![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
o intrebare am si eu ... dar ei de unde stiu de cat timp esti tu in spania ?? poate tu ai fost de 3 ori acasa in 1 luna de zile !! mi se pare absurda faza asta !!!
|
Quote:
"Se va face o verificare automată cu ajutorul unor camere de luat vederi speciale care să citească numărul de înmatriculare. Vor fi pentru început 19 puncte fixe în care vor fi amplasate camerele, urmând să se mai instaleze şi altele în puncte de trafic intens şi care nu pot fi ocolite, mai ales de transportatori. Numărul de înmatriculare este verificat automat în sistem şi dacă se constată că nu există rovinietă, un echipaj de poliţie va opri maşina respectivă” Si probabil ca se va face si la noi ca doar suntem in U.E nu numai in Spania o baza de date cu autoturismele inmatriculate in alte state europene care au circulat mai mult de 90 sau 120 de zile pe teritoriul Romaniei....atentie cei ce doriti sa inmatriculati autoturisme in Bulgaria atentie ce cumparati legea este clara (nu o aplica politia momentan) sa nu dati banii de POMANA CAPITOLUL II Vehiculele SECTIUNEA a 2-a Art. 31. - (1) Persoana care detine autovehicule sau remorci înmatriculate în alte state si are sau îsi stabileste domiciliul ori resedinta în România este obligata sa le înmatriculeze în termen de 90 de zile de la data intrarii în tara a acestora sau de la data stabilirii domiciliului ori resedintei proprietarului în România. (2) Orice vehicul înmatriculat în strainatate care nu este în proprietatea unei persoane cu domiciliul, resedinta sau sediul în România, dar se afla în folosinta cu orice titlu a unei astfel de persoane, poate circula în România o singura perioada de maximum 120 de zile de la intrarea în tara. (3) În cazul nerespectarii dispozitiilor de la alin. (1) si (2), dupa expirarea termenelor, pe lânga sanctiunea contraventionala, politia va retine certificatul si placutele cu numerele de înmatriculare straine, care vor fi remise autoritatilor emitente. |
ce zici tu cu rovinieta e alceva !!
eu ma refer la faptul ca nu au ei de unde sa stie cand am intrat eu in tara si cand ies !!! |
Quote:
Si eu am fost oprit,am stat cam 5 minute tras pe dreapta.Mi-au luat actele,si-au facut treaba,mi le-au returnat si am plecat. Banuiesc ca asta e procedura si la iesirea din tara. Si nu sunt singurul care am fost oprit;) Nu e RO,totul e foarte,foarte dezvoltat aici.Astfel de chestii se pot inregistra cu usurinta. |
eu am fost si in spania si in alte tari din U.E. si nu m-a oprit nimeni la vama sa ma bage in vro baza de date sau ceva !! de asta intreb , ca mi se pare total aiurea !!!
|
Quote:
|
daca dau statul injudecat printrun avocat ca taxa de inmatricula e f scumpa (7600euro) in timpul asta (2-3 luni) ce astept imi pot scoate numere rosii? chiar daca am folosit deja cele 3 luni de nr rosii!
|
daca dau statul injudecat printrun avocat ca taxa de inmatricula e f scumpa (7600euro) in timpul asta (2-3 luni) ce astept imi pot scoate numere rosii? chiar daca am folosit deja cele 3 luni de nr rosii!
|
Quote:
Plăteşte, dacă ai de unde taxa de primă înmtriculare şi ulterior banii îi recuperezi. |
Quote:
Quote:
|
avocatul cica a castigat multe procese aici in brasov!
