Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   RALIURI - COASTA - RALLY SPRINT - CRR (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr.html)
-   -   Cand au inceput circuitele in Romania? (https://forum.4tuning.ro/585-raliuri-coasta-rally-sprint-crr/159581-inceput-circuitele-romania.html)

valentin.nemtanu 26-11-12 09:00

Re: Cand au inceput circuitele in Romania?

1 Attachment(s)
Da, o prezentare succinta se gaseste in cartea domnilor Cornel Tit si Nicolae Cosmescu = Destine de campioni pe care o atasez alaturat. Cu mai multe pagini in fata am prezentat si una din masinile sale.
Poate aduce cineva prima masina o Alfa rosie ....anii 70..:-)

Azchemotor 26-11-12 09:57

Excelent! Va multumesc pentru aceste detalii care includ si activitatea moto. Imi amintesc de Alfa rosie a domnului Vasile Szabo, o vedeam de multe ori ( anii '70) parcata in spatele scolii 201 ( actualul liceu Cervantes), am avut o foto cu aceasta masina dar nu am reusit sa o mai gasesc.

valentin.nemtanu 26-11-12 10:02

Eu cunosc un prieten forumist, pe aproape care ne surprinde adesea placut si care ne poate face o surpriza......:lol:

ROAD EMPIRE 26-11-12 12:51

1 Attachment(s)
ptr asta trebuie sa sap adanc de tot. sa vad ce pot face ;)
pana atunci....
multiplul campion de motociclism si automobilism Vasile Szabo. Acesta a avut in palmares 18 titluri nationale la motociclism si 8 titluri de campion la automobilism.

valentin.nemtanu 26-11-12 14:32

alaturi de Genu Cristea si...Simion :?: care mai tarziu a facut echipaj cu Niki Herisanu ?? ma insel ?? parca- parca

ROAD EMPIRE 26-11-12 16:29

4 Attachment(s)
Pana dau de alfa lui vasile szabo luati de aici o alta ALFA din 1968 si apartine unui fost pilot de raliu, d-nul Voinea. Acesta a alergat cu ea in anii 70 la raliuri in romania.

ROAD EMPIRE 26-11-12 17:04

1 Attachment(s)
Si inca o alfa a lui nea Werner

dan_4_stone 29-11-12 11:47

In auto motor si sport nr. 12 apare un articol de 2 pagini dedicat lui Marin Dumitrescu
Laudabila ideea si de apreciat pofta de viata a lui Nea' Marin dar pacat ca nu aflam prea multe din articol.
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Si apropo de Nea' Marin, stie cineva unde pot gasi de cumparat cartea "Automobilismul Sportiv Romānesc 1904-2010"? Sau macar in format electronic, scanata daca nu se mai gaseste de cumparat.
Stiu ca s-a postat numarul de telefon al dl. Marin DUMITRESCU mai demult dar sincer imi e rusine sa il deranjez aiurea pe om, eu un necunoscut.

ROAD EMPIRE 29-11-12 12:20

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by dan_4_stone (Post 5266793)
In auto motor si sport nr. 12 apare un articol de 2 pagini dedicat lui Marin Dumitrescu
Laudabila ideea si de apreciat pofta de viata a lui Nea' Marin dar pacat ca nu aflam prea multe din articol.

Si apropo de Nea' Marin, stie cineva unde pot gasi de cumparat cartea "Automobilismul Sportiv Romānesc 1904-2010"? Sau macar in format electronic, scanata daca nu se mai gaseste de cumparat.
Stiu ca s-a postat numarul de telefon al dl. Marin DUMITRESCU mai demult dar sincer imi e rusine sa il deranjez aiurea pe om, eu un necunoscut.

asta e cartea !
"Automobilismul sportiv romaneasc" scrisa de legendarul pilot Marin Dumitrescu. In ceea ce priveste achizitionarea ai PM

LAV77 29-11-12 12:26

Road, daca ai vre-o sursa as vrea si eu cartea.

