Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Colt Legislativ (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ.html)
-   -   Totul despre taxa auto pentru maşinile rulate (https://forum.4tuning.ro/221-colt-legislativ/99944-taxa-auto-masinile-rulate.html)

silviu_fxx 02-07-07 09:29

Re: Taxa de prima inmatriculare

Quote:

Originally Posted by tng (Post 975954)
Unde se poate plati taxa de inmatriculare dupa ce ai intrat cu masina in tara ... si cat timp ai voie sa mergi cu numerele straine (pana sa o inmatriculezi) ?

Taxa de prima inmatriculare se plateste odata cu inmatricularea propriu-zisa a vehiculului la o unitate de politie competenta de pe raza domiciliului tau.
Good luck.

tng 02-07-07 16:54

multumesc !

Simpaticutzu' 02-07-07 17:04

multumesc mult de tot:sad:

OveR 02-07-07 23:15

sa intelegeti si voi taxa de imatriculare nu se plateste la politie se plateste la administratia sectorului sau la circa financiara din cate am inteles plus ca ea se numeste "TAXA SPECIALA" asa este denumita de catre domni cu ochi albastri stalear taxa la cap ............ de saracii.. io am o alta intrebare daca io am actele masini valabile pana la sfaristu anului si imi expira itp in luna a 9 anu asta si actele sunt valabile pana la sfarsit ...io am facut itp acum la ea in romania e valabil pentru actele alea.. adica pot sa circul in romania?

flooriin 07-07-07 09:56

sal! am si eu o intrebare. cine stie ce inseamna "numar de inmatriculare 12B"?
vreau sa iau o masina si are numar de inmatriculare 12B expirat din 2000.
ca sa inscriu masina asta trebuie sa platesc taxa de prima inmatriculare sau ce trebuie sa platesc???
multumesc!

turbojack 08-07-07 15:11

Quote:

Originally Posted by flooriin (Post 986059)
sal! am si eu o intrebare. cine stie ce inseamna "numar de inmatriculare 12B"?
vreau sa iau o masina si are numar de inmatriculare 12B expirat din 2000.
!

Era o forma de a inmatricula orice masina fara a plati extrataxe de inmatriculare ,vamale,facilitate de care beneficiau in general studentii straini.
Masina cu 12... este echivalentul uneia neinmatriculate.

flooriin 08-07-07 15:48

multumesc! asta vroiam sa stiu!

42ning 14-07-07 18:58

Sal.Poate cineva sa-mi spuna cat pot sa iau din germania numere zoll (perioada maxima indiferent de costuri)??Multumesc.

dask137 19-07-07 04:06

Eu circul cu numere de belgia pana scad astia taxa

FIGHET 19-07-07 04:13

Quote:

Originally Posted by dask137 (Post 1004723)
Eu circul cu numere de belgia pana scad astia taxa

inseamna ca ai de circulat mult si bine !!!!!!!!!!

dask137 23-07-07 04:15

Quote:

Originally Posted by FIGHET (Post 1004728)
inseamna ca ai de circulat mult si bine !!!!!!!!!!

Pai am si timp destul :P

Prefer sa platesc taxele gurvenului Belgian decat Roman.

Marius 30-07-07 09:11

Quote:

Originally Posted by dask137 (Post 1009977)
Pai am si timp destul :P

Prefer sa platesc taxele gurvenului Belgian decat Roman.

Masina inmatriculata in alt stat, circula in Romania maxim 90 zile de la data intrarii in tara.
Citeste Codul Rutier si ai sa fii surprins cand vei afla ca daca depasesti aceasta perioada, esti pasibil de amenda si iti vor fi retinute numerele de inmatriculare si talonul, care vor fi trimise autoritatilor emitente.

radub 30-07-07 09:50

Quote:

Originally Posted by silviu_fxx (Post 976923)
Taxa de prima inmatriculare se plateste odata cu inmatricularea propriu-zisa a vehiculului la o unitate de politie competenta de pe raza domiciliului tau.
Good luck.

