Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii Renault (https://forum.4tuning.ro/293-discutii-renault.html)
-   -   Club Renault 5 (https://forum.4tuning.ro/293-discutii-renault/9371-club-renault-5-a.html)

M Y U 24-07-06 10:17

Re: Club Renault 5

Quote:

Originally Posted by radutzu
una mica intrebare: mi-a murit electromotoru la R5-l meu. de la ce alta mashina s-ar potrivi unul???

In principiu merge de la R11,R19,R21...dar sfatul meu este sa il dai jos, sa mergi cu el la o dezmembrare si sa il compari asa vizual cu ce gasesti acolo.

M Y U 24-07-06 10:18

Quote:

Originally Posted by Miez
Salut, mi-am luat si eu de curand un 5 GT Turbo, din pacate nu are tubo :( (turbosuflanta, radiator si nici carburatorul). Acum lucrez la ea ...

Oricum ideea de un club e super. Count me in.

Bine ai venit...

yknot 24-07-06 11:29

inca o data pun linkul pentru 5-ari :) http://www.gt-turbo.org/pages/index_...p?doc=document

vanatori2001 24-07-06 12:36

Nu de mult timp mi-am luat un R5 GTL din 86, 1.4 si 43KW dar cred ca are o problema la motor sau aprindere, nu ma pricep prea bine dar am sa incerc sa va descriu cateva simptome, in functie de parerile voastre poate nu este nevoie sa apelez la un service.
1. Demaraj slab
2. Accelerez putin mai brusc si moare motorul iar daca o "calc" treptat ajunge la o anumita turatie cand pur si simplu se "ineaca" motorul
3. La relanti parca intrerupe, deci nu merge perfect rotund (mentionez ca i-am schimbat bujiile si fisele) iar aprinderea este electronica.
4. In frana de motor "da rateuri"

Sper ca am fost destul de explicit.Orice parere este binevenita.Sunt sigur ca nu este ceva grav dar nu imi pot da seama ce trebuie facut...curatat carburatorul, reglata aprinderea..

Indy 24-07-06 14:36

eu zic ca pana la un forum al nostru..., care ar fi frumos de facut cu domeniu separat ex: www.r5club.ro, e bun si asta!

mi se pare mai important..., ceea ce s-a mai zis deja aici... sa incercam sa facem niste forme legale ale unui club! asta ne-ar aduce intr-adevar niste avantaje: gen piese mai ieftine, posibilitatea de a comanda piese direct din strainatate. Vom putea face astfel si ceva publicitate (gen. site special pentru noi) pentru a atrage noi membrii.

yknot 24-07-06 14:39

problema de alimentare(carburator, filtru aer, chiar si supape) si membrana de la aprindere este sparta

radutzu 24-07-06 21:26

sooo, aveti idee de unde as putea sa fac rost de o aprindere RENIX RE208 sau RE209???? plz help

bubu782001 25-07-06 06:04

Bun...multumesc mult Indy...de altfel si celorlati membrii de pe acest forum care mi-au furnizat direct sau indirect informatii pretioase pt mine...dar intrebare.? Versiunea Diesel? Are cineva? Detine acest tip careva? Sunt mai reusite decat cele pe benzina ?
Io am un Fiat 126 (650cc benzina, racire pe aer...2 cilindrii 4 timpi...cu modul de aprindere electronica, injur de 26cp) Vreau sa renunt la el in favoarea unui R5...sper ca MERITE...
Aaa presupun ca GTE -ul nu are Solex sau Weber..e pe injectie din cate am inteles...deci INJECTOR...NU?

bubu782001 25-07-06 06:28

Scuze pt erorile de scriere: :) IN JUR DE: 26CP si SPER SA SE MERITE... :))

bubu782001 25-07-06 06:41

Scuze pt erorile de scriere: :) IN JUR DE: 26CP si SPER SA SE MERITE... :))
By the way...elementa de caroserie ... se mai gasesc? praguri...aripi...contraaripi...fete de usi ? am citit pe un sit frantuzesc sa ma FERESC de R5 -urile cu probleme de podea sau pedalier - cica e nasol (se schimba greu..)
La Fiat 126 se gaseau piese gramada .. NOI NOUTE(in Germania si Ungaria)...
dar e o masinuta slabuta (si are frecvent probleme de tabla .. NU CA LA DACIA..dar ARE..) am mai inteles ca masinile italiene sunt mai slabe in general (MAI ALES LA TABLA) cel putin asta pot sa o spun eu...despre Fiat -ul meu..

bubu782001 25-07-06 06:54

AAA AM GASIT se gasesc si piese..NOI
Tot in Ungaria ex. http://www.unixtrade.net/ (si avem si la noi UNIX)
Preturi SUPER MICI
ex o aripa fata...6500 FT (asta inseamna cam 23 euroi) sau un hayon spate 5626 FT (20 euroi)
BUN!!!
e ok! La UNIX nu baga adaos...fata de preturile din HU (e aceeiasi firma..) doar TVA-ul este atat!!
M-am convins I-MI IAU RENAULT 5 :)) (si cred ca pe benzina 1.1 am vazut ca sunt mai comune)

