Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Benzina sau motorina ? (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28777-benzina-motorina.html)

bluey 26-05-10 12:18

Re: Benzina sau motorina ?

Asta ete cu siguranta un mare dezavantaj.
Stim cu totii ca masinile pe motorina nu prind mai mult de 100km/h si motoarele se uzeaza mult mai repede decat cele pe benzina.
Si asta doar pentru ca au zona rosie la 5000rpm.
Indubitabil !!

dolb 26-05-10 13:02

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 3390903)
Asta ete cu siguranta un mare dezavantaj.
Stim cu totii ca masinile pe motorina nu prind mai mult de 100km/h si motoarele se uzeaza mult mai repede decat cele pe benzina.
Si asta doar pentru ca au zona rosie la 5000rpm.
Indubitabil !!

=))) buna gluma :D

Anyway cred ca Bryan , prin expresia lui, s-a referit la faptul ca un motor diesel are cuplul mai de jos si "isi da drumul "mai devreme decat un benzinar si ca nici nu tine mult :D

Bryan 26-05-10 13:03

La asta m-am referit :-) ca se termina distractia tocmai cand te simti mai bine :-P

bluey 26-05-10 13:03

Pai exact asta il impiedica sa prinda mai mult de 100km/h nu???
Urmand logica lui :)

dolb 26-05-10 13:17

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 3391045)
Pai exact asta il impiedica sa prinda mai mult de 100km/h nu???
Urmand logica lui :)

:) daca ramai in treapta a 2-a, dar daca bagi a 3-a te mai simti oleaca bine, apoi a 4-a si tot asa. Oricum, nu vad sensul discutiei.

adrian78bmw 26-05-10 15:29

cred ca mitul Diesel incepe sa se prabuseasca la noi in aprilie s-au vandut
7 437 71.7% masini pe benzina si 2939 28.3% masini diesel din 10 376 de masini..

cavaliere 26-05-10 16:23

Dar in Germania ce zice "mitul diesel"?
ps: piata noastra de masini noi este fix frectie in momentul de fata si nu constituie in nici un caz etalon pentru nimeni.

marius mihaescu 26-05-10 17:00

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 3391588)
ps: piata noastra de masini noi este fix frectie in momentul de fata si nu constituie in nici un caz etalon pentru nimeni.

germanii cumpara masini diesel pt a-si putea face treaba cu ele omorandu-le , iar cand acestea numai pot le scot la vanzare ... si le cumpara romanii nostrii :)) :P

BMnWA 26-05-10 17:37

si iei etalon Germania dupa cum au vanzarile la masinile noi ? Compari veniturile, posibilitatile si contitiile de acolo cu ce este aici ? Aici este etalonul perfect tara ieftina si saraca (in mare parte) si vezi ce alege omul de rand , ce considera ca isi permite mai mult, un diesel cu consum mic sau o benzina tank & go. Este foarte simplu de ce se vand mai multe benzinare, dieselurile care sa fie cat de cat mai ok se fac abia dupa 96-97 si alea fiind la inceput fara nimica spectaculos doar un trai mai usor la pompa , pe cand benzinarele sunt de cand lumea , e normal sa se vanda mai multe masini pe benzina pentru ca sunt mai multe benzinare pe piata,poate daca erau 50% MAC si 50% MAS era altul rezultatul.

eMH 26-05-10 17:49

Quote:

Originally Posted by cavaliere (Post 3391588)

Prin analogie, īn US sau Canada, ce zice mitul diesel? Eşti curios cāte maşini diesel au americanii? Şi oricum, la americani mai găseşti cāte un dizălache, dar īn Canada, cānd vezi o maşină diesel faci petrecere īn pijamale.

VladM 26-05-10 18:02

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 3391746)
Prin analogie, īn US sau Canada, ce zice mitul diesel? Eşti curios cāte maşini diesel au americanii? Şi oricum, la americani mai găseşti cāte un dizălache, dar īn Canada, cānd vezi o maşină diesel faci petrecere īn pijamale.

