Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Evenimente Auto (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto.html)
-   -   PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale (https://forum.4tuning.ro/25-evenimente-auto/227891-protest-impotriva-pretului-carburantilor-discutii-generale.html)

Nautilus 22-01-11 12:53

Re: PROTEST impotriva pretului carburantilor - Discutii Generale

După câtva timp se plictiseşte lumea, de aici a apărut şi proverbul care spune că orice minune ţine 3 zile.

Eu ce tot spun aici, că adevăratul protest constă în a convinge lumea să participe la boicotarea lui OMV-Petrom, iar protestele la pompă sunt numai pentru a atrage atenţia - deci ar trebui făcute mai rar, tocmai când îşi închipuie "ei" că am murit să înviem şi să mai agităm apele :)

~Nautilus

morph_e30 22-01-11 12:56

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 4009970)
După câtva timp se plictiseşte lumea, de aici a apărut şi proverbul care spune că orice minune ţine 3 zile.

Eu ce tot spun aici, că adevăratul protest constă în a convinge lumea să participe la boicotarea lui OMV-Petrom, iar protestele la pompă sunt numai pentru a atrage atenţia - deci ar trebui făcute mai rar, tocmai când îşi închipuie "ei" că am murit să înviem şi să mai agităm apele :)

~Nautilus

Aici ai dreptate...+1 :X

roby wws 22-01-11 18:46

Quote:

Originally Posted by MillionDollarBaby (Post 4008464)
Ce trist ..la câţi s-au anunţat pe facebook credeam că iar o să fie o mega întâlnire sinceră să fiu :shock:
Eu când am ajuns acasă am vorbit cu câţiva dar nu au putut să meargă fiind la muncă şi aşa am zis că iau aparatul şi vin cu motorul dar din păcate am avut ghinion ...dacă era mai aproape veneam pe jos şi tot veneam :cry::rolleyes2

din nou se vede mentalitatea de roman...aici ma refer la acest facebook,care in tarile civilizate este folosit si la a se propaga o stire,o informatie,a se atrage atentia asupra unor probleme(care pot varia eu nu ma refer strict la proteste)...dar la noi facebook-ul este doar un nou Hi5 nou si cu aplicatii mult mai "belea"...
trist?sau doar mi se pare mie?

DTH 22-01-11 18:57

Quote:

Originally Posted by roby wws (Post 4010906)
din nou se vede mentalitatea de roman...aici ma refer la acest facebook,care in tarile civilizate este folosit si la a se propaga o stire,o informatie,a se atrage atentia asupra unor probleme(care pot varia eu nu ma refer strict la proteste)...dar la noi facebook-ul este doar un nou Hi5 nou si cu aplicatii mult mai "belea"...
trist?sau doar mi se pare mie?

Nu ştiu , nu vreau să mă exprim greşit ...eu mă bucur că am scăpat de haicinci , facebook chiar îmi place sinceră să fiu ...:???:

C T 19 K R A 22-01-11 19:09

Astazi aproximativ 60 - 70 masini au blocat un peco din Constanta.

mircione 22-01-11 20:06

BRAVO CONSTANTA inca o data luam rusinica (Bucuresti), la noi in bucale lumea este prea ingamfata si plina de ea , nu stiu daca ati auzit farsa de la radio Zu cu doamna aia plina de bani si ingamfata, dar ca ea multa lume au gandirea ei numai ca uni nu pre isi permit ca altii de bani gata. Idea noastra este inca o data prost inteleasa , nu conteaza cat de mult castigi ci cat de nejustificat de mare este pretul la carburant.
SI BRAVO TIMISOARA ca am vazut ca si pe acolo sau facut proteste.

steli73 22-01-11 20:17

RESPECT Constanta si celorlalte orase care au miscat cu adevarat ceva.....si la noi a fost ceva miscare dar...din pacate si pe la noi s-au molipsit multi cu sindromul "suporter de tastatura"......o seara faina tuturor

cutzitaru 22-01-11 23:22

2 Attachment(s)
Respect pentru cei care au fost vineri in militari! Din pacate cei care au venit mai tarziu nu apar in poze... Eram prea nervos si inghetat sa mai fac poze...