ROAD EMPIRE 29-11-12 12:27

Quote:

Originally Posted by LAV77 (Post 5266826)
Road, daca ai vre-o sursa as vrea si eu cartea.

ai PM

cornel1955 29-11-12 20:02

Quote:

Originally Posted by Dacia-Motorsport (Post 5262367)
Sa ne amintim putin si de nea Nicu Zaberca.

Daca apare si martalogu' de Nicu ma impusc in cap cu fierastrau'...bun pilot, bun prieten, fost coleg de club cu mine...sa ne amintim de vremea cand un pumn de alergatori necunoscuti (1984 cred) au ridicat un club necunoscut (IDMS) pe locul 2 la echipe circuit si pe 3 la viteza in coasta, umilind echipe cu traditie si performante...cred ca este unicat in istoria automobilismului romanesc ca in 2 ani de la aparitie sa te bati cu balaurii in stilul asta...si cei care de ocupa de studiul acestui sport pot cerceta...printre cei care au contribuit la aceasta performanta unica zic eu se numara si NICU ZABERCA ! vezi ca ai poze cu el pe la paginile de inceput poze facute de mine si de nevastamea ...multumesc pt pozele postate...sunt mai recente pt ca atunci cand noi ne rupeam in figuri la volan ALA MIC a lu' Nicu era mic de tot ca si cel al lui Ilie Sporea sau Aurel Tutuianu :))...imi amintesc de ei cu mare placere...era o atmosfera dementiala....copiii pilotilor se agitau mai tare ca nevestele care erau cam stresate de evenimente si in final se rezolva la o bere si o masa la restaurantele comuniste :D

popasan 30-11-12 23:14

1 Attachment(s)
De motorul asta, cine ce stie?

bobby_gsi2 01-12-12 10:22

Pare nova de grupa A.

popasan 01-12-12 20:06

Este vorba de motorul produs de Uzina, OHC, despre care insa nu se stie foarte multe, din pacate...

ROAD EMPIRE 02-12-12 00:41

1 Attachment(s)
uite aici cateva mici detalii

ROAD EMPIRE 02-12-12 01:08

2 Attachment(s)
Raliul Deltei 1991 - de la stg. la dr. rindul de sus:Doru Padureanu,Gicu Nemes,Ciprian Pasculescu,Cornel Zgonea,Eugen Pop,Costi Duval - rindul de jos: regretatul Loti Balint,Tica Munteanu,Puiu Busulescu,Petre Cojocaru,Aurica Savu.

ROAD EMPIRE 02-12-12 10:57

1 Attachment(s)
inca o raritate !;)

ROAD EMPIRE 02-12-12 11:49

2 Attachment(s)
Si o paralela peste timp.
Tata si fiu....aceasi masina :D

valentin.nemtanu 02-12-12 13:13

Quote:

Originally Posted by dan_4_stone (Post 5266793)

Stima si respect pentru initiativa AMS de a ne prezenta pe unul din promotorii automobilismului romanesc. Deasemenea aprecierea, decorarea lui si prezentarea d-lui Marin Dumitrescu, ica in activitate sustinuta, este un gest de civilizatie si normalitate. Altfel, la noi, se asteapta parca, un eveniment ( nedorit dar odata si odata normal ) pentru a se exprima regrete si aprecieri. ( vezi cazurile unor actori plecati prea devreme).
Asteptam continuarea initiativei si popularizarea si altor nume de marca din automobilismul nostru autohton.

ROAD EMPIRE 02-12-12 18:29

1 Attachment(s)
O CARiERă CA-N FiLME. Puiu Ciuca :-)

bobby_gsi2 02-12-12 19:06

Quote:

Originally Posted by popasan (Post 5269740)
Este vorba de motorul produs de Uzina, OHC, despre care insa nu se stie foarte multe, din pacate...

