Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Evenimente Auto (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto.html)
-   -   PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto/227891-protest-impotriva-pretului-carburantilor-discutii-generale.html)

trafy-vr6 26-01-11 09:45

Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

Quote:

Originally Posted by andreibadea (Post 4021677)
e mai simplu sa spunem ''degeaba''...nu?

atunci ne vom lua masini cu motoare de 1.0 si le punem pe GPL;))

Ai inteles gresit ce am vrut sa zic...nu este de ajuns sa ieftineasca cu atat cand ei au scumpit`o cu mult mai mult . Macar cu 50 bani sau 20-30 bani sa o ieftineasca sa fie si ei in castig si noi putini mai multumiti ....dar 3 bani sau cu cat o ieftinesc ei e bataie de joc si o ard mai mult la misto

catalin_toyo 26-01-11 10:05

Quote:

Originally Posted by andreibadea (Post 4021666)
Ieftinirea are loc pe fondul protestelor din ultima vreme ale soferilor fata de scumpirea carburantilor, de la 1 ianuarie.

deci...se poate!!!

IEFTINIREA are loc datorita eliminarii taxei de 1 cent pe litru la iesirea din RAFINARIE a benzinei CARE trebuia eliminata de 3 ani de zile , drept urmare sau incasat cam 60 000 euro pe ZI in total din aceasta taxa (catre statul Roman) timp de 3 ani de zile ! faceti si voi un calcul acuma !!!

catalin_toyo 26-01-11 10:09

este adevarat ca PETROM a dat lege interioara sa se alimenteze la Pompe de minimum 10 lei ? altfel nu incaseaza pompa ?

trafy-vr6 26-01-11 10:10

si tot nu este de ajuns la hoti, tot fura, ia sa ii intrebe cineva unde sunt aia 60.000 euro. Dispar sume muuuuuult mai mari din conturi pe care lumea nu stie de ele...de exemplu...contul ala din care se ia bani in caz ca trebuie sa faci o operatie si nu ai bani.....in fine ..nu este cazul sa dezvolt aici subiecte care nu au treaba cu topicul...

Danutz Bratosin 26-01-11 10:33

Quote:

Originally Posted by andreibadea (Post 4021666)
Ieftinirea are loc pe fondul protestelor din ultima vreme ale soferilor fata de scumpirea carburantilor, de la 1 ianuarie.

deci...se poate!!!

Quote:

Originally Posted by andreibadea (Post 4021708)
AICI....''frate''...

Nu vad sa scrie in textul dat de tine ca s-a ieftinit carburantu ca am iesit in strada...s-a ieftinit din cauza eliminarii taxei aceleia de 1 cent. nicidecum din cauza protestelor!!!

adrian78bmw 26-01-11 10:40

Quote:

Originally Posted by catalin_toyo (Post 4021842)
este adevarat ca PETROM a dat lege interioara sa se alimenteze la Pompe de minimum 10 lei ? altfel nu incaseaza pompa ?

E vorba de minim 2L ca altfel se decalibreaza pompele asa ne zicea o sefa de statie de la OMV
A patit-o cineva dupa ce s-a tot alimentat la pompe cu diverse cantitati de 0. litri a bagat de 20 de lei motorina fiind pe rosu si dupa 10 km ii s-a aprins iara becul..mai mult ca sigur s-a intamplat ceva la ciudat la pompa aia ..

babau88 26-01-11 11:19

Quote:

Originally Posted by adrian78bmw (Post 4021936)
E vorba de minim 2L ca altfel se decalibreaza pompele asa ne zicea o sefa de statie de la OMV
A patit-o cineva dupa ce s-a tot alimentat la pompe cu diverse cantitati de 0. litri a bagat de 20 de lei motorina fiind pe rosu si dupa 10 km ii s-a aprins iara becul..mai mult ca sigur s-a intamplat ceva la ciudat la pompa aia ..

nu cred ca ala era motivul pentru care s-a aprins becul... eu intotdeauna am avut o suspiciune ca nu ajunge in rezervor cat arata pe pompa... ca si la taximetristi... 1km are 700m :))

eMH 26-01-11 13:21

Quote:

Originally Posted by babau88 (Post 4022070)
nu cred ca ala era motivul pentru care s-a aprins becul... eu intotdeauna am avut o suspiciune ca nu ajunge in rezervor cat arata pe pompa... ca si la taximetristi... 1km are 700m :))

EXACT!!!