Daci 22-01-11 23:41

Quote:

Originally Posted by cutzitaru (Post 4011661)
Respect pentru cei care au fost vineri in militari! Din pacate cei care au venit mai tarziu nu apar in poze... Eram prea nervos si inghetat sa mai fac poze...

Felicitari! P'aci nu stiu daca a fost ceva, ca am fost plecat pana la vecinii nostri din vest, astia ce-s acuma la conducerea Uniunii Europene.

Ah, sa nu uit, da la ei am fost, in Ungaria unde benzina CO95 e aprox. 5.80 RON/L.

C T 19 K R A 22-01-11 23:43

Quote:

Originally Posted by mircione (Post 4011137)
BRAVO CONSTANTA inca o data luam rusinica (Bucuresti), la noi in bucale lumea este prea ingamfata si plina de ea , nu stiu daca ati auzit farsa de la radio Zu cu doamna aia plina de bani si ingamfata, dar ca ea multa lume au gandirea ei numai ca uni nu pre isi permit ca altii de bani gata. Idea noastra este inca o data prost inteleasa , nu conteaza cat de mult castigi ci cat de nejustificat de mare este pretul la carburant.
SI BRAVO TIMISOARA ca am vazut ca si pe acolo sau facut proteste.

Aia cu cu fisa cu haine din dubai si iphone 4?

Daci 22-01-11 23:47

Quote:

Originally Posted by C T 19 K R A (Post 4011702)
Aia cu cu fisa cu haine din dubai si iphone 4?

Da' de ce sa mergi in Dubai? Cumpara haine si "ghegeturi" d-aci din patrie...ca-s mai scumpe. Cum? Mergi in Dubai ca e mai ieftin? Ha, ha si inca o data "Ha!". Asa i-as fi spus "doamnei" cu fite.

Din pacate, oameni ca astia ies in fata. Pacat!

montero 23-01-11 01:38

[QUOTE=cutzitaru;4011661]Respect pentru cei care au fost vineri in militari! Din pacate cei care au venit mai tarziu nu apar in poze... Eram prea nervos si inghetat sa mai fac poze...[/QUOTE

din ultimul "protest" am ajuns la concluzia ca e destul de frumos si ok sa ne mai intalnim din cand in cand la o "bere" ( cafea, shaorma , pizza :D ) sa mai schimbam pareri,sfaturi, sa vedem cine ce a mai facut la msina !
asa ca dak mai doriti sa ne intalnim eu voi fi prezent !

catalin_toyo 23-01-11 10:28

[QUOTE=montero;4011866]
Quote:

Originally Posted by cutzitaru (Post 4011661)
Respect pentru cei care au fost vineri in militari! Din pacate cei care au venit mai tarziu nu apar in poze... Eram prea nervos si inghetat sa mai fac poze...[/QUOTE

din ultimul "protest" am ajuns la concluzia ca e destul de frumos si ok sa ne mai intalnim din cand in cand la o "bere" ( cafea, shaorma , pizza :D ) sa mai schimbam pareri,sfaturi, sa vedem cine ce a mai facut la msina !
asa ca dak mai doriti sa ne intalnim eu voi fi prezent !

ma mir ca ai ajuns la concluzia de ce se strange lumea VINEREA , bere , cola , seminte si tigari !!!
CAM asta inseamna un club auto din Bucuresti la ora actuala !!! nici nu trebuie sa dam exemple !!! CHIAR si in plina vara aceleasi lucruri fac !!!

MUZICA , BERE , COLA , SEMINTE , TIGARI !!!

C T 19 K R A 23-01-11 10:32

Eu le-as da foc la toti oamenii de genul lu` aia.O sa revin cu un link sau cu poze de aseara de la Constanta.

barbosa 23-01-11 11:03

Eu de la 4 fulluri pe luna, am ajuns la 1full si masina consumatoare o folosesc doar seara si weekend cand e liber. Incerc sa ma obisnuiesc cu un motor mic diesel si pana acum e bine. In plus de asta nu mai bag de la nici un peco, bag de la hotii lor, am pe cineva de incredere.

