![]() |
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
Quote:
|
cred ca trebuie sa tragi de el... nu mai tin minte exact, ca si eu l-am schimbat parca..
|
Eu am intalnit si becu cu tot cu soclu.. s-ar putea sa fie de ala si n`o sa poti sa-l scoti. Tre sa cauti la dezmembrari alt soclu la care poti sa schimbi becul.
|
gata! ma-m suparat! ma duc jos si va spun imediat cum/daca iese!
|
asa. gata. m-am intors cu rezultate.
deci: ai scos suportul brichetei, l-ai intors pe dos, ai tras de fire si a iesit becul cu tot cu suportul negru. ai prins suportul cu trei deste, "capul" becului cu alte 2-3 deste' (eventual de la cealalta mana) si tragi. ramai intr-o mana cu suportul si in cealalta cu becul. un bec normal, de bord, fara soculu de 0.25W. exact ascelasi bec pe care il ai in scrumiera, in blocul de lumini, in panoul de la ventilatie,etc. voila! |
Quote:
|
now that sucks! da asta nu inseamna ca nu poti pur si simplu sa infigi un led de 12v acolo artizanal si sa ai acelasi efect, nu? se rezolva in 2 min cu un pistol de lipit si ceva dibacie. (f putina)
|
Quote:
|
da, asa este. dar pt cerculetul ala din jurul brichetei cred ca ajunge lumina. (cu conditia sa fie un led alb)
bine-inteles ca poti modifica si baga chiar un bec normal de bord in suportul ala, dupa ce il decapitezi si cureti in interior:) |
Quote:
|
pai cred ca iese la fel ca si cu un bec normal, avandu-se in vedere ca acel cerculet este deja rosu... poate ceva mai palid...
|
mersi mult baieti ..eu cred k e suportu turnat ...am tot incercat sa trag de el si nimic ...pana la urma il leg direct becu fara suport ...dar na ma gandeam ca poate e vreo smecherie ceva ...orikum mersi inca o data
|
Am si eu o intrebare pentru posesorii de e36 1.6i.
Ce raport aveti la diferential? ( sau care e raportul stock):D |
Quote:
|
Quote:
Merci de lamurire:) |
Quote:
boxele originale sunt de 13 cm, poti pune si de 16 dar cu ceva modificari la prindere, eu am preferat sa pun de 13 si sa raman la prinderea originala....bafta |
ce piese nu merg de pe touring pe sedan ? si cate piese nu mi-ar fi folositoare daca as cumpara una de anglia ?
|
Quote:
Am desfacut grila din dreapta si am vazut difuzorul.Din cate am vazut , are o placa de lemn in jurul lui.Daca dau jos difuzorul cu tot cu acea placa probabil vor incapea difuzoare pe 16.Revin cu noutati! |
Quote:
|
Quote:
ok, sa ne spui si noua daca ai reusit sa bagi difuzoare de 16 si eventual pune o poza sa vedem cum a iesit |
salut ...am o problema cu inchiderea ..cand inchid de la sofer se inchid usiile fata spate stanga..iar cand inchid din partea dreapta se inchid usiile de pe stanga si usa fata dreapta ...oare de ce ? uni mi-au zis k ar fi motorasele de la inchidere de pe partea dreapta amandoua ... si problema mare care ma deranjeaza e scartaitu in masina de la chedere plastice s.a.m.d....cum sa scap de el ?nu se aude decat la gropi...mersi ..
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
asta ca sa nu intram in alte subiecte...... |
stie careva cum se pot desface telescoapele de la portbagaj ca sa le umplu cu ulei? au inceput sa mearga prost si vroiam sa le desfac dar nu reusesc nici cum. Pana la urma ajung sa iau altele oricum.... dar totusi nu ati desfacut nici unul?
|
nu cred k se desfac alea .. cred k sunt capsate
|
salut.am si eu o intrebare:toate E36 au avut ABS? eu am un 316 din 94 si pe bord nu imi arata decat senzorii de la placute,dar la motor e pompa aia mare din care ies cateva conducte subtiri,am inteles ca e pompa de ABS si la panoul cu sigurante sunt 2 sau 3 relee pe care scrie ABS.bafta!