Eu la Rompetrol am patit odata asa! Am bagat benzina de ~30 ron care s-a dus in ~10 km. Adevarul ca aia 10 KM i-am facut mai mult sidewayz, dar tot nu avea cum sa consume atat! Masina mea nu consuma 50% !

razvanell 26-01-11 13:33

te fura pe fata astia....
nu stiu daca ati observat,dar la unele pompe mai intai incepe sa inregistreze si apoi vine si benzina dupa ce ti'a luat aproximativ 1 leu asa depinde ce pompa nimeresti:))
mai bagasem intr'o zi vreo 6 litri si parca abia s'a miscat acu la benzina:sad: si dupa cativa km se aprinsese becu

Nautilus 26-01-11 13:45

Pretul carburantilor la pompa a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fara a fi determinat de evolutia cotatiilor de bursa la titei, cursul valutar si taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, castigurile nefiind reflectate corespunzator.

Concluzia rezulta din raportul intocmit in cazul producatorilor si distribuitorilor de benzina si motorina, document aflat pe masa premierului si obtinut de Mediafax.

Principalele companii care distribuie carburanti in Romania sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL si OMV.

Mai multe, aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential...guvernului.htm

Şi pasajul cel mai curios din tot documentul:

"Conform datelor prezentate de companiile petroliere, a rezultat ca, in cursul anului 2010, ponderea taxelor in structura pretului la pompa a scazut de la 52,5% la inceputul anului la 49,8% la sfarsitul perioadei (inclusiv in contextul cresterii TVA la 24%), aspect de natura sa certifice faptul ca nivelul de crestere al preturilor la pompa nu poate fi justificat din punct de vedere al unei poveri fiscale", se mentioneaza in document.

Cine ne bătea la cap că Statul e de vină?..

~Nautilus

SpargeMonopolul 26-01-11 13:57

Boicotul soferilor contra benzinariilor OMV PETROM este in plina desfasurare!, de ce nu ai aflat inca de asta ? pentru ca presa nu prezinta decat aspectele "hilare" si-l arunca in derizoriu (de ce oare nu se publica decat actiunile cu monezi ?)

Adevarul este ca miza e mult mai mare, TOATE preturile depind de pretul la combustibil, daca boicotul asta este ratat, benzinarii vor trage tare sa reduca pierderile si vor scumpi accelerat, de aici totul se va scumpi accelerat, incepand chiar cu painea pe care o punem pe masa in fiecare zi!

Ignora asta, tradeaza pe cei care incearca sa faca ceva si vei arunca si tu o lopata de pamant peste cei ramasi aici sperand ca se mai poate face ceva.

Avem nevoie de ajutor, articole, popularizare, coautori blog etc.

http://spargemonopolul.wordpress.com/

PS: NAUTILUS (protestar) - am nevoie de un coautor pentru blogul de la adresa de mai sus, daca nu am facut confuzie cu acel Nautilus(protestatar) ale carui comentarii sunt pe tot internetul, astept raspunsul tau pe adresa [email protected] :)

SpargeMonopolul 26-01-11 14:11

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4022530)
[i]Pretul carburantilor la pompa a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fara a fi determinat de evolutia cotatiilor de bursa la titei, cursul valutar si taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi
....Cine ne bătea la cap că Statul e de vină?..

~Nautilus

Comme on, este evident ca este o conspiratie mondiala a pretului benzinei, o conspiratie a statelor contra propiilor lor cetateni, cel putin in EUROPA.Daca te uiti pe adresa

http://ec.europa.eu/energy/observato...s_taxation.pdf

ai sa vezi ca avem printre cele mai mici taxe pe combustibil din EU , DAR ca peste tot in EU taxele sunt OBSCENE, ei bine in US guvernul are o alta abordare, combustibilul NU este supraxat pentru a sustine cresterea economica. Evident peste tot in EUROPA statele participa la jaful cetatenilor, ducem "economia" in spinare bagand benzina si fumand tigari accizate 80%, in realitate nu facem nici macar atat, ci ingrosam portofelul celor din guvern si parlament, si punem umarul la sustinerea unui sistem ineficient mamut de bugetari. Deci este statul de vina ? nu este pentru ca are taxe mai mici ca celelate state "europene"?