Solutia e sa nu mai alimentam de la omv-petrom.
O miscare inteligenta ar fi la nivel de firme particulare, sa renunte la contracte sa le faca cu alta firma. Asta ar fi lovitura mare.

montero 23-01-11 11:38

[QUOTE=catalin_toyo;4012241]
Quote:

Originally Posted by montero (Post 4011866)

ma mir ca ai ajuns la concluzia de ce se strange lumea VINEREA , bere , cola , seminte si tigari !!!
CAM asta inseamna un club auto din Bucuresti la ora actuala !!! nici nu trebuie sa dam exemple !!! CHIAR si in plina vara aceleasi lucruri fac !!!

MUZICA , BERE , COLA , SEMINTE , TIGARI !!!

si ce ai vrea ma sa facem cand ne strangem 8 masini ???
dute tu si boicoteaza o benzinarie cu 8 masini. Iar noi nu suntem un club auto !

C T 19 K R A 23-01-11 11:48

Ma mir cum de nu se face nimic la Bucuresti.Doar e cel mai mare oras si are cei mai multi locuitori si cele mai multe masini.
Pentru a boicota un peco trebuie cel putin 20 masini.

cutzitaru 23-01-11 11:53

Quote:

Originally Posted by C T 19 K R A (Post 4012454)
Ma mir cum de nu se face nimic la Bucuresti.Doar e cel mai mare oras si are cei mai multi locuitori si cele mai multe masini.
Pentru a boicota un peco trebuie cel putin 20 masini.

Ceea ce la Bucuresti este cam imposibil de strans... Pe 14, cand s-a facut atata TAM-TAM cu greu am fost 25 de masini...
Bucurestenii sunt foarte foarte comozi! De ce sa iasa ei cand pot iesii "aia care au bani de benzina sa mearga la proteste", "Aia care au timp sa protesteze", "Aia care au masini care consuma peste 20%", "Aia care nu au altceva mai bun de facut" sau "Aia care numai asa socializeaza".
Astea sunt culese si modelate un pic din discutiile de pe diverse forumuri si FB

badea_laurentiu88 23-01-11 12:11

ai dreptate cutzitare, bucurestenii sunt comozi ai draaq, dar pe langa asta sunt si plini de fitze si se mai dau si mari soferi.bucurestiul se afla pe locul 9 la orasele cu cel mai dezordonat trafic, cei mai indisciplinati soferi.e un fel de jungla, care e mai tare si mai fitzos.

Mustang 23-01-11 13:03

Quote:

Originally Posted by badea_laurentiu88 (Post 4012499)
ai dreptate cutzitare, bucurestenii sunt comozi ai draaq, dar pe langa asta sunt si plini de fitze si se mai dau si mari soferi.bucurestiul se afla pe locul 9 la orasele cu cel mai dezordonat trafic, cei mai indisciplinati soferi.e un fel de jungla, care e mai tare si mai fitzos.

Va redau un mesaj interesant:
Quote:

Originally Posted by EvLSant0S (Post 3994938)
Sa-mi dea si mie cineva un argument bun pentru care blocarea in continuare a benzinariilor ar fi un lucru bun....

Astazi s-au anuntat pierderi de 20% ...

Stiti cate benzinarii tre sa blocati ca sa obtineti pierderi de 20% ?
sute :)

Cea mai buna varianta de boicot, cea mai desteapta, cea mai la indemana pentru TOATA lumea, e sa ne ferim de anumiti producatori, sa zicem, de exemplu, asa, ca la loterie, OMV-PETROM !
www.eject.ro
dati mai departe !

Care mai este rolul blocarii benzinariilor, daca planul este sa nu le mai folosim bunurile?

mircione 23-01-11 13:06

DAA din exemplu bun bucurestuil a ajuns de rasul tari asta din cauza mentalitatii infecte si nesimtirea si ura din oameni. Chiar o adevarata jungla este aici eu sunt de loc din jud olt la granita cu teleorman si sunt in buc din `98 si am mai lucrat si prin tara dar ca aici atata rautate nu am vazut.

DTH 23-01-11 13:20

Quote:

Originally Posted by Mustang (Post 4012710)
Va redau un mesaj interesant:

Care mai este rolul blocarii benzinariilor, daca planul este sa nu le mai folosim bunurile?

