![]() |
Re: Scania R620 vs. Volvo FH16 660
1 Attachment(s)
Quote:
ar mai fi megaspace de la actros 2012 din ce am vazut in poze nu am avut ocazia sa ma urc intr-unul |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Poate "foarte" inalta este la seria 4.La seria R este aproximativ aceeasi ca la Daf despre care zici ca are cea mai spatioasa cabina.Inseamna ca nu te-ai urcat intr-un Man Tga/Tgx xxl. |
Quote:
Acum are un volvo fh16 de 420 cu cabina cea mai mare, foarte comod, varianta pe perne de aer nu zdruncina cabina, spatiul inauntru este foarte mare si tinuta de drum este chiar foarte buna... |
Quote:
|
Lucrul asta l-am remarcat si eu la un XF 105 de 460 cu care am mers si la ultimele Scanii pe care le avem la firma,sunt automate si schimba cam aiurea, cele semi cu ambreiaj stiu mai bine ce au de facut.
|
Alea automate e nasol cu ele dupa cateva mii de km...schimba cum vor ele. Am mers cu DAF XF 410 semi automat si mai bine pe mod manual decat automat, ca te rupe in consum
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Deci renaulturile premium sunt varza ca motor pica injectoarele imediat, chiar si cu motorina buna, aditivi etc... pica la greu, magnumurile noi sunt mai bune ca motor fata de cele vechi, Deci ca un sfat nu recomand reanulturile(doar cele magnum) pt ca puteti avea surpriza de a o folosi doar service-garaj
|
Premium sau Magnum tot acelasi motor de Volvo e(la astea mai noi)deci...iar la celelante ma indoiesc ca motorul de Renault de pe vechiul Premium sa fie mai bun ca cel de MACK de pe Magnum.
|
Quote:
|
Quote:
|
m-ar interesa un model de tir care sa nu mearga pe ad-blue, dar sa fie cam cel mai bun.
|
Cel mai bun care il consider este Volvo. Conduc Volvo zilnic, am condus si celelalte camioane, primul a fost Iveco, apoi Daf, MAN, Scania, Mercedes si acum numai Volvo. Dintre toate nu as alege nimic altceva decat Volvo sau camionul nostru autohton ROMAN care la prima vedere am ramas placut impresionat de noile modernizari. Cu Renault nu prea am avut de aface prea mult, in afara de ce am vazut pe la colegi, dar la fel si Renault are motoare si cutia de viteze VOLVO, deci e bun, probabil si ca pret de achizitie comparabil cu Volvo. Dar daca masina Volvo is the best. Daca nu poti cere si niste informatii la producatorul nostru autohton ROMAN AUTOCAMIOANE BRASOV pe website www.roman.ro la contact sau pe pagina de facebook https://www.facebook.com/pages/Roman...59502050849133
Nu prea sunt prin tara asa multe ca multi nici nu mai stiu ca mai supravietuieste compania asta. Dar vand camioane in Emiratele Arabe - Dubai avand Dealer acolo, America de Sud, Asia si Australia. Mai putin in Europa ca nah...afecteaza consortii europeni, Volvo, Man, Mercedes etc...dar eu cred ca numai sunt ce au fost odata pe vremuri. Au la fel motorizari Euro 6 in gama. |
sa stii ca m-ai pus pe gand cu roman-ul! din moment ce cumpara arabii, australienii... cutia cum sa fie manuala sau automata? vad ca nu este fscuta de noi ci cumparata, trebuie sa fie un lucru destul de bun, fiabil.
ps: am un roman vechi cu care car cereale, ~25 tone pe distante scurte. |
Quote:
|
Quote:
@TSC-Us: Roman-ul se fabrica la Brasov unde s-au fabricat toate generatiile de camioane Roman. Motoarele sunt provenite de la Caterpillar sau MAN, Euro 5 echipate cu cutie manuala sau automata ZF sau Fuller americana. In general motoarele Caterpillar echipeaza Roman-urile pentru Australia si Dubai...in Dubai chiar au importator oficial. Si pentru Celelalte piete si Romania, cred ca echipeaza cu MAN. Poate ca si cu Caterpillar, poti intreba informatii la [email protected] si vei primii informatii. Poti cauta toate datele de contact pe www.roman.ro . Roman este privatizata si patronata de investitor roman, rari oameni care incearca sa mai faca ceva cu industria romaneasca. Sper ca Roman sa reziste. Camioanele sunt bune. Am vazut cateva lucrau la autostrada Sibiu. |
care cutie este mai fiabila, cea manuala sau cea automata?
|
Quote:
|
Scania daca vrei sa agati gagici de lux care stau pe margine, volvo daca esti barbat adevarat !! da amandoua is bune si eficiente.
am condus asa Mertan, Scania, Volvo si DAF la viata mea! Scania si Volvo is NET superioare !!! - mai putin consum da la restu is superioare! Pe locu trei pun Mercedesu si pe patru DAF MAN + Renault magnum nu am condus asa ca nu ma pronunt da nu cred ca bat suedezii !! |
La locul 3 eu zic sa te mai gandesti cum ar fi Man TGA sau TGX XXL 440 sau 480 cp, Mercedes, Daf,Renault dupa Man sa nu uitam totusi si de el.
|
care este diferenta intre dac(aveau motoare daf) si roman?
|
|
Daca tot compari R620 compara-l cu fh 16 610 !! nu o sa bata volvou pe scania la deal, linie etc nicodata !! cu putere egala never!! probati si o sa vedeti!Volvo e mai bun la consum si cam atat.
0-50 volvo e ceva mai bun ca Scania dar dupa ramane in urma. Man mai sunt bunicele , nici cu tgx v8 nu simti 50tone stai linistit :)) 1Scania 2Volvo 3Man si restu! |
Eu ma joc Euro-Truck Simultaor 2 , e destul de fainutz si are multe modele. Am condus toate modelele, am avut mult timp Scania R730 dar acuma am trecut pe Volvo FH16 750. Se gaseste si pe torenti si nu ocupa mult.
<iframe width="854" height="510" src="//www.youtube.com/embed/xlTuC18xVII" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
Cu majoritatea soferilor de tir cu care am vb au dat un + pt volvo.
|
Da posibil , dak au condus numa Volvo ...! Depinde si la ce le folosesti. Pentru greutati tot Scania si Man sunt cele mai bune . :twisted:
|
Iar pt. acrobatii, Renault:
<iframe width="854" height="510" src="//www.youtube.com/embed/TVBcEg6klJI" frameborder="0" allowfullscreen></iframe> |
| All times are GMT +2. The time now is 02:32. |
- Copyright 2026 4Tuning