![]() |
Re: Benzina sau motorina ?
Cand trec prin Ploiesti shi nu am ce face o sa trec sa vad minunea .
|
passatu' imi pleaca din ambreiaj si cu a 4-a cre'k :)) dar cum sa nu plece dacia cu treapa I din ambreiaj ? lol. Am verificat ralantiul in treapta I , II si III. Am ajuns la 22 km/h numai din ambreiaj ( fara acceleratie , serios ). Daca aveam drum drept, aveam unde sa-i dau si a 4-a, dar motoru' tre sa fie reglat CEAS, nu ca harburile alea de dacii de zici k esti in tractor :)). Si-acu imi merge batrana :D inca pot sa plec primu' din semafor , de langa logan , cielo sau alte masini in 8 valve :D Numai bine !
|
Quote:
|
Quote:
|
EMH , in loc sa ti arda de mistouri ai incerca si ai sa vezi ca e asa .Orice masina cu ECU fara oscilatii la relanti pleaca din orice treapta fara acceleratie .Dieselu pleca mai usor are un avantaju de cuplu mai mare in ture mici .
|
Eu inteleg ca teddy au cuplu mare, dar sa plece cu a 4-a de pe loc, mi se pare putin aberant, avand in vedere ca nu o accelera...
|
Unu din lucrurile care le face ECU , iti regleaza debitu de carburant si aer cand ii cere motoru .Las o in treapta a 2 sau a 3 care vrei tu , turatie constanta sau relanti intr o panta in urcare si vei vedea ca ai viteza constanta. Acelasi lucru e si cu plecarea asta chinuita in treapta superioara fara acceleratie .
|
La benzina chestia asta se intampla in primele 2 trepte de viteza. In treapta a 3-a deja incepe masina sa tremure ca toti dracii, si nu se misca din loc.
Cel putin asa patesc eu. |
Quote:
|
OK, atunci astept sa vina sa imi arate si mie cineva cum pleaca cu ultima treapta de viteza de pe loc, fara sa accelereze macar un pic!!!
|
O dicutie mai stupida si irelevanta si nefolositoare ca asta gasiti?
|
Quote:
|
Quote:
Discutie inutila, fara utilitate practica si neintalnita in mod normal in soferie. Iti plec cu orice masina cu ambreiaj stoc in orice treapta de viteza fara sa ating acceleratia si ce folos ?! Este abarant si consider ca este off-topic. |
ai dreptate...topicul acesta de ceva vreme a cam devenit absurd si plin de aberatii .
|
a devenit aberant, de acord, dar eMH parca n-ar avea masina sau nu inteleg dc e imposibil sa pleci din ambreiaj ( vorbeste gura fara el gen " treziri de dimineatza ", dar treaca mearga ). Si dacia p carburator pleaca la ralanti, chiar si cu a 2-a dak ai rabdare si picior tare sa tii ambreiaju' mai mult timp, dar o masina cu tehnologie de secol XXI, hm :D in fine, eu aleg benzina peste orice combustibil :D
OFF TOPIC : O seara buna, eu imi fac bagaju' si dimineatza la busteni cu mine :D Salut ! |
si ce relevanta are faptul ca o masina poate pleca numai din ambreiaj?! si mai ales ce relevanta are faptul ca tu te duci la busteni?! cu ce te duci, cu diesel sau benzol ?
|
1. Sunt eMH. Nu EHM, nu FHM, nu "albici"HM.
2. Masina am, nu iti face griji! (am mai multe, chiar). 3. Nu am spus ca e imposibil sa pleci din ambreiaj, am spus ca e imposibil sa pleci din ambreiaj in ultima treapta de viteza! 4. A mea nu pleaca fara acceleratie cu a doua decat daca o impingi. Cu prima pleaca fara probleme. (Dacia 1300 '76) 5. Hai sa o lasam cum e, ca oricum nu intereseaza pe nimeni ce se discuta in momentul de fata! |
nici o relevantza, e o prostie sa mergi asa cu masina, la ce mama ei mai are acceleratie ? ...da' explicatia era strict pentru eMH ! Ma duc cu 1.6 16V benzina , oare am destul cuplu :)) ? ( chestia cu cuplul, glumesc :D )
|
scuze de greseala ;) am editat !
si apropo eMH, tu ce preferi ? motorina sau benzina ? |
Am spus, şi motorina are avantajele ei (foarte multe). Cum ar fi cuplu mare, care ajută in depăşiri, consum mic, şi in ultima vreme maşinile pe motorină sunt şi cât de cât fâşneţe.