Up ;)

C T 19 K R A 23-01-11 13:23

http://reporterntv.ro/stire/soferii-...-benzinariilor

Un mic reportaj de la Constanta.

Cristi_XP 23-01-11 13:27

si atunci va plangeti cand vin jandarmii si va amendeaza .

DTH 23-01-11 13:52

Cel mai bine continuăm să nu mai alimentăm până preţul dorit de noi nu va fi afişat la pompe ...şi aici mă refer la Petrom/OMV :-)

ClaudyuNSL 23-01-11 13:54

cel mai bine ar fi sa nu o mai aburiti atat si sa inventati scuze...minunea a durat 3 zile atat...de acum incolo dumnezeu cu mila...

DTH 23-01-11 14:00

Quote:

Originally Posted by ClaudyuNSL (Post 4012848)
cel mai bine ar fi sa nu o mai aburiti atat si sa inventati scuze...minunea a durat 3 zile atat...de acum incolo dumnezeu cu mila...

Tot nervos eşti domnu ? Hai pe mess că vreau să vorbim :lol:

peter 23-01-11 15:34

la un peco din Cta (mai exact un MOL la iesire din Cta spre Ovidiu) benzina era vineri 5.07,sambata era 4.99....poate incet incet mai scade...

22VIN 23-01-11 16:25

Quote:

Originally Posted by peter (Post 4013205)
la un peco din Cta (mai exact un MOL la iesire din Cta spre Ovidiu) benzina era vineri 5.07,sambata era 4.99....poate incet incet mai scade...

Mda, iar la OMV tot 5.11 era ieri...

Victor_Is 23-01-11 19:29

Specialiştii în economie spun că, dacă nimeni nu ar mai alimenta, cele trei mari companii petroliere din ţara noastră ar pierde aproximativ 22 de milioane de euro pe zi. Vă reamintim că numai anul trecut, benzina s-a scumpit în România, cu peste 24 la sută, reprezentând cea mai mare majorare de tarife din Uniunea Europeană.

roby wws 23-01-11 22:33

Quote:

Originally Posted by Victor_Is (Post 4013845)
Specialiştii în economie spun că, dacă nimeni nu ar mai alimenta, cele trei mari companii petroliere din ţara noastră ar pierde aproximativ 22 de milioane de euro pe zi. Vă reamintim că numai anul trecut, benzina s-a scumpit în România, cu peste 24 la sută, reprezentând cea mai mare majorare de tarife din Uniunea Europeană.

voi nu ati inteles nici acum ca ei nu au cum sa iasa in pierdere...ca la cea mai mica amenintare a cifrei de afaceri numai pe un trimestru petrol nostru va ajunge in tari mult mai consumatoare decat noi,si tot noi o sa avem de suferit.
cineva din sistem mi-a zis de la inceputul protestului ca el este indreptat catre o tinta gresita.

ati vazut ce repede s-a iesit in strada cand a fost vb de bani,fostele cadre militare care aveau salarii de zeci de mii de lei,si "sarmani" au ramas doar cu 5.000 lei,va da-ti seama ce greu le este sa traiasca cu bani astia...si la revolutie dadeau ordine sa se traga fara a se soma...asta insemna lacomie si ipocrizie.
si ati vazut ce repede au iesit presedintele si ministrul sa linisteasca valvataia,deci oare pichetam pe cine trebuie?

cutzitaru 23-01-11 23:28

Mie asta imi pare citat din Mircea Badea... Ploua din vina lu' basescu! E frig afara tot din vina lui...
Mi se pare numai mie?

cosmin_cosmin_1 24-01-11 08:15

cred ca da, doar tie ti se pare asta. sau vrei sa spui ca taxele impuse de guvern sunt corecte si e doar vina petrom pentru pretul asta?

cutzitaru 24-01-11 12:51

Quote:

Originally Posted by cosmin_cosmin_1 (Post 4014997)
cred ca da, doar tie ti se pare asta. sau vrei sa spui ca taxele impuse de guvern sunt corecte si e doar vina petrom pentru pretul asta?

