Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

Comyc 11-08-09 19:07

Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Stie cineva cat timp se poate sta in Romania cu o masina inscrisa in Franta?

RIcKO 13-08-09 22:53

Re: Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate

Quote:

Originally Posted by Comyc (Post 2550987)
Stie cineva cat timp se poate sta in Romania cu o masina inscrisa in Franta?

atata timp cat ai asigurare si ITP valabil .......

"mda...ce sa zic
la mine ,procentual ar fi fost vreo 24 de milioane " .......nu va mai plangeti eu am platit 37 de milioane de lei vechi chiar saptamana trecuta pt un citro xsara 2001 1,6 ...

nutzuXXL 16-08-09 13:33

Re: Taxa de prima inmatriculare

este deja august si astia nu au mai dat nici un detalu despre taxa . au zis ca in august vor publica valorile taxei anuale ...

ionutblv 16-08-09 14:26

parerea mea e ca nu vor umbla la ea, vine criza si mai mare si au nevoie de bani, trebuie cumparate vuitoane si mertzane :shock:

oz__ 25-08-09 14:39

AM CASTIGAT PROCESUL IMPOTRIVA TAXEI SI IN URMA UNEI HOTARARI DEFINITIVE SI EXECUTORII SUNT PRIMUL DIN PRAHOVA CARE INMATRICULEAZA PRIMA MASINA FARA PLATA TAXEI AUTO!
Seful de la inmatriculari m-a si felicitat cand mi-a dat placutele :twisted:
MERITA SARBATORIT,NU? :joy: :drunk:
https://img5.imageshack.us/img5/3775/20363959.jpg

cererea de inmatriculare fara taxa a fost facuta pt 2 masini..una avea taxa 14388 EURO si alta 3000 EURO
vreau sa fac un clip si sa-l postez pe YouTube cu fragmente din filmarile cu mincinosul de Boc,pe care as fi vrut sa-l chem si martor in instanta ,cand afirma,inainte de a veni la putere, ca taxa ar trebui sa fie 100-200euro si dupa, cand spune ca a redus-o cu 1/3 si defapt,in cazul meu s-a adaugat 1/3(pana in dec. avand de platit 9500 EURO iar acum 14388 EURO iar la cealata in loc de 1600 ,acum aveam 3000)

pentru detalii si sprijin impotriva acestei taxe puteti sa-mi scrieti un mesaj privat cu datele de contact.

turmentatu 25-08-09 14:48

felicitari!!!

KAY_ 25-08-09 15:18

felicitari !!! cat a durat tot procesul? din partea statului roman sa prezentat cineva?

oz__ 25-08-09 15:27

dupa cum poti vedea si pe portaljust.ro procesul a durat in jur de 3 luni (din martie pana in iunie) cu amanari stupide si prelungirea termenului peste limita bunului simt bineinteles...
din partea primariei ploiesti se prezinta cineva..

razvyy21 25-08-09 15:42

Felicitari! dar am o intrebare. doar 3 luni dureaza pana se da hotararea definitiva?! din cate stiam eu partea cealalta poate face apel si se rejudeca la o instanta superioara.

DyZ 25-08-09 16:02

daca ai timp , explica-ne pas cu pas cum ai procedat si care au fost argumentele care a dus cazul in favoarea ta ?

edypro2 27-08-09 06:21

foarte interesant , da-ne detalii si cu cheltuielile pe care le-ai facut , avocati , totul , sa dam toti romanii statul in judecata , mama lor de nesimtiti :twisted:

xtazy 03-09-09 02:53

ar fi excelent un tutorial pas cu pas, e o idee foarte buna, ar trebui pusa in practica de cat mai multi dintre noi.

oz__ 07-09-09 14:53

cine doreste detalii cu privire la cerere ,alte hotarari judecatoresti favorabile si toti pasii care trebuie facuti pt a inmatricula o masina fara plata taxei sa-mi scrie pe privat.

demin2609 08-09-09 17:25

Quote:

Originally Posted by oz__ (Post 2618523)
cine doreste detalii cu privire la cerere ,alte hotarari judecatoresti favorabile si toti pasii care trebuie facuti pt a inmatricula o masina fara plata taxei sa-mi scrie pe privat.

fretale meu... TREBUIE sa le pui AICI!

giubau_v8 08-09-09 20:33

am cerut si eu detalii pe privat si am primit un numar de telefon :|

de noua taxa introdusa la impozit s-a mai auzit ceva?

