![]() |
Re: Club astra bertone
Nasooool, Fey u si-a pus si xenon pe proiectoare deci, iti dai seama ca atunci cand o sa te auda cu proiectoarele.....o sa fie de rau :lol:
Cu intercoolerul, depinde foarte mult , cu cat sunt mai mari furtunele cu atat mai bine tine presiunea mai bine la turatii inalte insa pierzi din boost din ce stiu eu.... |
@Florinike-cand ne spui si noua de metoda aia pentru putere de care ziceai?
in weekend la intalnire? |
sal baieti!
am mai intrebat acum cateva zile daca a reusit cineva sa faca esp-ul decuplabil la bertone si mi sa spus sa caut mai in spate dar nu am gasit mai nimik sau nu am cautat cum trebuie...intr-un cuvand ma poate indruma cineva la un service sau la o anumita persoana care face asa ceva?mersi! |
EDS Phase 2=170 HP...e 1150 euro si pe langa resoftare necesita si ceva schimbari de natura fizica...
Idee e ca am citit pe forum din DE unde sunt inscris, ca cica Z22SE e un motor cu multe bube, ma refer dupa aceasta resoftare. Ceva e clar, nu are aprobare TUV nici PH1 si nici PH2... Eram curios dc a facut cineva din Romania. Sa vad cum se comporta??? |
O sa iti zic ceva ce prin UK e un moto: vrei putere, ia-ti turbo. Nu mai incerca sa te gandesti la resoftare si etc, va fi aspirat in continuare si puterea/cuplul nu vor creste cu foarte mult....oricum nu de banii aia
@rebelu- exista mai in spate un post in care ai un link de unde poti lua un pdf care iti explica mot a mot cum se pune butonul de TC si ce piese ai nevoie.... De ce vrei sa iti pui butonu asta? |
1 Attachment(s)
am eu un tutorial despre tc. Florine,lumea vrea sa vada cum iese fum din cauciucuri si sa aiba si abs sa se opreasca:-). La unele masini este cablul tras pana la schimbator si poti sa pui direct buton. Eu am doar fire pt incalzire in scaune :( .
|
@florinike:as vrea sa pun acel buton pt decuplarea esp-ului pt o plecare de pe loc fara probleme(adiq sa nu imi mai tina esp-ul masina pe loc)si mai mult de atat am inteles de la un prieten ca plecarile in forta cu esp-ul activ iti cam dauneaza la planetare(asta nu stiu cat este de adevarata,dar ca sa fiu eu cu sufletu impacat as vrea acel buton).... dupa cum spune si gigi_x sincer as vrea sa vad si eu putin fum de la roti :D dar in acelasi timp as vrea sa ma si opresc :P(am mai faqt eu prostioare cu siguranta scoasa dar franarea lasa de dorit)
@gigi_x ms pt pdf |
salut.are cienva idee unde as gasii un amortizor de fata sport de la fk?
|
mi s-a dus uleiul din amortizorul de fata..un sfat celor ce doresc sa puna suspensii sport:RENUNTATI la idee ,nu se merita in RO.dupa 1 an 2,se fc praf.cele stock sunt mult mai indicate si fiabile pt "drumurile " patriei noastre drage.
|
nasol ca sunt pe ulei ... nu generaliza totusi treaba cu amortizoarele...
cele sport pe gaz nu se duc asa repede .. asta ca sa stii pe viitor ce sa alegi ... baieti nu va mai chinuiti cu Z22SE .. cipuri si alte chestii .. se stie ca motoarele astea nu sunt facute pt. a fi modificate grav .. mai cititi si voi forumurile prin afara .. si o sa aflati ce si cum despre acest tip de motor. bafta |
As vrea sa te contrazic starter si sa iti zic k pe motoarele astea se pun cam 1100 de cai i ca motoarele astea concureaza in nu stiu ce campionat al americanilor.....insa pana la 1100 de cai e muuuuuult, ca idee doar blocul ramane la fel, restul se modifica tot.
