Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

GAby645 24-05-10 10:07

Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

o intrebare am si eu ... dar ei de unde stiu de cat timp esti tu in spania ?? poate tu ai fost de 3 ori acasa in 1 luna de zile !! mi se pare absurda faza asta !!!

dany12epz 24-05-10 16:37

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 3384946)
o intrebare am si eu ... dar ei de unde stiu de cat timp esti tu in spania ?? poate tu ai fost de 3 ori acasa in 1 luna de zile !! mi se pare absurda faza asta !!!

La fel se va sti si in romania dupa 1 august 2010 cand va incepe sa functioneze sistemul electronic de emitere si verificare a rovignetei ministrul transporturilor declara
"Se va face o verificare automată cu ajutorul unor camere de luat vederi speciale care să citească numărul de înmatriculare. Vor fi pentru început 19 puncte fixe în care vor fi amplasate camerele, urmând să se mai instaleze şi altele în puncte de trafic intens şi care nu pot fi ocolite, mai ales de transportatori. Numărul de înmatriculare este verificat automat în sistem şi dacă se constată că nu există rovinietă, un echipaj de poliţie va opri maşina respectivă”
Si probabil ca se va face si la noi ca doar suntem in U.E nu numai in Spania o baza de date cu autoturismele inmatriculate in alte state europene care au circulat mai mult de 90 sau 120 de zile pe teritoriul Romaniei....atentie cei ce doriti sa inmatriculati autoturisme in Bulgaria atentie ce cumparati legea este clara (nu o aplica politia momentan) sa nu dati banii de POMANA
CAPITOLUL II
Vehiculele
SECTIUNEA a 2-a
Art. 31. - (1) Persoana care detine autovehicule sau remorci înmatriculate în alte state si are sau îsi stabileste domiciliul ori resedinta în România este obligata sa le înmatriculeze în termen de 90 de zile de la data intrarii în tara a acestora sau de la data stabilirii domiciliului ori resedintei proprietarului în România.

(2) Orice vehicul înmatriculat în strainatate care nu este în proprietatea unei persoane cu domiciliul, resedinta sau sediul în România, dar se afla în folosinta cu orice titlu a unei astfel de persoane, poate circula în România o singura perioada de maximum 120 de zile de la intrarea în tara.

(3) În cazul nerespectarii dispozitiilor de la alin. (1) si (2), dupa expirarea termenelor, pe lânga sanctiunea contraventionala, politia va retine certificatul si placutele cu numerele de înmatriculare straine, care vor fi remise autoritatilor emitente.

GAby645 26-05-10 13:12

ce zici tu cu rovinieta e alceva !!
eu ma refer la faptul ca nu au ei de unde sa stie cand am intrat eu in tara si cand ies !!!

CoCaine 26-05-10 13:49

Quote:

Originally Posted by GAby645 (Post 3391066)
ce zici tu cu rovinieta e alceva !!
eu ma refer la faptul ca nu au ei de unde sa stie cand am intrat eu in tara si cand ies !!!

Ba sigur ca stiu.La intrare in Spania se opresc toate masinile care nu sunt inmatriculate acolo si se baga datele intr-o baza de date.
Si eu am fost oprit,am stat cam 5 minute tras pe dreapta.Mi-au luat actele,si-au facut treaba,mi le-au returnat si am plecat.
Banuiesc ca asta e procedura si la iesirea din tara.
Si nu sunt singurul care am fost oprit;)

Nu e RO,totul e foarte,foarte dezvoltat aici.Astfel de chestii se pot inregistra cu usurinta.

GAby645 26-05-10 13:51

eu am fost si in spania si in alte tari din U.E. si nu m-a oprit nimeni la vama sa ma bage in vro baza de date sau ceva !! de asta intreb , ca mi se pare total aiurea !!!

zang 09-06-10 08:19

Quote:

Originally Posted by dany12epz (Post 3385883)

(2) Orice vehicul înmatriculat în strainatate care nu este în proprietatea unei persoane cu domiciliul, resedinta sau sediul în România, dar se afla în folosinta cu orice titlu a unei astfel de persoane, poate circula în România o singura perioada de maximum 120 de zile de la intrarea în tara.

(3) În cazul nerespectarii dispozitiilor de la alin. (1) si (2), dupa expirarea termenelor, pe lânga sanctiunea contraventionala, politia va retine certificatul si placutele cu numerele de înmatriculare straine, care vor fi remise autoritatilor emitente.

