Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

oz__ 24-12-09 01:04

Re: Taxa auto va fi platita incepand cu 2010 si de cei care au masini dotate cu Euro

Quote:

Originally Posted by G0rdy (Post 2694288)
statul baga taxe peste taxe...romanul plateste...asta e.incep sa cred ca suntem un popor de cretini

EU SUNT EXCLUS TREBUIA SA PLATESC 20000 PT 2 MASINI:lol:

ionut daniel 30-12-09 20:16

Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Ce se mai aude cu http://www.legestart.ro/Legea-335-20...zQxODQ1%29.htm

S-a interesat cineva cu legea in mana? Sau a trecut fara a fi inca observata ?

S-ar reduce de trei ori taxa pentru masinile mai vechi.

Tzepozzz 02-01-10 10:28

vad ca prin legea asta s-a respins ordonanta 208 din dec 2008...
acum este in vigoare OUG 7/2009

ionut daniel 02-01-10 10:36

Da, asta doar modifica textul pentru calculul taxei pentru auto aduse inainte de 15 dec 2008, in rest se calculeaza dupa cea anulata...

tycu 06-01-10 16:10

sal all
care stie..ce si cum...cu taxa pe 2010...???se plateste impozit anual?sau cum? de ex.... cat as da taxa pt un polo din 98 motor 1.4 euro 2?ms frumos!!!

AxYJamaicanu 06-01-10 17:47

stie cineva sa-mi zica cat e taxa ptr un bmw din '81 motor 1.8 non-euro ? mersi anticipat

Spark 06-01-10 17:51

Quote:

Originally Posted by AxYJamaicanu (Post 2951967)
stie cineva sa-mi zica cat e taxa ptr un bmw din '81 motor 1.8 non-euro ? mersi anticipat

7.560 euro (mai mult sau mai putin. dar pe acolo)

t1grul 06-01-10 18:07

Cum mai este cu taxa asta pana la urma? (de ex la un Golf 3, din `93, 1,9, sa zicem euro2)

Cine imi poate spune un site unde pot calcula taxa cat de cat corect? Am gasit o gramada, dar sunt diferite!

Ms

Spark 06-01-10 18:21

eu asta il flosesc :
http://www.taxapoluare.com/calculator-taxa.htm

aleks 08-01-10 08:17

Singurul calculator corect este cel oficial, al Ministerului de Finanţe
Adresa lui o găsiţi aici: http://www.mfinante.ro/calculator_ta...ug_7_2009.html
Alte detalii privind calculul taxei, schimbările din legislaţie, actele normative după care se lucrează şi grilele privind cotele de reduceri le găsiţi aici: http://www.mfinante.ro/link.jsp?body...taxe/index.htm

akileon 08-01-10 19:10

ai sa fii uimit dar cel de pe finante imi arata cu 100 euro mai mult decat cel de pe autovit , la finante am platit cat arata cel de pe autovit

aleks 09-01-10 11:57

Nu mă uimeşte nimic īn Romānia.

ronnaldinho 14-01-10 11:43

am auzit ca pana in februarie taxele la masinile cu euro 4=0 lei ?????
sa imi spuna si mie cineva mai sigur,pentru ca vreau sa imi cumpar o masina

adrian78bmw 14-01-10 14:42

din cate stiu eu numai la masinile noi sub 2000cmc care au fost cumparate pana la 31 dec 2009

akileon 15-01-10 21:22

doar masinile noi care au fost cumparate pana pe 31 decembrie , mai pot fi inmatriculate fara taxa pana pe 15 decembrie

akileon 20-01-10 14:45

la administratia financiara ce act trebuie tradus pentru stabilirea taxei de puluare? brieful mare sau cel mic( talonul) , masina adusa din germania

Qveta 29-01-10 11:01

http://forum.americanmusclecars.ro/showthread.php?t=72
Sa facem ceva!

Andu_RacE 30-01-10 07:11

Pai vino tu cu o idee...

suciuciprian 31-01-10 23:25

Spuneti-mi si mie va rog cat e taxa la un bmw 320 motor de 2000cmc diesel,am fabricatie 1999,euro 3,co2-156g p km.Multumesc

dask137 01-02-10 13:34

Luand in calcul varsta masini de 11-12 ani taxa este de 748.06 EUR si scade pana la 588.04 daca masina are filtru de particule.

