![]() |
Re: Cafeneaua Ieşenilor
hai sa nu fim rai. oameni suntem si noi...
cine stie ce vera sa faca din masina. mie unu imi place ca masina in exterior sa arate stoc dar sub capota si in interior sa fie "tunarita" fiecare cum vrea / poate / are voie / fonduri. sunt prea multe variabile de luat in calcul si meteorshop nu a spus absolut nimic. deci ne batem cu morile de vant in acest moment. |
mai zorro tie ti-i greu sa pricepi ce'nseamna tuning adevarat ?sau incerci sa fii sarcastic?:)(gratuit,ca matiz n-am).eu vorbeam serios si intrebam la ce stadiu a ajuns tuningul in romanica,ca pionerat au facut toti la un moment dat...
|
noi inca suntem la soimii patriei ... nici la pioneri nu am ajuns inca.
Eu, di nnefericire, ma gasit stalpul sa ma dau cu capul de el. Si fiecare are stalpul lui, ideea e cand il gaseste si cat cheltuie pana atunci ;) Meteorshop ....... oi fi tu patronul, mai stii (ca atunci se ceahma ca ne cunoastem ;) ), dar tuning adevarat, cum vrei tu si cum vezi pe net/discovery veiu putea face in Romania, dar nu vei iesi never ever cu masina pe strada. De exemplu, am aflat si eu cu stupoare ca se leaga de numaru lde inamtriculare daca nu e pus in locasul lui :( si e mutat oleak mai la dr sau stg. Asa ca meteoritule, vei avea masina faina, dar doar de show. |
Ar fi mult mai simplu sa tragi o fuga prin rond vineri seara. Ai avea ocazia sa vezi masini modificate la exterior, cu peste 400 de cai sub capota, old school-uri gata sa muste daca nu esti atent, sau japoneze facute cu mult bun gust. Chiar daca sunt destui inca se lupta cu eleroane triple si embleme de ferrari, si noi, Iasul, ne putem lauda cu masini frumoase, puternice, si facute cu gust. Trebuie doar sa le gasesti, pentru ca in general ies numai cand se ascunde soarele, iar baietii cu ochi albastri fug la culcare :lol:
|
BRAVO ca exista asa ceva.nu vreau sa par un reformator sau mai stiu eu ce,da' chiar nu putem face nimic?!in fond suntem o comunitate mare care ar trebui sa aiba un cuvant de spus.care-s legile in UE?
|
Quote:
Sper sa nu ma insel, dar stiu ca orice kit de tuning (exterior) trebuie omologat de firma producatoare si prezentat R.A.R.-ului. Am un prieten ce s-a prezenta cu un Logan la R.A.R. ce avea kitul de la Pilot Tuning si odata cu actele masinei ia cerut si factura cu care a achitat tot kitul. Deci ... |
Pentru modificari substantiale ale masinii trebuie mers la RAR dupa care baietii aia te trimit la Bucuresti(com Voluntari) la Laboratorul de Incercari in Siguranta Rutiera sau la departamentul de OMOLOGARI ARTIZANALE ce apartin de Registrul Auto Roman, unde masina va fi supusa dupa caz la niste teste:lol:
pentru detalii (cine vrea sa se apuce de treaba cu schimbat motoare sau sasiuri), puteti suna la Ing. Stanescu - 0213508295; 0751938312 |
"Mi se pare ca U.E. pune un M in fata atunci cand vine vorba de Romania. " - prea tare asta :-P cum se zice : Gura pacatosului adevar graieste !!!! ( iar cand vine vorba de zona Moldovei..pune chiar 2de Msa fie de efect ( tuNNing = U.E. + M.M. in fata ) :-P
