Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

eMH 04-06-10 21:59

Re: Benzina sau motorina ?

Nu am incercat la motocicleta, dar la scuter efectul e opus. Cu benzina buna merge cam 90, si cu benzina proasta merge cam 95, si are si acceleratie mai buna.

SAX1987 04-06-10 22:06

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 3416855)
Nu am incercat la motocicleta, dar la scuter efectul e opus. Cu benzina buna merge cam 90, si cu benzina proasta merge cam 95, si are si acceleratie mai buna.

Ciudat :shock: Eu am avut vreo 4 scutere si la toate mergea semnificativ mai bine cu benzina de 95 si de la o statie buna. Cand luam de la o staie no-name mergea foarte prost.

eMH 04-06-10 22:10

Quote:

Originally Posted by SAX1987 (Post 3416875)
Ciudat :shock: Eu am avut vreo 4 scutere si la toate mergea semnificativ mai bine cu benzina de 95 si de la o statie buna. Cand luam de la o staie no-name mergea foarte prost.

Pai eu puneam de la Lukoil. Cand puneam benzină scumpă trăgea mai puţin. Oricum, cred că mai depinde şi de motor, de tipul de aprindere, de mai multe alea, că şi mie mi s-a părut suspect tare...

BMnWA 04-06-10 22:35

Quote:

Originally Posted by SAX1987 (Post 3416664)
Incredibil unde a ajuns si aceasta discutie !!

Apropo de benzina de 95 si cea de 100 . Incercati la motocicleta sa vedeti acolo diferenta intre ele :D Cu benzina de 100 zici ca zboara, e o diferenta mare dar cred ca o si consuma mai repede :D.

da,e testata si de mine chestia cu benzina la motoare.. Arde mai repede si trage mai bine.

Bryan 04-06-10 23:10

rapoarte de compresie mai mari

SAX1987 04-06-10 23:20

Revenim on topic :D

Eu am avut diesel 1 luna si nu mai cumpar niciodata masina diesel :twisted:

In oras consuma destul si la drum intins daca vrei sa consume putin trebuie mers ca mortul :D. Daca accelerezi brusc sau mergi cu viteza prea mare consuma mult . Plus ca banii economisiti pe combustibil ii dai pe piese !:shock:
E dejuns sa pice turbina si iesi in minus .

Am avut omega 2.5tds si am mers destul timp cu un megan II 1.5dci care consuma 5% doar daca mergeam cu max 100 km/h si nu acceleram brusc !

Cea mai buna varianta e benzina + GPL ( neparat secvential) .

BMnWA 04-06-10 23:53

ultima luna am facut 6500 km prin tara cu un passat diesel cu un consum mediu afara+oras de 5.8. Benzina ma tinea in jur de 9 in regimul in care am folosit dieselul.

Dadutu 05-06-10 23:05

depinde de ce vrei de la masina respectiva... daca vrei performante ia-ti benzina ...daca vrei sa ai un consum mai mic,costuri mici de intretinere ia-ti dieselar:))

Bryan 05-06-10 23:31

asta cu costurile de intretinere mai mici la diesel de unde ai scos-o?
din reviziile mai dese si mai scumpe? din pretul de achizitie mai mare? din riscul mai mare de a-ti pica piese scumpe gen pompa injectie sau turbina?

Dadutu 05-06-10 23:34

ma refeream la faptul ca dieselu nu e atat de stricacios ca benzianaru.. nu e sensibil...la benzinar toata ziua pica injectoare si pompe de injectie... dieselu,daca sti sa mergi cu el peste 3000 de ture nu vei avea probleme de genu asta.

Bogdan_mb 05-06-10 23:38

unde pica ca as vrea sa le culeg si eu.

Doamne, unii chiar va plictistii :rolleyes2

Dadutu 05-06-10 23:41

mai iesi din casa ca sa vezi tot felu de golf III si pisicute pe Beharca umbland prin service-uri:shock:

22VIN 05-06-10 23:48

Quote:

Originally Posted by Dadutu (Post 3419248)
ma refeream la faptul ca dieselu nu e atat de stricacios ca benzianaru.. nu e sensibil...la benzinar toata ziua pica injectoare si pompe de injectie... dieselu,daca sti sa mergi cu el peste 3000 de ture nu vei avea probleme de genu asta.