Asta cam asa e,trebuie sa facem comparatii si exemple in tara noastra,nu exista factor de comparatie intre tari,ca daca e sa ne luam dupa pretul benzinei in US cred si eu ca le convine sa-si ia masini pe benzina. Chiar daca ambele masini ale mele sunt diesel raman la ideea ca benzina e mai presus decat dieselul la capitolul performante,dar nici cu un diesel nu ti-e rusine referindu-ne la motoarele de generatie noua. Avantajele diesel ar fi consumul,durata de viata,etc.

bluey 26-05-10 18:34

Cica se scumpeste iar benzina saptamana asta. :)

Americanii care isi iau diesel au inceput sa isi produca singuri combustibilul din plante si uleiuri arse si tot felul de prostii ca sa scape de dependenta de pompe.Si le iese.
Daca maine s-ar dubla pretul carburantilor cati fani inraiti benzina vor fi ? Probabil aceiasi doar ca vor merge pe masini pe motorina.Si poti baga in rezervor o gramada de prostii ca dieselul tot merge.
As putea sa fac pariu ca ultimul harait de motor cu teava de esapament pe planeta asta va fi unul de diesel. :D

lord_wader 26-05-10 19:28

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 3391474)
cred ca mitul Diesel incepe sa se prabuseasca la noi in aprilie s-au vandut
7 437 71.7% masini pe benzina si 2939 28.3% masini diesel din 10 376 de masini..

Asta pt. ca o masina diesel e mai scumpa cel putin cu 1000-2000E, numai ca la americani alta e treaba ei nu folosesc diesel pt ca la ei benzina e ca apa minerala la noi

a3ds 26-05-10 20:35

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 3391845)
Cica se scumpeste iar benzina saptamana asta. :)

Americanii care isi iau diesel au inceput sa isi produca singuri combustibilul din plante si uleiuri arse si tot felul de prostii ca sa scape de dependenta de pompe.Si le iese.
Daca maine s-ar dubla pretul carburantilor cati fani inraiti benzina vor fi ? Probabil aceiasi doar ca vor merge pe masini pe motorina.Si poti baga in rezervor o gramada de prostii ca dieselul tot merge.
As putea sa fac pariu ca ultimul harait de motor cu teava de esapament pe planeta asta va fi unul de diesel. :D

Funny but true :)

Dieselul era super afacere cand era combustibilul la un pret rezonabil, acum s-au porcit producatorii si statele, este inadmisibil sa fie motorina la acelasi pret cu benzina, japca pe fatza, e ca si cand apa ar fi la fel de scumpa ca vinul.

Bogdan_mb 27-05-10 01:02

Quote:

Originally Posted by a3ds (Post 3392222)
Funny but true :)

Dieselul era super afacere cand era combustibilul la un pret rezonabil, acum s-au porcit producatorii si statele, este inadmisibil sa fie motorina la acelasi pret cu benzina, japca pe fatza, e ca si cand apa ar fi la fel de scumpa ca vinul.

avand in vedere procentul de benzina/motorina ce se obtine din petrol ar trebuii benzina sa fie mai ieftina, dar se pare ca nu este asa.

dolb 27-05-10 01:11

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3392964)
avand in vedere procentul de benzina/motorina ce se obtine din petrol ar trebuii benzina sa fie mai ieftina, dar se pare ca nu este asa.

Propun sa inchidem topicul ca s-au tras toate concluziile posibile si nu odata..ci de 10 ori. Nu mai vad rostul topicului:D

iulian2476 28-05-10 14:40

Si eu sunt de aceeasi parere. Doar recapitulari se mai pot face eventual, la cat s-a vorbit aici.
Si ca sa fiu si ontopic, mai pomenesc un atu (poate s-a si spus in paginile anterioare): am luat azi 20 l motorina cu 50 ron de la ADP, de la baietii cu drujbele si tractorul. Adica 2,5 ron/l motorina. Sa ia si cei cu benzinare la pretul asta daca le da mana. Dar mai bine sa isi puna pofta in cui, ca nu au de la cine sa ia la pretul asta, doar daca au masini de firma si trag de acolo. Sper sa mai iau tot asa, la ocazie la pretul asta, ca renteaza.