oz__ 08-09-09 22:19

pe privat fac consultanta individual...mai ales pt cei care au fost la demonstratiile anti-taxa;)

nutzuXXL 09-09-09 12:03

si eu ma aflu in situatia asta , peste o saptamana ma duc sa-mi aduc o masina din afara , e vorba despre o masina euro 2 din '96 , 1.9tdi , am calculat taxa pe taxademediu.com si este 1400euro . mult prea mare , zic eu pt o masina decenta , cu motor destul de mic . vreau sa aflu mai multe despre cum putem da in judecata statul sau cum putem inmatricula o masina fara sa platim taxa . ce implica aceste lucruri si cam cat m-ar costa cheltuielile de judecata / avocati , etc . multumesc . si cred ca sunt multe alte persoane in situatia mea

si inca ceva , daca e vorba sa bage impozit anual de la anu , stau cu masina in parcare cateva luni daca e nevoie .... dar din cate vad , nu s-a mai zis nimic despre asta

demin2609 10-09-09 07:44

le convine taxa asta presupun,

si-a luat un vecin o kia, nu stiu ce model ca nu mi-am dat seama, cu motor 1.8, din 2000, cei de la rar au scos-o ca avand euro 2, masina a luat-o de la o cunostinta si a dat pe ea 5000 lei, si masina e in stare FOARTE buna,

acum ca sa plateasca taxa... l-ar fi costat 15000 lei... :shock:

dupa ce a aflat, a doua zi s-a dus la bulgari si si-a inmatriculat masina cu 700 euro TOT, asa ca PROBLEMA REZOLVATA!

gabitza121 11-09-09 03:06

interesanta chestia cu procesul ce ziceti sa faca careva care stie despre chestia asta un topic

giubau_v8 11-09-09 09:31

eu cred ca e doar cineva care vrea sa se imbogateasca peste noapte...daca vroia sa ofere ajutorul, scria si pe forum ce si cum, sa nu mai intrebam care mai de care despre solutia lui magica
numai bine, mentionez, e parerea mea

nutzuXXL 11-09-09 10:19

uitati-va aici pt mai multe detalii http://www.reno.ro/Taxa-de-prima-inm...e-t139464.html

nutzuXXL 27-09-09 15:46

va salut , mi-am cumparat si eu o masina de la un parc auto si am cateva nelamuriri . sa va explic ce si cum :) masina respectiva a fost cumparata de la un site de licitatii din belgia . masina are nr permanente de belgia ( cred ) cand am cumparat-o , el mi-a dat cartea aceea roz-portocalie , certificatul de conformitate al masinii si act vanzare-cumparare . el mi-a zis ca o pot inmatricula in romania direct , adica nu e nevoie de radiere din belgia , doar cu aceste acte . asa este ? mentionez ca am venit cu masina pe rotile ei , cu nr provizorii de 5 zile de germania . mersi anticipat pt un eventual

oz__ 27-09-09 15:49

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 2672813)
va salut , mi-am cumparat si eu o masina de la un parc auto si am cateva nelamuriri . sa va explic ce si cum :) masina respectiva a fost cumparata de la un site de licitatii din belgia . masina are nr permanente de belgia ( cred ) cand am cumparat-o , el mi-a dat cartea aceea roz-portocalie , certificatul de conformitate al masinii si act vanzare-cumparare . el mi-a zis ca o pot inmatricula in romania direct , adica nu e nevoie de radiere din belgia , doar cu aceste acte . asa este ? mentionez ca am venit cu masina pe rotile ei , cu nr provizorii de 5 zile de germania . mersi anticipat pt un eventual

se poate,am adus si eu un c4 la fel

gabitza121 27-09-09 16:05

asta am copiat-o de pe alt forum si e o idee ptr inceput pentru toti care avem masini neinmatriculate ca daor legea asta e o porcarie cu foarte multe neintelesuri,adik eu am un megane din96 cu motor de 2000 euro2 si am taxa vreo 2000 de euro si un prieten si-a luat un megane din 99 cu motor de 1600 tot euro 2 si are taxa mai mare ca mine.

Eu sunt prea putin curios de ea. Am platit-o in 2008, am dat Finantele in judecata, am castigat in prima instanta, au facut recurs, iar acum am o ultima infatisare la Curte ade Apel. Daca voi castiga din nou, merg cu executorul judecatoresc si le execut un cont, imi iau banii (aprox. 4.700 ron) si-mi vad de treaba, nu stau sa ma lamentez ca altii.
Mai exista o varianta. Sa mergi la Serv. de inmatriculari cu tot dosarul de inmatriculare, mai putin chitanta cu taxa de prima inmatriculare. Daca nu vor sa-ti inscrie masina, le soliciti negatie motivata in scris, cu antet, stampila si semnatura.
Cu aceasta dai in judecata Serv. de inmatriculari, motivand ca taxa e ilegala si discriminatorie, iar in prima sedinta de instanta soliciti ordonanta presedentiala prin care sa oblige Serv. de inmatriculari sa-ti inmatriculeze pe loc masina, iar taxa sa o platesti sau nu in functie de sentinta definitiva, care o fi aceea. Exista deja un precedent la Tg. Mures.
In acest fel nu ai bani blocati, cum am eu de un an. Si circuli legal cu masina.

oz__ 27-09-09 16:08

Quote:

Originally Posted by gabitza121 (Post 2672855)
asta am copiat-o de pe alt forum si e o idee ptr inceput pentru toti care avem masini neinmatriculate ca daor legea asta e o porcarie cu foarte multe neintelesuri,adik eu am un megane din96 cu motor de 2000 euro2 si am taxa vreo 2000 de euro si un prieten si-a luat un megane din 99 cu motor de 1600 tot euro 2 si are taxa mai mare ca mine.