Ce naiba...:shock: . Omul va avea nevoie de o gramada de noroc.
Taxa de prima inmatriculare se plateste la circa financiarea in niciun caz la Politie. Numarul este singurul lucru care se plateste la Politie.

radub 30-07-07 09:53

Quote:

Originally Posted by freexs4all (Post 1020458)
Masina inmatriculata in alt stat, circula in Romania maxim 90 zile de la data intrarii in tara.
Citeste Codul Rutier si ai sa fii surprins cand vei afla ca daca depasesti aceasta perioada, esti pasibil de amenda si iti vor fi retinute numerele de inmatriculare si talonul, care vor fi trimise autoritatilor emitente.

Eu stiam altceva...si anume ca poti sa circuli cu masina atat timp cat ai ITP, asigurare valabila si procura pe numele tau.
Daca gresesc...corectati-ma!!!

FIGHET 02-08-07 11:23

Quote:

Originally Posted by freexs4all (Post 1020458)

dar de unde sti ca masina a intrat in tara in urma cu 90 zile ia cineva asat in calcul acum
in momentul asta de fata

only_4dan 02-08-07 23:38

acuma ma bag si eu ca musca in lapte:D
unde as putea eu sa vad cat vor fi taxele de la anul?
mersi!!!;)

mihai88 03-08-07 01:01

pana la urma ce sa mai hotarat?

sau se fac ca uita si de asta cum au facut cu multe altele...........

RoSonic 03-08-07 10:44

Incetati cu certurile (am sters posturile)... topicul e pentru discutii cu rol informativ referitor la taxa... nu pentru polemici, atacuri si jigniri....

!41! 03-08-07 21:15

bun sa intru ..on topic ! am auzit de la mai multe persoane zvonuri ca se reduce taxa la 1/3 ..voi stiti ceva de asa ceva?
mie nu prea -mi vine sa cred ...

nutzuXXL 03-08-07 22:47

Quote:

Originally Posted by only_4dan (Post 1027676)
acuma ma bag si eu ca musca in lapte:D
unde as putea eu sa vad cat vor fi taxele de la anul?
mersi!!!;)

uitate p cer si cine stie ... poate ai sa vezi ... :lol:

taxa o sa scata la 1/3 .... poate .... peste 2-3 ani . asa ca nu va mai amagiti degeaba .

"nu tara e de *** ci conducatorii ei" ;) o vb inteleapta

nutzuXXL 03-08-07 22:49

apropo , stie cineva un site ceva unde se calculeaza noua taxa ?

Expad 04-08-07 01:19

http://www.***********/taxainm.php

radub 04-08-07 16:53

Quote:

Originally Posted by Expad (Post 1029405)

Asta e aia veche!!!
Cat timp nu e data vreo lege nu cred ca o sa gasiti ceva concret.

vs4game 04-08-07 17:36

Taxa de prima inmatriculare nu se plateste la politie sau la circa financiara, ci la trezorerie. La inceput trebuia sa mergi tu sa la spui cat tre sa platesti (trebuia sa scoti la imprimanta taxa calculata pe: http://www.mfinante.ro/taxa_auto.html ), acum cica pot si cei de la trezorerie sa o calculeze :D .
Nu stiu cum e cu masinile care nu au numere de Romania, dar daca numerele nu sunt provizorii cred ca poti circula oricat in Romania, pana iti expira numerele (nu te inregistreaza la politie cand intri cu masina in tara). Ar trebui sa ai si asigurarea platita caci la noi te cam costa (pt o masina care nu are numere de RO, an 2000, 2000cmc asigurarea pe luna e 550 RON :D ).
Din cate stiu eu, taxa nu se modifica sigur pana in 2008 si nu a fost inca apobata de UE alta modalitate de calcul pt a sti cam cum ar arata. Parerea mea, calcularea dupa principiu ca o masina nou polueaza mai mult timp si ar trebui sa fie platita o taxa mai mare pt ea, este absurda (daca faci masina praf dupa 2 ani ti se ramburseaza diferentza din taxa inapoi? :confused: )

