unui bun prieten al meu si dusman pe pista Tibi Gedeon, dar din pacate sunt la 530 Km departare...eu mi lam proiectat singur , lam sudat de la cap la coada cu mana mea, nu am avut nevoie de ingineri,sudori sau mecanici (am avut un singur mecanic care era dracu' gol si cu el am facut motorul de 1600 in '89
care era bomba...124 CP-8800 rpm-FARA GARNITURA DE CHIULASA ...era o foita de cupru decalit de 0,2 mm :lol:) si nu sa rupt nimic , chiar a mers foarte tare :)...poate imi fac flotant la Resita si colaboram :lol: |
Esti sigur ca invitatia aia a ajuns la federatia noua si nu la cea "veche" care se regaseste la FIA in scripte si in prezent? Intreb si eu, nu e fitil.
Cand incepusem sa citesc mai cu atentia Nea Tibi - gata! Cica ne-a plictisit!? :-) Nu stie cu ce "sugative" de informatii are de-a face! :-) |
3 Attachment(s)
:) :-P :shock: Bombardieru F16 va renaste :))
https://lh4.googleusercontent.com/-z...14/Image25.jpg am vizionat filmul postat de Road si nu m-am abtinut sa nu scot cateva imagini cu TG 86.... Pozele sant extrase din filmul francez de pe M6 https://www.youtube.com/watch?v=M_ZehYy8eR0 ...4 fotografii cu Tiberiu Gedeon la Start cu Formula Easter TG86 in 1990 cred ca si ultima coasta la care a participat... ....urmeaza poze de la ce am facut azi:-P |
9 Attachment(s)
https://lh5.googleusercontent.com/-4...0/DSCF2439.jpg
Ha ha, sambata era demontat in bucati :) azi cand am ajuns la garaj am avut soc :shock: ....cineva la asamblat, offf :) https://lh6.googleusercontent.com/-r...0/DSCF2438.jpg ha ha, acum e bucatele mici mici , am demontat acum tot ce am putut de pe cadru, bara de torsiune fata, suspensia, placile de aluminiu de pe lateralele cadrului, suruburi surubele si bride ce tineau furtunele si conductele.... maine ma apuc de sablat si curatat cadrul si sper cand ajung la Garaj sa nu il gasesc iara montat la loc :twisted: Ha ha ha... https://lh5.googleusercontent.com/-W...0/DSCF2434.jpg sincer si mie imi placea asa asamblat dar e treaba multa asa ca la treaba :-P https://lh4.googleusercontent.com/-d...0/DSCF2436.jpg Am confectionat si 2 CAPRE , am scos apoi masina afara pe terasa si m-am apucat de treaba, ce ma impresionat a fost ca in multe locuri am gasit inca VASELINA pe suruburi, Waww dupa atatia ani inca era acolo... |
Quote:
|
[QUOTE=
Hehehee....forma la bascule fata le ai in poza de mai sus...trebuie calculata lungimea bratului si toate unghiurile plus deviatia la fuzeta de 4-7 grade intre pivot superior si inferior +4 grade unghi de fuga+convergentza -2 grade...e de belea ...hai sa discutam serios si ma mut la Resita temporar sa facem "monstrul"... |
E incredibil cat de frumos poate sa fie monopostul asta. Va invidiez pentru sansa de a participa la acest proiect :) .
|
ptiu, ptiu, ptiuu sa nu se deoache :-P Moshu ar fi minuat sa te vad, deja pe Dan Gruba si Mircea Ponta i-am bagat in sedinta, au fost la "balaur" sa il vada:shock:
Eu vreau sa fac cat mai mult la masina si cand avem cumparat si motorul si cutia si fuzete si alte smecherii iar proiectul de restaurare e trecut de 50% noi, adica George( proprietaru), Doru(cel care a initiat ideea de al restaura pe TG86) si Nelutzu(ala cu bonfaieru):D am vrea sa facem o intrunire cu gratare, mici, palinca, bere si suruburi la George in curte ca e destul loc pt o nunta.... deja Dan G, M Ponta si Enerstin Simion de la Timisoara au fost incantati de idee , iar bineinteles vor fi chemati si E. Peteanu, Relu Tutuianu, N Zaberca si toti de cei de care mai dam si vor sa vina... :rolleyes2 |
Cornele,Cornele acelasi leu(animal nu ban)neimblanzit de atunci te rog sa ramai asa de fapt cred ca tu nici nu poti sa te scimbi(la batrenete) si e bine asa.