|
1 Attachment(s)
salut...spuneti-mi si mie daca cumva stiti...am gasit mizerie(ceva ca o spuma alba) si apa pe acest furtun(priviti in poza de mai jos este marcat cu sageti)spuneti-mi si mie va rog ce este de facut....raman dator :oops:
|
1 Attachment(s)
Quote:
stai chill, nu e singura masina care face asta. teoretic, trebuie sa schimbi separatorul de gaze (PCV sau CCV - asa o sa o gasesti pe forumuri, in caz ca te uiti dupa un DIY). practic, daca nu gasesti unu la pret sa-ti convina (parerea mea sa il iei nou, la mana a doua va face la fel ca si al tau), poti sa-l anulezi. rolul lui este de a separa vaporii de ulei si gazele in doua: ulei - care sa ti-l intoarca inapoi in bloc, si gaze care (pt emisii mai "friendly" ti le baga in admisie pt a fi arse in pistoane). cand separatorul nu isi mai face treaba, in admisie ajung nu numai gazele, ci si ulei. daca arunci o privire in admisie, snt sigur ca o sa fie plina de ulei, la fel ca si ICV-ul (relantiul iti sta cum trebuie? fix, fara sa oscileze?), clapeta de acc etc. deci: ideal, schimba-l cu unul nou. daca nu ai bani sa-l schimbi, arunca o privire si vezi care e set-up-ul la 4 cilindri (nu m-am lovit decat de 6 pana acum) si cauta un mod sa-l anulezi. in principiu, trebuie sa scapi de furtunul ala mai gros care iese din capacul de culbutori - pe ala iti baga uleiul in admisie. poti sa-l prelungesti si sa-l scoti undeva sub masina. iar partea cealalta (cea care pleaca spre admisie) s-o blochezi. sau mai ai o varianta, sa incerci sa-l cureti pe al tau. nu stiu insa cat e de eficienta. multi zic ca merge bine. eu am optat pt anulare. bafta daca masina ta e de dupa 1/94, atunci PCV-ul o sa fie nr 11 din graficul atasat. daca e dinainte de 1/94, mergi direct pe anulare, inseamna ca nu ai valva (furtunul de la capacul de culbutori merge direct in clapeta de acc, fara nici o valva pe traseu). |
Separatorul ala are si un rol vacumatic, am avut probleme si eu cu el cand aveam 1.6, inauntru este o valva mecanica cu membrana de cauciuc, acel cauciuc in timp se uzeaza si se rupe. Pe nou din ce tin minte se gaseste doar pe original, ca am vrut eu sa il cumpar .... dar este aberant de mult pt ce face, sau cel putin asa era acum un an (aprox 7 milioane, am sunat eu pt price-check). Iti recomand sa cauti unu sh ca nu merita sa il cumperi nou. Cat despre anularea lui... nu stiu ce sa iti zic, in orice caz, nu lasa furtunul liber, astupa cu ceva gaurile, dar nu stiu daca o sa lucreze corect motorul... stiu ca incercasem sa il pacalesc intr un fel si facea figuri, l-am cumparat din dezmembrari si a mers ok.
|
mah, eu doar ce am facut treaba atsa, acum vreo 2 sapt. la fel, scoatea spuma d-aia alba pe furtunul ala si o gramada de gaze, mai ales cand era motorul incins si mai si trageam eu de el. stiu ca are si rol vacuumatic, insa la mine merge f bine si fara. mai bine, chiar, as putea zice. nu ceva drastic, dar clar mai bine, probabil din cauza ca nu mai arde atatea gaze si ulei prin admisie.
legat de blocat furtunele, asta am zis si eu. in cazul lui, e vorba de stutul ala de la clapeta de acc, pe care vine furtunul de la capac. ziceam asa, furtunul ala de la capac sa-l lase liber undeva sub masina, sa arunce spuma aia si gazele jos, iar stutul din clapeta (parca acolo vine la 4 cyl pre-94) sa-l obtureze. la mine venea din capac in cotul de la admisie. am blocat gaura din cot, acolo unde intra el, ca sa nu traga aer pe acolo si furtunul sub masina, undeva pe langa caseta de directie. pot sa zic ca merge mai ok acum, mai ales cand e motorul incins (la jumate), raspunde mai bine la acc. merge incercat, daca functioneaza ok bine, daca nu - alt separator. oricum, la pre-94 ar trebui sa nu fie probleme, oricum astea nu vin cu separator si nici nu au vacuum asa puternic in bloc. |
Quote:
Stutul ala nu vine in clapeta la 4 cilindrii vine fix pe langa admisie si comunica cu ea, la mine la 1.6 nu m-am inteles cu el, facea ca toate alea, acum poate la 1.8is o fi altfel chiar sunt curios ce rezolva si cum :lol: |
Quote:
plus, la mine dupa ce statea masina ceva mai mult (3-4 zile), la prima cheie dadea cate un rateu d-ala grav pe admisie, plus efectele speciale de rigoare (o gramada de fum sub capota, de ziceai ca acu ia foc). rateul cred ca are legatura in principal cu pompa de benzina sau regulatorul de presiune din rampa, probabil nu mai tin presiunea cat trebuie, rezulta amestec sarac la prima cheie, rezulta rateu. fumul de la uleiul din admisie. oricum, ideea e ca de cand am anulat furtunul ala nu mi-a mai dat rateu dimineata. poate sa fie coincidenta, ca nu dadea intotdeauna, dar poate si sa nu fie. una peste alta, snt multumit de set-up asta. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|