Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Zona tehnica BMW (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw.html)
-   -   Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36 (https://forum.4tuning.ro/290-zona-tehnica-bmw/88517-trucuri-secrete-info-stiam-e36.html)

trafy-vr6 04-11-10 15:07

Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36

Quote:

Originally Posted by sprinter (Post 3784472)
Trebuie sa te mai legi cu inca cateva fire de la ceasuri.... dar nu stiu exact care sunt, pe al meu l a pus un baiat care se ocupa cu asa ceva.

multumesc frumos

jipianu 04-11-10 16:20

Quote:

Originally Posted by sprinter (Post 3784406)
Functiile in sine merg, dar tot ce tine de consum e decalibrat.... de genul Range si ma rog mai sunt cateva functii prin "meniul secret"

Ok multumesc sprinter... o sa vad eu ce si cum sambata cand il montez pana atunci nu imi pot da seama daca e de 4 sau de 6

abby3325 04-11-10 17:31

Revin cu intrebarea, putin reformulata : putem sa stim cumva, daca OBC-ul provine de la o masina cu 4c sau 6c, PANA NU-L MONTAM PE MASINA ?
Ex: luam OBC-ul din dezmembrari .. Deci cum aflam ? Ca doar nu ne apucam sa-l montam acolo si etc-uri .. Sau in fine, il iei de pe net, ti-l trimite careva si-ti spune ca e pt. 4c cum e masina ta .. si tu-l iei .. si-l montezi .. si .. in fine, ati inteles ideea :)
Sau .. eventual, daca are OBC-ul un serial-number pe el, care daca il bagam pe net, sa putem afla .. ? Are asa ceva ?
Nu stiu .. spun si eu, incerc si eu :)
Concluzia : putem sau nu, stii INAINTE DE A MONTA OBC-ul, daca provine de la o masina cu 4c sau 6c ..
Multumiri anticipate ! :)

sprinter 04-11-10 19:54

Quote:

Originally Posted by abby3325 (Post 3784795)
Revin cu intrebarea, putin reformulata : putem sa stim cumva, daca OBC-ul provine de la o masina cu 4c sau 6c, PANA NU-L MONTAM PE MASINA ?
Ex: luam OBC-ul din dezmembrari .. Deci cum aflam ? Ca doar nu ne apucam sa-l montam acolo si etc-uri .. Sau in fine, il iei de pe net, ti-l trimite careva si-ti spune ca e pt. 4c cum e masina ta .. si tu-l iei .. si-l montezi .. si .. in fine, ati inteles ideea :)
Sau .. eventual, daca are OBC-ul un serial-number pe el, care daca il bagam pe net, sa putem afla .. ? Are asa ceva ?
Nu stiu .. spun si eu, incerc si eu :)
Concluzia : putem sau nu, stii INAINTE DE A MONTA OBC-ul, daca provine de la o masina cu 4c sau 6c ..
Multumiri anticipate ! :)

Teoretic obc ul pe care il cumperi are un sticker pe el, cu un part number. Acel part number il bagi pe realoem sau pe bmw fans si iti va spune pe ce masina a fost montat (ex: 316i /320i/ 318tds/325td etc etc)

abby3325 04-11-10 20:11

Quote:

Originally Posted by sprinter (Post 3785307)
Teoretic obc ul pe care il cumperi are un sticker pe el, cu un part number. Acel part number il bagi pe realoem sau pe bmw fans si iti va spune pe ce masina a fost montat (ex: 316i /320i/ 318tds/325td etc etc)

Domnu` Sprinter, multumiri ! :)
Asta doream sa stiu ;)

jipianu 04-11-10 20:27

am bagat eu pe realoem serialul la al meu si degeaba imi da toate motorizarile pe care s-a pus OBC

serialul la al meu e 65 81 8 357 684 daca imi poate spune cineva pe ce model s-a pus o sa ii fiu recunoscator

sprinter 04-11-10 20:34

Quote:

Originally Posted by jipianu (Post 3785442)
am bagat eu pe realoem serialul la al meu si degeaba imi da toate motorizarile pe care s-a pus OBC

serialul la al meu e 65 81 8 357 684 daca imi poate spune cineva pe ce model s-a pus o sa ii fiu recunoscator

Am verificat si eu acum si e aceeasi problema :oops: ma gandesc si caut solutie sa le deosebim :lol:

jipianu 04-11-10 20:42

Ok sprinter... Multumesc fooarte Mult;) oricum maine ma duc sa il pun pe un 2.0i sa vad ce rezultate da si cum indica consumurile si restu.
O sa va tin la curent cu ce am facut

Sparkle_81 05-11-10 09:03

Quote:

Originally Posted by abby3325 (Post 3783701)
Te rog, da-mi si mie un PM in care sa-mi spui cum pot sa-mi dau seama daca OBC-ul provine de pe o masina cu 4c sau 6c. Posibil sa gasesc prin dezmembrari, iar cei de acolo iti spun orice, numai sa-ti vanda ceva ..
Mersi mult !