deci ma intereseaza tare daca imi pot prelungii numerele rosii atat cat este in proces! |
cine ma ajuta si pe mine? am tot cautat pe google dar gasesc tot felul de prostii
la un peugeot din 97, 1.5 diesel, taxa dupa calculatorul e in jur de 850 euro, ca e euro 2 ce vreau eu sa stiu, daca a facut cineva depreciere, ce trebuie sa nu aibe masina? si daca am sanse sa o scot si eu la un pret mai decent? din cate am mai gasit si eu nu trebuie sa aibe abs, aer conditionat si airbag-uri a mea nu are nici abs nici aer conditionat, in schimb are airbag la sofer...daca schimb volanul cu unul sport se pune ca nu ar avea airbag ?:D...daca nu , cine stie unde pot gasi si eu, cat ma costa taxa cu depreciere pentru abs, si aer multumesc |
ca sa beneficieze de reducerea maxima de 50% reducere la taxa masina nu trebuie sa aibe abs, aer conditionat si airbaguri !! Daca ii schimbi volanul cu unul sport fara airbag ar trebui sa se considere ca nu are airbag dar din acte am inteles verifica dupa V.I.N. dotarile masinii !!
taxa de depreciere este de aprox 280 ron, rar-ul s-a scumpit pentru masinile fara numarr de omologare european, e undeva pe la 720 ron, pentru cele cu numar a ramas nechimbat aprox 350 ron !!! |
cum spunea si gaby...
pentru depreciere cat mai mare.. masina trebuie sa fie coaja.. uite de ex.. eu la un golf 3 1.4L, doar cu servo si airbag taxa de inmatriculare cu depreciere a fost de 1010 lei |
deci as avea ceva sanse sa obtin o reducere de 50%
p.s. are importanta daca masina e cu volan pe dreapta? |
Quote:
Volanul pe dreapta nu este amintit. |
din cate stiu (dar poate ma insel) ...
masinile cu volan pe dreapta nu pot fi inmatriculate pe RO ... |
Cu siguranta te inseli.Pot fi inmatriculate.Am vazut destul de multe.
|
Am dat la cautari "rovinieta" si primul link gasit a fost acesta. Prin urmare m-ar interesa sa stiu la ce data se introduc acele radare pentru depistarea rovinietelor. Eventual pe ce drumuri se introduc.
|
Posibil sa fie mobile ca in Ungaria. In acest fel le pot muta si intotdeauna vor fi parcate in locuri unde nu poti intoarce, deci nu prea pot fi evitate. Habar nu am cand vor aparea dar e posibil sa se mai amane din cauza costurilor, asta daca nu au fost achitate deja.
|
Quote:
Noi cumpărăm MCV-uri cu radare de ultimă generaţie şi ţara nu are străzi, nu vorbesc de şosele sau autostrăzi pentru că alea sunt subiecte TABU. |
am o intrebare pentru o masina cu motor de 2.2L euro 4 cat ma ajunge taxa de prima inmatriculare ? am intrat pe niste site-uri care calculeaza taxa auto si m-ar ajunge cam 1000 euro dar citisem un articol ca taxa ptr motoarele mai mare de 2000 cmc se tripleaza cum e pana la urma ? va multuemsc anticipat
|
salve , spunetimi si mie va rog pt aceasta masina cat e taxa de inmatriculare http://www.autoscout24.it/Details.aspx?id=182712547? caci diverse calculatoare de pe situri dau diverse raspunsuri la aceeiasi masina si motorizare . nu mai stiu ce sa cred
va multumesc bafta |
Salut la toata lumea .
Am o amica care vrea sa'si inmatriculeze masina, un ford din 1995 cu motor de 2000i . A fost la un intermediar si pe langa taxa de inmatriculare de 1350 mai are de platit in 700 e pe RAR si restul . Am impresia ca o fraiereste tipul , mie mi se pare exagerat sa coste RAR 'ul si numerele atatia bani . Stie cineva cat sunt taxele exact la RAR si restul ce trebuie platite ? Mersi |
Quote:
In aproape 4 ani de Spania nu m-a oprit decat odata la intrare in Spania si atunci eram cu autocarul. Si nici nu am vazut sa opreasca pe nimeni decat daca era ceva control mai sever . Pe unde stau eu sunt destui romani cu masini de RO si tot ii vad ca circula. La anul imi iau si eu masina in Spania sigur . Pana atunci ma mai documentez . Unde ai citit de numerele provizorii in Spania ? Eu aud prima data ! |
La RAR se platesc 420 ron, ceva gen. In nici un caz 700.