:lol::lol::lol::lol:
aberezi.

73dy 06-06-10 00:00

nu stiu ce sa spun...am un prieten cu un opel astra cdti an 2004 cu injectoare picate...le-a reconditionat cu 16 mil..noi sunt 2000 roni bucata...la golf 3 diesel pompa de injectie e 3000 euro...la benzinara e max 4 mil...cu motorina te scoti la consum si viata a motorului iar la benzina cu piese ieftine...
acum na...bune ar fi amandoua...dieselu de consum si benzina de distractie si restu :D

sageata 06-06-10 00:14

Quote:

am impresia ca ai ramas pe intuneric si vorbesti singur de frica. tot de frica mai si aberezi. solutia ar fi... aprinde becul!:lol::lol:

22VIN 06-06-10 00:15

Eu nu stiu care-i faza cu viata lunga a motoarelor diesel, dar dupa cum vad eu lucrurile, un motor pe benzina bun si bine intretinut duce foarte multi km.

sageata 06-06-10 00:19

amphetamine, sa bag de alea de top de la mine, de care stiu eu? la 172 de pagini din care jumatate aberatii, inca una mai conteaza?:lol::lol::lol:

22VIN 06-06-10 00:21

Baga sageata, ca de-alea de top de la tine sunt intotdeauna binevenite:lol:

Restu', sit back and watch:lol::lol:

lord_wader 06-06-10 00:26

Quote:

Originally Posted by 73dy (Post 3419324)
nu stiu ce sa spun...am un prieten cu un opel astra cdti an 2004 cu injectoare picate...le-a reconditionat cu 16 mil..noi sunt 2000 roni bucata...la golf 3 diesel pompa de injectie e 3000 euro...la benzinara e max 4 mil...cu motorina te scoti la consum si viata a motorului iar la benzina cu piese ieftine...
acum na...bune ar fi amandoua...dieselu de consum si benzina de distractie si restu :D

Si mai spunea cineva la celalal topic ca preturile la piese de Renault sunt exagerat de scumpe, na uitati exemplu, eu am scris dincolo ca un injector la Dci costa intre 11-14 mil. La pompa de injectie reparatia la Delphi e 20milioane.

SAX1987 06-06-10 00:43

Astia care ziceti ca dieselul e mai putin sensibil si mai ieftin de intretinut decat benzinarul aveti toate "tiglele pe casa".???:shock::shock::shock:

sKyNeT 06-06-10 00:44

Quote:

am cunoscut mai demult un om care are o firma de reconditionat turbosuflante si l-am intrebat si eu asa: ce masini vin mai des? benzinare sau diesel ? Omul ce crezi ca mi-a raspuns: Diesel

Bryan 06-06-10 00:48

pai e logic din moment ce 99% din dieselurile de pe strada sunt supraalimentate in timp ce la benzinare procentajul e mult, mult mai mic :-)

Dadutu, condu tu un diesel mereu peste 3000 de ture, sa ne spui si noua ce consum ai

dolb 06-06-10 01:02

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 3419378)
am cunoscut mai demult un om care are o firma de reconditionat turbosuflante si l-am intrebat si eu asa: ce masini vin mai des? benzinare sau diesel ? Omul ce crezi ca mi-a raspuns: Diesel

dar sti de ce? Pentru ca romanul are mentalitatea stupida ca el vrea sa menajeze motoru..cica, si merge subturat cu masina, e logic ca o turbosuflanta sa se infunde daca ea aproape nici nu intra in functiune :)

PS: Bryan > consum oras : 7 %(in conditiile in care motorina e mai ieftina ca benzina :)

aleks 06-06-10 01:06

Quote:

Deşi a spus-o toată lumea deja, īţi sugerez şi eu să inversezi datele problemei īn īntreaga frază, pentru că mie mi se pare că le-ai spus fix pe dos.
Problema nu e că ai greşit, toţi o facem, ci faptul că şi tu, ca ş 90% din cei care postează emit opinii cu titlu de adevăr absolut.
Nu vezi decāt foarte puţini să spună "părerea mea este că...", īn schimb vezi pe toate topicurile posturi agresive care se rezumă la "lucrurile stau după cum zic eu".