Ideea este ca astia de la RAR pun prea multe intrebari si ridica prea mari probleme....sunt in stare sa-ti ceara sa le demonstrezi si de unde ai avut bani sa-ti cumperi ( ce ti-ai pus pe masina ) nu numai chitantele :twisted: ...dar fiecare e liber sa faca ce vrea. Iar daca renunti la exterior si te implici mai mult in motoras.....aflati de la mine ca prin 2000 cand ma " taraiam " prin oras cu vechitra aia de Porsche , am fost oprit in trafic de un militian , foarte curios din fire , care m-a oprit pur si simplu ca a vrut sa vada ce motor am sub capota, apoi intrebari de tot felul, despre "ce","cum' si "de unde " ....( el avea un BMW negru 525 D, IS- xx -TMA, cu care venea la munca si chiar patrua cu el , poate-l stie careva,locuia prin Nicolina I ) asa ca ai sanse multe sa ajungi " fortat" la RAR, ....unde mai pui ca intre timp s-au infiintat si patrulele de ARR si Control Trafic. In concluzie, calculele ar fi ...cat te costa toate piesele + montaj si altele , cam tot atata te mai consta si omologarea....daca ai noroc si te incadrezi in standardele impuse de " ei " daca nu..."ghinion". Succes tuturor :-P P.S. " "...ti-am dat eu voie sa gandesti !?!...executarea !!! " P.P.S. Este foarte important sa " vrei " sa " vrem " sa-ti doresti si sa ne dorim"....sunt convins ca ...undeva in timp si ..spatiu..situatia se va schimba..poata ca nu azi, maine sau anu care vine...dar va fi bine..asta sigur 8) ...poate n-o sa mai prindem noi...asta e, macar se vor bucura nepotii nostri :???: ...cel mai important e " sa plangem " ....intr-un final " vom primi si noi lapte " ( cine stie cunoaste/intelege )...asa e regimul comunist in care traim !!!! |
Din cate am inteles s-ar face si in Iasi ceva de genul asta.. siguranta rutiera si omologari artizanale si astea.. Cel putin asa sustinea cineva din RAR. Dar cine mai stie?
Macar din bun simt sa faca o institutie si in Iasi ca sa nu fii nevoit sa mergi cu masina pana la Bucuresti.. mai ales daca nu ai actele in regula si mai trebuie suita si pe platforma... |
Aha!!!deci se poate!!!v-ati dezmortit in sfarsit!!!BUN!daca tot am stabilit care's "regulile" nescrise ale jocului in iasi(sau chiar in moldova),hai sa vedem ce putem face ca daca lasam sa se intample in virtutea inertiei,nu mai apucam.daca tot suntem baieti isteti si stam cu tastatura in fata,n-am putea face 1-100-1000 de scrisori la RAR sau la autoritatea competenta sa schimbam ceva???!!!SI AICI INTERVINE PROBLEMA!!!CE'SEAMNA:"CEVA"?veniti cu idei,propuneri,solutii le punem pe hartie,semnam vreo cateva sute-mii si-i bombardam un an,doi NON STOP.CE PARERE AVETI?
|
Ihi .........
PS : Stiu ca posturile asteqa sunt inteerzise, dar acest IHI reprezinta pur si simplu parerea mea. Eu unul m-am linistiti in privinta organizarii de curse legale la Iasi, dapoi sa schimbam legislatia RAR ....... cum spunea careva pe forum, opreste-te si uita-te purin in jur, nu ai iesit din Romania |
Fratilor cat de mult v-ati certa voi sau cat de multe neintelegeri ar fi pe forumul vostru iesean,ca la Botosani nu e la nimeni .Pentru asta va admir
|
Quote:
Sincer,meteoritule, i-mi place entuziasmu tau, starea ta de bine , puterea cu care vrei sa " schimbi " lumea de oameni ca tine este nevoie in orice club, fie "EL" si Crazy , " Old " sau " puternic" , te rogg, te rog, vino in clubul meu " pufffy tuNNNing " , te rogg...e foarte simplu..nu tre' sa vii la nici o intalnire, nu tre" sa scrii pe nici un forum , nik, nici macar masina nu-ti trebuie , esti binevenit cu ideile tale, cu visele si aspiratiile de mai bine ..aaa...totusi ar fi o conditie..UNA singura...sa mananci pufuleti in fiecare zi.... P.S. Speranta moare ultima....desigur impuscata de militieni P.P.S. Avem valoare !!! Avem " culoare " , dar vrem si locuri de parcare !!!.... |
Abunda de sanatate posturile..........dar e bine asa ca prea multa seriozitate ucide de tot neuronul.