|
"baieti nu va mai chinuiti cu Z22SE "
Cine a zis ca ne chinuim, vb despre posibilitatiile acestui motor. Florinike: stiam si noi solutia aia, era vb de astea care le avem. Ca asa dc am bani o vand pe asta si imi iau direct Porsche, care cred e masina suprema in materie de masini sport.. |
Quote:
|
@florinike .. vorbim de realitate .. nu de SF ..
stii si tu ca pt. a scoate cativa cai din motorul ala iti trebuie ceva banuti .. si nici ca sa pui turbo nu prea se merita .. a mai zis si elspa mai sus care sunt problemele la o astfel de conversie .. si iar nu scoti multi cai din ea .. in fine .. nu mai conteaza .. noi sa fim sanatosi .. pana una alta .. ia zi .. ce iti mai face masinuta? |
sal stie cineva unde gasesc o planetara stanga de z 20 let si daca se potriveste aia de pe 2.2,cineva care dezmemreaza am vazut intr un topic ma i vechii
|
Masina face bine, va mai primi cateva chestii noi zilele viitoare. Sa vedem ce se mai intampla cu criza asta si cine stie....
|
@coni:as avea eu un cap de planetara aproape nou si tripoda dar nu este extraordinara....daca nu gasesti nimik mai bun si nu vrei sa dai aprox 30 mil pe planetara noua poti sa ma contactezi.
|
lasa mi un id de mass
|
@coni: rebelu19
|
eu unu' nu vreau sa-mi fac masina de 300 sau nu stiu cati cai,partea asta e rezervata pentru cealalta masina a mea si anume Dacia 1300 si nu glumesc cand spun asta
|
Care stiti,intra cumva jante pe 19 pe Astra Bertone?Dimensiunea jantei e de 8j,ce anvelope intra pe ele?Suspensia la masina este stoc,nu este lasata.So...help me pls :)
|
salut , florinike cand ai timp liber sa-mi arati si mie cum iti face tie turbina stock 1.2 bar constant, ca am patit ceva ciudat astazi, am incercat sa fac soft la cineva si a zis ca mai mult de 0.7 nu poate sa faca ca nu tine valva de recirculare originala ..
am gasit un post de al tau " Florinike17-03-09, 23:12 1. turbina de OPC gasisem undeva la englezi la 450 de lire (asta inseamna 550 de E la reducere) plus transport. NU este neaparat necesara, personal nu as da banii pe una decat daca ar trebui sa schimb turbina originala si as gasi-o la aceeasi bani. Presiunea dezvoltata de ea este putin mai mare decat cea stoc, insa boostul tine mai mult si mai constant. Daca vrei totusi sa o iei, trebuie neaparat sa te gandesti la injectoare (care vin cu tot cu rampa) plus pompa de benzina. NU iti recomand filtru sport, distruge debitmetrul si cand se incalzeste trage mai prost ca filtru de hartie. 2. Presiunea care o ai acum 0.6 si 0.9 in overboost este ok. Daca nu iti da fum albastru si nu mananca ulei nu ai probleme cu ea. Eu pe turbina stoc am 1.2 normal si 1.6 overboost si tine de vreo 20.000 de km si cam 2 ani de zile. " astept un raspuns..ms |
Ti-am raspuns pe PM.
|
un sfat va rog ce bujii sa pun,Denso sau NGK? si de unde sa le cumpar
multam |
salut baieti am si eu o intrebare ?
Pe modelul coupe se potriveste o suspensie sport de pe astra G hatchback ? E modificat sasiul la coupe ? E diferenta intre puntea spate ? De precizat ca e Z20LET. Bafta |
nu se potriveste, au alte amortizoare si arcuri (mai tari si mai joase)
dar pentru Z20Let poti gasi aici: http://www.srz.ro/pagini/Opel%20Astra%20G%20H%20OPC.htm |
Quote:
denso iridium power - 57 euro setul de 4 eu iti recomand NGK, cele cu un grad mai rece. |
@raul69- in mod normal intra si 19 daca nu ma insel cu 225-35-19, nu o sa atinga daca ai suspensia originala, o sa fie putin mai mari doar. O sa se vada foarte bine iesind de sub evazarea aripei.