Dar tot aş prefera benzină. Am avut pană acum multe maşini. Multe diesel şi multe otto. Parcă tot mai bună e benzina, pentru nevoile mele. Şi o altă chestie, motorina e bună doar când e vorba de motoare mici. Adică până pe la 2 litri e mai bună motorina. Dar dacă compari 2.5 benzină cu 2.5 motorină, eu aş prefera benzina. Şi deja peste 2 litri motorina e ineficientă, pentru că cuplul ala pe care îl oferă ţi-l pune la dispoziţie şi un motor pe benzină cu o capacitate similară. Toată diferenţa e că la diesel ai un cuplu bun între 2.000 şi 4.500 rpm (cu aproximaţie), în timp ce la benzină ai un cuplu bun între 3.000 si... redline (de la 6.000 până la 8.000, in funcţie de maşină). Deci oricum, eu am votat benzina, şi dacă ar trebui să votez din nou, tot benzină aş alege. |
Esti benzinar de-al meu :D si app, scz de greseala , cred k de la oboseala :| Noapte buna !
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
mersi lord wader , dar nu am un serviciu bine platit ( n-am deloc ) , noroc cu parintii astia ;)) si cand mergeam cu dacia, unii isi puneau mintea cu mine, altii nu :D Salutari !
|
Quote:
|
Quote:
Pentru nevoile tale ? Vorbesti de parca ai avea vreo "racheta" cu motor de 5.0 V8,ai uitat ca ai un amarat de Logan ? Nu mai fa pe aici pe interesantul ca esti degeaba. |
Quote:
Că tot a venit vorba, Loganul nu mai există de multă vreme. În schimb tare sunt curios cu ce te plimbi tu. Că tot a venit vorba, ai permis? Sau mai bine îţi vezi de treaba ta, nu? |
emh si vladm, ia faceti bine si rezolvati-va problemele in privat, va rog.
|
a venit vremea sa fac schimburile la passat.. Nu au fost scumpe toate,putin mai scumpe ca la un benzinar dar nimica iesit din comun. Filtru ulei,motorina,polen,aer + 5l castrol edge = 320 lei.
|
De curiozitate, ce marca de filtru ai pus?
Mersi. |
Quote:
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
Cautand niste date tehnice am gasit tabelul asta la motoare ford:
observati o chestie si anume timpul in secunde, necesar fiecarui motor pt a accelera de la 50-100km/h in treapta a4a. Din cate observ eu, poate gresesc, motoarele diesel au un timp f. f. bun aproape in jumate decat la motoarele pe benzina. |
Quote:
|
Quote:
|
Stiu, era doar o comparatie, partea buna e la consum.
|
Cine nu tine cont de consum,normal ca o masina pe benzina este mai puternica ca una diesel.Dar dieselul are un avantaj clar,pentru ca de la 2000 de ture trage foarte bine pentru ca acolo are cuplul maxim si consumul este foarte mic,in special la motoarele sub 2000cmc ori la benzina masina trage bine cand e turata mai mult(peste 4000 de ture),dar consumul este pe masura.
Chiar si motorul de 1.2 de pe Fiatul parintilor consuma foarte mult cand mergeam cu ea mai sportiv. |
Parerea mea este ca dieselurile ejaculeaza precoce, scuzati exprimarea.
|
Te referi la motoare? sau la injectoare?
|
Cred ca se refera la motoare, mai precis la faptul ca au plaja de turatii mult mai mica iar la putin dupa 4000 rpm isi dau duhul. Cred,
|
| All times are GMT +2. The time now is 13:21. |
- Copyright 2026 4Tuning