Bleifuss 26-07-06 03:09

1 Attachment(s)
Sunt si eu pt un Club Renault 5 , odata cu infiintarea lui poate scapam de chinu asta sa stai sa cauti un mecanic bun sau manuale sa dai prostalaului care iti rupe cureaua de la distributzie shi porma nu mai stie ce sa regleze shi nici cum sa o puna :cry: doar ce am patit treaba asta cu unu care e laudat shi pupat in fund de o gramada ca e bun mecanic si service-ul destul de bine cotat , din cauza ca nu o am de prea mult timp nu prea stiu service-urile acum am patzit-o o sa incerc sa il educ pe asta daca tot am ajuns la el sau sa caut altu mai bun , am ajuns la concluzia cu cat este mai batran mecanicu e shi mai bun sa incerc sa gasesc un mosh :twisted: o sa imi fac shi eu cateva poze cu mashinuca pacat ca nu am facut pana acum ca era intr-o stare jalnica fata de cum este acuma , poze si schite cu urmatoarele modificari pe care vreau sa le fac mare parte la aspectul ei interior si exterior vreau sa o fac un pic mai unika asa sa se vada ca a pus mana un iubitor de R5 pe ea , pana in prezent nu am avut probleme de genu ca nu am gast vreo piesa din ce am inlocuit si sper sa nu intimpin astfel de probleme , iar in cazu in care vor fi am unde sa intreb :-)

Attachment 130653
Renault Super 5 ..... 1585cm3 ..... Diesel ..... 1987 ..... Bleo 8)

Bleifuss 26-07-06 03:53

1 Attachment(s)
Heheheeh am gasit un manual dar tre sa iti faci user ca sa il iei ..................
http://www.filehost.ro/88457/Renault...ir_Manual_rar/ .......

Attachment 130660
Renault Super 5 ..... 1585cm3 ..... Diesel ..... 1987 ..... Bleo 8)

radutzu 27-07-06 08:47

no bloody nu ma ajuta cu un carb si o aprindere./? ahh in leg cu site-ul, versiune in engleza n-au?

Miez 27-07-06 15:19

4 Attachment(s)
Hi,
Am pus si eu niste poze cu 5-u meu.

Stiti cumva de unde pot sa cumpar 2 scaune scoica (second, mai ieftin), pt el ...

yknot 28-07-06 06:21

uelcam tu da clab :))

p3rv3r5ul 28-07-06 12:27

a mea e de vanzare... deci daca e cineva care vrea in club renault 5 si nu are cu ce... 0721460166. cat iau pe ea? cred ca o stiti cu totii de aici si nu e nevoie de detalii.

bubu782001 28-07-06 19:48

p3rv3r5ul cu cat o vinzi? poti pune si tu niste poze...Ce model este ? An de fabricatie ? Niste specificatii (motorizare). Ma rog o intrebare mai putin ortodoxa pe melagurile noastre (in RO :) ) ARE CEVA PROBLEME? A AVUT? Stiu ca e neobisnuita intrebarea asta...dar fi sincer...:)

M Y U 29-07-06 08:13

Quote:

Hi,
Am pus si eu niste poze cu 5-u meu.

Stiti cumva de unde pot sa cumpar 2 scaune scoica (second, mai ieftin), pt el ...

Aici https://forum.4tuning.ro/466-tuning-interior/19438-set-2-scaune-sport-scoica.html ,dar trebuie sa lucrezi la ele...PS:imi place masinuta ta.

Miez 31-07-06 08:07

1 Attachment(s)
10x MYU dar as vrea unele "de'a gata" ce am gasit pana acum sunt cele din poze

Dar nush cine aduce ... ele sunt de pe autostyle.nl

Stie cineva ?

M Y U 31-07-06 22:48

Quote:

10x MYU dar as vrea unele "de'a gata" ce am gasit pana acum sunt cele din poze

Dar nush cine aduce ... ele sunt de pe autostyle.nl

Stie cineva ?

Aici second https://forum.4tuning.ro/466-tuning-interior/19480-scaune-momo-sport.html si aici new http://www.ompracing.it/prodotti.htm...ngelanguage=en .Poate te ajuta cu ceva...

