![]() |
Re:
Quote:
ce vedeti sint fotografii care nu au trecut prin photoshop sau alte programe similare! sa faci o foto reusita e o combinatie de noroc,de a fi la locul potrivit la timpul potrivit si o carutza de bani(pt echipamente macar decente daca nu top of the line) si inca un lucru-fotografia nu plateste cheltuielile curente.e mai mult un alt hobby de-al meu |
am idee despre tot ce vorbesti, da pagina in spate sa-mi vezi fotografiile si alea nu sunt toate.
|
foto
3 Attachment(s)
no coment!
|
Re: foto
Quote:
bafta ! :D ce aparat folosesti ? |
la propriu vorbind...
dascale...esti tare frate... cel mai tare ! Nota 10 si felicitari :) |
depun eu marturie ca gabi e un super fotograf...
nu conteaza cuvantul meu foarte mult, dar trust me, l-am vazut la lucru :wink: |
cati 8 mpx ai la camera ? :lol:
|
Quote:
|
Re:
Quote:
|
2 Attachment(s)
pe asta o stiai ? :lol: Canon EOS-1Ds Mark II 16.7 million effective pixels :evil:
Sensor • 36 x 24 mm CMOS • 16.7 million effective pixels • 36 x 24 mm CMOS • 11.1 million effective pixels Image sizes • 4992 x 3328 • 3600 x 2400 • 3072 x 2048 • 2496 x 1664 • 4064 x 2704 • 2032 x 1352 Processor DIGIC II Unknown White balance Image sensor • External sensor • Image sensor Sensitivity • ISO 100 - 1600 • Boost: ISO 50 (L), ISO 3200 (H) • ISO 100 - 1250 • Boost: ISO 50 (L) Color matrix • 4x sRGB • Adobe RGB • 2x user configurable • 4x sRGB • Adobe RGB Contrast • Tone curve • 5 level contrast control Tone curve Sharpness Level • Level • Pattern Continuous Max. approx. 4.0 fps Max. approx. 3.3 fps Buffer size • JPEG: 32 frames • RAW: 11 frames • JPEG: 10 frames • RAW: 10 frames Flash E-TTL II E-TTL Storage • Compact Flash • Secure Digital (Dual writing capable) Compact Flash Digital connection • IEEE 1394 (FireWire) • USB 1.1 IEEE 1394 (FireWire) LCD monitor • 2.0\" TFT • 230,000 pixels • 2.0\" TFT • 120,000 pixels Orientation sensor Yes No Playback zoom Yes, up to 10x Yes, 3x |
rezolutia ta maxima este de 3264x2448 la camera dar de
4992 x 3328 ce parere ai ? :evil: :lol: :roll: te ia durerea de cap .... ocupa o poza peste 10 mb :lol: diabolica :evil: |
re
lucrezi tu cu asa ceva?ti-ai putut permite sa il cumperi?daca da no coment!daca nu ,asta e doar o fantezie.(nu intelege gresit,eu am dat date tehnice despre ceea ce am,nu despre ceea ce mi-as dori)
eu doar din ce am produs in decursul unui an amm facut un efort considerabil sa iau sony,la canonul asta nici nu ma pot gindi inseamna sa imi vind ambii rinichi doar pt body,ca sa nu mai vb despre accesorii(lentile,filtre,acumulatori si tot neamul lor cel adormit)! |
nu am , nu-mi permit si am aratat-o pe asta ca fapt divers
unde sa putut ajunge cu tehnologia astazi ... poate peste vreo 10 ani se poate sa ne permitem si noi ..se poate :roll: |
foto
exista si de 22 de mega(o firma nemteasca cere face doar profi)
