![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
eu cel putin numi pot permite sa platesc tampenia aia de taxa muncesc de 3 luni in italia sami pot lua o masina prima masina si sa mai dau si 2000 pe taxa prefer sa ma duc la bulgarii...... dau 500 de euro pe platforma plus alte chichite pe aici la cat ajung
|
Quote:
|
am un autoturism cumparat din germania iar contractul de vanzare-cumparare e pe numele prietenei mele.
deci, cum o trec pe numele meu? pot face contractul pe numele meu la un notar? sau cand o inmatriculez o trec pe numele meu? a-si dori si eu un sfat de la cunoscatori. |
Quote:
|
ms mult
|
gadea acum esti in romania sau italia ?? in italia in ce oras stai???eu mi-am inmatriculat masin ain bulgaria si circul in italia fara nici cea mai mica problema. doar ca am platit un pic cam mult inmatriculatul.am dat 1200€ la o bulgaroaica de aci (precizez ca 1200€ cu asigurare procura etc tot valabil ) bafta. eu nu cred in prezuri de 500€ inmatriculatul la bg deoarece doar itp cu asiguare cu numere etc costa 300-400€ nuy mai tzin minte sigur. bafta
|
Quote:
|
CROMARI JANTE AUTO,ELEMENTE DE CAROSERIE SI AUTOTURISME INTREGI...noi cromam tot felul de piese,insa nu am reusit sa primim un raspuns de autoritati daca autoturismele CROMATE TOTAL sant in conformitate cu legile in vigoare...poate cineva sa imi dea un raspuns...???multumesc.
0770-63.96.91 0756-351.066 0786-828.634 |
Au aparut anunturi cu persoane care,ca sa nu achiti taxa auto,prelungesc valabilitate ITP,asigurare (probabil in tara de provenienta) astfel incat sa poti circula in tara cu numerele din respectiva tara.Cine are mai multe detalii il rog sa ne spuna si noua.
|
Cat e taxa la un opel astra de 2000, motor 1.6 benzinar? a mai inmatriculat cineva? astept un raspuns.. multumesc
|
depinde de anul si luna de fabricatie , norma euro
|
|
Quote:
|
Quote:
legal itp-ul nu o sa se faca niciodata de acasa...subliniez legal ...pentru itp masina trebuie sa fie prezenta acolo asigurare poti face singur la orice ora pe site-uri diferite, iti trebuie un card de pe care sa dai banii si gata :D ( nu stiu cum e pentru alte tari, dar pentru marea britanie trebuie sa ai itp si taxa de drum platite sa iti poti face asigurare...daca nu le ai pe astea, nu iti poti face asigurare ;) ) cine ma poate indruma catre un calculator de taxe bun? , am gasit tot felul de valori pe diferite calculatoare |
pe autovit gasesti cel mai exact calculator pentru taxa
|
Incearca si acest calculator, mie mi a folosit si este f real>>> www.automobiletv.ro
|
un ford focus mk1 1.6 2001 , urmeaza a fi inmatriculat , sa ma astept sa-mi dea Euro 2 sau am sanse sa-mi dea euro 3?Masina are 160k km
|
salut lume,
vreau sa mi cumpar un seat ibiza din germania. Nu prea ma pricep sa tare la masini. cautam masina pe cel mia popular site din germania. am doua variante. 1. seat ibiza - 5/2000 1390/1.4 16V, 55KW, 123.000 km 2. seat ibiza - 11/200 1595, 74KW, 120.000km - vreau sa stiu ce norma de poluare este? euro 3 sau euro4? - vreau sa merg sa o cumpar personal, imi puteti spune ce acte trebuie sa - mi fac si cat ma costa? multumesc anticipat |
Cred ca este euro 3. Drumu' depinde cu ce te duci, la intors o sa cheltuiesti vreo 150 de euro pe benzina maxim, actele vreo 150 de euro-200 in functie de cat timp iei numere provizorii. Plus cazare si haleala inca vreo 50 de euro daca ramai o noapte pe undeva.Vignetele sa le iei neaparat in austria si ungaria, mai sunt si alea vreo 15 euro.
|
mersi mult ...dar vreau sa stiu sigur ca este euro 3 , ca sa nu iau teapa .... cine stie exact ce este?
|
Quote:
|
la vag, din care face parte si seat, nu exista euro 3 la motoarele pe benzina !!!
cel mai sigur ca sa stii ca nu iei un euro 2, ia una an fabricatie dupa 2001 ca sa fie euro 4 |
Am si eu o intrebare dragilor colegi : Daca merg cu masina la RAR pentru inmatriculat si dupa merg la finante sa fac hartia aia pentru depreciere ca declar pe propria raspundere ca fac mai multi km anual ca sa imi scada din taxa cat timp am necesar ca sa platesc taxa?
