![]() |
Re: Pentru pasionaţii de biciclete
(!8Y_M - am gasit o bicicleta la un om de aici din oras.. aolo si o breau grav !
http://www.dirtbike.ro/bazar/bicicle...-sprint-133655 8-> ca asta era fb-ul ala de l-am vazut eu numai ca ala era cu albastru . nu cu rosu:) http://imageshack.us/photo/my-images...ure002xn6.jpg/ |
Quote:
ce inaltime ai? mare atentie, ala e cadru de 63cm... |
(!8Y_M - 1.70+ nu stiu cat..
Pai pe ala nu il faceam fixie.. pala ail lasam asa. dar de la el a plecat ideia de cursiera/semicursiera... daca ai model dala si mai e in firea lui , il dai ? |
Quote:
model dala? cursiera sau first? first-ul il am cu suspensie cadru asemanator... proaspat restaurat.. iar cursiera... nu mai e cursiera e in transformare in fixa... oricum ambele momentan se pastreaza:P |
1 Attachment(s)
Salutareee ! Vreau sa ma apuc si eu de bicicleta si inca nu m-am hotarat ce sa fac cu ea . Maine am ultimul examen la mate si pana Sambata stau in stres ca atunci vin rezultatele .. Pe luni sapt viitoare am si eu vacanta .. ce credeti ca as putea face din aceasta bicicleta ? Ma gandeam la chooper .. dar e pentru prima oara cand voi suda ceva si nu stiu cum o sa iasa .. Alte ideii sa o fac mai de munte sau pentru drumuri cat mai denivelate ? Sa se lase foarte tare suspensiile si restul ?
|
Quote:
umfla-i rotile.. ia-ti un lant banal si un set de cabluri.. 2-3 coroane daca e cazul si da-te cu ea... nu se merita sa o faci de pt `drumuri cat mai denivelate` intrucat cadru nu-ti pemite ca si duritate si constructie+de asta piesele costa enorm.... de chopper nici nu vine vb.. intrucat nu stii sa sudezi... cu flexul stii sa tai? cu vopsitul cum stai? eu zic sa bagi MINIM de bani in ea.. da-te cu ea.. rupe-o... fa-o praf... si cu banii care vroiai sa-i investesti in ea ia-ti ceva sh bun... o dai pe urma pe asta.. si-ti faci revizia la cea `noua` si cu asta basta... saaaaauuuuu... eu zic sa bagi MINIM de bani in ea.. da-te cu ea.. rupe-o... fa-o praf... si cu banii care vroiai sa-i investesti in ea si cu timpul castigat pe parcurs, roaga pe cineva sa-ti arata cum e treaba cu sudura... intrucat nu e foarte greu, invata sa te descurci si cu celelalte scule si ulterior fa-ti chopper.. daca asta vrei:P din punctul meu de vedere au fost doar niste sfaturi, pe care tu le urmezi dupa bunul plac... sper doar sa alegi varianta corecta pt ca altfel ulterior o sa-ti para rau... Numa` bine! |
Criminalugm - are dreptate.. ce spune (!8Y_M , de ce nu iti faci tu chooper cum avem si noi uni dupa aici ?? dai dreacu suspensia aia jos sudezi cadru cat mai jos posibil sa fie "low" vopsea si gata .. si trike parca tot tu vruiai.. mai e un baiat pe aici care chear si-a facut unu .. uite-te si tu pe posturile anterioare ca si eu am postat unele din timpul constructiei chooperuluii :) dar acum vreau o cursiera si nu am bani sa le fac pe amandoua :)
|
1 Attachment(s)
Heheee;)
|
Quote:
|
8 Attachment(s)
cum fac butuc de fixie ?? ca tot nu imi dau seama ? :))
Pozele sunt mai vechi .. cadrul e curatat mult mai mult de vopsea :) trebuie sa ii iau vopsea sa ii pun stop dala pe frana :D , cu semnalizari :) , sa ii pun un far :D niste aparatori mai misto .. si cam asta e .. :D |
1 Attachment(s)
butuc de fixa nu faci.. cumperi...