O singura abordare este corecta ...statul ne tine prizonieri si ne jefuieste cot la cot benzinarii, nu are nici unul dintre ei crcumstante atenuante.

Ce putem face ? BOICOT TOTAL, sigur in timp o sa ajuga la concluzia PETROM/OMV-ul ca decat pierderi constante este preferabil un profit mai mic.

criminales 26-01-11 14:34

timpde un an abuziv au mart benzinarii pretul benzinei
si acuma ...si-a dat si statul seama
:rolleyes2:shock:

cosmin_cosmin_1 26-01-11 14:59

:) a fost buna asta cu abia acum si-a dat statul seama

dany12epz 26-01-11 15:11

Quote:

Originally Posted by Danutz Bratosin (Post 4021920)
Nu vad sa scrie in textul dat de tine ca s-a ieftinit carburantu ca am iesit in strada...s-a ieftinit din cauza eliminarii taxei aceleia de 1 cent. nicidecum din cauza protestelor!!!

Daca nu se iesea in strada mai mergea taxa asta nestiuta pana acum inca 10 ani...nu maraim nu primim
Daca nu se ridica mingea la fileu si sa se dicute atat de acest subiect fiti fara griji ca si acum o plateati si voi si copii vostrii.
Bun sau rau guvernul asta ne arata ca,combustibili s-au scumpit nejustificat...adica pe romaneste isi bat joc de clientii care cumpara in continuare...statul a scos o taxa altceva nu poate face..acciza este minima tva-ul este fix...doar noi consumatorii avem puterea de a schimba ceva.
Atentie la media cum s-a vehiculat pe aici...a-ti vazut cum au luat apararea pensionarilor speciali...ca mamaia mea e nespeciala si are pensie de 600 ron si 200 de lei ajutor de urmas ca bunicu meu a fost fiu de chiabur si a facut armata la diribau...3 ani de zile cu munca silnica paziti de cei cu functii de caum in armata,injositi si batjocoriti de sergenti cu 2 clase...si acum se plang ca nu mai au 40 de milioane pensie desi au lucrat pana la 40 de ani....pai ba tata cati dintre noi castiga 15-20 de milioane lunar si scarbele alea de la M I care au fost anchetatori tortionari si care pe vremea impuscatului au chinuit lume multa prin arest vin acum cu moaca aia spasita de pesnionari model care au pierdut 20 de milioane la pensie...bau farate asta cred ca e singurul lucru bun facut de guvern si uita-te si tu cum au sarit toti sa le dea in cap..

cosmin_cosmin_1 26-01-11 15:36

mai sunt taxe de scos. de exemplu taxa de drum.sigur ca n-o sa se intample niciodata..

B.81.WGX 26-01-11 15:57

si noi de ce nu iesim cu mic , cu mare, la protest, ca suntem conducatori auto, si in mare parte din timp il petreceam la volan, date fiind imprejurarile ce apareau( ma refer ca unii mai aveau lucrari in particular, ori erau in concedii si chiar aveau nevoie de masina) ? Nu aveti curajul(noi, bucuresteni) sa iesim in numar cat mai mare, cu/fara masina in strada si sa blocam orashul. Nu va tine si nu aveti macar curajul sa ziceti :" ba, hai sa iesim sa blocam soselele". Astept acuma sa vad daca intr-adevar, transportatorii vor face cum au zis ceva vreme in urma. Daca NU, inseamna ca ne place sa traim cu sula'n coaste mereu,sa tacem si sa inghitim orice rahat de taxa pe care guvernarea si monopolistii ne-o impun.Si inca ceva: la iesire din Giurgiu, catre Slobozia( giurgiuvenii stiu despre ce zic) drumul zici ca e gaurit de meteoriti, si nu de multe ori era sa imi rup masina in doua acolo.

a3ds 26-01-11 16:13

Quote:

Originally Posted by SpargeMonopolul (Post 4022603)
Comme on, este evident ca este o conspiratie mondiala a pretului benzinei, o conspiratie a statelor contra propiilor lor cetateni, cel putin in EUROPA.Daca te uiti pe adresa

http://ec.europa.eu/energy/observato...s_taxation.pdf

ai sa vezi ca avem printre cele mai mici taxe pe combustibil din EU , DAR ca peste tot in EU taxele sunt OBSCENE, ei bine in US guvernul are o alta abordare, combustibilul NU este supraxat pentru a sustine cresterea economica. Evident peste tot in EUROPA statele participa la jaful cetatenilor, ducem "economia" in spinare bagand benzina si fumand tigari accizate 80%, in realitate nu facem nici macar atat, ci ingrosam portofelul celor din guvern si parlament, si punem umarul la sustinerea unui sistem ineficient mamut de bugetari. Deci este statul de vina ? nu este pentru ca are taxe mai mici ca celelate state "europene"?