Sa inteleg ca daca in termen de 120 zile ies din tara, merg pana intr-o alta sau chiar in Bulgaria (ma refer la cele mai multe multe...), iar apoi revin - nu e nici o problema. Pot circula inca 120 zile? :-) Daca da, politistul cum imi poate demonstra ca nu am iesit cu masina din tara in termenul stabilit? :-)

reshizzo_s13 15-06-10 15:02

daca dau statul injudecat printrun avocat ca taxa de inmatricula e f scumpa (7600euro) in timpul asta (2-3 luni) ce astept imi pot scoate numere rosii? chiar daca am folosit deja cele 3 luni de nr rosii!

reshizzo_s13 15-06-10 15:33

daca dau statul injudecat printrun avocat ca taxa de inmatricula e f scumpa (7600euro) in timpul asta (2-3 luni) ce astept imi pot scoate numere rosii? chiar daca am folosit deja cele 3 luni de nr rosii!

andi_cimpean 15-06-10 15:56

Quote:

Originally Posted by reshizzo_s13 (Post 3443029)

NU!
Plăteşte, dacă ai de unde taxa de primă înmtriculare şi ulterior banii îi recuperezi.

adrian78bmw 15-06-10 16:33

Quote:

Originally Posted by reshizzo_s13 (Post 3443029)

din cate am auzit se prelungesc numerele rosii in continuare

Quote:

Originally Posted by andi_cimpean (Post 3443087)
NU!
Plăteşte, dacă ai de unde taxa de primă înmtriculare şi ulterior banii îi recuperezi.

e cam cu dus intors multi au platit au dat statul in judecata au castigat la Tribunal dar la Curtea de Apel au pierdut procesele mai ales la Craiova..

reshizzo_s13 15-06-10 16:45

avocatul cica a castigat multe procese aici in brasov!

deci ma intereseaza tare daca imi pot prelungii numerele rosii atat cat este in proces!

giubau_v8 02-07-10 16:29

cine ma ajuta si pe mine? am tot cautat pe google dar gasesc tot felul de prostii

la un peugeot din 97, 1.5 diesel, taxa dupa calculatorul e in jur de 850 euro, ca e euro 2

ce vreau eu sa stiu, daca a facut cineva depreciere, ce trebuie sa nu aibe masina? si daca am sanse sa o scot si eu la un pret mai decent?

din cate am mai gasit si eu nu trebuie sa aibe abs, aer conditionat si airbag-uri

a mea nu are nici abs nici aer conditionat, in schimb are airbag la sofer...daca schimb volanul cu unul sport se pune ca nu ar avea airbag ?:D...daca nu , cine stie unde pot gasi si eu, cat ma costa taxa cu depreciere pentru abs, si aer
multumesc

GAby645 02-07-10 18:22

ca sa beneficieze de reducerea maxima de 50% reducere la taxa masina nu trebuie sa aibe abs, aer conditionat si airbaguri !! Daca ii schimbi volanul cu unul sport fara airbag ar trebui sa se considere ca nu are airbag dar din acte am inteles verifica dupa V.I.N. dotarile masinii !!
taxa de depreciere este de aprox 280 ron, rar-ul s-a scumpit pentru masinile fara numarr de omologare european, e undeva pe la 720 ron, pentru cele cu numar a ramas nechimbat aprox 350 ron !!!

cosmin300 04-07-10 10:13

cum spunea si gaby...
pentru depreciere cat mai mare.. masina trebuie sa fie coaja..
uite de ex.. eu la un golf 3 1.4L, doar cu servo si airbag taxa de inmatriculare cu depreciere a fost de 1010 lei

giubau_v8 04-07-10 14:10

deci as avea ceva sanse sa obtin o reducere de 50%

p.s. are importanta daca masina e cu volan pe dreapta?

andi_cimpean 04-07-10 15:15

Quote:

Originally Posted by giubau_v8 (Post 3492104)
deci as avea ceva sanse sa obtin o reducere de 50%

p.s. are importanta daca masina e cu volan pe dreapta?

Nu!
Volanul pe dreapta nu este amintit.

cosmin300 06-07-10 16:04

din cate stiu (dar poate ma insel) ...
masinile cu volan pe dreapta nu pot fi inmatriculate pe RO ...