sKyNeT 06-06-10 01:11

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3419394)
dar sti de ce? Pentru ca romanul are mentalitatea stupida ca el vrea sa menajeze motoru..cica, si merge subturat cu masina, e logic ca o turbosuflanta sa se infunde daca ea aproape nici nu intra in functiune :)

inca un motiv ar fi ca multi posesori de diesel (turbo) dupa ce merg foarte tare si ajung intr-o parcare opresc direct motorul.

dolb 06-06-10 01:14

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 3419405)
inca un motiv ar fi ca multi posesori de diesel (turbo) dupa ce merg foarte tare si ajung intr-o parcare opresc direct motorul.

da, si asta, dar asta se poate intampla si la un benzinar :) In fine, oricum am da-o.. ambele motorizari au bune si rele, totul ramane la alegerea fiecaruia atunci cand achizitioneaza o masina !

sKyNeT 06-06-10 02:04

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3419408)
da, si asta, dar asta se poate intampla si la un benzinar :) In fine, oricum am da-o.. ambele motorizari au bune si rele, totul ramane la alegerea fiecaruia atunci cand achizitioneaza o masina !

Total de acord https://img535.imageshack.us/img535/2549/yesx.gif

BMnWA 06-06-10 02:31

dieselul are mai multe rele,benzina nu vad ce rele ar avea. Consumul ? nu te obliga nimeni sa umbli mai mult decat iti permiti.

a3ds 06-06-10 03:35

Motorul diesel este un motor foarte fiabil, problema e pusa gresit, de ce? Pentru ca majoritatea masinilor la noi se cumpara second hand, un diesel second hand are cel putin de 2 ori mai multi km decat omologul sau pe benzina daca nu triplu. E normal sa se strice mai des un motor cu 300 400 000 de km decat unul cu 100 de mii. Nu mai vorbim ca dieselurile sunt turbo in covarsitoarea majoritate in timp ce benzinarele sunt aspirate.

Diesel in general isi iau(sau ar trebui sa isi ia) numai oamenii care fac multi km anual sau flotele de firme de distributie,chestii de gen. Un om normal nu are de ce si ia diesel daca stai sa te gandesti putin. La noi a prins ideea cu diesel, domne tre sa iau DIZAL chiar daca fac 10 mii de km anual si in loc sa iti iei un benzinar mai de doamne ajuta de care sa te mai si bucuri cand ii dai o talpa iti iei un diselache cu 300 de mii de km la care iti pice un injector, o volanta, o pompa de injectie si iti baga mortu'n casa.

lord_wader 06-06-10 13:18

Pai si toate passaturile CC, bora, golf caravan, skoda, peugeot, ford disel cumparate din reprezentanta la preturi incepand de la 17-18miiE de ce crezi ca se cumpara? Eu cred ca cine are 21-22mii E sa dea pe passat ar avea posibilitatea sa isi ia orice masina pe benzina si-ar dori si ar avea si bani de benzina. Alegerea ramane totusi un mister, eu remarc pe zi ce trece tot mai multe dieseluri VW in special noi noute pana si la tara. Primaru, popa, directoru scolii, secretaru, consilierii toti isi cumpara diesel cat mai mare si mai luxos.

Xtremer 06-06-10 13:47

Quote:

Originally Posted by sKyNeT (Post 3419405)

Ce se poate intampla la faza asta? 0.o

adrian78bmw 06-06-10 13:49

Quote:

Originally Posted by Xtremer (Post 3420139)
Ce se poate intampla la faza asta? 0.o

sa-ti crape turbina fiindca nu se mai raceste..