O singura abordare este corecta ...statul ne tine prizonieri si ne jefuieste cot la cot benzinarii, nu are nici unul dintre ei crcumstante atenuante.

Ce putem face ? BOICOT TOTAL, sigur in timp o sa ajuga la concluzia PETROM/OMV-ul ca decat pierderi constante este preferabil un profit mai mic.

Perfect.

andreibadea 26-01-11 16:17

Deci nu o sa protesteze nimeni...:sad::sad::sad:

kristi_is 26-01-11 16:46

dany epz, lasand la o parte varsta la care au iesit la pensie si pensiile care le au...gandeste-te ca atunci cand s-au pensionat au mai primit si cateva sute de milioane 'sporuri' sau cum s-o chema. mai mare dragul sa fii ca ei...iesi la pensie la 40 ani, iei 500 milioane spor, mai iei si o pensie de 50 ron si te-ai scos... tara de ...
totusi macar ei pot fi uniti si sa iasa in strada...noi...

eMH 26-01-11 17:09

Quote:

Originally Posted by kristi_is (Post 4023033)
totusi macar ei pot fi uniti si sa iasa in strada...noi...

Oare tot pe facebook au aranjat? :)))

catalin_toyo 26-01-11 17:37

Quote:

Originally Posted by babau88 (Post 4022070)

1 km are 700 metri :) foarte tare :D:D:D:

roby wws 26-01-11 18:21

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4022530)
Pretul carburantilor la pompa a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fara a fi determinat de evolutia cotatiilor de bursa la titei, cursul valutar si taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, castigurile nefiind reflectate corespunzator.

Concluzia rezulta din raportul intocmit in cazul producatorilor si distribuitorilor de benzina si motorina, document aflat pe masa premierului si obtinut de Mediafax.

Principalele companii care distribuie carburanti in Romania sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL si OMV.

Mai multe, aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential...guvernului.htm

Şi pasajul cel mai curios din tot documentul:

"Conform datelor prezentate de companiile petroliere, a rezultat ca, in cursul anului 2010, ponderea taxelor in structura pretului la pompa a scazut de la 52,5% la inceputul anului la 49,8% la sfarsitul perioadei (inclusiv in contextul cresterii TVA la 24%), aspect de natura sa certifice faptul ca nivelul de crestere al preturilor la pompa nu poate fi justificat din punct de vedere al unei poveri fiscale", se mentioneaza in document.

Cine ne bătea la cap că Statul e de vină?..

~Nautilus

Eu eram ala,si cred ca tu si restul nu ati inteles la ce m-am referit:de ce s-a ieftinit pretul din cauza statului care a scos acea taxa de 1 cent nu?Deci statul ca actionar daca era fortat putea face acest lucru mult mai devreme.Statul care are reprezentanti in consiliul de administratie putea pune in discutie aceasta problema si sa ceara solutii clare(ca iti garantez ca ceilalti directori executivi de la petrom nu dau nici praful de pe toba pe protestul nostru),sau statul putea interveni prin alte mijloace neconventionale ca doar el raspunde de legislatie pe teritoriul romanesc.
Si inca ceva,aceasta ieftinire este doar un foc de paie,dupa fix o luna preturile vor reveni la aceiasi cota si se va continua acest flux de crestere pana in toamna.Asta o pot garanta.
Si voi nu a-ti vazut ca in ultimi 3 ani s-a folosit aceasta manevra numita"tide":preturile cresc cu x,apare valvataia si preturile scad x/2,iar imediat ce se linistesc apele cresc din nou cu x si tot asa...

johnsonxxl 26-01-11 18:29

tara de tot cacatul...au facut astia de la fisc sau cine naiba raportul lui peste in care au realizat ca intradevar preturile au crescut nejustificat de mult.in concluzie marii ''bossi'' ai ''gazelor'' au spus ca nu vor scadea pretul nicidecum...