Eu sunt prea putin curios de ea. Am platit-o in 2008, am dat Finantele in judecata, am castigat in prima instanta, au facut recurs, iar acum am o ultima infatisare la Curte ade Apel. Daca voi castiga din nou, merg cu executorul judecatoresc si le execut un cont, imi iau banii (aprox. 4.700 ron) si-mi vad de treaba, nu stau sa ma lamentez ca altii.
Mai exista o varianta. Sa mergi la Serv. de inmatriculari cu tot dosarul de inmatriculare, mai putin chitanta cu taxa de prima inmatriculare. Daca nu vor sa-ti inscrie masina, le soliciti negatie motivata in scris, cu antet, stampila si semnatura.
Cu aceasta dai in judecata Serv. de inmatriculari, motivand ca taxa e ilegala si discriminatorie, iar in prima sedinta de instanta soliciti ordonanta presedentiala prin care sa oblige Serv. de inmatriculari sa-ti inmatriculeze pe loc masina, iar taxa sa o platesti sau nu in functie de sentinta definitiva, care o fi aceea. Exista deja un precedent la Tg. Mures.
In acest fel nu ai bani blocati, cum am eu de un an. Si circuli legal cu masina.

asa am facut eu ,dar atentie,nu merge cu ordonanta presidintiala

gabitza121 27-09-09 16:29

Quote:

Originally Posted by oz__ (Post 2672862)
asa am facut eu ,dar atentie,nu merge cu ordonanta presidintiala

pai nu doresc neaparat sa ma lase sa inscriu masina pana nu se termina procesul dar vreau sa stiu de unde sa incep:
-merg Serv. de inmatriculari cu tot dosarul de inmatriculare, mai putin chitanta cu taxa de prima inmatriculare. Daca nu vor sa-ti inscrie masina, le soliciti negatie motivata in scris, cu antet, stampila si semnatura.
-ii dau in judecata motivand ca taxa e ilegala si discriminatorie

mai e ceva de facut

Bogdan_ozzy 28-09-09 20:04

Va rog sa ma ajutati !

Am cumparat un VW Passat - 2001 .Este adusa din germania , si are numere rosii momentan . Motorul este de 1596 cmc , 75 cp , emisii de carbon : 186 . Euro 4 . Eu cat trebuie sa platesc taxa pentru prima inmatricular ? Multumesc foarte mult pentru raspuns .

akileon 03-10-09 12:05

1 , daca rar ti-o scoate euro 4 taxa este de 280 euro

2. daca rar ti o scoate euro 3 taxa este de 890 euro

si 3 valabil pentru toata lumea , taxa ramane in vigoare si pentru anul 2010 , ministerul a amanat trecerea la impozitul pe poluare

http://www.money.ro/auto/romanii-vor...2-000-cmc.html

nutzuXXL 03-10-09 12:31

pffff si nu cumva taxa asta e contrar principiilor UE ? stiu ca ue le-a zis sa o scoata sau sa gaseasca alta taxa . acum o lasa si pt 2010 ? ? ? ?

BluBear 03-10-09 13:45

da
au scos taxa de inmatriculare si au bagat taxa de mediu.deci au gasit si alta...
mandru cetatean roman cu chitanta de 50milioane dati la stat pt un motor de 1.6 an 1996...

nutzuXXL 03-10-09 14:23

eu ce sa mai zic ... pt un motor 1.9 tdi euro 3 din 2000 , emisii 132gco2/km trebuie sa platesc 1300 euro

AxYJamaicanu 03-10-09 14:57

cum calculez taxa de mediu ptr o masina non-euro de 27 de ani ? motor de 1766cmc ? nu scrie nicaieri despre emisii

BluBear 03-10-09 16:08

mai bine ai rabdare 3 ani si o bagi la masina de epoca.in felul asta nu mai platesti nici o taxa.