Tu imi puteai cere si pe mess . Ai pm , oricum .
Le puteti si posta pe topic , nu ma deranjeaza . Eu pe pm am primit cererea si acolo am raspuns .

sprinter 05-11-10 13:03

Quote:

Originally Posted by jipianu (Post 3785495)
Ok sprinter... Multumesc fooarte Mult;) oricum maine ma duc sa il pun pe un 2.0i sa vad ce rezultate da si cum indica consumurile si restu.
O sa va tin la curent cu ce am facut

Ar mai fi o chestie prin care poti sa verifici dar trebuie verificat la cineva care are mufele legate deja. Unu din testele "ascunse" iti spune cati litrii pe ora iti consuma masina (stat pe loc la relantiu) valorea normala ar fi undeva pe la 1.1 (+/- 0.2L /h) . in functie de asta poti determina daca e de 6 sau de 4 cilindrii

abby3325 05-11-10 13:22

Deci pana la urma .. doar cu el montat la "cineva care are deja montat" se poate .. In cazul acesta, e riscant sa iei din dezmembrari (in cazul in care-l vezi pe raft, si nu-l da jos de pe masina in fata ta, sa vezi de pe ce s-a dat jos), iar de pe net sa-l iei .. aici iar e cu cantec, se merge pe incredere .. sau nu :)

VN23TDR 05-11-10 13:49

Am verificat acel OBC pe masina mea. Eu am deja OBC si l-am pus pe al lui. OBC-ul e de 6 cilindri.

jipianu 05-11-10 16:15

si cred ca mai si provine de pe o masina de 2000.

Crystiano8 07-11-10 19:48

imi puteti spune si mie care sunt simptomele pompei de benzina atunci cand este pe duca???(oare daca in mers cand o scot pe liber imi moare motoru e de la pompa???? si becul este pe rosu):cry:

VN23TDR 07-11-10 20:12

Quote:

Originally Posted by Crystiano8 (Post 3792836)
imi puteti spune si mie care sunt simptomele pompei de benzina atunci cand este pe duca???(oare daca in mers cand o scot pe liber imi moare motoru e de la pompa???? si becul este pe rosu):cry:

Eu pateam asa cand era murdara clapeta de acceleratie.

mistreku 07-11-10 21:01

Quote:

Originally Posted by VN23TDR (Post 3792924)
Eu pateam asa cand era murdara clapeta de acceleratie.

sau ICV-ul. eu zic sa le cureti pe ambele.

VN23TDR 07-11-10 21:30

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3793120)

Da, pt ICV cauta la Zona Tehnica BMW ca ai sa gasesti un thread deschis deja.

Patrulei 07-11-10 21:39

Stiti cumva unde pot gasii codul de la un casetofon Business cu caseta dupa e36?:Dsau ce anume trebuie ca sa`l "decodez".

trusca 07-11-10 23:12

sal ...imi puteti zice si mie cum se scoate panoul de la lumini ...pt k as vrea sa ii schimb becul k s-a ars ...si ce bec se foloseste...si daca aveti idee daca suspensia de pe 325i sau 328i merge si pe 316i si se comporta la fel ....mersi !

sprinter 07-11-10 23:29

Quote:

Originally Posted by trusca (Post 3793517)
sal ...imi puteti zice si mie cum se scoate panoul de la lumini ...pt k as vrea sa ii schimb becul k s-a ars ...si ce bec se foloseste...si daca aveti idee daca suspensia de pe 325i sau 328i merge si pe 316i si se comporta la fel ....mersi !

blocul de lumini are un surub sub el.... il desfaci si tragi de el. o sa iasa destul de usor... becul daca nu ma insel este la fel ca cel de la bricheta.
Suspensia merge montata cu siguranta pe masina, dar iti va sta mai ridicata masina, in special de bot... pentru ca diferenta de greutate dintre 1.6 si 2.5/2.8 este foarte mare. va sta si de spate mai ridicata pt ca 1.6 are diferential carcasa mica. 2.5 & 2.8 au diferential carcasa mare... de unde ai din nou diferenta de greutate.