BMnWA 06-06-10 13:51

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3420063)
Pai si toate passaturile CC, bora, golf caravan, skoda, peugeot, ford disel cumparate din reprezentanta la preturi incepand de la 17-18miiE de ce crezi ca se cumpara? Eu cred ca cine are 21-22mii E sa dea pe passat ar avea posibilitatea sa isi ia orice masina pe benzina si-ar dori si ar avea si bani de benzina. Alegerea ramane totusi un mister, eu remarc pe zi ce trece tot mai multe dieseluri VW in special noi noute pana si la tara. Primaru, popa, directoru scolii, secretaru, consilierii toti isi cumpara diesel cat mai mare si mai luxos.

alea sunt luate pe manevra :)) nu ai vazut ca intr-un sat preotul si-a luat maseratti din 2005 :)) scuza lui era ca masina e una second si a avut un pret decent in jur de 40-50 mii :)) culmea , un visiniu inchis cu folii :))

Xtremer 06-06-10 13:52

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3420149)
sa-ti crape turbina fiindca nu se mai raceste..

ms de raspunsul prompt. Chiar nu aveam habar :oops:

Bogdan_mb 06-06-10 14:47

Nu te stresa, mai ai cel putin 3 ani pana iti va fii de folos informatia.:bong:

lord_wader 06-06-10 15:10

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3420156)
alea sunt luate pe manevra :)) nu ai vazut ca intr-un sat preotul si-a luat maseratti din 2005 :)) scuza lui era ca masina e una second si a avut un pret decent in jur de 40-50 mii :)) culmea , un visiniu inchis cu folii :))

Da, dar nu chiar toate. Sunt si oameni cu bani care prefera diesel, si chiar si masinile luate din bani necinstiti puteau f bine sa fie pe benzina

KAY_ 06-06-10 15:19

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3420063)

Teoretic da , dar de ce sa platesti mai mult .Eu fac ~50.000 km/an si am amortizat destul de repede diferenta care am dat o in plus pt diesel cand am luat masina .Daca iti faci bine socotelile inainte de cumparare poate fi o investitie buna un diesel , mister o fi pt oameni care nu gandesc sau nu stiu sa si cheltuie banii eficient .

BMnWA 07-06-10 01:05

Quote:

Originally Posted by KAY_ (Post 3420344)
Daca iti faci bine socotelile inainte de cumparare poate fi o investitie buna un diesel , mister o fi pt oameni care nu gandesc sau nu stiu sa si cheltuie banii eficient .

corect

MihaiCsl 07-06-10 17:53

Quote:

Originally Posted by BMnWA (Post 3419461)
dieselul are mai multe rele,benzina nu vad ce rele ar avea. Consumul ? nu te obliga nimeni sa umbli mai mult decat iti permiti.

Tu sa inteleg ca daca ramai fara bani de benzina,o iei pe jos sau pe bicicleta?
Nu toti posesorii sau viitorii posesori sunt asa de "instariti" ca tine si au nevoie de masina sau poate le place un motor cu un cuplu net superior celui pe benzina.
Fiecare e liber sa-si aleaga ce doreste,eu personal sunt in favoarea dieselului, consum mic,cuplu mare si daca mai adaugi un sistem 4x4 ,treaba-i perfecta. :)

BMnWA 07-06-10 20:10

Quote:

Originally Posted by MihaiCsl (Post 3423591)
Tu sa inteleg ca daca ramai fara bani de benzina,o iei pe jos sau pe bicicleta?
Nu toti posesorii sau viitorii posesori sunt asa de "instariti" ca tine si au nevoie de masina sau poate le place un motor cu un cuplu net superior celui pe benzina.
Fiecare e liber sa-si aleaga ce doreste,eu personal sunt in favoarea dieselului, consum mic,cuplu mare si daca mai adaugi un sistem 4x4 ,treaba-i perfecta. :)

tu sa intelegi ca eu mi-am un passat diesel pentru ca umblu mult si de la 1 mai pana acuma am facut 6500 km cu passat-ul si vreo 1500 cu bmw-ul. Ideea era ca multi se intind mai mult decat le permite patura,eu am avut nevoie de o masina cu consum mic,break sa fie spatiu pentru depozitare si carat piese etc. E verde, e VW , e break , e passat , e diesel , e urat , nu sunt fan si nici nu voi fi , masina este foarte ok, isi face treaba bine pentru ce am eu nevoie si sunt multumit cum s-a comportat de aproape 2 luni de cand o am.

All times are GMT +2. The time now is 09:16.

- Copyright 2026 4Tuning