![]() |
Re: Trucuri, secrete si info de care nu stiam despre E36
stie cineva care-i procedura de "dat ceasu inapoi" la obc-ul simplu cu 7 butoane? de fapt de modificat ora:minut
|
si eu am problema asta.... cred ca cel mai simplu e sa scoti borna la baterie
|
Quote:
|
si eu am becul de la placute aprins ...dar le-am schimbat placutele cu unele noi ...oaree dc nu s-a stins ...sau ce ar trebui sa fac sa se stinga ?sa imi fi atins vreun senzor ceva?
|
daca ai schimbat placutele tarziu si a ajuns senzorul sa frece pe disc trebuie si el schimbat.....am schimbat si eu zilele trecute setul de placute fata si senzorul (e numai un senzor pe fata)...acum nu mai sta aprins in bord
cine e in domeniu si poate sa imi spuna si mie daca pot pune un alternator mai mare (peste 100amperi) pe un 316 1.6 '96 ?, de la ce modele se potrivesc ?ce marci ? pe ea acum am un 80A Valeo care nu mai incarca la capacitate(13V max).... |
Quote:
Quote:
+1, cu mentiunea ca snt 2 senzori: 1 pe fata stanga si 1 pe spate dreapta. daca iti sta aprins martorul de frane unul din ei e dus. ori ii cumperi noi, ori (daca vrei doar sa ii stingi) faci un strap intre firele de la senzori - adica scoti firele din senzor si le unesti intre ele. alternator mai mare nu ai nevoie decat daca ai pus ceva muzica serioasa pe masina, altfel pune-ti tot de 80A. cu cat e mai mare puterea alternatorului cu atat o sa manance mai mult din puterea masinii. |
De acord in privinta senzorilor...
In legatura cu alternatorul, da am pus consumatori destul de mari (lada bass in portbagaj cu amplificator si schimbat toate difuzoarele din interior cu unele de cel putin 2 ori mai puternice decat cele originale..) Deci alternatorul original de 80A ar trebui sa faca fata daca ar functiona la capacitate, insa nu incarca cat trebuie si o sa il schimb...un 105A crezi ca ar influenta mult puterea masinii ? |
Quote:
la modul realist, cred ca nu are nimic alternatorul de 105, oricum banuiesc ca nu esti axat neaparat pe perf, mai mult pe aspect/looks. |
Quote:
daca mai au si alti useri alte raspunsuri in legatura cu alternatorul, marci, capacitate, potriviri intre modelele de e36 va rog postati. |
Quote:
|
Quote:
mersi mult pentru promptitudine |
Quote:
principiul e " cu cat produce mai mult curent (adica cu cat creste nevoia de amperaj) cu atat ia mai mult din puterea motorului. daca ai avea cele mai elementare cunostinte de fizica n-ai mai face spirite de-astea rasuflate de gluma |
[QUOTE=mistreku;3777969]+1, cu mentiunea ca snt 2 senzori: 1 pe fata stanga si 1 pe spate dreapta. daca iti sta aprins martorul de frane unul din ei e dus. ori ii cumperi noi, ori (daca vrei doar sa ii stingi) faci un strap intre firele de la senzori - adica scoti firele din senzor si le unesti intre ele.
mersi mult ...asa am sa fac ...ce rost are sa cumpar senzori ...vreau doar sa il sting k ma enerveaza la bord ...oare cat costa un senzor ? |
Quote:
Quote:
|
Nu zice nimic la Rar daca ti-ai pus discuri in loc de tamburi pentru ca ai inbunatatit sistemul de franare dar daca esti nebun si ti-ai pus tamburi in loc de discuri inseamna ca numai ai frane atat de bune si logic se leaga de tine, chiar am intrebat special asta acum vreo 3 saptam cand am fost cu un prieten la RAR.
Apropo o baterie de 100 Amperi pe un alternator de 80 A sau cat e pe un 1.8 il influenteaza negativ sau influenteaza bateria negativ? Sau e numai de bine ?:)) |
Quote:
nu stiu legat de baterie, dar ma gandesc ca alternatorul trebuie sa depuna mai mult efort sa o incarce. |
si atunci ar fi bun alternator de 105...pe care pisicute sau pus ?
|
Quote:
|
Buna am si eu o rugaminte daca se poate, o schita la frana de mana BMW 316 touring din 97 .
Problema este ca nu tine taburul drept ,iar din maneta am strans surubul la maxim |
Poate nu am e locul unde sa pun altfel de intrebari.. dar pe mine ma interesa daca are ceva daca pun la alternatorul normal de 80 o baterie de 100 de amperi.... imi incarca f greu bateria dupa? este prea solicitat?sau daca pun baterie de 100 sa pun si alternator de 100 sau nu are nici un sens?
|
Am rezolvat ms
|
o intrebare va rog :D am un bmw 316i din 97 , si am fost recent si am cumparat ulei sa schimb uleiul la motor. Uleiul e castrol magnatec diesel , 40w-10 parca si e semi sintetic. vanzatorul mi-a zis ca merge pe motorul meu. am mai intrebat pe cineva si a zis ca nu merge invers ulei pt masina pe benzina la masina pe motor cu motorina. vreau sa ascult si parerea voastra. mersi mult
|
Quote:
|
Quote:
|
Nu avea in stock si voia sa faca vanzare
|
mi-a adus cineva o consola OBC cu 18 butoane eu am motor in 4 cum aflu daca e pentru 6 sau pentru 4 cilindri?
|
Quote:
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nu ma mai poate ajuta nimeni cu sfaturi ?nu a mai schimbat nimeni alternatorul ? daca stie cineva : se potriveste Bosch in loc de Valeo ?ma refer la prinderi, am gasit ceva poze pe net dar nu am unghiul potrivit sa imi dau seama.... |
Quote:
p.s. daca nu intelesesi nimic din postul asta, e 8 dimineata cand il scriu.. d-aia.. :D |
Quote:
Mersi mult ! |
dar parca era o setare in meniul obc-ului in care selectai 4/6 cilindri.. nu snt sigur, dar parca am citit ceva de genul pe undeva..
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|