Nautilus 26-01-11 21:52

Quote:

Originally Posted by catalin_toyo (Post 4023208)
1 km are 700 metri :) foarte tare :D:D:D:

Presupun că ştii care e diferenţa dintre un programator amator şi unul profesionist, şi legătura lor cu kilometrul, nu? ;)

~Nautilus

Victor_Is 26-01-11 22:42

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4024185)
Presupun că ştii care e diferenţa dintre un programator amator şi unul profesionist, şi legătura lor cu kilometrul, nu? ;)

~Nautilus

off-topic dar la subiect cu hotii din tara asta

pe langa asta, undeva (nu dau nume) cei de la drumuri si poduri au construit o sosea(adica au asfaltat-o) si au schimbat pozitia bornelor. Oamenii locului stiau ca pana atunci borna era in locul X si cealalta era in Y. Acum se uitau cam ciudat pentru ca distanta dintre ele era ceva mai mica. ei bine, dupa multe sesizari, la fata locului a venit nu stiu ce echipa de expertiza si dupa masuratori au constatat ca distanta dintre borne era de 800 si ceva de metrii. Cei care au construit, au vrut sa mai ia ceva bani in plus per km asfaltat.
Concluzie, se fura si la km nu doar la pret benzina.

on-topic...
am un prieten care a lucrat la Rafinarie (Ploiesti parca) si mi-a spus zilele astea ceva ce ma socat. Pretul per litru de benzina pleaca din rafinarie catre distribuitori la pretul de 0,50 bani iar cel de motorina la 0,36 bani. Unde se duc diferenta de pana la 5, ceva lei care platim noi?

eMH 26-01-11 22:56

Quote:

Originally Posted by Victor_Is (Post 4024399)
am un prieten care a lucrat la Rafinarie (Ploiesti parca) si mi-a spus zilele astea ceva ce ma socat. Pretul per litru de benzina pleaca din rafinarie catre distribuitori la pretul de 0,50 bani iar cel de motorina la 0,36 bani. Unde se duc diferenta de pana la 5, ceva lei care platim noi?

Prietenul tau a exagerat putin. Am si eu doi parinti si un cumnat care lucreaza in rafinaria Petrom / OMV si un unchi care a lucrat acum ceva timp. Acum a plecat din tara. Asta se intampla din cauza ca am locuit o buna perioada de timp la ~2 km de rafinarie si era foarte facil sa lucrezi acolo.

Deci iti spun sigur, nu e chiar cum a spus prietenul!

Nautilus 26-01-11 23:11

1. Preţul la rafinărie e undeva la 1,5 lei/litru.

2. Diferenţa era că pentru un programator amator un kilobyte are 1000 byţi, iar pentru unul profesionist un kilometru are 1024 de metri ;)

Deci un kilometru se mai poate lungi, scurta, după cum vor alde Căşuneanu, la fel cum în rezervorul de 55 litri pot să încapă vreo 60 indicaţi pe pompă atunci când pui de la staţiile noastre, la fel cum benzina poate să aibă un procent de apă destul de mare ca să trăiască peştii în ea... cam aşa se procedează în Rromânia :D

~Nautilus

D-FENS 26-01-11 23:15

Si care era pretul la rafinaria PetromV?Nu ne spui si noua?

L.E.-A precizat Nautilus,multumesc.

Nautilus 27-01-11 09:12

Se remarcă faptul că o categorie de "blogări" care încercau prin diverse metode să discrediteze ideea de boicot au schimbat macazul - în ultima săptămână au început atacuri ceva mai subtile la adresa automobilismului în general, încercând să sugereze că dacă ai o maşină mai iute, de la BMW E36 la Ferrari sau Lambo eşti oricum un cocalar demn de dispreţ, chiar dacă nu faci nimic.

Puţin ciudată coincidenţa dintre subiectul articolelor şi perioada de timp în care ne aflăm, nu?

~Nautilus

Nautilus 27-01-11 10:02

Emil Boc solicita declansarea inspectiilor fiscale generale la societatile care au majorat pretul carburantilor

Premierul Emil Boc a solicitat ANAF declansarea inspectiilor fiscale generale la societatile care au majorat pretul carburantilor, precum si o analiza suplimentara din partea Consiliului Concurentei. Primul ministru a afirmat ca, potrivit unui raport intocmit in cazul producatorilor si distribuitorilor de benzina si motorina, pretul carburantilor la pompa a crescut in 2010 cu circa 20%. El a spus ca raportul infirma afirmatiile potrivit carora majorarea preturilor se datoreaza poverii fiscale, in conditiile in care ponderea taxelor in pret a scazut de la 52,5% la inceputul lui 2010 la 49,8% la sfarsitul anului trecut, in ciuda majorarii TVA. Seful guvernului a mentionat ca evolutia pretului la carburanti reprezinta "o chestiune de interes public".