AxYJamaicanu 03-10-09 16:14

masina are carte de romania, dar fara inmatriculari pe ea, o inmatriculez la bulgari 3 ani, si dup`aia o bag in tara ca fiind masina de epoca, nu e nici o problema nu ?

gabitza121 03-10-09 21:55

daca ne laudam care are taxa mai mare eu pana acuma am cea m-ai mare vreo 2000 si ce de euro si stiu un caz ia scos masina non-euro si defapt era euro doi si avea taxa 18000 de euro si nu am gresit la zero-uri

AxYJamaicanu 03-10-09 22:39

nu am zis in scopul sa ma laud (apropo .... 7000 cat mi-am calculat eu e mai mult fata de 2000 ) vroiam doar sa stiu sigur

valib 05-10-09 02:57

oameni buni...
debitati niste chestii....de pute ochiul...

1. pt masina de epoca...trebuie sa fie 30ani de la ultima masina ca a ta, iesita pe poarta fabricii. Adica, mai pe romaneste... 2009 - 30ani = 1979. 1979 e anul MINIM pt masinia acceptate ca 'de epoca', asta daca e anul la care a iesit ultima masina ca a ta pe poarta fabricii. In plus, pentru a fi acceptata ca masina de epoca, trebuie intrunite anumite conditii, gen piese originale, fara tuning, etc.

2. taxa de prima inmatriculare...ramane tot de prima inmatriculare si pe 2010, cel putin deocamdata asa pare. Au pus taxa si pentru masinile cu euro4(recent), sau ceva de genul (nu m-a prea interesat, deci nu stiu cu exactitate, dar se poate afla cu google).

Ce e cert si sigur, e ca si in 2010 se va plati taxa de prima inmatriculare...si ca treaba cu bagatul la impozit se mai amana, datorita crizei economice.

Din citite, se gandesc la a majora pretul benzine, prin includerea taxei de poluare. (gen cum s-a introdus recent in franta)

citat de pe "CAPITAL"

Comisia Europeană analizează posibilitatea introducerii unei taxe pe emisia de dioxid de carbon, aplicabilă īn toate statele membre, potrivit unei declaraţii făcute de comisarul european pentru fiscalitate, Laszlo Kovacs.

După ce taxa pe emisiile de doxid de carbon a fost recent introdusă īn Franţa, Comisia Europeană a anunţat că ar agrea o taxă pe emisii unică la nivelul blocului comunitar, potrivit publicaţiei franceze La Tribune. Propunerea ar urma să fie făcută oficial īn cursul anului 2010, conform afirmaţiilor comisarului Laszlo Kovacs, făcute după o īntālnire informală a miniştrilor de Finanţe din ţările UE.

E greu, dar trebuie

Kovacs a admis că propunerea ar putea stārni īngrijorarea celor care activeză īn sectoare ca agricultura sau transporturile şi, mai mult, īn contextual crizei economice, este de acord că nu va fi uşor să impună această nouă taxă. Totuşi, el justifică necesitatea introducerii ei motivānd că “este evident că schimbările climatice reprezintă o provocare mondială cu consecinţe mai grave decāt actuala criză economică şi financiară”. “Este o problemă de viaţă sau de moarte pentru populaţia planetei” a argumentat comisarul.

Trei cenţi la litrul de benzinăExistentă deja īn Suedia, Finlanda sau Danemarca, taxa pe emisiile de dioxid de carbon va fi aplicată şi īn Franţa, īncepānd de anul viitor. Nivelul ei va fi, īn medie, de 17 euro pe tona de dioxid de carbon. Conform calculelor făcute de publicaţia franceză, taxa va īnsemna un efort suplimentar de 36,8 euro pe an pentru un apartament īncalzit cu gaze naturale, 26,3 euro dacă pentru īncălzire se foloseşte GPL sau 63,9 euro dacă se foloseşte cărbune. De asemenea, pentru un litru de benzină se va percepe o taxă suplimentară de 3,1 eurocenţi iar pentru motorină 3,5 eurocenţi.

gabitza121 05-10-09 03:02

am mai auzit de curand varianta sa inscri masina ca masina de curse sau ceva de genul masina de competitie,dar nu stiu exact ati auzit ceva de genul asta?

valib 05-10-09 03:09

ca sa o inscrii ca masina de raliu...iti trebuie neaparat sa fie pregatita corespunzator. Asta inseamna sa ii faci Rollcage facut dupa cum cere FIA, scaune scoica cu omologare valabila, centuri cu omologare valabila (doar centuri+scaune = vreo 1000 si de euro), elemente de siguranta/etc....toata treaba te duce peste 5000euro...si in plus, ITP-ul se face odata pe an doar la RAR.

Nu poti sa o inmatriculezi ca autovehicul de competinii (rally) daca nu e pregatita corespunzator. Nici cu mita mitelor...

gabitza121 05-10-09 03:15

apropo cu varianta cu datul in judecata nu mai vine nimeni cu detalii mai multe ca eu incepusem sa caut cate ceva si am pus o intrebare daca mai e nevoie de altceva

All times are GMT +2. The time now is 20:24.

- Copyright 2026 4Tuning