CoCaine 06-07-10 16:09

Cu siguranta te inseli.Pot fi inmatriculate.Am vazut destul de multe.

iulian2476 06-07-10 16:31

Am dat la cautari "rovinieta" si primul link gasit a fost acesta. Prin urmare m-ar interesa sa stiu la ce data se introduc acele radare pentru depistarea rovinietelor. Eventual pe ce drumuri se introduc.

dask137 06-07-10 23:24

Posibil sa fie mobile ca in Ungaria. In acest fel le pot muta si intotdeauna vor fi parcate in locuri unde nu poti intoarce, deci nu prea pot fi evitate. Habar nu am cand vor aparea dar e posibil sa se mai amane din cauza costurilor, asta daca nu au fost achitate deja.

andi_cimpean 08-07-10 14:48

Quote:

Originally Posted by dask137 (Post 3498517)
Posibil sa fie mobile ca in Ungaria. In acest fel le pot muta si intotdeauna vor fi parcate in locuri unde nu poti intoarce, deci nu prea pot fi evitate. Habar nu am cand vor aparea dar e posibil sa se mai amane din cauza costurilor, asta daca nu au fost achitate deja.

Sunt în stare să amaneteze România pentru astfel de chestii, asă că nu spera prea mult că se vor răzgândi din cauza costurilor.
Noi cumpărăm MCV-uri cu radare de ultimă generaţie şi ţara nu are străzi, nu vorbesc de şosele sau autostrăzi pentru că alea sunt subiecte TABU.

nonpure 13-08-10 14:50

am o intrebare pentru o masina cu motor de 2.2L euro 4 cat ma ajunge taxa de prima inmatriculare ? am intrat pe niste site-uri care calculeaza taxa auto si m-ar ajunge cam 1000 euro dar citisem un articol ca taxa ptr motoarele mai mare de 2000 cmc se tripleaza cum e pana la urma ? va multuemsc anticipat

alin_82 14-09-10 23:16

salve , spunetimi si mie va rog pt aceasta masina cat e taxa de inmatriculare http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=182712547? caci diverse calculatoare de pe situri dau diverse raspunsuri la aceeiasi masina si motorizare . nu mai stiu ce sa cred
va multumesc
bafta

SAX1987 19-09-10 12:41

Salut la toata lumea .

Am o amica care vrea sa'si inmatriculeze masina, un ford din 1995 cu motor de 2000i . A fost la un intermediar si pe langa taxa de inmatriculare de 1350 mai are de platit in 700 e pe RAR si restul .

Am impresia ca o fraiereste tipul , mie mi se pare exagerat sa coste RAR 'ul si numerele atatia bani . Stie cineva cat sunt taxele exact la RAR si restul ce trebuie platite ? Mersi

SAX1987 19-09-10 12:58

Quote:

Originally Posted by CoCaine (Post 3391190)
Ba sigur ca stiu.La intrare in Spania se opresc toate masinile care nu sunt inmatriculate acolo si se baga datele intr-o baza de date.
Si eu am fost oprit,am stat cam 5 minute tras pe dreapta.Mi-au luat actele,si-au facut treaba,mi le-au returnat si am plecat.
Banuiesc ca asta e procedura si la iesirea din tara.
Si nu sunt singurul care am fost oprit;)

Nu e RO,totul e foarte,foarte dezvoltat aici.Astfel de chestii se pot inregistra cu usurinta.

Hai ca m-ai pus pe ganduri :shock: dar.

In aproape 4 ani de Spania nu m-a oprit decat odata la intrare in Spania si atunci eram cu autocarul. Si nici nu am vazut sa opreasca pe nimeni decat daca era ceva control mai sever .

Pe unde stau eu sunt destui romani cu masini de RO si tot ii vad ca circula.

La anul imi iau si eu masina in Spania sigur . Pana atunci ma mai documentez .

Unde ai citit de numerele provizorii in Spania ? Eu aud prima data !

a3ds 19-09-10 13:20

La RAR se platesc 420 ron, ceva gen. In nici un caz 700.

SAX1987 19-09-10 14:02

Deci nu m'ati inteles :D Mersi de raspunsuri

Omul a cerut 700 EURO pentru RAR , asigurare si ce mai e de platit ( nu stiu ce taxe mai sunt )El se ocupa de inmatriculat , ea doar a fost la RAR cu masina .