|
:-P VORBE nu FAPTE :-P
|
nu era FIX INVERS?
|
Quote:
P.S. Vorba lunga...saracia poporului......si uite inca un ' punct" de topic...si asa crestem cu toti MARI :-P:-P:-P P.P.S "........... " , adica , puncte, puncte si " " ..sunt marca inregistrata sub Licenta " puffy ', ok..??? , si in plus nu scrie nicieri in " regulamentu de postare a anunturolor" despre vreo limita decenta |
ce dreaq ai toate posturile punctate numai de smileys si punte puncte, si ghilimele si alte nebunii ? Sau de la mult Puff ti se trage? ;)
|
chiar ma bucur pentru tine zorro:grandpa:...probabil ca si tu esti super fericit:blahblah:
|
Quote:
:!::!::!: helppp !!!! nu mai zice nimeni nimic in afara de meteorit ???? plsss save me !!!! a devenit mesenger....plss help !!! :-P:-P:-P helllooo...unde-i restul lumiii ???? helloooo !!!!! |
Zorro,te rugam sa termini cu posturile tale pline de ghilimele,de ........ si de :-P:-P:-P si :!::!::!::!::!::!::!: si alte bazaconii din astea.E foarte obositor de citit.Ia-o ca pe un sfat,nu ca pe un repros.
|
Eu unu nu le citesc! I-am dat ignore si nu le vad :D
|
Quote:
P.S. Baiatii cu ochii albastri sunt pe urmele mele mele, super tare !!! P.S.2. Ma exclud singur din acest forum daca primesc 20 de P.M. in care se cere acest lucru, multumesc pentru simpatie :-P |
stai ma chill ce te stresezi
|
Are ochii albastri in poza de la avatar! Zorro ai devenit un fel de Limuzina 2 numai ca Limuzina s-a cumintit tare de tot!
|
am si eu o intrebare dati si voi cu parerea :) face o solenza cu 75 de cai pe o distanata de 200 de m un opel astra f bertone 75 de cai (fataza de stok opelul are cutie de viteze sport si evacuare sport) :P
|
teoretic nu prea ar face da practic e posibil sal faci tinand cont ca solenta e mai usoara.. da mai departe depinde de cauciucuri filtru de aer benzina ..si nu in cele din urma cel mai important la masini teoretic lafel soferul care de cele mai multe ori face diferenta
|
Quote:
Nu de alta, dar eu pe amărāta de astra 1.4 i de la muncă am 88 de cai... |
este ..este.. :)) astra F.. nasoala din aia.. :))
e adevarat ca atunci cand spui Bertone...te astepti la ceva mai puternic.. :D Salut Aleks |
slip nasoala e faza care o faci ... ****** in fine,... ma prefac ca nu am vazut:D
aleks da este si astra f cabrio bertone si parerea mea ca ce motor ai tu de 1.4 cu 88 de cai nu se compara cu versiunea sport de la astra f de 75 de cai:) uite de curiozitate sa incerci in cat timp ai 100 km/ora eu o am in 10-11 sec cu 2 persoana roata de rezerva si un subwoofer cat porbagajul :) raduku988 eu am astra f cabrio nu am solenza si ma gandeam sa aud niste pareri de la ceilalti referitor la solenza .... de greutate nu stiu cat are o solenza e usurika si a mea ca e cabrio deci nu are tavan din metal... oricum ms de raspuns...si astept alt raspuns daca te pricepi si stii ceva de solenza |
Quote:
astra F e nasoala .. m-am legat cumva de cineva apropiat tie? hm..nu cred.. daca nu stii sa vorbesti, stai pe messenger.. nu pe forum :lol: sanatate.. A..apropo.. era sa uit.. "in cat timp ai 100 km/ora eu o am in 10-11 sec cu 2 persoana roata de rezerva si un subwoofer cat porbagajul " si toate astea batute de o solenza.. misto :lol: |
eu zic ca bate matizu:)
|
Depinde cat de usor e Matiz-ul si depinde si de "saiba dintre scaun si volan":lol:
|
fiecare cu ce are da orcum solenta e mai buna ca un logan de 75 de cai astai clar mai departe ramane sa experimentezi cai mai "ieftin " sau daca tie frik sa pierzi mai bine te lasi k dupa mine chiar M3 turbo de 800 cp sa ai tot vine unu mai cu "motzz" cu o troaca de ... Golf( Ex.De Renner pt cei ce stiu cei aia ) si te face asa ca .. in concluzie incerci afli pleaca pe premiza ca ai sa pierzi si daca vei castiga satisfactia va fi mai mare. Bafta !!!
