Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Generalitati tuning (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning.html)
-   -   SFATURI UTILE TUNING&MOTORSORT (https://forum.4tuning.ro/23-generalitati-tuning/9665-sfaturi-utile-tuning-and-motorsort.html)

SEBASTIAN 28-02-08 16:16

Re: SFATURI UTILE TUNING&MOTORSORT

Prin vorbe nu se poate.
Sa ia ambele piese in mana in magazin si o sa vada ce si cum, e f f simpu sunt aproape lafel.

NT33EXE 03-03-08 12:36

referitor la distantierele pentru roti de la SCC: exista tipuri diferite in functie de puterea si cuplul dezvoltate de masina? sau nu au importanta acesti indicatori?

RacingNick 03-03-08 12:40

Nici o legatura intre puterea masinii si tipul distantierului. De regula tipul distantierului este influentat de grosimea acestuia.

alin?roman 10-03-08 14:59

Re: RE

Quote:

Originally Posted by adriano_b00s (Post 856516)
as vrea sa stiu si eu cum pot pune 4 neoane in interior....pt ca pe fiecare scrie ca trebuie bagat la bricheta...restul unde le cuplez?

sau itzi cumperi un distribuitor ...cu leduri si ce mai vrei ...ca la USB ,conectezi o mufa la bricheta si ai 4 sau 6 iesiri ..de pret maxim 8,9..euro ..vezi pe WWW.ebay.es.....

PauL.LFS 17-03-08 23:00

imi poti da un sfat referitor la o toba sport pt golf IV 1.4 benzina?
sa schimbe cat de cat sunetul, sa fie mai gros. ah da.. si daca se poate sa nu fie ft scumpa. 100-120 euro.
ms mult

recBeat 20-03-08 18:18

Se poate monta un compresor mecanic pe un motor cu distributia pe lant?
merci.

marius_eugen 24-03-08 10:22

Pentru Racing Nick :
1. Ma intereseaza o bara de rigidizare fata , care se monteaza intre amortizoare , pentru o Solenza Scala . Mentionez ca nu am scos cutia de la filtrul de aer si nici nu vreau sa o scot . Stiu ca exista modele compatibile cu Clio si Logan , totul este sa fie reglabil , perfect functionabil ( adica sa nu aiba doar rol estetic ) si sa poate fi instalat facil .
2. Ma mai intereseaza distantiere pentru jante , 4 x 100 am , grosime intre 12 - 15 mm , de aluminiu sau un aliaj usor , din cele care doar se pun intre roata si butuc , nu cele care au prindere de roata in ele .
3. Bujii Denso sau ceva asemnator ca performante si pret aveti ?
4.

marian_iam 25-03-08 14:18

va salut!
am gasit un set de arcuri sport (nu mai stiu numele) pe un golf 4, cu aceeasi motorizare ca a mea!
eu am un leon 1M 1.6, 102 cp.
acuma... se pot monta arcurile acelea (de la G4) pe leonul meu??? ca din auzite... ar fi aceeasi suspensie...si in mare... cam aceeasi masina.
multam!

RacingNick 26-03-08 09:45

Paul.LFS - ce vrei tu nu avem noi.

marius_eugen - din pacate nici una din firmele producatoare de bare de rigidizare nu a auzit de Dacia Solenza deci slabe sanse sa existe vreo bara "plug&play" pentru aceasta masina.
Legat de distantiere alege-ti o grosime anume si vei primi un pret.
Pentru bujii vezi povestea de mai sus cu bara de rigidizare.

marian_iam - teoretic e aceeasi suspensie dar doar din vorbe ma abtin sa fac o recomandare

SEBASTIAN 26-03-08 09:57

Daca vrei sa-l ajuti pe el sau pe tine sa vinzi ca in definitiv el e clientul poti face o analogie cu un anume tip de renault si sa verifici.

RacingNick 26-03-08 10:18

Sebastian imi pare rau sa iti atrag atentia dar nu esti in masura sa dai sfaturi. Dar daca tot te erijezi intr-un "habarnist" de mare valoare cu suflet caritabil si vad ca ai si timpul necesar sa faci disertatii inutile atunci poate cauti tu sa faci o analogie cu ce model de Renault se potriveste Solenza si sa il ajuti pe colegul forumist.....evident in spirit de colegialitate.