@corrola-depinde ce fel de suspensie. Suspensia de pe Bertone turbo se gaseste si pe Bertone 1.6 cu sasiu sport si pe Astra G cu sasiul sport. Daca este sport si a fost pusa pe o masina cu motor mic, mai bine alegi varianta lui elspa, deoarece suspensiile sunt gandite pe greutate, in rest se potrivesc indiferent de motorizare si caroserie. Daca vrei o suspensie buna poti merge pe varianta Elspa cu coiloversuri, isi fac treaba destul de bine. @Fastboy- NGK Iridium BKR5IX dar nu BKR5IX-11. Astea sunt recomandate pentru Z20LET pentru varianta stoc a puterii. Cele 6IX sau 7IX sunt mult mai reci si au gap-ul mai mare, respectiv 0.8 si 0.67. Astea 2 se recomanda pentru un amestec mare de benzina, deci remap de cel putin stagiu 1-2. |
@Florinike- ce vrea sa insemne evazare?Ca nu prea am priceput?Adica intra sub aripa cum ar veni?
|
Adik aripa are o buza, iar janta fiind foarte lata o sa iasa de sub buza aia, venind la fata cu restul caroseriei. Pe scurt o sa arate bine, dar te avertizez, dupa asta masina o sa fie de show, nu vei putea sa o scot in oras si sa o alergi deloc....avand un impact major daca ai dat in vreo groapa.
|
Ai perfecta dreptate,asa e,drumurile din RO nu prea te lasa sa iti poti face damblaua asta.Multumesc mult de info Florinike
|
si pana la urma mai merge careva la mare? :D
|
pai cica nu prea o sa fie vremea buna. Acum cine stie,poate,poate...:rolleyes2
|
eu maine plec pe ruta BUCURESTI-GIURGIU-RUSE-ALBENA- BALCIC.......saptamana trecuta am fost pe ruta BUCURESTI-CONSTANTA-VAMA VECHE-KALIACRA-BALCIC.......acum o sa ma risc prin BULGARIA mai mult :)
|
@ VFF - disctractie placuta si drum bun la mare. Ai grija prin Bulgaria, neaparat detector banuiesc ca stii deja si centuri & stuff. Eu de cand am Bertonele si trec prin minunata Bulgarie mereu las ceva spaga pe la domnii militieni. Cred ca e din simpatie pentru masina ca si ei au tot Opel Astra. Chiar, poate vin si ei prin clubul nostru :D
Oricum cu Opelul am lasat spaga mereu asta e ideea pe cand cu alte masini m-au oprit si m-au lasat sa plec...O sa o camuflez data viitoare. Si acum cand am venit din Grecia am dat 40 euro asa lejer ca s-a aruncat ala in fata masinii de ziceai ca e kamikaze ! Dar asta e...drum bun :D ! |
3 Attachment(s)
Nu se vede ft bine in poze dar azi am incercat sa fac teava aia de plastic care duce aerul in filtru ceva mai putin restrictiva marindu i gura,prin taiere:)))
Nu e o idee geniala dar cred ca merge,inloc de 10 cm acum sunt peste 30 poze... |
salutare baietzii !!!
sunt sigur ca voi ma puteti ajuta .... am un astra g coupe cu motor de 1.8 (z18xe) si vreau sa schimb axele cu came cu unele sport ... astept pareri si eventual magazine de unde pot procura asa ceva ... ms |
mai bine schimbi masina....de fapt e vorba de motor
Nu are legatura cu tine, dar nu pot intelege de ce iti motor 1.2 ca sa il faci de 400 HP. Nu imi pot explica asa ceva, or iti iei motor tunabil (gen 2.0 T sau 1.8 T) ori il ti asa cum este. Ceea ce vor sa faca uni cu unele motoare mi se pare risipa de bani si oricum niciodata nu vor avea performantele altor motoare. Respect PS: sper sa nu o iei in nume de rau.. |
a venit timpul sa imi iau anvelope de vara (215/40/17).....daca ma poate ajuta cineva cu un sfat de unde as putea sa iau niste gume de preferat second
|
B 22 FEY ? florinike u esti? :)
|
| All times are GMT +2. The time now is 23:00. |
- Copyright 2026 4Tuning