Calculator taxa auto: http://www.mfinante.ro/calculator_ta...4_01_2010.html

avolocaru 01-02-10 13:40

Eu zic sa nu mai umpleti discutia cu intrebari prostesti! La finante se face simulare, trebuie doar sa mergeti pana acolo, dati datele masinii si gata. Calculatorul de pe ministerul de finante este cel oficial. Mai bine ne mobilizam pt o noua greva, au promis inainte de alegeri, cat si in campanie, eliminarea acestei taxe. Problema este atat faptul ca este exagerata, cat si faptul ca nu este echitabila. Ar trebui sa ne ridicam impotriva guvernantilor care gasesc, in an de criza, fel de fel de taxe. Nimic nu mai merge in tara asta si ei tot ne umfla cu taxe si impozite.

suciuciprian 01-02-10 19:59

Quote:

Originally Posted by avolocaru (Post 3038240)
Eu zic sa nu mai umpleti discutia cu intrebari prostesti! La finante se face simulare, trebuie doar sa mergeti pana acolo, dati datele masinii si gata. Calculatorul de pe ministerul de finante este cel oficial. Mai bine ne mobilizam pt o noua greva, au promis inainte de alegeri, cat si in campanie, eliminarea acestei taxe. Problema este atat faptul ca este exagerata, cat si faptul ca nu este echitabila. Ar trebui sa ne ridicam impotriva guvernantilor care gasesc, in an de criza, fel de fel de taxe. Nimic nu mai merge in tara asta si ei tot ne umfla cu taxe si impozite.

Nu e nici o intrebare prostesca.Ma interesa acesta chestie ca sa stiu sigur cat e taxa pentru ca as vrea sa imi cumpar o asemenea masina.Am intrebat poate ca cineva dupa forum chiar a inmatriculat o asemenea masina si imi poate spune aproximativ pretul taxei.

PS:Bafta cu greva!!!

avolocaru 01-02-10 20:17

Daca aveai curiozitatea sa citesti cateva pagini la intamplare din acest subiect, ai fi gasit raspunsul. Trebuie sa intelegeti ca singurul calcul oficial este cel de pe http://www.mfinante.ro/link.jsp?body...taxe/index.htm nu sperati aiurea la taxe mai mici. Din pacate romanii sunt delasatori, pana nu te afecteaza personal nu esti interesat de cel de langa tine. Majoritatea intrebarilror de pe acest subiect sunt " cat ma costa sa...?" Cred ca era o regula pe undeva care spune ca mai intai sa dai o cautare prin forum cu subiectul de care esti interesat si apoi sa pui intrebari.
Ma rog, fiecare cu ce-l doare... D'aia o sa ne manance statul de vii, la noi cei saraci (adica majoritatea) nu au treaba cu taxele si deci nici galagie nu fac, cei bogati nu le platesc (gasesc avocatii fel de fel de portite la limita legii) sau isi permit iar in final clasa de mijloc se zbate sa supravietuiasca devenind din ce in ce mai minoritari, fapt cu totul si cu totul anormal.

sir_sanjei 01-02-10 21:32

Quote:

Originally Posted by avolocaru (Post 3039769)
Daca aveai curiozitatea sa citesti cateva pagini la intamplare din acest subiect, ai fi gasit raspunsul. Trebuie sa intelegeti ca singurul calcul oficial este cel de pe http://www.mfinante.ro/link.jsp?body...taxe/index.htm nu sperati aiurea la taxe mai mici. Din pacate romanii sunt delasatori, pana nu te afecteaza personal nu esti interesat de cel de langa tine. Majoritatea intrebarilror de pe acest subiect sunt " cat ma costa sa...?" Cred ca era o regula pe undeva care spune ca mai intai sa dai o cautare prin forum cu subiectul de care esti interesat si apoi sa pui intrebari.
Ma rog, fiecare cu ce-l doare... D'aia o sa ne manance statul de vii, la noi cei saraci (adica majoritatea) nu au treaba cu taxele si deci nici galagie nu fac, cei bogati nu le platesc (gasesc avocatii fel de fel de portite la limita legii) sau isi permit iar in final clasa de mijloc se zbate sa supravietuiasca devenind din ce in ce mai minoritari, fapt cu totul si cu totul anormal.