Bogdan Marisca are/avea una in posesie.....acum un an doi era si de vanzare....parca vreo 4000 E. Eu stiam ceva de 115 cai...vad ca avea 145, cu atat mai bine :)

ROAD EMPIRE 04-12-12 11:03

1 Attachment(s)
1965 Raliul Dunării - un maraton automobilistic

cornel1955 04-12-12 16:51

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by ROAD EMPIRE (Post 5270318)
Si o paralela peste timp.
Tata si fiu....aceasi masina :D

Tata (adica eu ca e sigura treaba) si fiul la fel de paraleli peste timp :D...alte vremuri alte pasiuni...important e ca aschia nu sare departe de gard..

valentin.nemtanu 04-12-12 17:01

Mici rautati !:sad: sau ca zgomotul strident al pinioanelor cand nu-s sincronizate miscarile din / cu ambreiaj :!::???:

cornel1955 04-12-12 17:09

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5273279)
Mici rautati !:sad: sau ca zgomotul strident al pinioanelor cand nu-s sincronizate miscarile din / cu ambreiaj :!::???:

Nu a fost intentia mea de "mica rautate" , iar faptul ca el se da la Off-road nu ma deranjeaza...problema e ca acolo iti trebuie bani mai multi ca la pista de viteza sau VTM :crazy:

john17 05-12-12 12:38

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5267366)
Daca apare si martalogu' de Nicu ma impusc in cap cu fierastrau'...bun pilot, bun prieten, fost coleg de club cu mine...sa ne amintim de vremea cand un pumn de alergatori necunoscuti (1984 cred) au ridicat un club necunoscut (IDMS) pe locul 2 la echipe circuit si pe 3 la viteza in coasta, umilind echipe cu traditie si performante...cred ca este unicat in istoria automobilismului romanesc ca in 2 ani de la aparitie sa te bati cu balaurii in stilul asta...si cei care de ocupa de studiul acestui sport pot cerceta...printre cei care au contribuit la aceasta performanta unica zic eu se numara si NICU ZABERCA !
...

Nea Nicu e prezent la toate etapele de coasta fiind in echipa tehnica a lui Luci Hora. Iar in vara asta Ovidiu, fiul lui, venit din Australia cu tot cu un Mitsubishi cu volan pe dreapta, alearga si el in campionat - foarte tare chiar, avand o victorie de etapa in clasamentul Open (sper sa nu gresesc si sa fi fost mai multe) + alte podiumuri la Open si gr H! Zicala cu aschia se confirma inca o data :-)

cornel1955 07-12-12 16:13

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5274347)
Nea Nicu e prezent la toate etapele de coasta fiind in echipa tehnica a lui Luci Hora. Iar in vara asta Ovidiu, fiul lui, venit din Australia cu tot cu un Mitsubishi cu volan pe dreapta, alearga si el in campionat - foarte tare chiar, avand o victorie de etapa in clasamentul Open (sper sa nu gresesc si sa fi fost mai multe) + alte podiumuri la Open si gr H! Zicala cu aschia se confirma inca o data :-)

Dear John, (hai ca am dato in poezie), ma bucur de vestea asta dar cred ca putin timp ar putea rupe si Nicu si altii din program sa apara pe aici...5 minute..ai bagat o poza rara sau un comentariu si gata...este foarte simplu...cei care suntem aici de la inceput si facem "galagie mare" si am cheltuit mult timp cu scanari si alte info am fi onorati de prezenta altor fosile fosti sau actuali piloti, mecanici, arbitrii, admiratori mai tineri sau batrani, etc...din pacate am confirmari ca ei numai se uita ce sicrie aici dar nu se implica motivand timpul...pai dao-n doamne iartama daca ai timp sa te bagi aici mai pierzi inca 5 minute sa ne bagi o poza sau o poveste scurta de atunci...Ovidiu este "injectat" de tasu' si este un lucru bun, ma bucur ca romanii au succes si departe de tara...asta e, mergem mai departe !!!