Crystiano8 08-11-10 07:13

Quote:

Originally Posted by mistreku (Post 3793120)

ms ptr raspunsuri ICV este cumva motorasu acela de relanti ???

VN23TDR 08-11-10 07:39

Quote:

Originally Posted by Crystiano8 (Post 3793796)
ms ptr raspunsuri ICV este cumva motorasu acela de relanti ???

Dap. Asa i se zice popular.

trusca 08-11-10 09:01

Quote:

Originally Posted by sprinter (Post 3793554)
blocul de lumini are un surub sub el.... il desfaci si tragi de el. o sa iasa destul de usor... becul daca nu ma insel este la fel ca cel de la bricheta.
Suspensia merge montata cu siguranta pe masina, dar iti va sta mai ridicata masina, in special de bot... pentru ca diferenta de greutate dintre 1.6 si 2.5/2.8 este foarte mare. va sta si de spate mai ridicata pt ca 1.6 are diferential carcasa mica. 2.5 & 2.8 au diferential carcasa mare... de unde ai din nou diferenta de greutate.

mersi mult ...o sa incerc azi sa il schimb ...si referitor la suspensie ..as lua dkt p fata k pe spate am bune si sunt pe gaz ..mersi mult !

trusca 08-11-10 10:45

cum imi pot da seama de telescop daca e bun sau nu ? chiar daca e cu arc ..sau fara ? mersi !

sharpe 08-11-10 11:13

Quote:

Originally Posted by trusca (Post 3794318)
cum imi pot da seama de telescop daca e bun sau nu ? chiar daca e cu arc ..sau fara ? mersi !

daca e pe masina atunci e relativa treaba
apesi serios pe coltul masinii corespondent telescopului respectiv si daca se apasa usor si revine tot usor (sau repede) cand ii dai drumu sau "tzopaie" de cateva ori cand ii dai drumu e clar,telescop naspa
sau il poti inspecta si vizual,sa nu aiba scurgeri,etc
daca e dat jos de pe masina e mai simplu...ii apesi tija la maxim si-o lasi sa revina
daca se apasa greu si revine rapid atunci e bine
daca se apasa usor si revine greu sau ramane tija la locu ei,atunci e naspa
dar...dupa cum spuneam,testele astea sunt relative
cel mai bine se vede pe masina,in mers

sprinter 08-11-10 11:15

Quote:

Originally Posted by trusca (Post 3794046)
mersi mult ...o sa incerc azi sa il schimb ...si referitor la suspensie ..as lua dkt p fata k pe spate am bune si sunt pe gaz ..mersi mult !

Nu ti as recomanda pt ca o sa fie foarte ridicata de bot... vezi ca difera si grosimile amortizoarelor in functie de motoroziare.
Quote:

Originally Posted by trusca (Post 3794318)

Le verifici intai vizual sa nu fie scurse. sau inainte sa le dai jos de pe masina donatoare te lasi pe ea, daca amortizoarele sunt bune masina nu va face pic de balans pe revenire.. daca amortizoarele sunt praf masina va avea acelasi comportament cu o barca, adica va balansa.

trusca 08-11-10 12:38

hmm ..ideea e in felu urmator ..persoana care le vinde le-a dat jos dupa un 316i si le are cu tot cu arc ...nu le da la proba ..a zis k sunt bune ..le iei doar ca la loterie ..dai bani ..daca sunt bune e bine daca nu ai luat teapa inapoi nu le primeste ..si nu le da jos dupa arc decat daca le cumperi separat...si d'aia va intreb k e cam ciudat..oricum mersi mult !

trusca 08-11-10 12:40

hmm ..ideea e in felu urmator ..persoana care le vinde le-a dat jos dupa un 316i si le are cu tot cu arc ...nu le da la proba ..a zis k sunt bune ..le iei doar ca la loterie ..dai bani ..daca sunt bune e bine daca nu ai luat teapa inapoi nu le primeste ..si nu le da jos dupa arc decat daca le cumperi separat...si d'aia va intreb k e cam ciudat si nu stiu ce sa fac ..oricum mersi mult !

