![]() |
Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate
Măcar nu plătesc şi impozit după ce am plătit odată taxa.
|
Dupa 15 decembrie 2009 o sa se plateasca taxa de inmatriculare si la masini noi,asa am auzit,d'aia intreb cat o sa fie taxa pt un motor de 1.6 benzina,ca dupa cum se misca dealer-ii astia de la Kia...
|
am si eu o intrebare referitoare la taxa din 15 decembrie 2009. Se va plati norma de poluare doar pt masinile neimatriculate? eu am in plan prin februarie sa-mi iau o masina SH cu numere de romania,trebuie sa platesc taxa aia? sau cea veche?
|
Quote:
|
de la 15 decembrie nici masinile noi nu mai sunt scutite de taxa
|
Ati vazut ASTA??:shock:
|
Da, e de mult, dar trebuie sa treaca prin parlament si se opun rahatii aia de liberali in frunte cu Tariceanu care ia dividende din industria auto fiind concesionar Citroen. De ce crezi ca se agata cu dintii de taxa asta pe poluare? Ca sa nu putem sa ne cumparam masinile pe care ni le dorim si sa fim obligati sa cumparam logan si citroen si rahaturile la care sunt ei actionari.
Ne-a somat si EU pentru ca e ilegala taxa auto dar ii doare in pwla pe parlamentarii nostri de EU, eu nu inteleg de ce nu dau toti romanii statul in judecata ca sa inscrie masinile fara taxe iar cei care au platit de ce nu se judeca cu statul sa isi ia banii inapoi. |
Sa speram ca se va aproba....dar...slabe sanse.Oricum,mie noua taxe de poluare imi convine muult mai mult fata de cea veche.
|
Da, e minunata, la o masina de 4600 de euro am taxa 2400, super tare frate. Nu e vorba ca iti convine sau ca nu te fute in cur asa rau ca aia dinainte, ideea e ca este ilegala si abuziva dar nimanui nu ii pasa de asta.
|
tocmai m-am intors de la trezorerie
deci la masina mea 1.4 (1396 cmc) an 1996 taxa de inmatriculare 521 e (1950 ron ) |
cine poate sa ma ajute si pe mine cu un link despre inmatriculari auto din statele unite.
multumesc |
Quote:
|
nu stiam unde sa postez...
|
Quote:
|
|
pai si cine a decis asta? ce surse sunt?
eu cred ca e alta vrajeala sa faca trafic site-ului :( |
Se specifica nr legii si monitorul oficial cu nr.... Cauta si vezi veridicitatea datelor! Cred ca a trecut neobservata legea, avand doar un paragraf, si in invalmaseala asta e tocmai bine..
Uite si aici. Si e plin tot internetul: http://www.dreptonline.ro/legislatie...e_335_2009.php |
am si eu o intrebare , ca nu am timp sa citesc toate paginile si poate e cineva amabil sa-mi raspunda
cam care este probabilitatea ca dand statul in judecata sa castig procesul?(fapte reale de dupa 2008 ) in tip ce se desfasoara procesul am dovada ca sa circul cu masina?. ce calculator de taxa este cel mai bun ? ca din 3 incercate toate mi-au dat alt rezultat. multumesc anticipat |
tot timpul cand e campanie electorala se scoate taxa.
leonard, am inteles ca posibilitatea e destul de mare... :-?? da, pe cand parcursul provesului ai dreptul la numere rosii nelimitate. |
Quote:
din cate stiu eu nu iti da nimeni drept de circulatie in timp ce se deruleaza procesul (numere rosii), deci cel mai bine, daca ai bani, o inmatriculezi si in termen de 30 zile dupa ce ai platit taxa, faci cererea la finante sa-ti restituie banii. astepti raspunsul de la ei, iar apoi poti sa ii dai in judecata. important e sa-ti faci copii dupa toate actele pe care le ai inainte sa te duci sa o inmatriculezi: copie dupa decizia de impunere, copie dupa chitanta cu care ai platit taxa, copii dupa brief-uri, factura/contract V-C, eventual sa ai si o traducere legalizata la brief+factura(nu se stie niciodata cand o sa ai nevoie) taxa poti sa o calculezi pe site-ul www.mfinante.ro in dreapta paginii ai calculator pentru taxa |
Cu cat sunt mai multi romani care o sa ii dea in judecata pentru recuperarea taxei+prejudicii+cheltuieli cu atat o sa o scoata mai repede.
|
Quote:
oricum , nu am 5280 euro sa inmatriculez un e30 316 pe care dau 1000 euro:( o alta solutie cred ca ar fi recarosarea.... |
se poate si fara plata taxei https://forum.4tuning.ro/27-discutii-...axei-auto.html
|
Quote:
|
Salutare! Aseara am aflat de la un "prieten" sus pus in cusca cu curcani. "Ca de ei pregatesc o noua lege care ar trebuii sa fie aplicata cu inceputul anului 2010 (1 Ianuare, 1 Februarie, nu se stie sigur), ca orice masina inmatriculata in afar RO si care e pe baza de procura, contr. cumparare/vanzare, intre proprietarul in care e inscrisa masina si unde ise platesc taxele si Romanul care o foloseste la noi in tara, sa nu aiba drept de circulatie decat 30 zile... Dupa care o tine pe "bara" sau o inmatriculeaza!"