dolb 28-05-10 14:52

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3396842)
Si eu sunt de aceeasi parere. Doar recapitulari se mai pot face eventual, la cat s-a vorbit aici.
Si ca sa fiu si ontopic, mai pomenesc un atu (poate s-a si spus in paginile anterioare): am luat azi 20 l motorina cu 50 ron de la ADP, de la baietii cu drujbele si tractorul. Adica 2,5 ron/l motorina. Sa ia si cei cu benzinare la pretul asta daca le da mana. Dar mai bine sa isi puna pofta in cui, ca nu au de la cine sa ia la pretul asta, doar daca au masini de firma si trag de acolo. Sper sa mai iau tot asa, la ocazie la pretul asta, ca renteaza.

atu-ul nu e numai ca ai dat 2.5 ron / L . Ci ca.. pe termen scurt nu afecteaza motorul. :)

iulian2476 28-05-10 14:58

@dolb

Stai linistit ca e aceeasi motorina care o bagi si tu de la Petrom, Mall sau mai stiu eu de unde. Nu are nici o treaba motorina de la Rebu sau ADP, ca e tot fie de la Brazi, fie de la Petromidia, fie de la Onesti. Eu nu am auzit si nici nu am vazut pompe cu biodiesel in Romania. Poate ai vazut tu, dar eu nu am auzit si nici nu am vazut. Am mai luat mai demult 10 l de la Rebu si motorul torcea (bagasem dupa ce circulasem ceva km pe rezerva). Macar sa gasesc eu mereu motorina la banii astia. Doar ca nu are aditivi, in rest e aceeasi motorina la baza.

dolb 28-05-10 15:00

Quote:

Originally Posted by iulian2476 (Post 3396873)
@dolb

Stai linistit ca e aceeasi motorina care o bagi si tu de la Petrom, Mall sau mai stiu eu de unde. Nu are nici o treaba motorina de la Rebu sau ADP, ca e tot fie de la Brazi, fie de la Petromidia, fie de la Onesti. Eu nu am auzit si nici nu am vazut pompe cu biodiesel. Poate ai vazut tu, dar eu nu am auzit si nici nu am vazut. Am mai luat mai demult 10 l de la Rebu si motorul torcea (bagasem dupa ce circulasem ceva pe rezerva). Macar sa gasesc eu mereu motorina la banii astia. Doar ca nu are aditivi, in rest e aceeasi motorina la baza.

in primul rand, eu bag de la Rompetrol :) e o diferenta uriasa intre el si celelalte statii !
In al doilea rand, si eu am folosit motorina din asta pe naspa, si nu am avut probleme cu motorul, doar ca tragea oleaca mai prost.
Motorina de la Petrom , da , cred ca e identica cu asta proasta, dar de la Rompetrol..niciodata !

iulian2476 28-05-10 15:09

Eu te intreb un singur lucru, iar raspunsul ti-l dai singur: daca vine in cisterna motorina intr-o cantitate de 15 t sau 20 t, ce sa ii faca la statiile Peco din oras? Ce sa bage in ea? Eventual apa, dar asta nu colmateaza si nu gripeaza motorul, doar ca trage mai prost si trebuie purjat filtru de motorina. Tu asa crezi, ca ii baga ulei de rapita aici la statiile Peco in orase? Ea vine gata preparata in cisterna cu aditivi, sau fara, Euro 4, respectiv Top Nordic, sau cum se mai numeste pe la statiile Peco. Aditivii se baga dintr-un singur motiv: pentru a creste cifra cetanica, adica sa ii dea o aprindere mai rapida si sa nu faca motorina iarna la suprafata o pojghita colorata. Vara poti sa bagi linistit motorina fara aditivi. Aditivii nu ii da nimic in plus motorinei in ceea ce priveste combustia.
Numai zic ca motorul la mine este PD, adica mai tolerant si este adaptat si pentru biodiesel 15%, ca nu are rost.

lord_wader 28-05-10 19:44

Quote:

Originally Posted by dolb (Post 3396882)
in primul rand, eu bag de la Rompetrol :) e o diferenta uriasa intre el si celelalte statii !