Pretul carburantilor la pompa a fost majorat nejustificat pe parcursul anului 2010, fara a fi determinat de evolutia cotatiilor de bursa la titei, cursul valutar si taxele percepute de stat, iar aproape toate companiile au raportat pierderi semnificative, castigurile nefiind reflectate corespunzator. Concluzia rezulta din raportul intocmit in cazul producatorilor si distribuitorilor de benzina si motorina. Principalele companii care distribuie carburanti in Romania sunt OMV Petrom, Rompetrol, Lukoil, MOL si OMV.

Sursa: http://economie.hotnews.ro/stiri-fin...liarde-lei.htm

~Nautilus

julaikos 27-01-11 10:20

Trist e ca toti spun de scumpire nejustificata,dar nimeni din cei care au putere nu fac nimic,sa dea o lege care sa le interzica astora sa-si puna pretul cum ii doare pe ei capul,si sa le si bage pe gat niste taxe astfel incat daca scumpirea e nejustificata sa intre o "taxa pe profit nejustificat" si care a sarit calul cu pretul sa aibe parte de taxare speciala incat profitul suplimentar sa fie impozitat de stat...sa vedem daca le mai convine atunci sa urce preturile dupa ureche...

jock 27-01-11 12:29

....vizionare placuta

https://video.google.com/videoplay?do...5148420454993#

dany12epz 27-01-11 12:46

Quote:

Originally Posted by julaikos (Post 4025272)
Trist e ca toti spun de scumpire nejustificata,dar nimeni din cei care au putere nu fac nimic,sa dea o lege care sa le interzica astora sa-si puna pretul cum ii doare pe ei capul,si sa le si bage pe gat niste taxe astfel incat daca scumpirea e nejustificata sa intre o "taxa pe profit nejustificat" si care a sarit calul cu pretul sa aibe parte de taxare speciala incat profitul suplimentar sa fie impozitat de stat...sa vedem daca le mai convine atunci sa urce preturile dupa ureche...

Guvernul nu are ce sa faca decat sa umble la redeventa....de abia in 2014...de ce mereu asteptam pomana...sa faca altii pentru noi????suntem o economie de piata cu reguli europene numai suntem in ceausism sa nationalizam ne convine ca putem sa iesim in strada sa demonstram si sa nu luam bastoane in cap ca in alte tari...putem sa il injuram pe Basescu si sa nu patim nimic putem sa calatorim si sa muncim liberi oriunde in uniune asta ne convine nu?
Ca vad nostalgici zilele astea care au uitat cum era viata pe vremea odiosului...ca iti era frica sa zici o gluma la adresa lui...te bagau militienii in duba te tundeau daca aveai pletesi iti dadeau la bulane pana numai stiai de tine...ati uitat ca,copii fiind aveati banane si potocale 1 data pe an si stateau in sufragerie in bol ca trofeu 2 saptamani sa miroasa toata casa si sa vada vecinii semn de bogatie???
Trebuia ca toti sa visam la o Dacie pe care sa platim cat pentru un apartament si sa o lasam mostenire din tata in fiu asta cine era norocos sa stranga banii la C E C.
Taxarea speciala va insemna sa platim tot noi...taxa va fi inclusa in pretul benzinei sau motorinei deoarece statul nu are nici un mijloc de a reglementa pretul...sa nu va aud cu faza ca avem oameni in consiliul de administratie Petrom...avem 2 din 7 deci nu pot stabilii nimic fiind in inferioritate.
Cand o sa realizati ca doar consumatorii sunt singurii care pot face ceva...suntem in Romania,spatiu al transhumantei si al Mioritei,Bucuresti infiintat de Bucur si voi vreti mentalitate europeana cand noi suntem ciobanii europei,suntem o turma pazita de catelusi si morti de frica,ca si mieluseii,ati uitat "noi nu gandim noi muncim" si ca si oile am pus stampila de vot..pemtu o galeata,o lopata sau ceva lei...cand a venit Majestatea sa Regele Mihai canalia de iliescu v-a inveninat pe toti sa il injurati ca el nu a mancat salam cu soia dar a stiut vreunul ca momentul de glorie al acestei tari din punct de vedere economic teritorial,nivel de trai a fost sub domnia acestei dinastii??? ca Regele Mihai a renuntat la putere pentru a salva 2000 de studenti amenintati cu arma de comunisti...comparatia inversa iliescu a chemat ortacii din neanderthal sa bata si sa omoare studentii in piata universitatii in 90 si voi le-ati dat flori la fel cum au dat si altii armatei sovietice cand a intrat in 44...
NE MERITAM SOARTA...pana si arabii sunt mai inteligenti ca noi....au dat jos un presedinte pe facebook (Tunisia) si 90.000 de egypteni au iesit in strada sa il dea jos pe Hosni Mubarak...iar noi nu putem nici macar sa facem efortul de a ne schimba obiceiurile de cumparare si implicit reteaua de benzinarii in schimb la intins mana suntem primii...aveau dreptate francezii aia cu salutul romanesc si intinsul palmei