Eu nu prea cred asa ceva... Un tovares care il cunoaste si pe el pe "prietenul curcan" si-a luam inapoi masina lui inm. RO, cu care facuse schimb cu una inm. pe Spania. Dar ma astept la orice la hienele din parlamentul Roman. P.S. Eu am inm. masina acum 2 ani cu 1500€. Un EURO 2 din 2000. NU am facut copie la chitanta de la trezorerie, si la pol am predat originalul... Normal. Cei de la trezorerie daca eu ma duc sa imi dea o copie dupa chitanta de acum 2 ani... Imi pot da? Sunt obligati daca le cer? Astept si eu un raspuns... Mersii! |
Da, sunt obligati sa iti dea copie dupa chitanta.
|
Am un rover din 94' motor 1.6 gti 122 cp euro2 din germania, am fost cu el la rar mi la scos noneuro pt euro 2 taxa era vreo 800 de euro pt noneuro e vreo 5 mii de euro diferenta colosala ,intrebarea mea este mai pot merge cu ea la rar , poate mio scoate euro 2 cum era in acte de germania ?
|
Quote:
Conteaza si seria motorului! Poate are motorul schimbat :( |
buna seara, am si eu o intrebare am un BMW 318is din 96 EURO2 si domnii de la administratia financiara ar dorii sa ma jupoaie de vreo 2000 EURO (la cursul vechi) pentru prima inmatriculare imi poate spune cineva daca chiar exista sanse sa ii dai in judecata si sa castigi? eventual sa ajungi la o taxa mult mai mica sau la neplata acesteia ?
|
Quote:
|
daca are litera V la serie caroserie, masina fiind 12.96 , euro 2, motor 1.6 , pentru taxa iese anul 97 sau 96? Are vre-o influenta litera sau conteaza data primei inmatriculari ???
|
Data primei inmatriculari conteaza pentru calcularea varstei.
|
mai astept pareri.. ms fain :)
|
stie cineva cum se procedeaza cu deprecierea taxei la rar?
am auzit 2 variante : 1 - iti face un certificat de depreciere cu care mergi la stabilirea taxei sau 2 - ti se stabileste taxa dupa care mergi la rar faci deprecierea si revii la administrata financiara unde iti refac calculul taxei multumesc |
cauta pe aici http://www.mfinante.ro/calculator_taxe/index.jsp
|
nu ma ajuta , eu vroiam sa stiu daca atunci cand duci o masina sa ii faci rarul ii poti face si certificat de depreciere pe loc
|
da si tu un telefon la RAR si intreaba daca ti-l da pe loc ;)
ti-am dat link-ul ala ca sa-l citesti, dar vad ca ti-e lene (4) Tariful privind efectuarea expertizei tehnice se stabileşte de Regia Autonomă "Registrul Auto Român" în funcţie de operaţiunile aferente expertizei şi nu poate depăşi costul acestora. (5) Rezultatul expertizei tehnice se consemnează într-un document eliberat de Regia Autonomă "Registrul Auto Român", care cuprinde informaţiile corespunzătoare fiecăruia dintre elementele prevăzute la alin. (2) şi cota de reducere care decurge din acestea. (6) Documentul privind rezultatul expertizei tehnice eliberat de Regia Autonomă "Registrul Auto Român" se prezintă de către plătitorul taxei autorităţii fiscale competente. (7) La primirea documentului prevăzut la alin. (6), autoritatea fiscală competentă va proceda la recalcularea sumei de plată reprezentând taxa, care poate conduce la restituirea diferenţei de taxă faţă de cea plătită cu ocazia inmatricularii. |
hai ca pana la urma am sunat la rar , nu este nevoie de un drum la fisc deprecierea se face pe loc , se elibereaza acel certificat si cu ala mers la fisc pentru stabilirea taxei
merci de info |
deprecierea asta se face in functie de ce? si cam cat scade ..in mare.., poate puteti da un exemplu , multumesc.
|
http://www.**************/stiri/din-...ime-19123.html
cred ca asa va fi cel mai corect. o taxa pentru toata lumea la impozit. |
| All times are GMT +2. The time now is 23:09. |
- Copyright 2026 4Tuning