Motorina de la Petrom , da , cred ca e identica cu asta proasta, dar de la Rompetrol..niciodata !

Eu am auzit pe alt forum, nu-i dau numele ca baietii de acolo au avut mari belele cu Rompetrolu, iar inginerii pe la service-uri recomandau sa nu mai foloseasca carburant de acolo, chiar aparea o anumita coloratie specifica ca de rugina, pe conducte, galerii, treseu evacuare chiar filtre etc.
Deci stai linistit :D Rompetrol "lucreaza" pt. masina ta :lol:

_anaconda_ 28-05-10 21:33

Carburantul de la Rompetrol este foarte bun, nu stiu daca cel mai bun dar cu siguranta bun. Din punctul meu de vedere cei mai buni 3 ar fi MOL, OMV, Rompetrol urmati de Agip/Petrom/Lukoil.

BMnWA 29-05-10 01:09

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3397821)
Carburantul de la Rompetrol este foarte bun, nu stiu daca cel mai bun dar cu siguranta bun. Din punctul meu de vedere cei mai buni 3 ar fi MOL, OMV, Rompetrol urmati de Agip/Petrom/Lukoil.

ce site e ala de la semnatura ta ? am dat click si mi-au sarit virusii pe monitor ca popocrn-ul in microunde.

a3ds 29-05-10 02:41

Ha ha ha , si mie la fel. In principiu este o spalatorie din prazilia, in practica e un site shitlisted.

_anaconda_ 29-05-10 09:27

2 Attachment(s)
Glumiti ? Eu am bitdefender si nu e niciun virus si nimic dubios. Este un site al unei persoane care se ocupa de detailing in Craiova, de fapt e cam singura din zona asta care stie ce face. Eu cand dau click ma trimite fix acolo.

PS - probabil antivirusul pe care il folositi e mai prost asa de felul lui si are impresia ca sunt virusi acolo...

ELODIA GHINESCU 30-05-10 09:25

mai iulian 2476, tu uiti un lucru esential: motorina asta furata pe care o cumperi tu , nu vine din statiile petrom sau mai stiu eu de unde.
rebu de exemplu, are rezervoare in care depoziteaza combustibil pt masinile lor, rezervoare care doar rahat nu au in ele. degeaba toarna petromul motorina curata in rezervorul ala mare daca jegul in rezervor cat si in rezervorul masinilor e cat china.
un astfel de rezervor urias este si in portul constanta si de acolo alimenteaza toate utilajele. nu am cuvinte sa explic in ce hal se infunda filtrele de la motoarele utilajelor.
ce sa-i faci !!!

bitang 30-05-10 10:58

Eu n-am mai alimentat din peco de mai bine de un an de zile si n-am nici o problema cu masina dar nu iau motorina de la oricine.

BMnWA 30-05-10 11:00

nu cred ca nod32 e un antivirus "prost" care detecteaza virusi fake. Poate tu esti gata infectat si nu te mai avertizeaza nimica :))

bluey 30-05-10 11:56

Quote:

Originally Posted by ELODIA GHINESCU (Post 3400795)
mai iulian 2476, tu uiti un lucru esential: motorina asta furata pe care o cumperi tu , nu vine din statiile petrom sau mai stiu eu de unde.
rebu de exemplu, are rezervoare in care depoziteaza combustibil pt masinile lor, rezervoare care doar rahat nu au in ele. degeaba toarna petromul motorina curata in rezervorul ala mare daca jegul in rezervor cat si in rezervorul masinilor e cat china.
un astfel de rezervor urias este si in portul constanta si de acolo alimenteaza toate utilajele. nu am cuvinte sa explic in ce hal se infunda filtrele de la motoarele utilajelor.
ce sa-i faci !!!

