![]() |
Re: AMG vs. M vs. RS
Misto filmuletul Unlord. Sunt curios de o chestie, daca la GTR poti sa dezactivezi rahaturile alea de playstation si sa conduci tu masina, nu un computer. La 70 de mii de lire, strict din clipul ala, as alege M5 fara sa ezit o secunda.
|
Quote:
|
Quote:
Daca imi aduc bine aminte, primii care au implementat LIPSA scoaterii sitemelor de siguranta au fost AUDI, incepand cu ABS-ul pe Audi 80 si autoactivarea ESP-ului in caz de derapaj la (aici trebuie a caut la care Audi ca am uitat). Am mai vazut deasemenea lipsa posibilitatii deculparii sistemului ESP pe Opel Astra cabrio 2007 si culmea, la masina mea actuala (Toyota Celica VVTL-I 1.8 192 CP), imi dezactiveaza traction controlul dar nu si ESP-ul (un cretinism, cu toate ca ESP-ul este foarte foarte permisiv, intra la unghiuri de derapaj de spate de ~10-30 grade, in functie de viteza). |
Quote:
|
Quote:
|
Era o intrebare, nu un comentariu de amator, expertule.
|
Quote:
Rahaturile alea de sisteme de Playstation alaturi de airbag-uri si calcularea deformarii caroseriei in caz de impact eu le consider cele mai mari si mai bune si mai importante inventii auto din ultimii 30 de ani. Nici unul din sistemele alea electonice nu poate fi compensat nici de cel mai talentat sofer din lume. ABS-ul face mai mult decat orice frana la limita ajutata de frana de motor, ESP-ul este de departe cea mai tare invetie in domeniu (care mi-a salvat viata fara nici un fel de urmari negative), airbag-uririle care atenueaza mult socul (cat poate si el sa faca), deformarea calculata a caroseriei care ajuta si ea cat poate in cazul unui impact. |
GTR este un supercar, nu masina de dus copiii la scoala in siguranta, e gandita pentru circuit, nu pentru comoditate sau magheru.
F1 nu au ABS, nici ESP. De unde si intrebarea logica, daca la o masina de circuit se pot dezactiva in totalitate. Pentru ca in filmulet, ala zice clar ca se LUPTA CU MASINA, care conduce, nu el. |
Quote:
|
Nici un sistem electronic nu este panaceu pentru stupiditatea soferului sau pentru chestiile imprevizibile care se pot intampla pe un drum din Romania.
|
Quote:
Deasemenea bazandu-ne pe el, ne permitem sa mai si alergam putin cu riscuri mult mai mici. |
|
potrivit trendului si lipselor de idei, derivatul seriei 3, varianta in doua usi, se va numi seria 4.
deci in filmulterul ala sunt scremetele unui flacau, nu a celor de la bmw. |
Quote:
|
Eu nu inteleg inversunarea Elodiei impotriva firmei BMW care face unele masini chiar foarte reusite. Spre deosebire de Audi, mi se par mult mai interesant de condus, seria 3 vs a4, asta pot sa spun din experienta personala, la restul nu ma pronunt ca nu vreau sa vorbesc aiurea.
De la pozitia la volan la feedbackul directiei, cutia de viteze, reactia comenzilor-pedale-acceleratie pana la tinuta de drum si motorizari, chiar mi se pare mult mai fain un BMW de condus. La confort, parca sta mai ok a4 la modul ca esti mai izolat asa de mediul exterior, te simti mai in cocon. Dar nu te implici atat de mult, insa nu e nici ca la Mercedes, e foarte greu de descris senzatia. :) Imi plac finisarile din interior la Audi, exteriorul e sec asa si bolovanos. |
GTR, tu ai lacune grave insa tot postezi la subiecte ce nu le stii.
sigur omule ca va fi si un X4, insa seria 3 coupe si cabrio vor fi ...seria 4. ia ghiceste. va si un seria 4 GT insa nu va arata ca seria 5 Gt ci ca un a5 sportback, adica o masina ceva mai pe asfalt. ai mai invatat ceva azi: ai auzit de seria 4. iar eu am scris scremete nu excremente. unui om ii place phototshopul si a facut niste poze care intr-adevar si mie imi plac. |
Quote:
Om trai si om vedea. |
Quote:
|
C63-ul cu cel mai bun raport Power to Rubber :)
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/HPh90yNX-mY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> P.s. obligatoriu Performance Pack! |
Oare modelul Alpina B5 poate fi incadrat aici?Cei de la Alpina l-au actualizat la 540cp la 5,200rpm si cuplu maxim 730Nm de la 2,800 la 4,500rpm.D5 BiTurbo accelereaza de la 0-100 km/h in 4.3 secunde (0.2 secunde mai raipid decat modelul precedent) viteza maxima 320 km/h.