este ca un butuc normal de spate doar ca pe partea unde se infileteaza pinionul are 2 cote si 2 pasuri diferite la filet ... pe 1 se prinde pinionul pe celalalt se prinde siguranta (partea dreapta a pozei) sincer ns daca exista butuc de fixa simplu... cel din poza de jos e butuc flip-flop... pe o parte pui pinion fix (dreapta pozei) pe cealalta pinion normal (stanga pozei) poti sa folosesti butuc normal dar in cazul asta nu se mai numeste butuc de fixa.. se numeste... in traducere libera... butuc `sinucigaş` |
|
5 Attachment(s)
Pentru ca lucrez mai mult pe partea de Shine`n Show, postez ce am mai facut la bicicleta:
- kilometraj electronic in ceas de presiune ulei de Dacia, cu led integrat in el si legat la un intrerupator - led sub aripa fata si aripa spate deasemenea legate la un intrerupator Poze recente cu toate cablurile trase frumos si legate cu soricei nu am, dar va puteti face o idee. Urmeaza: - furca cu suspensii noua - jante cat mai late noi - cauciucuri noi - elimin comenzile de pe coarne de la lampa spate...care arata ca o jucarie, si trec la un intrerupator - revopsit furca spate - revopsit cric, coarne, pipa, teava sa - Foi noi - Pedale noi - Sa invelita in piele - Noi idei pe care le voi visa noaptea asta, gen mansoane cabluri de frana si schimbatoare din furtun de perfuzie ( "avantaj" pentru ca e transparent) |
3 Attachment(s)
vad ca nu prea sunt cursiere pe aici. de la ultima bicla postata am mai schimbat cateva...momentan m-am oprit la cea din poza de jos. o voi pastra o perioada mai indelungata. am si un grup complet dura-ace 7900 in caz ca este careva interesat...
echipata dura ace 7800 si full carbon. 7,5kg @ (!8Y_M da, le schimbasem dar intre timp am schimbat si cursiera. |
Quote:
dadeam un biopace (42-50) la schimb pe 2 foi normale...:P le vroiam pt o fixa... bine inteles scoteam foaia marE:P |
10 Attachment(s)
Mi-am ,, upgradat '' bicicleta acum o saptamana. Am avut un mic accident si mi-am stricat deraiorul si ureche care il tine. M-am hotarat sa il inlocuiesc cu un XTR. Diferenta nu este asa mare intre XT si XTR dar ceva ceva se simte cand schimba. + accesorii noi si pedale XT. Am avut niste XPEDO dar erau incomode si am renuntat la ele. Le am de vanzare pe okazii. Ce schimbari i-ati mai face ? Imi recomandati ceva la ea ?
|
de unde as putea face si eu rost de o bicicleta mai veche , doresc sa fac un drift trike , si ma gandeam ca poate m-ati putea ajuta . (cine are pe acasa )
|
salut baieti este primul meu post aiic pe topicul asta, am o bicicleta de vanzare este un umf hardy 4 verde. cadrul este impecabil nu are zgarieturi, este stock nu are nici o imbunatatire adusa, se prezinta ok nu are probleme. pretul este 800 de ron!! 0761444386! sau daca ma puteti ajuta cu un link unde o pot pune la vanzare!
|
Quote:
drift trike (cum gasesti pe youtube pe la baietii din SBPNZ) iti recomand doar daca stai intr-o zona cu dealuri...(chitila ma indoiesc) asa ca-ti recomand un spin cicle... aceeasi senzatie, mai putin chin la pedalat, mai putina galagie cadru.. cauta pe la fiare vechi... eu asa fac si iau un cadru cu 10-20 de lei in functie de ce dotari are pe el...(la kg) o sa fii uimit ca gasesti... daca ai noroc gasesti bicicleta completa... gasesti ori care le arunca ca nu au ce face cu ele.. ori furate, dezechipate si aruncate la fiare vechi doar cadrul... tine cont ca ai nevoie de cadru, furca, roata spate, foi, lant... Quote:
ocazii mai e ciclism.ro dar la ala trebuie sa fii membru vechi de un an cel putin si sa ai peste 100 de posturi |
1 Attachment(s)
|
Salutari, am si eu un proiect pe care asi vrea sal fac in iarna asta, e vorba de o tricicleta low :D am postat o poza mai sus cum asi vrea sa arate....ma puteti ajuta cu detatii sau altete.... multumesc :)
|
bine ai venit pe forum!
in principal... inainte de toate tre sa stii sa tai cu flexul si sa sudezi... daca stii astea.. restu e istorie fa-ti rost de 4 roti ca sa ai 2 dublate... cauta cauciucuri, si pe urma fuzete complete (te sfatuiesc sa mergi pe 4x100 ca gasesti jante si tot ce vrei..dcea din poza are niste flanse cu rulmenti... mai usor dar mai complicat de alergat dupa strungar si cote si mai stiu eu ce) dupa care ai nevoie de o bicla de la care sa iei furca si head-dube-ul, niste teava, scaun dupa plac, si modificarile aduse rotii fata/furcii intrucat sa montezi pedale pe ea... toate.. una peste alta.... una peste alta... se vand cam cu 300lei 4 jante... la care adaugi 150 de janda dublata (parca atata era) la care adaugi cauciucurile... (destul de mult) si cu fuzetele si roata fata si bla bla bla.. depasesti 1000lei parerea mea... asta doar daca nu ai piesele aruncate prin curte.. |
Un sfat..incearca sa o faci cat mai usoara...materialele pe care le folosesti cauta sa cantareasca , cat mai putin...:rolleyes2. Iar daca vrei sa tragi usor de ea la roata fata foloseste brate pedaliere mai scurte. Poti sa te complici, folosind un sistem de clicheti, ca atunci cand dai inapoi la pedale sa nu se invarta roata cu totul...sau poti alege sa iti sudezi un ax intr-un butuc de roata. Daca vrei sa sudezi axul in butuc cauta-ti o roata de 20" cu butuc de spate deala gros si-ti sudezi un ax gros in interior. Eu la a mea am folosit roata de fata cu butuc subtire si ax subtire si s-a forfecat..:???:.
