![]() |
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
ms...idee k nu prea stiu pers cu motoare d 1.6..majoritatea au 1.8 si 2.0 s potrivesc..u c motor ai ?
|
Salut!
M-ar interesa mai multe detalii despre senzorii de abs , eu la e36 318tds ii am taiati si cat de curand doresc sa reactivez sistemul abs , si v-as intreba urmatoarele: - cred ca o sa-i iau second ca noi sunt destul de scumpi si aici apare intrebarea mea , se potrivesc de pe orice fel de e36 , sau numai de pe cele in 4 pistoane? - trebuie sa schimb numai cablurile acelea cu senzorii in capat? sau mai trebuie si altceva? - poate sa-i schimbe orice mecanic sau trebuie un electrician? Si cam astea ar fi intrebarile mele :oops: , daca mai este ceva de adaugat chiar va rog sa o faceti , ca nu prea le am :oops:. Va multumesc! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Billy c25xe - parerea mea e ca se potrivesc de orice model si'ti trebuie senzorul complet, adik o mufa intr'un capat, si'n celalalt capat senzorul. Ii poate schimba orice mecanic care se pricepe, nu vreun incepator, ca e posibil sa'i sparga atunci cand ii baga in gaura. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
schimband la 6400 de ex in loc de 5900 o sa ajungi mai repede la aceeasi viteza, iti si explic de ce, daca vrei..
|
Quote:
dar noi vorbeam de 316 aici, nu 320. Si pt un motor in 8 valve nu mi se pare nimic ciudat sa-i taie alimentarea asa devreme. Si chiar daca are puterea max la 5500 - 98 cai ( e model 92' dupa cum spunea) cine stie cati dintre ei mai sunt in viata la ora actuala?:)) |
exista intr-adevar si motoare mici facute pentru turatii inalte (un vecin la bloc are motor de 1100 pe un swift si are in bord 8000 de ture) dar e deja alta tehnologie, pe vremea noastra....:)
|
Cand spuneti ca taie benzina la rosu sunteti siguri ca intradevar asta se intampla?, nu cumva rupe scanteia? intreb, nici eu nu stiu sigur. La motociclete, de exemplu, rupe scanteia atunci cand intra in rosu, de aici si rateurile> scanteia este intrerupta, benzina continua sa vina, motorul scade in turatie moment in care scanteia se reactiveaza, bobina se descarca si apare scanteie cu supapele de evacuare deschise....moment in care are loc explozia amestecului care nu a ars pentru ca scanteia era rupta....de aici rateu si flacari pe esapament.
|
ms mult pt sfaturi...nuj c sa zik ...dar eram intra 4a la 160 si la 5500 d ture si am mers sa zik 1 km asa si nu s ducea mai mult...si knd am ajuns la 5500 d ture a facut un zgomot cva d genu k i-a taiat benzina si nu o lasa mai mult..in fine ..nu ma prea le am cu mecanica..
p.s. asa face la toate treptele 1a-40 a 2a-80 a 3a-120 a 4-160 si a 5a nu i-am dat'o in blana inca dkt vreo 190-195 si s mai ducea |
eu zic sa fii multumit daca merge 160 in a 4a...la motoru de 1.6 nu ai cum sa ii dai mult..
|
| All times are GMT +2. The time now is 04:29. |
- Copyright 2026 4Tuning