![]() |
Re: Masina Mea: Opel Calibra C20NE - 1994
man...cam mare incinta subwooferului..totusi !! cu 2 difuzoare cred eu ca-si avea rostul marimea si volumul incintei, insa cu in singur difuzor n-o sa scoti prea mare performanta acustica...parerea mea !!!
|
daca ai stii cum se aude. Ii facuta de cineva care cu asta se ocupa , si ii calculata exact pentru modelul asta de difuzor :D.
|
1 Attachment(s)
Hai ca deja topicu asta face panze de paianjeni :).
Trebuia de luni sa ne apucam sa desfacem motorul sa vedem ce hamsteri gasesc acolo. Mecanicul a avut niste probleme si s-a amanat treaba pe Luni. Ca si planuri schimbam tot ce inseamna garnituri , simeringuri , etc ... sa rezolvam problema consumului de ulei. Am o bataie la un bolt din cate se aude , o sa rezolvam si problema aia. Chiuloasa planata putin sa ii marim compresia , dupaia rodaj , ulei nou si bun dupa care proba :). Din cate am inteles ii posibil sa am pe masina volanta usurata , asta ar fi motivul lipsei cuplului la turatii joase , si cand zic lipsa cuplu chiar am lipsa rau de tot :) , plus de asta pleaca greut de pe loc. Ambreiajul ii tzipla , merge usor , prinde unde trebuie , nu patineaza totul ii ok. Intre timp am cumparat un adaptor pentru clapeta de acceleratie sa desfiintez capacul cu SFI de acolo. Thanx elyx si sebi Inca merge bine si se tine bine. Is curios ce voi gasi in motor. Am sa fac full de poze cu el saracu desfacut sa ramana amintire. Daca tot o sa fie desfacut acuma , ma tot gandesc daca sa ii pun injectoare de let sau sa stau cuminte cu injectoarele mele crem :) Dumnezeu cu mila ! |
de ce desfaci iar motorul...ce probleme ai ? parca l-ai mai desfacut odata cand l-ai luat...sau ma insel ? mulfta bafta si foaaaarte mult chef de munca !!!:D
|
Nu l-am desfacut atunci. Acuma il desfac ca papa ulei baiatu , si bate ceva in el. Il facem tzipla sa fie pregatit de sezonul calduros. Sa pot sa bag si eu in el 10w60 ca oamenii normali :)).
Astazi mi-a venit o idee geniala de felul ei. Eu pe masina am cutie de viteze F20 cu raporate scurte. Pe tusa mai am o cutie F18. Ce-ar fi sa fac din cele 2 o cutie bomba ? :D 1 2 3 sa ramana astea care is pe masina si 4 5 de pe F18. Hai cu 250-u :) |
Quote:
|
cine spune ca e miscare tare?mai tare e cu cele de pe f16wr..dar numai cel de 5...4 sa ramana tot asta scurt.....
|
2 Attachment(s)
De astazi masina a intrat in garaj. Maine incepe marea desfacere. Am primit si adaptorul pentru clapeta de acceleratie sa anulez capacul cu SFI. Urmeaza sa vedem ce gasim prin motor.
P.S. Mi-am gasit 2 cauciucuri pe 17 205/40/17 https://www.youtube.com/watch?v=Xo9Jx25v5L0 |
Quote:
|
Gumele au fost 150 Lei amandoua :D
|
Apar problemele , am avut ulei in apa. Astazi duc chiuloasa la verificat sa vedem ce se intampla doctore.
|
Garnitura de chiuloasa?
|
Nu stiu sergiule. Am desfacut chiuloasa , garnitura pare a fi ok , acuma am lasat chiuloasa la verificat si schimbat toate cele prin ea. Maine aflu un raspuns. Pistoanele sunt ok , nu au uzura dar segmentul de pe piston VARZA. Tipic calculele din inainte nu pusca cu cele de la fata locului dar ramane de vazut.
Sper sa imi ramana bani si de serpisorii bau bau :) |
7 Attachment(s)
Cam astea is pozele ce le am de pana acum.
Maine ma suna firma unde ii chiuloasa sa imi zica daca ii fisurata sau daca nu. Dupa parerea mea nu ar avea cum sa fie fisurata din moment ce masina tragea bine inainte. Cuzinetii sunt praf si pulbere , o sa ii schimb si pe aia. Masina nu va fi gata decat dupa sarbatori. Pistoanele nu au uzura nici camasile , asta ii un lucru bun |
Quote:
|
nu pot sa inteleg cum ai putut sa cumperi motorul asta....de aia este o vb...cumpara motorul nmai dupa ce il auzi pe masina..sau numai de la cineva care il cunoti fff ine si iti da garantie ca este un..in rest....nu se merita...cati banii ai bagat in el..iti luai la jumatate de pret un sfi impecabil...sau iti faeai ne-ul de nerecunoscut...dar atata timp cat cineva de la dezmembrai cumpara o masina gen calibra sfi cu 600-700e max.....numai motor nu poate fii numit ala...
|
costin stiu , dar eram deja disperat dupa ce am fo pana la bucuresti dupa motorul de pe KOX si am venit acasa fara el. Deja statusem f mult fara masina si nu mai suportam. L-am luat pe asta acuma asta e trebuie sa il fac. Si mie imi pare rau ca nu mi-am reparat NE-ul dar asta este
|
Aiurea rau...... ai trecut de la agonie la extaz cu motorul asta. La inceput erati toti incantati de motor....si suprizele au aparut ulterior.
|
dap asa e boby , dar se rezolva toate incet incet
|
mai era o vb ...