Ce include RAR-ul? Include taxa de numar si talon?

adrian78bmw 19-09-10 14:19

Quote:

Originally Posted by SAX1987 (Post 3668325)
Deci nu m'ati inteles :D Mersi de raspunsuri

Omul a cerut 700 EURO pentru RAR , asigurare si ce mai e de platit ( nu stiu ce taxe mai sunt )El se ocupa de inmatriculat , ea doar a fost la RAR cu masina .

Ce include RAR-ul? Include taxa de numar si talon?

sa zici 700 lei RAR plus 700 lei asigurare 100 lei impozit 120 lei numere si mai e 60 lei contractul si traducere de acte undeva la 400 de euro..

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3668244)
La RAR se platesc 420 ron, ceva gen. In nici un caz 700.

360 lei .Se ajunge sa platesti 700 daca masina nu are nu stiu ce numar de inregistrare european..

akileon 20-09-10 10:48

daca va fi asa , gata cu inmatricularile masinilor aduse de afara , iar preturile masinilor inmatriculate se vor dubla

http://www.antena3.ro/auto/ministeru...nd_107316.html

a3ds 20-09-10 11:59

Se va tripla numarul masinilor inscrie in bulgaria vrei sa zici. Si statul o va lua in mana. Am deja 2 prieteni cu masini inscrise, atentie, pe Romania care se gandesc serios sa isi treaca masinile pe BG pentru ca ii rup impozitele.

B-99-SAA 20-09-10 12:24

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3670461)
Se va tripla numarul masinilor inscrie in bulgaria vrei sa zici. Si statul o va lua in mana. Am deja 2 prieteni cu masini inscrise, atentie, pe Romania care se gandesc serios sa isi treaca masinile pe BG pentru ca ii rup impozitele.

Corect! La BG e 500 euro inmatricularea daca ai maxim 160 cai, si vreo 800 (parca asa stiam) daca depasesti 160 cai. Asigurarea, impozit si ITP sunt undeva la 100 euro pe an, deci cred si eu ca prietenii tai se gandesc sa se mute din RO la BG cu masina, e de multe ori mai avantajos!

Guvernul nostru este prost, iesit din comun de idiot! Cum sa pui taxa la masini euro 5???? Inseamna ca nici la masina noua nu mai scap de taxa asta. Ganditi-va cine are nevoie sa cumpere o duba sau ceva cu motor mai mare, gen 2.5 sau 3.0... Traim intr-o tara de c***t, si de fapt ei nu vor sa descrajeze aducerea de masini SH, ci sa bage bani la buget, cel putin asa spuneau acum 1 saptamana... si sa mi-l aratati si mie pe ala care va plati 21.000 euro pt o masina Euro 3 cu motor 3.0.....

GADEA 20-09-10 12:26

salut doar ce miam luat si eu o kia shuma hackback din italia si mar interesa foarte mult cam cat mar ajunge taxa de prima inmatriculare
mentionez ca are motor de 1.5 de fapt 1495 88 de cai si e din octombrie 99 full option si coeficient de co2 ori de 165 ori de 185 nu stiu exact

B-99-SAA 20-09-10 12:29

Quote:

Originally Posted by GADEA (Post 3670529)
salut doar ce miam luat si eu o kia shuma hackback din italia si mar interesa foarte mult cam cat mar ajunge taxa de prima inmatriculare
mentionez ca are motor de 1.5 de fapt 1495 88 de cai si e din octombrie 99 full option si coeficient de co2 ori de 165 ori de 185 nu stiu exact

Daca e Euro 2 -> Taxa=2100 euro (fff scump, mergi la BG :D)
Daca e Euro 3 -> Taxa=810 euro (to mi se pare scump, ca pe masina nu cred ca ai dat foarte mult...).

// Edit: cred ca puteai sa te uiti dinainte cat te costa, ca sa nu stai stresat dupaia... pt cine mai e interesat, aruncati o privire aici inainte sa cumparati masina.