|
Deci nu m'ati inteles :D Mersi de raspunsuri
Omul a cerut 700 EURO pentru RAR , asigurare si ce mai e de platit ( nu stiu ce taxe mai sunt )El se ocupa de inmatriculat , ea doar a fost la RAR cu masina . Ce include RAR-ul? Include taxa de numar si talon? |
Quote:
Quote:
|
daca va fi asa , gata cu inmatricularile masinilor aduse de afara , iar preturile masinilor inmatriculate se vor dubla
http://www.antena3.ro/auto/ministeru...nd_107316.html |
Se va tripla numarul masinilor inscrie in bulgaria vrei sa zici. Si statul o va lua in mana. Am deja 2 prieteni cu masini inscrise, atentie, pe Romania care se gandesc serios sa isi treaca masinile pe BG pentru ca ii rup impozitele.
|
Quote:
Guvernul nostru este prost, iesit din comun de idiot! Cum sa pui taxa la masini euro 5???? Inseamna ca nici la masina noua nu mai scap de taxa asta. Ganditi-va cine are nevoie sa cumpere o duba sau ceva cu motor mai mare, gen 2.5 sau 3.0... Traim intr-o tara de c***t, si de fapt ei nu vor sa descrajeze aducerea de masini SH, ci sa bage bani la buget, cel putin asa spuneau acum 1 saptamana... si sa mi-l aratati si mie pe ala care va plati 21.000 euro pt o masina Euro 3 cu motor 3.0..... |
salut doar ce miam luat si eu o kia shuma hackback din italia si mar interesa foarte mult cam cat mar ajunge taxa de prima inmatriculare
mentionez ca are motor de 1.5 de fapt 1495 88 de cai si e din octombrie 99 full option si coeficient de co2 ori de 165 ori de 185 nu stiu exact |
Quote:
Daca e Euro 3 -> Taxa=810 euro (to mi se pare scump, ca pe masina nu cred ca ai dat foarte mult...). // Edit: cred ca puteai sa te uiti dinainte cat te costa, ca sa nu stai stresat dupaia... pt cine mai e interesat, aruncati o privire aici inainte sa cumparati masina. |
problema e ca un prieten deal meu a inmatriculat un golf 3 din 94 cu 800 de euro si mie pe site-u lor drpcv imi da taxa de 400 si ceva dar pe altele de 2000 nici eu nu stiu ce sa mai cred in acte masina imiu da euro 2 akuma...:???::???: daleas foc cu taxa lor ca nu toti ne permitem sa ne luam masini noi
|
nu conteaza cat mai e
mergi la Bulgari nu rebuie sa-ti faci griji la radarele cu poza ca nu trimite nimeni poza in Bulgaria e si mai ieftin sa le facem Bulgarilor economie ca a nostra poate sa moara;) |
ok va multumes frumos ptr raspunsuri
|
Quote:
singura metoda este sa te duci la RAR sa o calculeze deoarece taxa depinde de mai multi factori nu numai de euro si capacitatea motorului poti sa ai euro 5 dar daca e motorul distus si are multe noxe poate il catalogheaza la euro 3 si ai luat-o in barba |
E o tampenie ce fac incapabilii astia in conditii de criza faci marire de taxe si impozite..Nu inteleg de ce nu pun o taxa unica de inmatriculare :sa fie taxa in functie de cantitatea de co2 emisa nu in functie de capacitatea cilindrica (daca ai masina de 2.2 poate ai emisii mai mici decat un 1.6 1.8) iar la automobilele sub 100g C02 statul sa plateasca un bonus de 1000 de euro si o scutire de impozit pe 5 ani .Sa faca impozit diferentiat in functie de nivelul de poluare dar nu in halul in care s-a ajuns cu impozitul acuma plus taxate mai drastic rabele autobuzele vechi si facut zonele in marile orase ca dincolo cu coduri de culori in functie de poluare..
Iara nu inteleg de ce un Hybrid cum este X6 Hybrid este scutit de taxa de inmatriculare cand el are ditamai motorul de 4.8l si tot 17-20 de litri consuma in oras..Asigurarea sa fie in functie de pretul masinii asigurate nu de capacitatea cilindrica.. |
Quote:
|
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:21. |
- Copyright 2026 4Tuning