"cea mai ieftina solutie este de fapt cea mai scumpa" oricum bafta in continuare si sper sa nu mai ai surprize de astea urate....altii ar fii renuntat demult... |
Ehh ce sa-i faci. Am intrat in hora trebuie sa dansez pana la capat :)
Astazi m-au sunat cei de la chiuloase , chiuloasa ii ok nu ii fisurata , trebuie schimbate in ea: simeringuri , ghiduri de la admisie , mi-au scos 2 prezoane rupte de la galeria de evacuare , planare , totul ma costa ceva in jur la 750 Lei Urmeaza sa comand cuzineti , segmenti , garnituri dupa care sa le montam. Ce cuzineti sa imi cumpar ? ce marca , ce preturi au ca inca nu am ajuns sa ma interesez |
Sscump la chiulasa :)
|
well
Astazi am fost sa ridic chiuloasa. Totul e so shine in ea :). Totul luceste. - Au fost scoase 2 prezoane de la galeria de evacuare care erau rupte de cand am cumparat motorul - Rectificat suspape - Rectificat scaune supape - Schimbati simeringuri - Schimbate ghiduri suspape admisie - Planare chiuloasa - Testare sub presiune Totul a costat 732 Lei Am cumparat segmentii pentru pistoane Goetze. Au fost 60 lei pe piston Garnitura de chiuloasa Elring - 61 lei cu reducere Filtru de ulei - fabuloasa suma de 8 lei :) Mai ramane doar sa le punem pe toate la loc si sa-i facem rodaju. Dupa care sa vedem cum trage nebunatica :) |
Quote:
|
Quote:
|
O sa ii fac si filmulet dar dupa ce termin rodajul. Ca altfel iti dai seama ca nu ai ce sa auzi deoarece mai mult de 2.500 3.000 Ture nu o sa mearga. O sa urmeze serpi , evacuare cap coada , omologarea motorului
|
Quote:
|
Mi-ai pus o intrebare capcana , nu stiu , urmeaza sa ma interesez si te anunt
|
Quote:
|
l-ai pus sus pe masina?
|
Se lucreaza , inca nu ii gata
|
sall,o da vad ca nu stai deloc..:Dce sa zic,bine ai facut ca ai te-ai apucat de motor,macar acu stii ca il faci cum trebe si nu o sa mai ai probleme cu el..
|
ce se mai aude cu motorul ?
|
mecanicul a avut cateva probleme si nu a putut sa lucreze pe masina. Saptamana asta oricum ii gata , nu l-am stresat pe om , l-am inteles nu ii nici o problema si nici o graba. Este vreme , sa iasa bine numai
|
mah fonzy nu ii gata trogaliciu? imi pare rau ca l-ai dus la facut acuma cum o sa te mai deosebesc de altii?:twisted::twisted::twisted:
|
Gata ii la mine masina. Am facut cu ea 3 km. Ce pot sa va zic. Am momentan in ea HEXOL 15W40 , si imi tacane tachetii ca dracii. Oricum 1.000 KM o sa stea in motor nu mai mult. Pana atunci nu vede mai mult de 2.500 - 3.000 Ture.
Ca si idee , mecanicu meu are curtea in panta f mare , cand am iesit cu ea din curte abia trebuia sa accelerez , se simte ca are forta motorul. Inainte cand ieseam din curte trebuia sa o turez la greu. Si cand plecam inainte de pe loc se chinuia , acuma efectiv zboara. Momentan sunt incantat , sa vedem peste 1.000 KM :D Poze nu am mai apucat sa fac deoarece am fost plecat la Brasov la prima etapa din CNR si pe cand am venit motorul era tot pus la loc. Zilele astea o sa ii pun si rotile pe 17" , daca se opreste ploaia asta ii fac cateva poze si atunci am sa pun. |
Quote:
|
Hai ca e bine! Cât te-a costat să îi refaci motorul?
|
730 chiuloasa + 240 segmentii + 70 garnitura de chiuloasa + 750 manopera + ceva garnituri + ulei = 1.790 Lei
|
750 manopera? Pai ai dus-o la ginecolog? :) Mi se pare cam mult....sincer....si sfatul meu e sa ii schimbi ulei-ul si da ii dai blana....ca altfel inveti motorul lenes ;)
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:01. |
- Copyright 2026 4Tuning