nu stiu care Easter a lui Cornel a fost prea lung,cea ce stiu sigur este ca al meu a fost prea scurt,nu constructiv dar a aparut regulamentul cu piciorele si axa din fata Cornele in ce an? si am fost obligat sa il lungesc pe cadru se vede teava ingrosata cca300mm dupa rollbarul din fata.Din pacate aceasta modificare a atras dupa ea si alte modificari carena mai lunga,alte brate fata(unghi de fuga)Am pierdut foarte mult timp cu aceste modificari Nelutz daca imi permiti am sati dau cateva idei,dar numai daca vrei Cu drag T.Gedeon diseara mai mult,acum ma duc la lucru ma asteapta plasticele pline cu electronica pila,bomfaierul si restul raman pe drum |
Quote:
|
Quote:
|
Nelutzu,
Dacă tot refaci TG86, ar trebui să ții seama de prescripțiile FIA art. 277-FREE FORMULA, vezi: http://www.fia.com/sport/regulations...ltext=&page=34 Și de celelalte articole prevăzute în 277. VEHICULES ASSIMILABLES AUX CATÉGORIES II-SH et II-SC : - Sécurité du système de freinage 253-4 - Coupe-circuit 253-13 - Réservoir de sécurité 259-6.3 - Canalisations de carburant, pompes & filtres 253-3.1 et 253-3.2 (SH) 259-6.2 (SC) - Orifices de remplissage et bouchons 259-6.4 - Carburant 259-6.1 - Récupérateur d'huile 259-7.4 - Câbles électriques 259-8.5 - Ceintures de sécurité 259-14.2.1 - Localisation longitudinale du système d'huile (sauf véhicule avec un moteur positionné à l'arrière) 275-7.2 - Marche arrière 275-9.3 - Bras de suspension 275-10.3.1 et 275-10.2 - Matériaux des roues 275-12.2 - Extincteurs 253-7 (SH) 275-14.1 (SC) - Rétroviseurs 253-9 (SH) 275-14.3 (SC) - Feu arrière 259-8.4.2 - Appui-tête 259-14.4 - Anneau de prise en remorque 259-14.6 - Paroi anti-feu 259-16.6 - Pare-brise Un essuie-glace en état de marche est obligatoire. Un système de désembuage efficace du pare-brise est obligatoire. 279-2.4 (SH) 259-3.6 (SC) - Sièges 253-16 (SH) - Garde au sol 252-2.1 Chaque batterie doit être fixée solidement et couverte de façon à éviter tout court-circuit ou fuite de liquide (SH) ----------------------------------------------------- VEHICLES COMPARABLE TO CATEGORIES II-SH and II-SC: - Brake system safety 253-4 - Circuit breaker 253-13 - Safety tank 259-6.3 - Fuel pipes, pumps and filters 253-3.1 and 253-3.2 (SH) 259-6.2 (SC) - Opening for refuelling and caps 259-6.4 - Fuel 259-6.1 - Oil catch tank 259-7.4 - Electric cables 259-8.5 - Safety belts 259-14.2.1 - Longitudinal location of the oil system (except for rear-engined vehicles) 275-7.2 - Reverse gear 275-9.3 - Suspension arm 275-10.3.1 and 275-10.2 - Wheel material 275-12.2 - Extinguishers 253-7 (SH) 275-14.1 (SC) - Rear-view mirrors 253-9 (SH) 275-14.3 (SC) - Rear light 259-8.4.2 - Headrest 259-14.4 - Towing eye 259-14.6 - Firewall 259-16.6 - Windscreen A windscreen wiper in working order is mandatory. An efficient windscreen demisting system is mandatory. 279-2.4 (SH) 259-3.6 (SC) - Seats 253-16 (SH) - Ground clearance 252-2.1 Each battery must be securely fixed and covered to avoid any short-circuiting or leaks (SH) Baftă, spor la treabă! |
Quote:
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 09:56. |
- Copyright 2026 4Tuning