sa sti ca nu suntem singurii care au taxe stupide sau inutile, sunt taxe atat de inutile incat administrarea lor cere mai multe finante decat se strang din taxa, asta e doar in Romania. asta era pe langa subiect
on: vb-ind de taxa de prima inmatriculare ai dreptate dar din cate stiu un judet a reusit o hotarare in instanta irevocabila de a se restituii banii pe taxa, putem sa mergem cu totii sa ne inmatriculam masinile acolo, facem flotant si ne inmatriculma masina:))

avolocaru 01-02-10 22:33

E asta da informatie, daca este adevarata. Despre ce judet este vorba? problema este ca taxele sunt prea mari si nu le mai putem duce. Si inca o treaba, daca tot vorbim de poluare, ce facem cu padurile care se taie necontrolat? ne pasa de poluare doar cand trebuie sa colectam taxe, dar ce facem cu problemele reale de poluare?

sir_sanjei 01-02-10 22:40

Quote:

Originally Posted by avolocaru (Post 3040470)
E asta da informatie, daca este adevarata. Despre ce judet este vorba? problema este ca taxele sunt prea mari si nu le mai putem duce. Si inca o treaba, daca tot vorbim de poluare, ce facem cu padurile care se taie necontrolat? ne pasa de poluare doar cand trebuie sa colectam taxe, dar ce facem cu problemele reale de poluare?

nu vreu sa zic minciunele dar ori mures ori maramures, unu din astea doua. nu am acum timp sa caut dar sunt convins ca sti sa folosesti google.
cat despre restul nu avem noi probleme asa mari cu padurile dar nu prea au alea legatura cu taxa auto

avolocaru 01-02-10 22:49

Quote:

Originally Posted by sir_sanjei (Post 3040499)
nu vreu sa zic minciunele dar ori mures ori maramures, unu din astea doua. nu am acum timp sa caut dar sunt convins ca sti sa folosesti google.
cat despre restul nu avem noi probleme asa mari cu padurile dar nu prea au alea legatura cu taxa auto

Ba pardon ca avem. Cata vreme banii din taxa auto merg la "Ministerul mediului" Daca vrei sa ai grija de mediu nu arunci banii pe toate harburile de pe marginea drumului, care merg din an in Paste, si care daca mai fac cateva mii de Km pe an ... este mare lucru! Nu de acolo vine poluarea. Iti spun eu ca programul rabla este praf in ochi, doar un program populist fara eficienta dovedita. Eu cred ca pretul oferit de stat este exagerat.

costi05 14-02-10 13:56

nu incercati deprecierea prin marirea artificiala a nr de km. au inceput sa caute in baza de date istoric-ul masinii. un prieten de-al meu era sa o incurce. la fel si eu. e nasol ca te pune sa semnezi o declaratie cu referire la consecintele penale . mai bine o inscriu pe Bg. am aranjat. e ok.

adrian78bmw 14-02-10 14:04

o intrebare audi A4 1.6 din 1997 e EURO2 sau EURO3?ca pe unele siteuri din germania e Euro 3 si la noi in anunturi e EURO2..

GABORW 14-02-10 14:07

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3084916)
o intrebare audi A4 1.6 din 1997 e EURO2 sau EURO3?ca pe unele siteuri din germania e Euro 3 si la noi in anunturi e EURO2..

EURO 3 in ROMANIA exista doar dupa 2000..
in Germania probabil e D3 adik EUro2 in ro;;)

Vreau sa inscriu o masina cu motor 2000 Euro2 1996 taxa e minim 1300..
pot sa fac ceva:(?sa fie mai mica?

costi05 14-02-10 14:07

vezi ce scrie in brief. eu am passat b4 1,8i din 1997 si scrie euro 2.

costi05 14-02-10 14:10

bago pe Bulgaria. eu am toate variantele autohtone. am aceeasi taxa ca si tine. nu merita. n-ai cum sa iesi sub 1300 euro. deprecierea e pentru masini slab dotate si omorate

adrian78bmw 14-02-10 14:15

Quote:

Originally Posted by costi05 (Post 3084923)
vezi ce scrie in brief. eu am passat b4 1,8i din 1997 si scrie euro 2.

nu e pentru mine pretena mea a dat comanda de un audi A4 si taxa calculata pe site la Min Fin e 1300 la euro 2 dar tipul a zis ca nu e atata..nu stiu care e adevarata si pe cine sa crezi

GABORW 14-02-10 14:50

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3084954)
nu e pentru mine pretena mea a dat comanda de un audi A4 si taxa calculata pe site la Min Fin e 1300 la euro 2 dar tipul a zis ca nu e atata..nu stiu care e adevarata si pe cine sa crezi

ala de ti-a vandut-o are tot dreptu sa minta;)
fugi la Administratia financiara sa vezi adevarata taxa:(

costi05 14-02-10 14:54

verifica-ti singur taxa . sunt multe site-uri. nu spera la depreciere, e loterie mare ! si apropo, vezi ca la RAR masina trebuie sa scoata noxe conform cu ce scrie pe brief, altfel poate sa-ti bage euro 1 pe carte !

Sonny 14-02-10 17:16

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3084954)

Crede-l pe nenea. El sigur s-a referit cu depreciere ca e mai mica taxa ;) Si cu depreciere e cam pe la jumate (vorbesc din proprie experienta).

akileon 16-02-10 21:00

daca nu are airbaguri , abs si aer conditionat e la jumate

adrian78bmw 19-02-10 17:46

Guvernantii ar putea aplica taxa de inmatriculare in Romania si pentru vehiculele care indeplinesc normele de mediu Euro 5 incepand cu anul 2011. In prezent, aceste modele sunt scutite de taxa pe poluare auto datorita faptului ca emit un nivel extrem de scazut de emisii poluante. Tocmai de aceea, numerosi producatori de automobile si-au imbunatatit toate motoarele din gama pentru a corespunde cu aceasta norma de mediu si a-si scuti clientii de plata taxei de inmatriculare. Singurele vehicule care ar ramane protejate de plata taxei auto ar fi hibridele, vehiculele cu motoare Euro 6 si vehiculele electrice.

Oficialii APIA (Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile) si guvernantii iau in considerare acordarea unei prime de casare de 2.800 de euro pentru o singura masina, ceea ce s-ar traduce in 11.400 de lei la rata de schimb actuala. Astfel, in cazul in care un cetatean caseaza o masina in 2011 acesta ar primi un voucher de 2.800 de euro pentru o masina noua. Introducerea unei prime de casare de aproximativ 2.800 de euro ar putea duce la limitarea numarului de masini pe care le poate casa o persoana fizica.

Intrebat de posibilitatea introducerii taxei auto pentru Euro 5 in 2011, vicepresedintele APIA Brent Valmar a declarat: "Este o posibilitate. Deocamdata eu zic ca ar trebui sa incurajam importul si inmatricularea de masini Euro 5, sa eliminam cota de masini vechi din parc". Brent Valmar este directorul general al celui mai mare importator auto din tara, Porsche Romania.

Se pare ca in 2010 guvernantii nu vor schimba taxa auto, dar au format un grup de lucru pentru a efectua modificari in 2011. Acestia vor prezenta un proiect de modificare al sistemului de taxare al masinilor pana la jumatatea acestui an. Guvernantii ar putea sa introduca o taxa pentru cei care detin o masina poluanta, dar nu au explicat in ce mod vor aplica aceasta taxa. Acestia vor sa obtina un echilibru intre un aport potrivit la bugetul de stat si o valoare potrivita pentru consumatorul de masini.

babone 23-02-10 16:42

salut ma puteti ajuta si pe mine cu cateva detalii despre depriecerea rar?masina mea are abs si airbag dar nu are conditionat.este euro 2 din 1995 si motor de 1.4 dupa calcule ar fi cam 470 de euro taxa.se merita chestia cu deprecierea sau nu?mersi mult

akileon 24-02-10 21:21

nu se prea merita , o sa iti scada cam 100 euro din taxa iar certificatul costa 270 ron , nu economisesti mare branza

All times are GMT +2. The time now is 13:18.

- Copyright 2026 4Tuning