Pai hai sa vedem... Nu cumva exista niste reglementari legate de taxe in Uniunea Europeana? Sau poate ar trebui sa ne intoarcem la Mama Rusia?
Or fi oare taxele astea numai la noi? Sau ca sa ma iau iar de Badea si sa ma exprim ca el e vina lu basescu ca is taxele mari la benzina in toata europa...

Acum ON TOPIC:
Am primit o idee misto pe FB: Sa facem un FlashMob la Victoriei!
Avem sanse sa strangem ceva lume? Sau majoritatea sunt prea ocupati cu tastatura si cu mouse-ul sa vine la actiune?
Ma rog... cum vi se pare ideea?

a3ds 24-01-11 15:03

http://www.************/noutati-auto...uhnici-7914506

De ce nu funcţionează acest gen de protest la noi? Nu o să intru în prea multă economie, însă cred că e simplu de înţeles că proteste punctuale în câteva staţii dintr-o reţea de câteva sute nu vor face decât să gâdile mamutul. Plata cu mărunţiş va îngreuna sacul cu bani şi munca celor de la firma care adună încasările. Două, trei zile şi atât...

Aşadar totul nu este decât o lamentare televizată, care a ajuns să se repete suficient de des încât nu mai este interesantă decât ocazional pentru un program de ştiri naţionale. De acum frunţile se încruntă, iar cei mai bătăioşi se înfurie pe cel care scrie. Şi nici măcar nu am emanat vreo opinie încă. Doar am subliniat pe scurt situaţia. Să vedeţi ce nervi vă provoc acum...

Adevărul este că nu suntem pregătiţi pentru adevăratul protest. Mersul pe jos şi cu transportul în comun. O fac tot mai multe oraşe civilizate. Asta e singura soluţie până când ne vom permite maşini electrice. Ştim cu toţii că, dacă nu alimentez până poimâine, nu înseamnă că răspoimâine voi cumpăra mai puţin carburant.

Dependenţa de petrol a ajuns atât de perversă încât ne transformă în sclavi moderni. Mecanismul începe de la şeicii binecuvântaţi cu capătul de început al ţevii, continuă cu americanii care fac rapid războaie ca să poată pune primul robinet, apoi transportatorii ciupesc ceva şi intrăm în mafia naţională la un preţ oricum ridicol de mic prin comparaţie cu cel de extracţie. Rafinarea şi distribuţia înmulţesc şi ele ridicol preţul.

Birul adevărat îl pune STATUL. Taxe şi accize uriaşe umflă artificial preţul carburantului. Nici un guvernant nu va şti să vă explice motivat de ce procentul accizei este X şi nu mai mic. Adevărul este pentru că nu mai ştiu de unde să ia. Deşi TVA este 24%, iar cota de impozit de 16%, ministerul de finanţe nu strânge decât puţin peste 6% din banii care circulă.

Atât de mare este frauda şi economia neagră. Carburanţii generează aşadar veniturile cele mai bune şi mai constante pentru stat, chiar şi dintr-o economie rahitică. Statul vine şi rupe de acolo de unde scoţi bani din buzunar. Iar nouă ne place la nebunie să ne plimbăm în maşini pe care nu ni le permitem.

Am mai spus-o. Automobilistul este calul de povară al crizei. El susţine singur o armată de încasatori care nu oferă de multe ori nimic înapoi. De la achiziţia maşinii cu TVA, omologarea la RAR, apoi plata taxei auto, impozitul, taxa de numere, talonul, RCA, luxul numit casco, reparaţii în service, parcare, spălat, accesorii, iar lista poate continua. Încă nu am vorbit de benzină.

O să doară schimbarea, dar este singura soluţie pentru viitor. Deşi sună a texte de activist ecologist, maşina electrică este singura soluţie, dacă nu eşti în stare să renunţi la cele patru roţi.

Electricitatea este de 20 de ori mai ieftină decât energia generată de benzină pentru 100 de kilometri parcurşi, spre exemplu. Iar curent avem şi vom avea destul în România. Nissan Leaf costă vreo 30.000 de dolari, însă alte maşini electrice de serie vor apărea de acum în anii următori şi preţurile vor scădea încât să ni le permitem. Vor face cumva să ne taxeze şi pentru ele, cum au făcut când au scumpit motorina peste nivelul benzinei, deşi este un combustibil mai slab, dar sigur nu va ustura ca preţurile de peste 5 lei pe litru.