sir_sanjei 09-08-07 00:00

in legatura cu taxa asta cum a mai zis cineva nu sa aprobat de la UE o noua taxare pt ca taxa de prima inmatriculare este ilegala sub forma pe care o avem noi. romania trebe sa faca un compromis in legatura cu taxa. nah cel mai corect este ca peste tot, platesti taxa in functie de cm cubi nu in functie de an. dar nah daca la noi statul face o mare ilegalitate ce sa mai zicem de alti.
HUUUUUUUUUUUUUUUUOOOOOOOOOOOOOOO the TAXA
bine ca sau sters posturile alea, oricum eu aveam dreptate.

yo_andr3y 15-08-07 17:57

Am o masina adusa din austria si vreau sa-i fac prima inmatriculare. Am CIV romanesc, ce acte mai am nevoie sa o inmatriculez si care ar fi pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa o inmatriculez??

radub 16-08-07 09:11

Quote:

Originally Posted by yo_andr3y (Post 1048457)
Am o masina adusa din austria si vreau sa-i fac prima inmatriculare. Am CIV romanesc, ce acte mai am nevoie sa o inmatriculez si care ar fi pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa o inmatriculez??

http://forum.computergames.ro/78-aut...icare-itp.html

Bogdan89 11-09-07 11:54

ii adevarat ce zice aici sau nu?
http://www.drive-test.ro/?a=det&art_id=406

dexter_20 03-10-07 13:03

eu peste asta am dat. daca o sa fie asa...sa traiasca U.E. !!!http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php

nutzuXXL 03-10-07 13:26

Quote:

Originally Posted by dexter_20 (Post 1130905)
eu peste asta am dat. daca o sa fie asa...sa traiasca U.E. !!!http://www.automobiletv.ro/specialTaxes.php

ce-i asa de tare la taxa asta ? e cam la fel . de ex la euro 3 1900cc 6-7 ani asta noua e 1300e si aia veche 1700 . mare smecherie . cred ca sub aceasta forma se va prezenta noua taxa . iar la cele non euro parca au mai crescut ...

alexxx_Aly 16-10-07 14:42

ce se mai aude cu taxa asta de prima inmatriculare?eu am auzit ca s-ar scoate definitiv de la 1 ianuarie 2008

Victorio 16-10-07 14:47

Quote:

Originally Posted by alexxx_Aly (Post 1152138)
ce se mai aude cu taxa asta de prima inmatriculare?eu am auzit ca s-ar scoate definitiv de la 1 ianuarie 2008

Se scotea daca pleca tariceanu de la postu de prim-ministru.....pentru ca el este dealer Citroen.x(x(x(......si lui ii convine sa tina cat mai mult taxa asta de prima inmatriculare.....da sa speram ca or sa ii forteze europenii astia sa o scoata odata si sa puna o taxa verde care va fi cu mult mai ieftina fata de cea de acuma.....

alexxx_Aly 16-10-07 16:18

Quote:

Originally Posted by Victorio (Post 1152154)
Se scotea daca pleca tariceanu de la postu de prim-ministru.....pentru ca el este dealer Citroen.x(x(x(......si lui ii convine sa tina cat mai mult taxa asta de prima inmatriculare.....da sa speram ca or sa ii forteze europenii astia sa o scoata odata si sa puna o taxa verde care va fi cu mult mai ieftina fata de cea de acuma.....