badea_laurentiu88 27-01-11 13:14

ca bine zici dany, dar asa e romanu:lasa ca fac altii in locu meu

Nautilus 27-01-11 13:26

Quote:

Originally Posted by dany12epz (Post 4025704)
suntem o economie de piata cu reguli europene numai suntem in ceausism sa nationalizam ne convine ca putem sa iesim in strada sa demonstram si sa nu luam bastoane in cap ca in alte tari...

Ai intrat pe un teren minat, te legi de motivele fundamentale pentru "materia moale şi maro" în care suntem.

Publicul obişnuit de la noi nu e nici liberal, nici capitalist, nici democrat şi nici măcar pro-dictatorial, e totalitar. Ideea lor de bază, chiar dacă nu o recunosc, este aceea de a trăi într-o lume cu reguli nescrise, dar de neatins, care să te pună în lesă, în care să fii tot timpul urmărit, controlat, terorizat. Ori era "imperiul comunisto-ceauşist, ortodox-teoctist, conservator şi familist" inventat de Ceaşcă şi întreţinut de bunul nostru prieten Rânjilă, ori, dacă acesta nu mai există, trebuiau să pună ceva în loc, iar "totalitarii" noştri credeau că găsiseră soluţia ideală, aşa-zisul capitalism al corporaţiilor. De asta erau mai entuziaşti ca la meci între 2006-2008, când aplaudau acapararea ţării, pentru ei corporaţia era de admirat pentru că este socialistă şi tiranică. Structură ierarhică rigidă, avansare greoaie în carieră, disciplină, carte de muncă, totul la vedere. Ai pus-o cu cine nu trebuia şi te-au pozat reporterii de la Cancan? A doua zi ţi se spune: "firma nu mai are nevoie de serviciile tale". Ai plecat dintr-o firmă "din vina ta"? Dracu' te mai angajează. N-ai un angajament oficial, cu carte de muncă? Ciuciu credit, ciuciu contribuţie la pensie. Puteau ei să facă oricâte manevre şi să fie mai hrăpăreţi decât nişte rechini, publicul tot una şi bună ştia, "corporaţiile te disciplinează, te fac om la locul tău". Parcă am auzit ceva asemănător de la unii care au trăit mai mult timp în comunism, doar că acolo cuvântul "corporaţiile" era înlocuit cu "Partidul".

Nici nu ar trebui să fie de mirare că unii preferă să strângă cureaua şi să suporte toate costurile care decurg din preţul carburanţilor. Dacă şi când protestul va avea un succes, oricât de mic, va însemna că nu alde OMV, Petrom şi alţii ca ei dictează aici, că s-ar putea să avem şi noi ceva de spus. Şi ceea ce s-ar putea să avem de spus nu e pe placul multora. Dacă era, nu ne-ar fi făcut unele segmente ale presei albie de porci de câţiva ani încoace şi nu ne-ar fi tratat drept golani, cocalari şi altele asemenea. (Cu vreo 20 de ani în urmă, într-o anume lună martie, "Golanii" erau alţii şi nici atunci nu le convenea multora ce aveau ei de spus :D )