|
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/1786HyfmYsc?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
|
3 Attachment(s)
Mercedes SL63 AMG - primele imagini ale decapotabilei de 537 de cai
Mercedes a scos la īncălzire şi versiunea de performanţă SL63 AMG pe o pistă de lāngă Barcelona. Primele imagini ale roadsterului surprind designul derivatului mai potent. Prezenţi la Barcelona pentru a dezvălui monopostul cu care vor concura anul acesta īn Formula 1, cei de la Mercedes au scăpat şi cāteva imagini ale noului SL63 AMG, derivatul de performanţă al roadsterului prezentat la finele anului trecut. Mai uşor cu 125 de kilograme decāt predecesorul său, graţie structurii complexe din aluminiu şi magneziu, noul SL63 AMG vine cu un kit aerodinamic nou, menit să amplifice caracterul său sportiv. Pe lāngă spoilerul cu prize mari de aer, deflectorul posterior, luminile LED īnglobate īn spoilerul şi blocurile optice frontale, SL63 AMG primeşte şi o grilă nouă, bosaje mai largi, un eleron discret amplasat pe portbagaj şi patru terminaţii pentru evacuare. Sub capota noului roadster se va afla deja cunoscutul motor V8 de 5.5 litri, capabil să livreze un total de 537 cai putere. Deşi nu a publicat informaţii despre performanţele lui SL63 AMG, Mercedes nu s-a putut abţine să anunţe că, spre deosebire de vechea generaţie, noul model consumă cu 30% mai puţin. Debutul mondial, precum şi completarea informaţiilor existente īn prezent, vor avea loc la īnceputul lunii martie, odată cu prima zi a Salonului Auto de la Geneva, acolo unde SL63 AMG va fi vedeta standului Mercedes. |
Sport Auto sunt primii norocosi ce ajung pana la 250 de km/h (e limitat) cu M550d :
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/Ma-KBPcwRlc?feature=player_embedded" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> P.s. Nici nu stiu unde sa il postez (poate trebuia la Merc. vs Audi vs Bmw), pt ca mie imi pare mai mult un kit de putere si performanta decat un model veritabil M ... oricum daca are si un consum cat decat decent, e in regula masina ... |
cum se duce nene in 5600 de ture in treapta 1 si 5400 in celelalte !
|
Foarte tare!
0-100 ~5.35 0-200 ~18.8 100-200 ~ 13.45 Cutia de viteze o fi ea castigatoare, excelenta, cea mai laudata, ce mai buna, dar nu cea mai rapida. Se vede putin. Oricum, foarte potenta masina. |
Parca era niste discutii pe aici cu 0-100 sub 5 secunde.
Stie cineva mai multe detalii legate de motorizarea 2.0L de la AMG ? 340hp + 4x4 + sedan compact (CLC) sunt interesant. |
Quote:
|
Quote:
|
Nu sunt precise masuratorile tale, nu ai cum sa masori precis un video si in plus, o sa te santajeze Elodia cu cifrele astea ... :)
|
da, nu au cum sa fie precise.
in plus de asta, daca gresesti cu 0.3-0.5 secunde pana la 100km/h e destul de grav pt ca o eroare de masuratoare transforma un motor bun intr-un rahat. 5.35 secunde este un dezastru, pt ca 5.35 este cifra pt motor de 300-330cp(diesel sau otto) cu awd. nu iau in calcul 5.35 secunde pt ca sigur este mai bine de atat. totusi 18.8 pana la 200km/h , chiar de ai masurat cu o eroare de 0.5 secunde , da un indiciu asupra lucrurilor. eclar ca masina asta ia 0-200 intre 18 si 19 secunde. desi, daca exista un delay pe youtube si cronometrul arata o eroare de 0.5 secunde pt o lungime de maxim 5 secunde, se poate concluziona ca eroarea se amplifica proportional si la o durata de 18.8 secunde ar fi de 1.8 secunde. babeste calculat, ar cam trebui sa iasa 0-100 pana in 5 secunde si 0-200 aproximativ 17 secunde. 550i F10(407cp fara AWD) 0 - 100 kph-5.0 s 0 - 200 kph-16.7 s 550xi 0-100 sub 5 secunde(4.8 masuratori independente cu x performance box) 0-200 media este pe la 17 secunde sau un pic peste cu acelasi tip de masuratori(rezultat normal daca tinem cont ca sunt cateva kg in plus pt x drive si pierderi de putere in transmisie). practic dupa ce se cupleaza treapta a 3-a, awd este balast curat. in principiu, cred ca rezultatul ala pana la 200 pt 550xd este destul de credibil tinand cont de cat de greu este motorul ala cu atatea turbine si masina insasi. la A6 avant cu 3.0 tdi twinturbo 313cp a fost testat doar : 0-100km-5.3 secunde(atat declara si producatorul) 0-200-20.9 probabil A6 sedan ia cei 5.1 declarati de constructor si vreo 20.0(in nici intr-un caz sub) pt 0-200. nu cred ca se merita o motorizare superioara doar pt a avea mai nimic in plus. cu rezultatele astea, M550xd nu este altceva decat marketing si din acest punct de vedere BMW au dat lovitura. trebuie sa ai o problema la cap sa platesti pretul in plus pe un M550xd fata de 550xi, pt ca nu-ti aduce performante superioare ci sub nivelul lui 550xi in principiu, 381 cp sunt cu 26cp in minus fata de 407 si rezultatele nu au cum sa fie altfel, decat in ton cu acest fapt. sunt curios daca 550xd va bate vreodata cei 4.8 ai lui 550xi tinand cont ca are probabil ceva kg in plus. |
Eu as alege fara ezitare Alpina D5 !!