valentin.nemtanu 08-12-12 11:33

3 Attachment(s)
Alaturi de Nicu Zaberca sa il prezentam pe Gheorghe Teodor intrucat au acelasi destin :
- ieri ( a se citi anii ' 80 ) prezent pe circuite si VTM la IDMS Bucuresti
- astazi foarte activ : Omul care s-a luptat cu toate situatiile vremurilor prezente si a pus" pe roate " 2 editii consecutive ale CNIA. A facut asa ca totul sa se intample placut !!:D
- maine manager al fiului licentiat si de perspectiva la avansati.
Pentru amandoi felicitari, respect si La multi ani !

cornel1955 09-12-12 07:01

Quote:

Originally Posted by valentin.nemtanu (Post 5277733)
Alaturi de Nicu Zaberca sa il prezentam pe Gheorghe Teodor intrucat au acelasi destin :
- ieri ( a se citi anii ' 80 ) prezent pe circuite si VTM la IDMS Bucuresti
- astazi foarte activ : Omul care s-a luptat cu toate situatiile vremurilor prezente si a pus" pe roate " 2 editii consecutive ale CNIA. A facut asa ca totul sa se intample placut !!:D
- maine manager al fiului licentiat si de perspectiva la avansati.
Pentru amandoi felicitari, respect si La multi ani !

Vali cred ca ai luato razna si ai o obsesie pt Teo, fost coleg de club cu mine, dar iti atrag atentia si nu este prima oara ca CNIA nu face obiectul a ce gavarim noi aici...asa ca pe mine personal nu ma intereseaza si cred nici pe initiatorul acestui forum...sunt multi alti tineri care se dau la viteza sau VTM cu rezultate bune si ar trebui mentionati aici ca urmasi ai nostrii...chestia cu indemanarea laso pe mana celor care nu le place riscul :D

valentin.nemtanu 09-12-12 10:14

Cornele, se stie ca CNIA nu iti place, ca ai o " problema personala" cu Teo, si nu e cazul sa le discutam, dar
- 1 Teo a alegat in anii 80 si-n VTM si la circuite , cu licenta si rezultate, si nu poti nega !:
- 2 astazi, este activ concret punand un campionat pe " roate " si deschizand poarta unor juniori spre performanta . Nici aici nu poti nega,:sad: iar critica ta nu are reply in activitatea competitionala, intr-o activitate concreta decat prin tastele PC! Buna si asta cat nu e agresiva !
Din acesti juniori astazi, debutanti, ai sa vezi maine la VTM concurenti ca de exemplu : Sorinel Iliescu, Bianca Anton, Burducel Adrian, Sergiu Nicolae,...( nominalizari aleatorii !!) si exemplele pot continua.
Observa te rog, ca este singura competitie nationala pe circuit inchis deschisa si acelor tineri pana in 18 ani, care se pot antrena, pot alega oficial si legal, nu noaptea pe ascuns, 'pr drumuri de tara sau pe parcari partial libere..etc...
Nu voi mai continua intrucat nu doresc sa fac polemica aici, acum...
si accept critica ca -L laud, dar MERITA ! si are si PC ! si are si un fiu care-i calca pe urme !
Cat despre offtopic, am explicat motivele mai sus .:D

ROAD EMPIRE 09-12-12 19:58

2 Attachment(s)
Turul Europei !

john17 10-12-12 10:15

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5276947)
Dear John, (hai ca am dato in poezie), ma bucur de vestea asta dar cred ca putin timp ar putea rupe si Nicu si altii din program sa apara pe aici...