dar sa pun si eu datele tehnice la sonyF828(asa doar ca sa ma laud) Aceasta camera foto digitala Sony F828 se remarca prin: - Senzor Super HAD CCD™ cu 4 culori - Procesor Real Imaging - Obiectiv Carl Zeiss® Vario-Sonnar® T* (12 elemente în 9 grupuri, inclusiv 3 elemente asferice) - Obiectiv rotativ zoom (28-200 mm) cu luminozitatze mare (F2,0-2,8) - Rezoluþie efectivã 8,0 megapixeli Informatii generale Rezolutie efectiva 8.0 Mp Rezolutie maxima a imaginii 3264 x 2448 Zoom optic 7 x Zoom digital 2 x Tip card memorie Memory Stick / Memory Stick Pro / Compact Flash Tip I sau Tip II / IBM Microdrive Imagine Rezolutii de imagine suportate 640 x 480 1280 x 960 2048 x 1536 2592 x 1944 3264 x 2448 Format fisiere poze JPEG (EXIF 2.2)/RAW/TIFF Calitatea Imaginii Standard, Fine Video Rezolutii video 160 x 112 / 640 x 480, Format fisiere film MPEG VX, cu sunet Captare imagine Senzor Super HAD CCD cu filtru primar de culoare RGBE Sensibilitate senzor ISO 100 / 200 / 400 / 800 Moduri de lucru - Aperture priority (prioritate de diafragma) - Shutter priority (prioritate de timp de exp.) - Twilight - Twilight Portrait - Landscape - Portrait Compensarea expunerii De la -2.0 la +2.0 EV (pas 1/3) Blitz Tip blit Incorporat / Extern Advanced Hot-shoe Reducere red-eye efect Da Raza de actiune De la 0.5 m la 4.5 m Moduri blitz Auto / Forced On / Forced Off / Slow Synchro / Anti-Red-Eye / Ext Obiectiv Distanta focala 28 mm - 200 mm Diafragma f / 2.0 - f / 8.0 Focalizare Multi-Point AF (5 puncte), Center AF, Spot AF (flexibl) Domeniu de focalizare De la 50 cm la infinit Macro Da Distanta focalizare in macro De la 2 cm Contstructia lentilei Carl Zeiss Vario-Sonnar Declansare Viteza de declansare De la 1/3200 sec la 30 sec Declansare automata(self timer) 10 sec Fotografiere continua Speed Burst / Framing Burst / Multi Burst 2.5 - 2.3 fps, max 7 poze Alte functionalitati Calitate alb(white balance) Auto / Daylight / Cloudy / Fluorescent / Incandescent / Flash / One-Push Manual Efecte imagine Solarize / Sepia / Negative Art Conexiuni Interfata cu calculatorul USB 2.0 Iesire audio video Audio / Video out (NTSC / PAL) Alimentare Baterii (acumulatori) Acumulator NP-FM50 InfoLithium 1180mAH Body & Design Display LCD 1.8 ,134000 Pixeli Low Temperature Polysilicon TFT Dimeniuni (Lxlxh) 134 x 91 x 156 (mm) Greutate (gr) 955 g, fara |
foto
ps:crede-ma ca daca facio foto in format raw o poti printa la dimensiunile unei fatade de bloc.8 mega sint arhisuficienti
|
Quote:
oricum nu mereu conteaza aparatu :D bafta! :D |
Acu n-o dati in tehnicisme dastea... ca nu asta era scopul topicului...
Era vorba, pana la urma, de poze facute de noi, fiecare cu ce are, si care au iesit frumoase si \"bat spre artistic\" |
re
scuze de offtopic!
|
Gabriel, dar n-ar strica un topic cu sfaturi pt fotografii cat mai bune ;)
|
foto
da ,intr-adevar nu ar strica !dar problema se pune in felul urmator:nu toata lumea isi permite sa isi cumpere un aparat foto cu multe setari manuale!