Mihai B. 26-03-08 11:11

Salut ! Racing Nick am si eu o intrebare pentru tine . Spune-mi te rog daca vreau sa imi pun o evcuare completa ce mi-ai recomanda , eu am un Seat Leon 2.0 TFSI 240 CP si am pus doar toba finala de la Magnaflow de care sunt f multumit si asta as vrea sa ramana acum as vrea sa schimb restul dar nu stiu ce sa fac cu catalizatorul as face tot dar cei de la Supersprint care mi se par cei mai tari sunt f scumpi si as vrea sa-mi dai un sfat . Multumesc mult .

marius_eugen 26-03-08 13:48

Quote:

Originally Posted by RacingNick (Post 1447325)
Paul.LFS - ce vrei tu nu avem noi.

marius_eugen - din pacate nici una din firmele producatoare de bare de rigidizare nu a auzit de Dacia Solenza deci slabe sanse sa existe vreo bara "plug&play" pentru aceasta masina.
Legat de distantiere alege-ti o grosime anume si vei primi un pret.
Pentru bujii vezi povestea de mai sus cu bara de rigidizare.

Stiu ca nu exista o bara plug&play sau cel putin nu se stie daca exista si de asta ma gandeam daca pot sa vin sa probez ce aveati pe stoc .

Pentru distantiere intre 12-16 mm ce aveti , din ce material ( ca greutate ) , ce marca si la ce preturi ? Sunt incluse si prezoanele in pret ?

Pentru bujii , am acelasi motor cu Clio 1 , 1.4 benzina 75 Cp 55kW , cu Loganul 1.4 benzina , deci aveti in lista codul pentru ele . Stiam ca al Denso apare chiar si DSN .

RacingNick 26-03-08 16:37

Mihai B - iti pot recomanda sa schimbi restul traseului cu unul sport de la Milltek (care include si catalizator sport).

Marius_eugen - ceea ce vrei tu adica sa probezi toate barele care avem noi e cam .....
Distantier de 13 mm pe roata 72 euro perechea, distantier 15mm pe roata 74 euro perechea, distantier 16 mm pe roata 76 euro perechea, prezoanele nu sunt incluse iar firma producatoare este SCC.
Nu iti pot oferi Denso dar iti pot oferi NGK Iridium mai reci ca seris la 19euro/buc

bionel 28-03-08 16:57

Salut,
M-ar interesa si pe mine niste modificari atat la exteriorul masinii cat si sub capota. E vorba de un polo 2002 , 1.4 16V. Ce variante am...in asa fel incat sa trec si ITP-ul cu el?

recBeat 28-03-08 19:24

Quote:

Originally Posted by recBeat (Post 1435079)
Se poate monta un compresor mecanic pe un motor cu distributia pe lant?

doreste cineva sa imi raspunda si mie la intrebarea de mai sus? sau nu stie nimeni un raspuns?

multumesc.

SEBASTIAN 28-03-08 23:34

Da si avem ceea ce-ti trebuie pe stoc.
Compresorul e de proveninta japoneza si costa 450euro, la mana a doua.
Are siemul de ungere integrat fiind util la max 100cp, atrenarea se face pe curea.

Mihai B. 29-03-08 00:03

[QUOTE=RacingNick;1448238]Mihai B - iti pot recomanda sa schimbi restul traseului cu unul sport de la Milltek (care include si catalizator sport).

Salutare si multumesc de raspuns RacingNick ! Oare e diferentza mare intre Milltek si Supersprint ? Si evacuarea de care zici tu de la Milltek are si toba de mijloc ? Ca nu as vrea sa renuntz nici la toba de mijloc sa nu produca zgomot mult prea tare . Deci as vrea o evauare de la motor pana la toba finala care o am de la Magnaflow si vreau sa o pastrez si aceasta evacuare de la Milltek sa aiba catalizator sport si toba mijloc sport sa-mi spui cat m-ar costa sa o cumpar . Multumesc mult .

recBeat 29-03-08 18:38

Quote:

Originally Posted by SEBASTIAN (Post 1453471)
Da si avem ceea ce-ti trebuie pe stoc.
Compresorul e de proveninta japoneza si costa 450euro, la mana a doua.
Are siemul de ungere integrat fiind util la max 100cp, atrenarea se face pe curea.