:-) Numa' poet(ic) nu te-as fi crezut!
Da' eu sa mor daca inteleg de ce altii stau in barlog si dau in taste in loc sa vina la curse, sa simta mirosul de benzina/bioetanol, ulei si gume, eventual sa-si intalneasca fosti colegi/adversari/prieteni! Bine, e mai greu si mai costisitor decat postatul pe forum, posibil sa te mai si rascoleasca, dar ce nu face omul cand e pasiune?! Oricum nu cred ca boala asta are leac, de fapt se vede si aici pe topic ca nu e nimeni vindecat...

cornel1955 10-12-12 16:54

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5280100)
:-)
...eu sa mor daca inteleg de ce altii stau in barlog si dau in taste in loc sa vina la curse...

Barlogul meu cel mai bun este acasa langa familie...si raspunsul : Este simplu ! pt ca unii dintre ei avem alte treburi care ne retin acasa sau la firma...noi neam facut damblaua...cati din fostii piloti ai vazut venind sa miroasa benzina ? cati mai sunt in tara acum ?...foarte putini..sa lasam tinerii in fatza...daca si chestia cu tastele deranjaza nu sar fi facut acest topic de mare audienta care este construit numai pe marturiile, pozele si tastele celor care au fost si sau implicat efectiv in acest sport si cu rezultate de lot national !!! O seara buna tuturor !

john17 10-12-12 19:38

Nici vorba sa deranjeze, informatiile de aici sunt extrem de interesante si valoroase! A fost doar o idee, mai sunt piloti din vechea garda pe la curse, unii implicati mai mult sau mai putin, altii doar privitori. Toata lumea e prinsa cu cate ceva, toti ne luptam zilnic cu ale noastre, dar eu zic ca macar la o etapa pe sezon n-ar fi un capat de tara. Si poate un tanar aflat "in fata" ar putea beneficia de un sfat de la un "batran" de pe margine. Oricum vad ca aici sunt cativa tineri care "sorb" toate posturile, unii poate sunt dornici sa piloteze, poate sunt eu idealist, tampit etc...

cornel1955 13-12-12 16:36

5 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5280827)
....Nici vorba sa deranjeze, informatiile de aici sunt extrem de interesante si valoroase! ..... dar eu zic ca macar la o etapa pe sezon n-ar fi un capat de tara. poate sunt eu idealist, tampit etc...

Idealisti am fost si noi care ne luptam sa facem din fiare masini de curse...si am facut...nu e un lucru rau....dar tampit nu esti sigur pt ca tampitii nu au ce cauta aici sa inteleaga sportul auto care era pe vremuri....hai sal mai provoc pe Vali cu niste poze cu piloti adevarati ca Nicu Zaberca si Ilie Sporea pe vremea IDMS-ului in perioada comunista :D

john17 13-12-12 18:14

Ce ne spui despre jantele de pe masina lui Ilie Sporea? Se vede bine cea de pe spate in a 2-a poza.

valentin.nemtanu 13-12-12 18:21

Quote:

Originally Posted by cornel1955 (Post 5284035)
Idealisti am fost si noi care ne luptam sa facem din fiare masini de curse...si am facut...nu e un lucru rau....dar tampit nu esti sigur pt ca tampitii nu au ce cauta aici sa inteleaga sportul auto care era pe vremuri....hai sal mai provoc pe Vali cu niste poze cu piloti adevarati ca Nicu Zaberca si Ilie Sporea pe vremea IDMS-ului in perioada comunista :D

Apreciez efortul de a posta poze super ! Sa mergem la Gala campionilor si apoi ma ocup de " reply ":D ( reply ca documente de arhiva......hmmmm ce te gandeai ???:?::?:)

ZerO_CooL 13-12-12 19:21

Quote:

Originally Posted by john17 (Post 5284157)
Ce ne spui despre jantele de pe masina lui Ilie Sporea? Se vede bine cea de pe spate in a 2-a poza.

Par sa fie Gotti Meca D33.

ROAD EMPIRE 13-12-12 21:14

1 Attachment(s)
Formula Easter 1987

All times are GMT +2. The time now is 02:23.

- Copyright 2026 4Tuning