![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Pentru mine o masina nu se rezuma doar la cuplu si marca masinii,cand imi aleg o masina mi-o aleg dupa mai multe criterii. :) |
Quote:
|
In ultima vreme chiar si dieselurile ating perfomante bune, demne de "reiseri", sa ;uam numai exemplul passatului TDi de 140CP care la +1500kg face suta in 9.8s. Cate masini pe benzina, de familie, la fel de grele la passatu' ating aceasta performanta la motoare de 1.6,1.8 etc?
|
toate care au turbo :)))
|
Quote:
Care-s alea? |
MAi dureaza putin si toate motoarele pe benzina vor fi turbo, deja a inceput procesul:D Producatorii vor scoate masini cu motoare mici din cauza taxelor dar cu turbo pentru a fii la fel de puternice .
|
Quote:
2.0 TDI - 0-100 @ 9.8 sec / top speed - 209 km/h / 400m @ 17.3 / 1000m @ 31.5 2.0 FSI - 0-100 @ 9.4 sec / top speed - 213 km/h / 400m @ 16.7 / 1000m @ 30.6 Aproape 1 secunde pe 1000m, la viteza aia se traduce prin cateva autobuze distanta :lol:. Daca e sa luam 1.4 TSI (150 CP), este la fel de rapid 0-100 si mai rapid 400/1000m...din 1.4. |
Quote:
Am o benzinara in acest moment in famile,am cu ce sa devin "raisar",glumesc :) |
Quote:
|
Nu trebuie pentru ca sunt doua motoare cu principii diferite de functionare ;)
|
sincer chiar nu mai are rost discutia cu mac vs mas pentru ca fiecare foloseste ce are si ce are nevoie, deranjant e cum unii tin cu dintii de teorii despre diesel ca e net superior,lucru care eu nu il vad.E ca si cum am sta sa discutam ce pozitie e mai buna , capra sau deasupra... Fiecare f*** cum vrea si cum poate.
|
Conduc benzina, e clar ca e mai sportiv...dar un diesel e mai ok la drum lung. Daca ar fi sa aleg in situatia de acum as alege un diesel, pt costuri de combustibil mai mici si confort.
aviz celor care sustin sus si tare ca benzina e tot: amintiti-va de cate ori v-ati plans ca s-a scumpit benzina sau ca masina consuma mult. aviz si celor cu diesel: nu il mai ridicati in slavi ca "glont pe strada" ca bateti pe langa...per ansamblu depinde pt ce foloseste fiecare masina... |
Quote:
|
Mai nou cred ca ar trebui adugat si gpl-ul din punct de vedere al economiei de combustibil.
|
Quote:
|
Quote:
|
benzina.
nu`mi place fumul negru care iese la diesel, si nici zgomotul destul de mare care`l produc (interioru` mashinii) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
"la mers sport 1-2-3 la 6500 rpm si 3-2 si iara 2-3 ajung la 8 8.5" "chiar nu mai trece de 10 nici daca mai scot fum din cauciucuri de cateva ori bune pe zi" Ce spui tu este posibil la un 320D (163-177). La 2.2 - 170 CP niciodata nu este valabil ce spui tu, motorul ala forjat sare lejer de 15% si nu scoate niciodata sub 10 % consum la un mers linistit in oras. Astea sunt valorile producatorului: Fuel consumption city 12,2 l/100km; Fuel consumption highway 6,9 l/100km; Combined 8,9 l/100km; Eu nu am vazut pana acum masina care sa aibe consum sub valorile date de producator care sunt calculate in conditii pe care nu prea avem cum sa le intalnim noi in mersul cotidian. Am avut si eu motorul asta si nu are nici o legatura de consum cu aberatiile tale. Dupa ce ca esti ridicol mai si claxonezi. . . |
eu banuiesc sau eu nu presupun ca as avea consumul asta, mie chiar atat imi arata pe bord,fara alte teorii si explicatii ca nu ma intereseaza povesti fara sfarsit, eu sunt multumit ca masina merge foarte bine si consuma cat o pisica de 1.8 , nu ma intereseaza sa ma creada nimeni , chiar am mai vorbit cu cineva care are exact aceeasi masina/motor/an si exact aceeasi chestie mi-a zis. Nu ma laud ca imi consuma 15-16, ma bucur ca face ceea ce face la consumul respectiv. Am scos Alba-Cluj 240 km cu consum mediu de 8.3 , am mers 230 cu ea pe autostrada, am stat constant la 180 la 160 , am fost in trafic,am cautat locuri de parcare,normal ca am mers si frumos nu am scos consum de 8 la 200,dar cand a fost de curentat nu am ezitat. Hai sa zicem ca am observat ca in general pe bord cam la toate masinile iti arata cam cu aprox 0.4-0.6 mai putin dar totusi si asa sa fie ajung cu un consum afara de sub 9. Decat sa raspunzi si tu aiurea sa ma iriti,ca nu iti vorbesc nici eu din auzite, mai bine asteptam si poate avem ocazia sa probam amandoi chestiile astea si cu diesel si cu benzina fara discutii si alte misto-uri.