|
bate chiar si un clio 1.5 dci, 70 CP :-o ? :D
|
mas 2703 nu a fost circ numai ca ma enerveaza bagatorii in seama daca am pus o intrebare si mi au rasp 4 5 persoane la ea cred ca am aflat si un rasp se pare ca numai o singura persoana are ceva de comentat deci acolo e scanteia nu la mine:)
|
:idea: cel mai bine ar fi sa probezi undeva...face to face , uite de solenza i-ti fac eu rost, am avut si eu una si am vandut-o acum catziva ani, si te asigur ca mergea ffff foarte bine, era tare sprintena,vorbesc cu actualul propietar poate se baga (am vandut o doar pentru-ca consuma foarte mult :twisted:) dar avea sprint , si intradevar este foarte usoara,ma lua vantu pe autostrada la 160 Km/ora, Opel nu am prea condus , ma abtin , dar oricum cel mai mult intr -un astfel de " conflict ' conteaza soferul, cauciucurile, Km de la fiecare masina , filtrele , schimbul de ulei, si multe altele...dar asa ipotetic si pentru o discutie pe "forummess" e super " intrebarea capcana"...a mai dezmortit pe multi dintre forumistii adormiti :twisted:
Quote:
Quote:
Quote:
|
Ms de raspuns zorro6299:D si ms si de oferta:D daca vrea colegu caruia i ai vandut o ar fi funny:P eu am intrebat ca pe 13 stii ca este concursul ala pe 201 m si am vazut ca s a inscris si o solenza si am intrebat si eu de perfromantele ei stiu ca e bunisoara masina am mai auzit asta:D poti sa imi zici cam cate kg are? te intreb ca ai zis ca ai avut:D
|
".. in concluzie incerci afli pleaca pe premiza ca ai sa pierzi si daca vei castiga satisfactia va fi mai mare. Bafta !!! by raduku988 , asta -i cel mai bun sfat de urmat pentru tine , man. asta daca nu cumva esti un " baietzas" din ala care nu se bate cu colegu daca nu stie din start ca -l poate invinge, atunci e naspa treaba.
Cauta si tu pe net, si afla mai multe, youtube cu video si altele, dar e banal sa-ti spun tocmai tie asta, nu crezi..???? uite linq for U : http://web.archive.org/web/200407180...ica/index.html P.S. Viteza ucide , ai mare grija !!! |
Daca e vorba de Opelul Astra F Bertone Cabrio clar il face Solenta. Atat timp cate merge decapotat pierde mult din aerodinamicitate. Uita-te la o fisa tehnica a unei masini cabrio si sa vezi ca top speed e mai mic atunci cand e decapotata.
Un prieten a avut o Solenta, si pot zice ca masina aia pentru caii ei, fuge de rupe! Clar, te face o Solenta, o Dacie! |
| All times are GMT +2. The time now is 04:45. |
- Copyright 2026 4Tuning