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Cum e la a mea e super ok. + de asta sa nu te astepti de la o tricicleta ca asta sa fugi cu mai mult de 20 km/h...ca nu-i facuta ca sa fugi cu ea.:rolleyes2
Eu oricum o sa imi refac sistemul de prindere al rotii pentru ca nu m-a multumit... |
da... dar tot dai ca hamsterul in permanenta...
e f usor sa pui un pinion... cum am avut eu la prima.. nu zic ca la a 2-a cu foiae si pinioane.. ci prima cu pelade pe ax.. e f simplu... `nu te astepti de la o tricicleta ca asta sa fugi cu mai mult de 20 km/h` cu pas de 1 la 1... cum ai u prinzi fix 9km/h la 100 de rotatii pe minut... deci eu sunt nebun ca vreau sa-mi fac trike de drift sa prinda 25km/h la 100RPM? crede-ma ca te plictisesti de ea sa mergi doar cu 5-10km/h |
Nu stiu daca te plictisesti sau nu, dar cert este ca ea e destul de grea de spate..si vei trage tare..pana cand ori va ceda furca...cum mi s-a rupt si mie...ori axul.
|
7 Attachment(s)
News..
- furca cu suspensii noua, vopsita in culoarea bicicletei - pentru ca am schimbat furca am ales sa schimb si cuvetele, ca sa fie treaba buna - cauciucuri noi - foi noi - am colantat plasticul de protectie al foilor in alb - pedale noi - am montat si un grup pedalier pe rulmenti...daca tot am dat de bani si am schimbat foile Cam atat... |
3 Attachment(s)
Salut...As dori sa imi prezint si eu bicicleta,este vorba de un MTB Kreativ 26.Am luat-o cu 2,3 luni in urma de la un prieten care nu o mai folosea.
Modificari aduse de mine: -Vopsea Neagra -Set Pedalier -Aripi -Faruri fata -Stop spate -Coarne suplimentare |
1 Attachment(s)
Eu as face din ea o bicicleta de camping...gen..
|
Quote:
Vad ca nu folosesti vitezele.. dc nu scoti tot? sa o faci SSP? sau si mai si... fixa? arata destul de bine pe cadrul asta cu cauciucuri mari de sosea... dar fara aripi:P |
Aripile le tin pentru ca mai circul cand ploua,mai ales ca stau la tara si ma murdaresc de noroi pe spate ;)
p.s: ce înseamna "SST" ? |
SSP
single speed O sg foaie..un sg pinion... cam cum esti u acum.. doar ca e mai usoara transmisia eliminand cele 2 foi si 6 pinioane pe care nu le folosesti...+ de asta daca pui un pinion singur e mai rezistent decat caseta cu 7 din constructie... |
Pe viitor poate voi face rost si de "Sistemul Schimbator" ;)
|
4 Attachment(s)
Salutare tuturor ... Sa va prezint si eu mandria mea de care nu prea mai am timp si as vrea sa o vand ...
Pegas Kent - revopsit acum 2 ani - furca BMX - jante BMX cu perete dublu , 48 spite si butuc de 19mm (fara frane ;)) ) - camere kenda fata - spate , cauciucuri originale - suport sa scurtat |
Aripile alea albastre sunt cele originale de Pegas Kent? Sunt drepte? Nu le vinzi? :-)
|
Quote:
mai am una de spate originala daca te ajuta cu ceva pe aia as putea sa o dau |
pacat ca nu e toata bicicleta originala.... merita o restaurare...
|
Quote:
|
Prin... aruncarea unei vopsele cu pensula, alta furca, alte jante, alte pedale, eliminate aripi si frane, vopsit peste crom si infasurat saua.... eu nu inteleg restaurare.... poate `tunning` (a se observa ca e scris intre ghilimele)
Vrei sa o restaurezi? desfaci TOT, sablezi, vopsesti (de preferat in culorile originale) cromezi tot ce a venit cromat din fabrica, retapitezi saua si cel mai important lucru... DOAR PIESE ORIGINALE.... iar la sf daca vrei sa faci treaba treaba... bagi si stikere originale, inclusive sigla.. care poti sa o pastrezi asa cum era ea pe bicicleta... originala zgariata, sa-si arate varsta, pe care doar o cureti cu grija sa nu o deteriorezi, o speli, o degresezi si-i dai un stat-2 de lac.. ca sa o pastrezi pt viitor.... mai are rost sa vorbin despre cauciucuri si camere? clar VICTORIA... cel putin parerea mea.... |
| All times are GMT +2. The time now is 11:46. |
- Copyright 2026 4Tuning