|
Quote:
Quote:
|
vindeti masinile ma si mergeti cu metroul si ai terminat balamucu socoteli comparatii de 2 poli ati inebunit in contradictii
|
Ce abereaza unii aici .. 320 i cu consum de Logan si e34 mai bun si mai frumos ca un e39 si culmea si mai fiabil.
Mai nou e un trend sa ridici in slavi cazanele care ,culmea tehnologiei, facute acum 10-20 de ani sunt mai bune si mai fiabile ca niste masini mai noi/ mai puternice/mai economice . I-auzi i-auzi la e39 schimbi volanta si injectoarele ca pe ciorapi. Proasta masina ,execrabil model,curat murdar. (not). Altcineva merge cu maxim 9-10 in oras cu un 320 i . Alta minune tehnologica. Anunta te rog la Bmw ca sunt absolut idioti sa nu reuseasca asemenea consumuri cu motoarele de pe e90 . Si cea mai tare din parcare "Acuma gumele sunt la fel pt ambele masini in principiu, dar masina lui nu arata bine cu jenti pe 15 cum arata a mea" . Maxim!!! |
am in familie un fiat bravo 1.6 multijet 120cp /290nm parca. vreau sa spun ca masina este excelenta ca si consum, motorul este senzational.
acum ceva timp am fost tulcea-sibiu cu 2masini, fiat ul si mitsubishi colt al meu , benzinar . pe a1 si a2 am mers 140-150 amandoi , pe brasov-sb 120-130. in localitati 70-80, am avut statie si detector . la intoarcere am ajuns la concluzia ca am platit circa 250ron in plus pe benzina... votez diesel multijet de la fiat pentru consumurile extraordinare. inainte preferam benzina dar de cand cu criza si de cand au evoluat dieselurile deja sunt sigur ca urmatoarea masina va fi diesel. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Un Passat 1.9 TDI 131CP 6 trepte, la 180 km/h tinut constant consuma 6% ? Eu zic ca nu, proprietarul zice ca da, probabil se lasa cu un pariu. Cine castiga ?
|
Asta e unii de pe forum au avut norocul sa cumpere masini limited edition la care consumul specificat de producator este mult peste cel real si le asorteaza cu femei la fel ( daca tot facem glume de tot soiul). Pentru restul dintre noi mai ghinionisti ramane masina gurmanda si femeia obisnuita.
Cat despre categoria de oameni care cumpara si apa minerala sh probabil .. ce rost mai au comentariile ?;) |
Quote:
Nu cred ca am zis-o eu, da voiam sa zic mecanici ginecologi :-P |
Quote:
2. Ai ma da cum iar o dai pe langa......adica vrei sa zici ca mizeria aia si mustele au trecut prin corpul filtrului....??? |
Quote:
Uite un exemplu mai jos... si pe asta l-ai lasa cu 50m in urma, nu? <object width="480" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/Ow6146QJYkI&hl=en_US&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/Ow6146QJYkI&hl=en_US&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object> |
deci, ce plm.
daca tot mi se sterg posturile, stimati moderatori, astept sa se stearga si restul posturilor off-topic, sau sa imi explicati, de ce imi stergeti posturile, si de ce nu se aplica aceste criterii la toata lumea?? daca aceasta este un topic privat in care au voie sa posteze doar cativa norocosi, anuntati`ne. |
Quote:
Eşti liber să postezi, dacă ai ceva pertinent de zis despre subiectul topicului, sau eşti liber să te abţii, dacă tu consideri că nu e de tine subiectul, şi doar atāt. |
Golf 1.6D care ia 8% in oras???Si 525i care ia 10%???
Vai cat de amuzant. Oare se poate restrictiona un user sa posteze doar la categoria funny? Cred ca ar fi atractia sectiunii:) |
clio meu din 2005 are consum in carte 9,8 % in oras sau 9,5 ... si pe computer imi arata un 8 ... motorizare 1.4 8v ... iar afara are un 6 si unpicut
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:49. |
- Copyright 2026 4Tuning