cel m ai carnat om e tariceanu:D

andrutza2007 21-10-07 01:01

Taxa de prima inmatriculare

nu va suparati am si eu o intrebare si sper sa primesc si un raspuns!de sase luni de zile vreau sa imi cumpar o masina din strainatate mai exact din spania!am fost la ei la firmele de masina si mi-au spus ca nu au cum sa imi faca asigurarea la masina din cauza ca nu am acte!mi se pare imposibil acest lucru dar dupa cate vad imi intampina foarte multe probleme acest aspect!va rog sa imi dati un sfat sa imi spune-ti cum as putea sa fac!masina o sa mi-o cumpere o pers cu cetatenie spaniola!ar fi mai bine sa o las pe numele persoanei repective?cum pot sa fac ca sa pot sa aduc masina in tara si sa fiu cu actele in regula!multumesc:?: :D

FIGHET 21-10-07 01:18

Quote:

Originally Posted by andrutza2007 (Post 1159507)
nu va suparati am si eu o intrebare si sper sa primesc si un raspuns!de sase luni de zile vreau sa imi cumpar o masina din strainatate mai exact din spania!am fost la ei la firmele de masina si mi-au spus ca nu au cum sa imi faca asigurarea la masina din cauza ca nu am acte!mi se pare imposibil acest lucru dar dupa cate vad imi intampina foarte multe probleme acest aspect!va rog sa imi dati un sfat sa imi spune-ti cum as putea sa fac!masina o sa mi-o cumpere o pers cu cetatenie spaniola!ar fi mai bine sa o las pe numele persoanei repective?cum pot sa fac ca sa pot sa aduc masina in tara si sa fiu cu actele in regula!multumesc:?: :D

cel mai bine deschide un alt post in alta parte pt ca acesta are un alt subiect si acolo cu siguranta te pot ajuta mai multi de pe acest site

Magos 30-10-07 23:36

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 1130937)
ce-i asa de tare la taxa asta ? e cam la fel . de ex la euro 3 1900cc 6-7 ani asta noua e 1300e si aia veche 1700 . mare smecherie . cred ca sub aceasta forma se va prezenta noua taxa . iar la cele non euro parca au mai crescut ...

:D Mie mi-ar fi convenit, caci , in loc de 340 e, as plati doar 113 e he he he

dj01fad 31-10-07 12:25

asta este tactica comunista... mai intai o taxa imensa, apoi dupa ceva vreme o lasa mai domol, mai scad putin sa zicem ce baieti buni sunt :(

iasi_drifter 31-10-07 12:33

e o tehnica de mani****re denumita legea contrastului

RA_2fast4u 30-11-07 19:14

Ati vazut aseara nasul? a fost o emisiune despra taxa de prima inmatriculare :)

Ce s-a intamplat pe scurt: in 2 luni maxim o sa stim ce o sa se intample, dar in principiu taxa se va scoate( gg UE :D ) si banii vor fi restituiti... ei ziceau ca daca se va constitui o asociate si se va da in judecata guvenrul e posibil sa se primeasca si dobanda pe acei bani. De asemenea s-au adus si niste grafice cu profitul firmei domnului tariceanu care surprinzator de cand este dansul prim ministru a crescut fff mult.. inca un lucru, taxa se presupune a fi una ecologica.. dar nu exista nici un cont in care sa fie pusi banii si sa fie trimisi la ministerul mediului (a fost sunat ministrul mediului). De asemenea precum spuneau ei, banii aceia pentru un stat nu sunt mare lucru.. si daca la mediu nu ajung.. si tinand con de asemenea de faptul ca se platesc astfel de taxe pe masini de genul euro 3, care sunt mult mai nepoluante decat majoritatea masinilor din parcul auto romanesc, cu ce ne incanta pe noi ca cei ce polueaza dau banii la guvern.. dar noi tot poluati ramanem? deci cel mai probabil taxa este datorita unui anumit politician cu o anumita afacere.. care din pacate are si o anumita mare influenta.. if u get it :)

cam asta s-a povestit pe scurt aseara :)

sa speram ca au dreptate :D si nu vom mai avea taxa din 2008 :)

nutzuXXL 30-11-07 20:06

ar fi prea frumos sa fie adevarat ...

All times are GMT +2. The time now is 08:37.

- Copyright 2026 4Tuning