Miez 01-08-06 08:01

Cele second ... sunt cam mult :( iar cele new nu am reusit sa gasesc preturile .. si cine le aduce aici ... am dat un mail sa intreb.

laur_ks69 01-08-06 15:23

Vand piese renault 5. Detali la tele 0744.525.394

radutzu 02-08-06 11:19

aveti idee, o galerie de evacuare de la 1.4 turbo se poriveshte pe 1.4 simplu, carburatie??? adik gaurile de la serpisori sunt in acelasi loc???

yknot 02-08-06 12:27

se potriveste, insa vei avea cateva prinderi nefolosite, in concluzie o prindere mai slaba

Miez 03-08-06 08:05

Salut are cineva idee unde gasesc macarale pt geamuri electrice ?

yknot 03-08-06 08:15

poti lua de la orice r9, 11, 19, 21 cu ceva modificari

Miez 03-08-06 08:30

Quote:

Originally Posted by yknot
poti lua de la orice r9, 11, 19, 21 cu ceva modificari

Eu acum as avea niste "electrice" universale care vin prinse pe macaraua mecanica, in locul manerului ... dar problema e ca la 5 iese mult inafara "batu" de la cea mecanica ....

Daca pun de r9, 11, 19, 21 as avea aceasi problema ? sau pot sa astup gaura de la manerul mecanic ? :)

valir5gts 04-08-06 00:24

problema mare...am ramas in pana de curent cu masina desi bateria e noua si martoru de pe ea imi arata ca e incarcata.de la ce poate fi?alternatoru?

yknot 04-08-06 06:52

poate e vre-un cablu inrerupt

Miez 04-08-06 07:53

Quote:

Originally Posted by valir5gts
problema mare...am ramas in pana de curent cu masina desi bateria e noua si martoru de pe ea imi arata ca e incarcata.de la ce poate fi?alternatoru?

Bornele sunt ok ?
mai vezi masa sa fie bine pe caroserie ;)

valir5gts 04-08-06 08:58

haideti sa va zic mai detaliat problema.mai demult a inceput sa imi clipeasca becul d p bord d la baterie,am zis ca e stricat ca stiam ca bateria e noua.azi noapte pe autostrada a ramas aprins.cand am intrat in bucuresti,la un mom dat au inceput sa mi se stinga becurile de la bord,farurile,si in cele din urma motorul.deci nu poate fi de la vreun cablu,zic eu.

Piry 04-08-06 09:17

cam cat costa un saxofon de galerie cu toate cele ce urmeaza dupa el?

Miez 04-08-06 09:37

Quote:

Originally Posted by valir5gts
haideti sa va zic mai detaliat problema.mai demult a inceput sa imi clipeasca becul d p bord d la baterie,am zis ca e stricat ca stiam ca bateria e noua.azi noapte pe autostrada a ramas aprins.cand am intrat in bucuresti,la un mom dat au inceput sa mi se stinga becurile de la bord,farurile,si in cele din urma motorul.deci nu poate fi de la vreun cablu,zic eu.

Parerea mea e ca ori nu mai incarca alternatoru ... ori e stricat releu de incarcare ... oricum cel mai bine mergi la un electrician auto sa verifice si sa ity zica exact ce are.

Piry 04-08-06 09:50

bine ma, ma bucur ca v-am facut club :P si ca va bucurati de el dar CAM CAT costa un saxofon de galerie cu toate cele ce urmeaza dupa el? toba intermediara si medie si tot, ca mi-au picat jos toate :))))

Miez 04-08-06 10:22

Quote:

Originally Posted by Piry
bine ma, ma bucur ca v-am facut club :P si ca va bucurati de el dar CAM CAT costa un saxofon de galerie cu toate cele ce urmeaza dupa el? toba intermediara si medie si tot, ca mi-au picat jos toate :))))

Te-as ajuta cu cea mai mare placere dar nu am nici cea mai mica idee..

Incearca http://www.unixtrade.net/shop/index.html
exista si veriunea .ro dar sunt doar date de contact

Magazine
Cluj Napoca

Calea Baciului, nr. 87, tronson F

Tel: +40-264-441.444, 441.445

+40-365-405.218 (RDS)

Fax: +40-264-441.422

valir5gts 04-08-06 10:47

am auzit la cineva ca ar fi cam 180 de euro normal...si cam 300 tot traseu de inox.da nuj und....nu cred ca te ajuta prea mult

Piry 04-08-06 11:02

multumesc MIEZ,

pai..cam asa pe la 200 de euro, vai ca ma usca astia de bani :)

Miez 04-08-06 11:05

Quote:

Originally Posted by Piry
multumesc MIEZ,

pai..cam asa pe la 200 de euro, vai ca ma usca astia de bani :)

npc, ai sunat la unixtrade ?
din ce tin eu minte ar fi printre cei mai ieftini la piese noi ...

vanatori2001 06-08-06 13:18

Quote:

Originally Posted by yknot
problema de alimentare(carburator, filtru aer, chiar si supape) si membrana de la aprindere este sparta

Carburatorul a fost curatat iar din el lipsea "spritul" sau "ciocul de papagal" cum i se zice la dacie, am iprovizat unul si am rezolvat problema demarajului. Probabil ca cel dinaintea mea care a desfacut carburatorul a ramas cu piese in plus:D

Aprinderea electronica nu am mai desfacut-o, unde se gaseste membrana?

All times are GMT +2. The time now is 09:11.

- Copyright 2026 4Tuning