~Nautilus

dany12epz 27-01-11 13:50

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4025844)
Dacă era, nu ne-ar fi făcut unele segmente ale presei albie de porci de câţiva ani încoace şi nu ne-ar fi tratat drept golani, cocalari şi altele asemenea. (Cu vreo 20 de ani în urmă, într-o anume lună martie, "Golanii" erau alţii şi nici atunci nu le convenea multora ce aveau ei de spus :D )

~Nautilus

Corect....segmente ale presei care au deplans fostii tortionari din militie care au cusut tinerii morti la timisoara in 89 cu sarma ghimpata cand verisoara mea a fost impuscata in cap si Generalii din armata ce au pazit crema intelectualitatii si opozantii ceausismului la construirea canalului Dunare-Marea Neagra....vezi doamne ca numai au pensie de 50 de milioane ci 15...pai si 15 este prea mult pentru unul care s-a facut ca a muncit 20 de ani si care a primit si 20-30 de salrii comensatorii ca se plece din armata...unde mai pui ca poate si-a facut si o casa cu saracii militari din servicul obligatoriu la acea vreme si care nu au primit decat instructie in campul muncii gratis.
Guvernul si presedintele asta au problemele lor...vezi proasta colectare a impozitelor,lipsa investitiilor si neatragerea de fonduri europene...insa nu sunt singurii care au avut aceste probleme toti au guvernat si toti ne-au adus aici...insa rezolvarea problemei nu vine de acolo ci sta in puterea noastra a tuturor...oare suntem dispusi la lacrimi si sudoare???oare reusim sa facem sacrificiul suprem si sa alimentam din alta parte???

Nautilus 27-01-11 14:00

Hehe... eu le fac pagubă la toţi benzinarii de pe 18 decembrie încoace, în afară de 3 zile în care am avut ceva cumpărături de făcut şi atunci am pus de la Lukoil, vreo 60-70 de lei în total. Şi tot evit să ies cu maşina până nu se topeşte zăpada. Ştiind cum Regretatul Ceaşcă cel Dezgropat raţionaliza benzina la 20-40 l/lună în funcţie de anotimp, eu i-am bătut recordul, deci cu el am rezolvat-o :)

Cu "băieţii dăştepţi" de la câteva "saituri" care ne fac cârpele lor de şters pe jos şi ne pisează cu "cocalarismul automobiliştilor, nobleţea bicicliştilor, benzina ar trebui să fie 3 EUR/litru, adevărata civilizaţie e să ai bani şi să te îmbraci în zdrenţe ca un anume popor nordic foarte biciclist şi berar" şi altele asemenea e mai greu s-o rezolvăm. Aici ar trebui un mic-mare efort.

~Nautilus

DanSGH 27-01-11 19:47

Dany tu prea exagerezi, cum poti sa spui ca pe vremea comunistilor s-a facut numai rau? eu de ex de cate ori merg cu metroul stau si ma intreb cum ar fii Bucurestiul de azi fara el?! astia care se tot perinda pe la putere nu sunt in stare sa-l termine dupa 20 de ani ... si poti sa iti dau o gramada exemple.

dany12epz 27-01-11 20:09

Quote:

Originally Posted by DanSGH (Post 4027080)
Dany tu prea exagerezi, cum poti sa spui ca pe vremea comunistilor s-a facut numai rau? eu de ex de cate ori merg cu metroul stau si ma intreb cum ar fii Bucurestiul de azi fara el?! astia care se tot perinda pe la putere nu sunt in stare sa-l termine dupa 20 de ani ... si poti sa iti dau o gramada exemple.

Englezi au metrou dinainte de ani 40...si fara sa faca foamea,fara sa aibe rationalizari cartelizari si tot ce am avut noi...e foarte bine ca avem metrou problema este ca am suferit pentru al avea pe cand altii au trait foarte bine...metroul ala nu l-a facut ceausescu cu banii lui,fiecare dintre noi a platit,si in coreea de nord au facut comunistii ceva pe seama populatiei care acum cativa ani manca radacini....va plac dictatorii luati-l pe vadim si mergeti in Coreea sa cereti azil.
Si pe vremea odiosului norocosii mergeau cu dacia iar nomenclaturisti cu ford mercedes etc...micul print Nicu era exact cum sunt baietii de Dorobanti astazi...secretarii de partid sunt baronii de astazi si exemple iti pot da pana dimineata...comunsimul este o UTOPIE

All times are GMT +2. The time now is 21:56.

- Copyright 2026 4Tuning