Pentru asta exista filtre.
Si sunt destul de ieftine sa le poti schimba mai des.
Motorina proasta, dieselul merge mai departe.

O sa va dati cu benzina in loc de parfum peste 15 ani atat de scump o sa fie :D
Cine o sa miroasa a benzina va fi idolul la femei :P

adrian78bmw 30-05-10 12:14

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 3401140)
Pentru asta exista filtre.
Si sunt destul de ieftine sa le poti schimba mai des.
Motorina proasta, dieselul merge mai departe.

O sa va dati cu benzina in loc de parfum peste 15 ani atat de scump o sa fie :D
Cine o sa miroasa a benzina va fi idolul la femei :P

la fel va fi si cu motorina..o sa fie doar combustibili BIO facuti din plante si masinute electrice ..

ce diferente sau avantaje sunt intre benzina Efix 95 benzina Alto 101 de la Rompetrol?

_anaconda_ 30-05-10 12:46

Diferenta este la pret, la miros si la cum trage masina. Daca ai 50CP nu prea o sa simti mare lucru, daca ai 100CP parca parca, daca ai 300CP si o pui pe dyno o sa vezi cativa CP. Si sunetul motorului difera de la o benzina proasta la una buna si evident consumul. Aia de la Petrom mi se pare ca zboara intr-o veselie si nu sunt singurul.

PS @ bluey - nu e chiar asa, majoritatea motoarelor diesel noi sunt foarte sensibile la calitatea motorinei, pui ceva de calitate indoielnica si o sa bagi bani in motor destul de repede. Filtrul ala are si el rolul lui dar nu poate transforma o motorina plina de gunoaie, apa, fara aditivi si cu cine stie ce alte ingrediente in Alto 55 oricat de des l-ai schimba. Chiar si TIR-urile moderne sunt sensibile la motorina proasta. Am un prieten care trebuie sa schimbe un injector de Renault (36 milioane) si pe un Iveco Stralis cineva deja le-a schimbat pe toate (undeva la 200 milioane), de atunci numai motorina de peco intra in TIR, s-au lecuit.

adrian78bmw 30-05-10 13:30

Quote:

Originally Posted by _anaconda_ (Post 3401252)
Diferenta este la pret, la miros si la cum trage masina. Daca ai 50CP nu prea o sa simti mare lucru, daca ai 100CP parca parca, daca ai 300CP si o pui pe dyno o sa vezi cativa CP. Si sunetul motorului difera de la o benzina proasta la una buna si evident consumul. Aia de la Petrom mi se pare ca zboara intr-o veselie si nu sunt singurul.

PS @ bluey - nu e chiar asa, majoritatea motoarelor diesel noi sunt foarte sensibile la calitatea motorinei, pui ceva de calitate indoielnica si o sa bagi bani in motor destul de repede. Filtrul ala are si el rolul lui dar nu poate transforma o motorina plina de gunoaie, apa, fara aditivi si cu cine stie ce alte ingrediente in Alto 55 oricat de des l-ai schimba. Chiar si TIR-urile moderne sunt sensibile la motorina proasta. Am un prieten care trebuie sa schimbe un injector de Renault (36 milioane) si pe un Iveco Stralis cineva deja le-a schimbat pe toate (undeva la 200 milioane), de atunci numai motorina de peco intra in TIR, s-au lecuit.

de simtit nu prea am simtit diferenta la 120 de cp doar ca de 1 mil benzina de 95 adica 22L am facut poate mai putin decat 19L benzina Alto 100...
deci povesti cu motorina de Petrom si Lukoil auzi la tot pasul unii ca e cea mai buna altii ca strica injectoare eu zic ca nu conteaza de unde o bagi ci cine lucreaza acolo daca lucra gheorghe si arunca 5 galeti de apa sau cine stie ce mai face asta e..