sprinter 08-11-10 12:43

Eu zic sa mai ai rabdare.. nu te grabii ... eu am dat suspensie completa de e36 pe 250 lei .. cu tot cu arcuri cu tot ce trebuie

trusca 08-11-10 15:45

Quote:

Originally Posted by sprinter (Post 3794670)
Eu zic sa mai ai rabdare.. nu te grabii ... eu am dat suspensie completa de e36 pe 250 lei .. cu tot cu arcuri cu tot ce trebuie

bun bun..ala cerea pe arc si telescop 160 lei ...m-as cam grabi k e barca de fata rau ...

sharpe 08-11-10 17:32

Quote:

Originally Posted by trusca (Post 3795176)
bun bun..ala cerea pe arc si telescop 160 lei ...m-as cam grabi k e barca de fata rau ...

daca mai ai rabdare cateva zile iti dau eu o suspensie buna de pe un 318is,n-am avut timp s-o dau jos de pe masina pana acum,maine ii dau jos motorul si dupa aia o desfac bucati

georacer 08-11-10 19:10

Salut,vins i eu cu o intrebare spre sa nu de ranjez,poate sa mai discutat,mis e stinge lumina de bord,adika tot ceasurile ledurile de pe comenzile de la clima si asa mai departe,insa ledurile martorii de poziti de frana de mana stau aprinsi si restul se stinge,am obs asta si iarna trecuta,in vara nu mi-ai mai facut figura,am obs knd dau drumu la cardura si mai ales la picioare innebuneste!! ce sa fie??

sprinter 08-11-10 19:14

Quote:

Originally Posted by georacer (Post 3795842)
Salut,vins i eu cu o intrebare spre sa nu de ranjez,poate sa mai discutat,mis e stinge lumina de bord,adika tot ceasurile ledurile de pe comenzile de la clima si asa mai departe,insa ledurile martorii de poziti de frana de mana stau aprinsi si restul se stinge,am obs asta si iarna trecuta,in vara nu mi-ai mai facut figura,am obs knd dau drumu la cardura si mai ales la picioare innebuneste!! ce sa fie??

Ai un contact imperfect.... face scurt pe undeva. roaga un electrician priceput sa ti desfaca pe acolo si sa ti verifice firele

GL91ANB 11-11-10 07:01

Stie cineva cum pot desface grilajele de la difuzoarele fata?Cele de la picioare?As vrea sa le schimb si nu stiu cum pot ajunge la ele.
Multumesc!

FireBlad3 11-11-10 08:38

ce masina ai? Am schimbat si eu la a mea poate t ajut cu cva sfaturi...

mistreku 11-11-10 09:32

Quote:

Originally Posted by georacer (Post 3795842)

arunca o privire la firele de la portbagaj, acolo unde intra in caroserie si flexeaza cand inchizi sau deschizi portbagajul. la e36 snt destul de predispuse sa faca scurt.

GL91ANB 11-11-10 17:46

Quote:

Originally Posted by FireBlad3 (Post 3802904)
ce masina ai? Am schimbat si eu la a mea poate t ajut cu cva sfaturi...

BMW E36 Sedan.Difuzoarele fata sunt sub bord , in lateral , nu in usa.

rdy4ever 11-11-10 18:00

pe partea soferului, scoti surubul care tine "manivela" de la care deschizi capota. scoti "manivela", si apoi tragi pur si simplu de masca difuzorului. nu mai tin minte sa mai fi fost vreun surub, dar daca este, se demonteaza. masca difuzorului e prinsa cumva si sub mocheta, oricum iese cand tragi de ea. pe partea pasagerului banuiesc ca e un surub, si iese tot pe acelasi principiu. eu am scos de vreo 2x masca de la sofer si a fost atat de simplu ca nu am retinut exact cum am facut (vine de la sine).

trusca 12-11-10 17:57

sal...cum se scot beculetele de la bricheta din suport ...sau se cumpara cu totu ...k nu imi dau seama ?

rdy4ever 12-11-10 18:10

trebuie sa desfaci placa pe care este bricheta. becul se schimba prin spate. nu stiu daca poti scoate bricheta si altfel, dar eu asa am scos-o mereu. e simplu daca nu ai obc, pt ca trebuie scos compartimentul acelacu spatiul de depozitare si ceas (eu asa am) prima data, apoi tragi de placa pe care este bricheta si eventualele comutatoare (ASC, scaune incalzite etc) si iese usor.

All times are GMT +2. The time now is 23:40.

- Copyright 2026 4Tuning