![]() |
Re: Ford Focus ST Vs. VW Golf GTI
1 Attachment(s)
Nu cred ca neaga nimeni ca un WRX STI are performante mai bune decat un Focus ST,dar comparatia era intre GTI si ST,nu te supara.
Oricum gusturile nu se discuta...personal nu-mi place Subaru..nici interior nici exterior ,la fel cum poate nici tie nu-ti place Ford. Cat despre Megane RS ,eu nu sunt chiar asa sigur ca bate Focus ST. Megane RS:163.1 bhp/ton.... 0-100 km/h 6.50 s Focus ST : 168.56 bhp/ton... 0-100 km/h 6.80 s Focus ST are 320Nm fara de Megane RS 300Nm. Despre interiorul lui Megane RS nici nu vreau sa-mi aduc aminte...este oribil Parerea mea :bored: Si daca vreti consum redus cu GTC 2.0 turbo resoftat,Bucuresti-Mamaia ,fara sa depasesc viteza legala,uitati aici:6,7:peace: As vrea sa vad la cineva de pe forum un consum mai mic la un 2.0 turbo |
nu ma supar stiu ca, comparatia era intre gti si st insa eu am spus ca st-ul consuma cat un subaru si nu este echitabil deloc fiind si fwd si nici nu se misca la fel de bine...reusesc sa diger cat de cat fordul...poate n-ai birjelit un subaru cum trebuie ca uiti rapid cat de urat este crede-ma :) personal imi place exterior dar in interior ma simt ca in cielo...fii sigur ca megane rs bate orice hatchback nu doar focus st...pentru ca eu nu ma refer la linie dreapta ci ca masina overall handling 1st of all...cine se uita doar la linia dreapta e incepator
|
Eu respect toate masinile despre care discutam aici si chiar nu sunt subiectiv fata de ST.Subaru n-am condus,recunosc si te cred ca senzatia este super,dar am condus Megane RS si over all asa cum spui tu,ST mi se pare peste RS.
Parerea mea sincera.:-) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Am ales Focusul , imi place mai mult designul , golful nu prea ma atrage ca design.Intre cele 2 masini este o diferenta de 4000 de euro , cu care poti face ceva :) , la consum nu vreau sa spun nimic , cand vorbim de sport nu vorbim de consum.
|
Quote:
|
tocmai !!! Toata lumea vb de ce fac altii iar eu vb doar de ce am facut eu... ;)
Se pare ca voi avea sansa la Craiova, daca ajung, sa ma conving daca am sau nu dreptate... |
ST si RS au aceleasi performante 0-100 .Au aceeiasi cp.Doar ca ST are 320Nm fara de 300 RS. Cred ca ST iese invingator pe 400 m. Pe distanta mai mare cred ca ST se detaseaza clar.Vorbim de masini stock,normal.
In afara de asta ,am auzit ca 6,4 sec al RSului este cam mincinos. Oricum discutia nu era exclusiv despre sprint.Vorbeam aver all. |
Quote:
si ai uitat ca r26 are lsd :) |
Nu,n-am uitat ca R26 are LCD,dar performantele celor 2 sunt egale pe hartie. Nu prea inteleg de unde atata convingere ca RS bate ST.Cel mult ar putea fi o lupta f stransa.
Ca sa nu mai reamintesc de 500cm ,20Nm in plus pt ST si viteza maxima mai mare. Daca vrei sa conduci ST ,ti-l dau pt o tura si vorbim despre impresii dupa. |
Quote:
nu e nici o convingere nu stiu cum ti-am lasat impresia asta da 525 cmc , 1 cilindru ptr 10 nm in plus si 5 cai in minus (r26 are 310 nm / 230 cp si ai scoate si pe dyno) cat despre viteza maxima ce sa iti zic ... sa o stapanesti sanatos (cred ca numar pe degete de cate ori am trecut de 220 km/h) le-am condus pe toate hothatch urile ... st produce un zgomot frumos si are confort foarte bun dar consuma cat un evo , costa mai mult iar cilindreeea pe langa potential mare de tuning aduce masina in zona de taxe mari (taxa inmatriculare/impozit/rca) ma opresc aici ca stricam topicul |
Cand am optat pt ST,am incercat si un RS.Toate bune si frumoase pana m-am urcat in RS. Ma uitam la schimbatorul ala de viteze si am crezut ca este un levier.Apoi toata plasticele alea ieftine....brrrr....m-am dat repede jos din ea si mi-am zis ca prefer sa platesc taxa mai mare pt ST.Adevarat ,nu era R26,era doar Trophy.Totusi ,nu imi luam masina doar pt curse...mai aveam nevoie si de putin confort.
Ai dreptate,stricam topicul daca vorbim despre RS. |
1 Attachment(s)
ai cautat un compromis (intre performante si confort) si ai facut o alegere buna probabil
eu nu am cautat asa ceva si nu am stat sa compar "plastice" :) ps - nu stiu cum pot sa ma urc in fiecare zi in scaunele astea ... :)) |
| All times are GMT +2. The time now is 07:13. |
- Copyright 2026 4Tuning