_anaconda_ 30-05-10 13:33

Carburantul de la Petrom nu e cel mai stralucit. Zilele astea am avut tangenta si cu motorina lor, am avut pe mana masina unui prieten (320d steptronic) pentru cateva zile. Avea in rezervor motorina Petrom, am terminat-o pe toata (cred ca mai erau maxim 2 litri) si am alimentat de 100 lei de la Rompetrol cu Alto. Diferenta era vizibila, orice nesimtit si-ar fi dat seama si consuma si mai putina. M-am plimbat de 100 lei de mi s-a acrit in timp ce sfertul ala de rezervor de la Petrom s-a evaporat prea repede.

iulian2476 31-05-10 00:49

Quote:

ce sa-i faci !!!

Habar nu ai ce vorbesti. Ce rezervoare la REBU si motorina furata vorbesti tu? Motorina care o au aia de la ADP, REBU si alte intreprinderi de stat este de la statiile de Petrom, Mall, Lukoil, etc, de unde baga toata lumea. Am nimerit de multe ori in spate la masinile REBU cand alimentau si la cele care uda cu apa strazile. Scuteste-ma cu povesti d-astea, cu motorina murdara si filtre infundate si aiureli.

lord_wader 31-05-10 11:59

Quote:

Ba fix de acolo vine, acum pana si camioanele trebuie sa indeplineasca anumite norme de poluare deci trebuie sa foloseasca si ei tot motorina euro 4 sau 5 inclusiv la vechile Saviemu-ri si Raba. De fapt nici nu cred ca mai exista undeva motorina non-euro.

Quote:

Sa iti zic eu una "mai tare" : am fost la peco sa alimentez si pe partea dreapta a pompei curgea greu greu tare ca la stropitoare, pe stanga "tzeava" curgea super tare, dar era coada. Si il intreb pe 'Nea Caisa de ce curge asa greu si imi spune " s-a infundat iar filtrul, acu 3zile l-au curatat" la care au intreb : si pe stanga, de curge asa tare? iar el zice : " pe stanga l-au scos " :lol::lol: deci unde crezi ca ajungea toata mizeria? in....rezervorrrr :shock:

22VIN 31-05-10 13:21

Quote:

Originally Posted by lord_wader (Post 3404008)
Sa iti zic eu una "mai tare" : am fost la peco sa alimentez si pe partea dreapta a pompei curgea greu greu tare ca la stropitoare, pe stanga "tzeava" curgea super tare, dar era coada. Si il intreb pe 'Nea Caisa de ce curge asa greu si imi spune " s-a infundat iar filtrul, acu 3zile l-au curatat" la care au intreb : si pe stanga, de curge asa tare? iar el zice : " pe stanga l-au scos " :lol::lol: deci unde crezi ca ajungea toata mizeria? in....rezervorrrr :shock:

Mda, la Mol curg cam repede:lol:

_anaconda_ 31-05-10 15:04

La MOL curge destul de greu, chiar si la Petrom. La Rompetrol ceva mai repede, cel mai repede mi se pare la PetromV. Sigur nu este asta un criteriu de calitate decat intr-o situatie ca cea de sus, unde la o pompa e filtru iar la alta nu este desi e cam greu de crezut.

lord_wader 02-06-10 09:03

Stiu ca e greu de crezut, dar la ce oameni avem in toate domeniile e de asteptat. Uitati-va numai la unele service-uri ale marcilor celebre ce oameni lucreaza acolo, daca ar lucra numai mecanici si ingineri straini ar fi o treaba dar asa romanii nostri au tendinta de a "maneliza" tot ce prind. Ca un exemplu: ce reprezinta BOSCH, OMW etc in Romania si cum e vazut in Vest.

SAX1987 04-06-10 20:39

Incredibil unde a ajuns si aceasta discutie !!

Apropo de benzina de 95 si cea de 100 . Incercati la motocicleta sa vedeti acolo diferenta intre ele :D Cu benzina de 100 zici ca zboara, e o diferenta mare dar cred ca o si consuma mai repede :D.

All times are GMT +2. The time now is 05:13.

- Copyright 2026 4Tuning