5.1 sec declarati in realitate 5.3 sec!!Totusi sa ramanem cu picioarele pe pamant performantele motoarelor diesel de azi erau obtinute de modele M varf de gama acuma 10-15 ani!! |
Mai mult ca sigur ca va motorul va accepta si un tuning, un supliment de >40 CP ar imbunatati binisor performanta. Diferenta enorma intre 550i si m550d va fi consumul.
Eu apreciez oricum performanta scoasa dintr-un motor de 3.0 diesel, pretul se va justifica mai mult sau mai putin, in functie de urmatoarele teste si masuratori. |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Ce cauta jantele astea pe modelul asta parca sunt cele de pe C63AMG Black series unde dau mult mai bine?De ce au renuntat la cele traditionale in 5 spite?
|
@gtr
care din clientii de 550xi se uita la consum? oricum, 550XD costa cu 7200 euro in plus in germania, deci bani suficienti pt diferenta de consum care este mai mare la 550xi. si, la un tuning ce nu te cost mult, pt 550i ai lejer 500 cp. Quote:
daca tu vezi 4.7 declarati de producator ti se pare ceva iesit din comun, pe cand daca declarau 5.0 nu ti se mai pare la fel. subconstientul omului percepe total diferit niste rezultate destul de apropiate (4.7 vs 5.0) cati dintre oamenii ce-si iau o astfel de masina stiu ca in realitate ceea ce declara producatorul nu poate fi atins, sau cati percep diferenta de la 4.7 la 5.0 ? audi au facut o astfel de golaneala in 2007 cu a5-3.0tdi 240cp. chipurile aia a fost prima masina de volum din lume cu motor de 3 litri diesel ce cobora sub baremul celor 6 secunde iar ea in realitate in nici un test nu a scos mai bine de 6.3 oricum, 5.9 secunde suna mult mai bine fata de 6.0 ca sa nu mai vorbesc cum suna fata de 6.3 |
Eu am prieten care are bani sa-si ia mai multe M-uri si cu toate astea asteapta motorizareaa asta pe X5/X6 pentru impozit si consum. Nu este zgarcit, dar considera ca economia este substantiala fata de diferentele de consum+impozite mai ales ca o foloseste ca masina de zi cu zi si nu este vre-un supercar.
Diferenta de pret exista la achizitie, dar este foarte mare si la revanzare + ca benzinarele mari sh se si devalorizeaza mult mai mult si s-au vandut si se vand foarte greu. |
daca ne uitam pe raportul APIA, cei 3 producatori premium sunt pe locurile 5-7-10 ca numar total de autoturisme diesel noi comercializate, insa ca procent din totalul autoturismelor vandute de catre ei, sunt pe locurile 1-2-3 in romania.
Bmw -94.1% din totalul comercializat este diesel mercedes-84.1% audi-77.8% asta poate duce la concluzia ca romanii : 1. cred ca premium suprem inseamna diesel 2. romanii de fapt nu-si permit sa cumpere un autoturism premium daca ulterior costul cu combustibilul este o povara(sau e de luat in calcul) iar daca se gandesc si la revanzare atunci chiar astfel de masini nu-s de nasul lor. nu poti investi acum 7000 euro in plus pt ca peste 5 ani maxim sa-i recuperezi si sa mai recuperezi alte 5000 din faptul ca dieselul se vinde mai scump. practic daca acum un 550xi costa 73.000 iar 550xd costa 80.000 mi-e greu sa cred ca daca peste 5 ani si 150.000km vinzi 550xi cu 30.000 euro, pe 550xd iei 42.000 euro. un personaj ce plateste leasing la un 550xd in vest, de regula are un venit propriu de minim 20.000 euro net lunar si se bucura de masina fara menajamente. probabil in romania cine castiga de unul singur 7000 euro net pe luna, ia in calcul un 550xd si apoi isi pune problema costului combustibilului. |
hai sa gandim si logic si nu romaneste, pai intre un 550 xi si un 550 xd de aceasi putere & performanta nu e logic ca alegi pe cel diesel?
pe bune acum... nu e usor sa cauti peco din 100 in 100 km :))) doar de dragul ca e pe benzina :)) |
Quote:
Pe de alta parte el are un benzinar mare din 2008 impecabil (70k km) care a costat nou 83k si acum nu si-a luat nici 27000 si slabe sanse sa se vanda peste 23-25k. Deci a pierdut 2/3 in 3 ani si putin, este enorm. Daca era diesel il dadea cu 25-30k in 1 zi. Benzinarul se devalorizeaza mult mai mult, se vinde mult mai greu, consumul este mult mai mare, impozitul mult mai mare, destule argumente zic eu. Pe langa asta pretul comparat de tine inca nu este exact, rebuie comparat si la echipamente echivalente. S-ar putea ca M550d sa fie mai dotat standard decat 550i. |
ce benzinar are ?
|
| All times are GMT +2. The time now is 21:13. |
- Copyright 2026 4Tuning