Din păcate, nu ştiu vreo ieşire adevărată din capcană fără să renunţi la maşină. Eu nu mai am automobil personal de peste un an. Îmi doresc fantastic de mult unul, dar îmi amintesc apoi că banii economisţi îmi ajung pentru concediu, ieşiri în oraş, taxi. Un set de anvelope economisit înseamnă haine noi de sus până jos. Casco e abonamentul pe un an la o sală de fitness de lux.

roby wws 24-01-11 18:32

Quote:

Originally Posted by cutzitaru (Post 4015767)
Pai hai sa vedem... Nu cumva exista niste reglementari legate de taxe in Uniunea Europeana? Sau poate ar trebui sa ne intoarcem la Mama Rusia?
Or fi oare taxele astea numai la noi? Sau ca sa ma iau iar de Badea si sa ma exprim ca el e vina lu basescu ca is taxele mari la benzina in toata europa...

Acum ON TOPIC:
Am primit o idee misto pe FB: Sa facem un FlashMob la Victoriei!
Avem sanse sa strangem ceva lume? Sau majoritatea sunt prea ocupati cu tastatura si cu mouse-ul sa vine la actiune?
Ma rog... cum vi se pare ideea?

Legat de taxe esti doar pe jumatate in adevar:da exista o politica fiscala care functioneaza peste tot in europa dar ea este doar superficiala,ptr ca pe langa aceste reglementari uniunea nu pune piedica statului sa faca impuna aceiasi taxa de n ori de ex.Sti ca noi practic platim aceasta taxa de drum de 3 ori,si cate autostrazi avem?sau cate drumuri ca in palma?
La noi ca la nimeni avem taxe fara numar,birocratie cat cuprinde,si de ce ptr ca romanul a ramas cel mai credul cetatean din uniune,daca maine iese basescu si zice ca de maine intr-o luna benzina se va ieftini cu un leu, noi in loc sa continuam cu presiunea fac pariu ca 80%vor sarbatori ca asa ne-am invatat,distractie si grataru' sunt deja patrimoniu national!!!

bmwm5 24-01-11 18:54

Va invit pe toti sa urmariti Top Gear ep.1 sezonul 16.Vedeti ce spune Clarkson despre combustibili si scumpiri

akaware 24-01-11 19:35

bine punctat a3ds....

Eugen_TL 24-01-11 20:02

<iframe title="YouTube video player" class="youtube-player" type="text/html" width="480" height="390" src="https://www.youtube-nocookie.com/embed/jgvnQZQrxhc" frameborder="0" allowFullScreen></iframe>

cutzitaru 24-01-11 20:57

Quote:

Originally Posted by roby wws (Post 4016904)
Legat de taxe esti doar pe jumatate in adevar:da exista o politica fiscala care functioneaza peste tot in europa dar ea este doar superficiala,ptr ca pe langa aceste reglementari uniunea nu pune piedica statului sa faca impuna aceiasi taxa de n ori de ex.Sti ca noi practic platim aceasta taxa de drum de 3 ori,si cate autostrazi avem?sau cate drumuri ca in palma?
La noi ca la nimeni avem taxe fara numar,birocratie cat cuprinde,si de ce ptr ca romanul a ramas cel mai credul cetatean din uniune,daca maine iese basescu si zice ca de maine intr-o luna benzina se va ieftini cu un leu, noi in loc sa continuam cu presiunea fac pariu ca 80%vor sarbatori ca asa ne-am invatat,distractie si grataru' sunt deja patrimoniu national!!!

Nu am zis ca nu ai dreptate! Ai perfecta dreptate, dar hai sa nu amestecam "protestele"... Asta e topic despre combustibili, nu despre nivel de trai sau taxele mult prea mari si prea multe care le platim...
De ideea cu FlashMob vad ca nu este nimeni interesat, deci se abandoneaza si asta :(

All times are GMT +2. The time now is 19:45.

- Copyright 2026 4Tuning