un pret interesant. va ocupati si de montaje (pt ca banuiesc ca trebuie adaptat). Cu tot cu montaj, pe unde s-ar situa pretul?
masina mea are 75cp din fabrica (1.2 16v), motorul este stock. Din experienta dvs, pana la ce putere poate fi inpins un astfel de motor fara a fi nevoit sa schimb piesele interne.. La 100cp dc ma gandesc asi fi cam obtimist, dar 90 tind sa cred ca se incadreaza pana in limita.. fara sa fiu nevoit sa segmentez motorul odata cu schimbul de ulei. In cazut compresorului, ma ajuta cu ceva dc in momentul de fata masina are traseu cu evacuare directa dupa catalizator si admisie de aer cu filtru conic?

multumesc.

SEBASTIAN 29-03-08 23:12

Quote:

Originally Posted by recBeat (Post 1454365)
un pret interesant. va ocupati si de montaje (pt ca banuiesc ca trebuie adaptat). Cu tot cu montaj, pe unde s-ar situa pretul?
masina mea are 75cp din fabrica (1.2 16v), motorul este stock. Din experienta dvs, pana la ce putere poate fi inpins un astfel de motor fara a fi nevoit sa schimb piesele interne.. La 100cp dc ma gandesc asi fi cam obtimist, dar 90 tind sa cred ca se incadreaza pana in limita.. fara sa fiu nevoit sa segmentez motorul odata cu schimbul de ulei. In cazut compresorului, ma ajuta cu ceva dc in momentul de fata masina are traseu cu evacuare directa dupa catalizator si admisie de aer cu filtru conic?

multumesc.

Te trimit sa-l montezi apoi il reglam din avans si benzina sa fie ok.
Astea costa separat.
Montajul nu stiu, iar la setare cam 300euro.

Andrei Suzuki 30-03-08 12:28

O intrebare: daca vreau sa las masina mai jos e suficient sa schimb doar arcurile sau trebuie sa schimb si amortizoarele.Suspensia e destul de tare si nu exista riscu de a atinge roata pe undeva pe la aripa.
La voi gasesc arcuri pt Swift Sport?

el_bandito_15 30-03-08 12:32

ce tuning exterior ar merge pentru un Volvo S40 2002 argintiu? (body kit, spoiler etc...) si unde pot sa gasesc asa ceva? pretzuri?

RacingNick 02-04-08 10:55

Andrei Suzuki - depinde cat d emult vrei sa o lasi , in principiu poate fi de ajuns sa schimbi numai arcurile. Da poti gasi la noi arcuri pt masina ta.

El_bandito_15 - Vezi siteul Rieger

Andrei Suzuki 02-04-08 21:48

40mm ma gandeam sa o las.E bine? La ce bani sunt?

RacingNick 03-04-08 10:30

Iti putem oferi Eibach Pro-kit care coboara masina cu 30mm la pretul de 185 euro. Pentru arcuri care coboara mai mult de atat nu iti garantez ca nu se vor distruge prematur amortizoarele de serie

KLAIN COSTIN 07-04-08 22:18

am niste banuti si vrau sa imi iau o masina
si aici e faza ca nu stiu de care
pana in 10 000 de E

SirNenea 08-04-08 05:03

https://forum.4tuning.ro/191-bazar-auto-masini.html

boy_wonder 08-04-08 21:32

un articol interesant as putea zice: http://www.ford.ro/index,98,723

bbm 09-04-08 23:43

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1473977)
un articol interesant as putea zice: http://www.ford.ro/index,98,723

foarte interesant, multumesc

Mihai B. 10-04-08 23:07

[QUOTE=RacingNick;1448238]Mihai B - iti pot recomanda sa schimbi restul traseului cu unul sport de la Milltek (care include si catalizator sport).

Salut imi poti spune si mie un pretz te rog la evacuarea de la Milltek . Si din ce e formata ...in fine caracteristici . Merci .

cryissty 30-05-10 11:50

salut ma intereseaza si pe mine un pret la un set de jante ats dtc superlight pe 17" cu latime 7 sau 7,5 sau chiar 8j si et 40 pt o japoneza(5x114,3)prindere
astept un raspuns de la dvs. cu stima

All times are GMT +2. The time now is 12:59.

- Copyright 2026 4Tuning