In sensul ca daca merg pe la jumatatea lui decembrie la RAR sa platesc abia la anu taxa ca momentan nu dispun de bani. Abia la finante aflu cat platesc taxa nu? trebuie sa mentionez acolo ca vreau depreciere pentri kilometrii si dupa imi calculeaza taxa? Dar totusi cat timp am dupa RAR sa platesc taxa? sau dupa finante? Sincer nu ma pricep... poate imi dati un sfat ca vi-as fi recunoscator |
Quote:
Mergi la finanţe şi întreabă-i, si dacă se poate, spune-ne şi nouă ce ţi-au zis.. |
Buna ziua ma puteti ajuta si pe mine cu cateva informatii despre inmatricularea unei maisini?Este vorba de un ford mondeo break din 2003,diesel,2000 cmc,71800 km.Are numere rosi si as dori sa stiu care sunt exact actele necesare inmatriculari si cat m-ar costa in total inmatricularea tiinand cont ca vreau sa il inmatriculez cat mai repede posibil.Multumesc anticipat
|
decizia de calcul a taxei de poluare este deobicei valabila 30 de zile !!!
pentru reducerea taxei trebuie sa completezi un tipizat declaratie pe propria raspundere precum ca amsina a avut un rulaj anual de pste xx.xxx km !!! @romeo foloseste functia search ca s-a mai discutat despre asa ceva drumurile care le ai de parcurs sunt rar+finante+circa financiara + drpciv !! |
si de unde pot afla exact taxa de poluare?Ma poti ajuta cu un link ca nu ma prea pricep la search.Multumesc mult
|
taxa e aproximativ 1800 euro la mondeo diesel euro 3 din 2003 !!
cauta pe auto vit ca au calculator pentru taxa de poluare |
Am calculat taxa este de aprox 1300 euro si pe langa taxa cam cat mai cheltui pentru toata inmatricularea?
|
taxa este cam 1750 euro sau spre 2000 euro daca este luna 11/12 , nu stiu cum ai calculat de ti-a iesit 1300 , sa ne lamuresti si pe noi dar poate iti scot astia la rar euro4 si ai taxa 600 euro
alte taxe : rar : era cam 500 lei asigurare : 350 lei /6 luni taxe cec : 100 lei numere : 40/85 lei acte traduse : 100 lei |
Quote:
la care se mai adauga taxa ca traiesti in Romania;)...daca vrei euro4 |
Daca tot sunteti fraieri si dati bani la stat, macar, dupa ce-i dati, mai cheltuiti 100 de euro pe un proces ca sa vi-i luati inapoi.
|
Quote:
|
Quote:
|
Pai nu are sens ce spui anaconda. Tie ti se pare ca evolueaza romania cu taxele astea puse ampulea? Cu taxe de drum platite de 3 4 ori si fara drumuri? Cu benzina ca in Germania? Cu taxe pe masini ca nicaieri? E prostie, nu patriotism, sa lasi statu' sa faca ce vrea. De asta e o tara de cacat cu cetateni-sclavi care nu si cunosc drepturile.
Nu stiu ce ai auzit tu sau pe cine, ai o mentalitate complet aiurea pentru varsta pe care o ai. |
Daca sunt mai tanar inseamna ca tre sa ma alatur celor care injura statul & co ? Nu zic, au si ei dreptatea lor dar doar partial. Daca treaba merge prost cu taxele actuale, gandeste-te cum ar merge daca nu ar fi platite nici astea. Cat despre drumuri, eu zic ca sunt excelente la cat platim si anume 25 euro / an (da, da mai sunt si alea din benzina). Toti vrem drumuri ca in Franta sau cine stie ce tara cu 100 lei / an dar uitati cate taxe platesc aia pentru drumurile alea si daca e sa o iei de aici pana in spania si inapoi, platesti pe autostrazi in cateva zile de te spargi, la noi cu banii aia iti iei rovignete de te saturi. Vorba aia, nu poti sa te .... fara sa puta.
LE - ca am adus vorba de drumuri, eu in mare parte fac rute gen Craiova-Filiasi / Craiova-Bals-Slatina, Bucuresti, Buzau, Braila, Constanta / alte statiuni iar drumurile astea mi se par foarte ok la cat platesc. Daca as da 100E sau mai mult pe an as avea pretentii mai mari mari. |
Am gasit un articol foarte interesant despre calculul corect al taxei auto pe blogul unui inginer.
|
Am un golf 3 din 97 la care taxa e 1200 fara depreciere . Cat ar ajunge taxa daca as face depreciere , masina neavand AC . ?
|
Quote:
|
Deci : vreau sa cumpar un golf 3 din 1997 cu airbag-uri , ABS dar fara AC . Rar-ul este facut de actualul proprietar si spune ca taxa ar fi de 17.6 milioane . Eu stiu ca taxa intreaga e vreo 38 de milioane . Problema e ca nu prea il cred eu pe proprietar ca atata ar fi taxa . Ce pot sa fac in cazul asta ?
|
| All times are GMT +2. The time now is 07:12. |
- Copyright 2026 4Tuning