GADEA 20-09-10 12:33

problema e ca un prieten deal meu a inmatriculat un golf 3 din 94 cu 800 de euro si mie pe site-u lor drpcv imi da taxa de 400 si ceva dar pe altele de 2000 nici eu nu stiu ce sa mai cred in acte masina imiu da euro 2 akuma...:???::???: daleas foc cu taxa lor ca nu toti ne permitem sa ne luam masini noi

cangri 20-09-10 12:34

nu conteaza cat mai e
mergi la Bulgari
nu rebuie sa-ti faci griji la radarele cu poza ca nu trimite nimeni poza in Bulgaria
e si mai ieftin
sa le facem Bulgarilor economie ca a nostra poate sa moara;)

GADEA 20-09-10 12:35

ok va multumes frumos ptr raspunsuri

cangri 20-09-10 12:36

Quote:

Originally Posted by GADEA (Post 3670536)
problema e ca un prieten deal meu a inmatriculat un golf 3 din 94 cu 800 de euro si mie pe site-u lor drpcv imi da taxa de 400 si ceva dar pe altele de 2000 nici eu nu stiu ce sa mai cred in acte masina imiu da euro 2 akuma...:???::???: daleas foc cu taxa lor ca nu toti ne permitem sa ne luam masini noi

calculatorul de taxe de pe sit este doar informativ
singura metoda este sa te duci la RAR sa o calculeze deoarece taxa depinde de mai multi factori nu numai de euro si capacitatea motorului
poti sa ai euro 5 dar daca e motorul distus si are multe noxe poate il catalogheaza la euro 3 si ai luat-o in barba

adrian78bmw 20-09-10 12:39

E o tampenie ce fac incapabilii astia in conditii de criza faci marire de taxe si impozite..Nu inteleg de ce nu pun o taxa unica de inmatriculare :sa fie taxa in functie de cantitatea de co2 emisa nu in functie de capacitatea cilindrica (daca ai masina de 2.2 poate ai emisii mai mici decat un 1.6 1.8) iar la automobilele sub 100g C02 statul sa plateasca un bonus de 1000 de euro si o scutire de impozit pe 5 ani .Sa faca impozit diferentiat in functie de nivelul de poluare dar nu in halul in care s-a ajuns cu impozitul acuma plus taxate mai drastic rabele autobuzele vechi si facut zonele in marile orase ca dincolo cu coduri de culori in functie de poluare..
Iara nu inteleg de ce un Hybrid cum este X6 Hybrid este scutit de taxa de inmatriculare cand el are ditamai motorul de 4.8l si tot 17-20 de litri consuma in oras..Asigurarea sa fie in functie de pretul masinii asigurate nu de capacitatea cilindrica..

GADEA 20-09-10 12:43

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3670563)
E o tampenie ce fac incapabilii astia in conditii de criza faci marire de taxe si impozite..Nu inteleg de ce nu pun o taxa unica de inmatriculare :sa fie taxa in functie de cantitatea de co2 emisa nu in functie de capacitatea cilindrica (daca ai masina de 2.2 poate ai emisii mai mici decat un 1.6 1.8) iar la automobilele sub 100g C02 statul sa plateasca un bonus de 1000 de euro si o scutire de impozit pe 5 ani .Sa faca impozit diferentiat in functie de nivelul de poluare dar nu in halul in care s-a ajuns cu impozitul acuma plus taxate mai drastic rabele autobuzele vechi si facut zonele in marile orase ca dincolo cu coduri de culori in functie de poluare..
Iara nu inteleg de ce un Hybrid cum este X6 Hybrid este scutit de taxa de inmatriculare cand el are ditamai motorul de 4.8l si tot 17-20 de litri consuma in oras..Asigurarea sa fie in functie de pretul masinii asigurate nu de capacitatea cilindrica..

ee in italia si in restul tarilor civilizate nu exista asa ceva da ai asigurare mai mare ptr o masina mai veche ai impozitu mai mare un pic da nu te pune nimeni sa platesti 2000 de euro o taxa cel mult platesti asigurarea 1000 pe an si o poti plati in 2 3 rate si credema ca in italia cel putin iti poti permite da in romania ce sa fac am dat 2000 pe masina mai dau 2000 pe taxa niciodata mai bn ma duc si le dau lu altii de cat sa le dau lor

cangri 20-09-10 12:48

stiti cine iese bine la faza asta??

astia : http://www.google.ro/#hl=ro&source=h...bf7b1339b07278

All times are GMT +2. The time now is 18:21.

- Copyright 2026 4Tuning