![]() |
Re: Taxa de prima inmatriculare
daca blochezi strada e dosar penal dar ma gandeam daca mergeam si stateam pe trecerile de pietoni, pur si simplu nu ne miscam de acolo. Incalcam vreo regula?:)
|
nu trebuie sa stai in mijlocul strazii neaparat!pot sa stea si parcate, in felul asta protestam si pt lipsa locurilor de parcare...
|
Quote:
nue bun nici un calculator.......eu am calculat la masina mea citroen xsara 1,6 16v 110 cp 160 g/co2 din 2001 euro 3 ...si mi-a iesit 1050 euro ....si dupa ce am fost la finante mi-au dat decizia de calcul cu 3370 RON .....deci informativ merg si calculatoarele de pe net insa fac altfel cei de la finante .... |
pai cursu euro la care se calculeaza taxa nu e cel real , este vechi pana sa creasca euro .
|
da...3,76 parca ...dar tot nu da cu calculatoarele de pe net ....in fine...
|
NU PLATITI TAXA LA EURO ACTUAL!!!! pt anul 2009 cursul la care se calculeaza taxa pt masinile aduse din 2008 se pune valoarea euro la dec 2008! pentru 2008 cursul este de 3.7364.
|
si pt masinile aduse in 2009?
|
Quote:
|
pt orice masina inmatriculata pe parcursul anului 2009 cursul euro este cel de 3,7 , indiferent de cand a fost adusa masina
|
intrebare: taxa de inmatriculare pt masina mea in mom de fata avand 12 ani este de 1300e.In decembrie ea face 13 ani, iar calculatoarele de taxe spun ca atunci taxa va fi de 900e.Deja am luat un rand de nr rosii in care nu am condus`o aproape deloc si deci, mai am 2.Taxa de 1300e nu vreau sa o platesc si asta ar insemna sa stea 3 luni degeaba si nu pt asta am cumparat`o!
In legislatie scrie ca aceste nr provizorii sunt oferite de fiecare data cand se schimba proprietarul nu?Omologarea se face atunci cand masina urmeaza sa fie inscrisa, deci nu este nevoie de omologare decat in momentul in care vreau sa o inmatriculez definitiv? In momentul in care imi expira nr provizorii, vreau sa schimb proprietarul, sa pot sa mai iau un rand. Ce ziceti, ar merge? |
Quote:
1=taxa va scadea pt. ca se incadreaza la 12-13 ani 2=taxa va scadea (sper) pt. ca ii obliga ue |
eu vb de toata seria de 3 nr valabile pt propietar.Deci eu in momentul in care voi consuma cele 3 luni autorizate (cele 3 nr rosii), vreau sa schimb proprietarul astfel sa pot lua inca o serie de 3 nr rosii pe numele proprietarului "nou".
|
numerele rosii se dau pe masina nu per proprietar
|
Asta am auzit si eu acum 1 ora :|.Deci treaba cade!
|
frate inainte mai vedeai un miting ,o greva a foamei ,iesea lumea in strada ,acuma nimic ,au bagat astia frica in populatie ,nam ce zice dar slab foarte slab din partea populatiei ,pai ascultam acuma la radio la ce sa ajuns ,ca daca depasesti limita de viteza sa stai 24 ore inchis ,sau ca sa aiba voie si gardieni publici sa te controleze sa vada ce ai in porbagaj ...mai bine fac 10 ani de puscarie decat asa ceva.
|
Pana acum toata lumea se plangea ca nu e nimeni care sa fixeze o data in care toata lumea se va intalni.S`a zis o data dupa care toata lumea fuge ca le e frica pt ca nu au autorizatie samd.
V`a dresat militia?Cum? /:) |
Quote:
|
si de taxa ce se mai aude ? au publicat astia valorile la taxa aia anuala ? stie cineva ? ? ?
|
as dori sa stiu si eu ce norma de poluare are un bmw e60 din sept 2003....motor 3000pack luxe.......????daca poate sa ma ajute careva.....ms
|
euro4
|
ms mult pt raspuns........unii imi spun k e euro 3 ...altii k ar fi euro 4......cum as putea sa stiu eu???nu e specificat nicaieri p cartea masinii sau cel putin nu stiu unde sa ma uit:)))
|
tot ce e pus pe e60 este cel putin euro4 . zi-mi codul motorului si-ti zic ce norma de poluare este sigur
|
poi WBANC71030B156376 si mai este cv cod de identificare national......daca e nevoie ti_l zic......mersi pt ajutor
|
ma referam la codul motor M54B30 , M57TUD30 . nu ai zis ce motor are , daca e diesel sau benzina si cai cai are . trebuie sa scrie un e4 pe cartea de identitate . acum depinde si din ce tara e importata
|
poi masina e in franta......are motor 3000 diesel.....nu scrie nimica.....si la mine p cartea masini aici asa e codul de motor.....ori asta MBM7392DP056 singurele coduri ce le am aici
|
apropo de cai putere......aici e altfel in carte are 14cv la ei.....nu stiu cum sunt la noi
|
uite ce motor are:
You Have Selected: 08/2003 E60 530d Sedan M57N Europe Left hand drive N Production Code: NC71 |
pe mobile.de am vaz ca-s trecute euro3 . acum m-am uitat pe lista celor de la rar cu masini euro3 si modelul asta nu e trecut acolo ( cel de 160kw pe care il ai tu ) . deci presupun ca este euro4 . si din cate stiam eu , tot ce este e60 este cel putin euro4 .
|
ms mult.....oricum o sa stim peste 2sapt......merge sigur la imatriculat .......sper sa fie euro4.....ms.
|
speranta moare ultima :) bafta
|
am si eu o intrebare. unde este mai rentabil sa inmatriculez o masina bulgaria sau ungaria adica nah stiu ca la bulgarti nu exista decat o taxa de prima inmatriculare care este foarte mica dar in bulgaria nu cunosc pe nimeni insa in ungaria o pot rezolva numai ca nu stiu cum se procedeaza la ei. si la ei se practica ca la noi sau ca la bulgari? chiar sunt in copac la capitolul asta
|
am pus ochi pe o masina superba,intretinuta si foarte ieftina,pe care o doresc de mult si acum mi s-a oferit sansa;numai ca aici e problema e vb de un 635 csi.stie careva cum o pot inmatricula fara costuri enorme,ca banuiesc ca taxa e de 4-5 000 fara probleme.
|
Quote:
vad ca stai in Ploiesti, asa ca mai rapid ar fi sa mergi in Bulgaria, undeva prin Varna;) |
Quote:
Ofera cineva detalii mai multe? |
Puteti da statul in judecata si inmatricula masina fara plata taxei de poluare.Va pot ajuta in acest sens.Am sa revin cu mai multe detalii intr-un nou post
|
am o problema, am luat un 318i din 93, pe brief dupa seria motorului scrie E2 iar pe anuntul de pe masina scria Mit katalisator euro 2!!!, asta inseamna ca o iesi si la noi euro 2 ?
|
Trafy,poti scoate euro 2....dar trebe sa stii cum..cu vorba buna in niciuncaz...vezi ca rar`ul nu`l poti face doar la vl...poti si la slatina..
|
am auzit ca la voi acolo se face euro 2 ?
|
:)) eu am avut o smekerie atunci pt nexia...dar prostia mare si neatentia a iesit euro 1...in loc de euro 2..ca asa trebuia ca in carte..dar de..a2a oara nu am mai putut face..dar trebe sa gasesti un om de leg bun :D
|
si cam cat e taxa pentru euro 2 ?:))
|
| All times are GMT +2. The time now is 15:04. |
- Copyright 2026 4Tuning