marea majoritate au programe prestabilite(ma refer la aparatele foto)de efectuare a fotografiilor.sint mai mult sau mai putin restrictive in ceea ce priveste creativitatea! in comert sint foarte putine aparate foto care sa iti permita sa te joci cu distanta focala,focusul manual,expunere,etc.eu de asta am optat pt f828 pt ca are toate aceste variabile manuale. cu astea automate ai nevoie de noroc sa faci un cadru reusit,pe cind la astea manuale ,aici trebuie sa stii ce faci si cel mai important e sa experimentezi in continuu! cine are nelamuriri sint disponibil(in niste limite,si asta nu inseamna ca ce spun eu e cuvint de lege.nu le stiu chiar pe toate,dar pot apela la rindul meu la altii mai priceputi ca mine) |
1 Attachment(s)
cred ca mai intai ar trebuii sa le povestesti cum sta treaba cu timpu de expunere si etc.
uitati aici , un exemplu , poza asta e facuta ... fara blitz , setand timpu de expunere la +2 sec. cu un canon a60 powershot de 2.0 megapixeli , slab :) tre sa upgradez :) oricum , merge .. |
ai facut poze si mai reusite de atat :lol: :lol:
|
1 Attachment(s)
yap , iar tu .. vbesti mult si .. cam atat ..
ia vezi , poate-ti place asta mai mult .. same rulez , fara blitz - timp de expunere 2 sec + |
foto
e reusita fotografia!
dar ai foarte mare grija cind fotografiezi contra unor surse de lumina f puternica(soare,blitz,lasere ,spoturi de halogen)pt ca exista riscul ca in cel mai bun caz sa pirlesti niste pixeli de pe ccd sau in cel mai rau caz sa pirlesti chiar ccd,ceea ce se poate dovedi foarte costisitor. pt a preintimpina astfel de probleme ar fi indicat folosirea unor filtre uv combinate filtre de culoare si un filtru de netral density |
fotografii facute in seara asta
3 Attachment(s)
cu timpul de expunere sta cam asa treaba: cu cat acesta este mai lung, cu atat 'intra' mai multa lumina si deci poza iese mai deschisa.
pozele urmatoare exemplifica trei timpuri diferite de expunere, de la scurt la lung (nu mai tin minte exact masurile), picture 1 avand cel mai scurt timp, iar picture 3 cel mai lung. PS: care vi se pare mai sinistra? :P |
care mi se pare mai sinistra?
eu zic ca varianta a doua...ultima este deja prea intunecata... :wink: |
2 Attachment(s)
ms pt feedback orlando si mai astept si de la altii pls. mi-am adus aminte, pic 3, cea mai intunecata, e facuta cu cel mai scurt timp de expunere pe care il are aparatul meu (canon a85 btw, are 4 megapixeli).. si anume 1/2000 dintr-o secunda. totusi, daca te uiti la ea marita, se disting mai multe detalii, asa mik normal k pare totul negru.
atasez ink o serie de poze din seara asta, daca mai vreti spunei :wink: |
3 Attachment(s)
WOW !
SU PER BE !!! SUPER TARI ! bravo nikeff , super misto pozele , de cand cu discutiile astea clar a crescut calitatea pozelor postate aici .. . now .. m-am mai jucat si eu un pic .... :) sper sa va placa .. sa va vad ... facand ceva de genul .. |
btw , nici una dintre pozele de mai sus NU sunt photoshopate ..
and .. mai am o singura intrebare, ptr nikeFF .. pozele facute de tine , mai sus , sunt facute in Herastrau , dimineatza ? |
2 Attachment(s)
ehee...ce rau imi pare k nu un aparat klumea...al meu are ceva de genu 1.3 megapixeli si ise super naspa.acum 2 ani avea varu meu un panasonic care avea timp de expunere pana pe la 8 secunde....moama ce poze jmechere faceai cu alah....am facut si eu azi vre-o 2 poze..dar a ieshit cam naspe... :?
cam sinistra e picture009 cu pitbull-ul alah... :lol: cel mai bine totusi a ieshit din cele cu padurea picture....aia care e prima..deci cred k 003...oricum cea mai luminata.sinistra parca ar fi 002.frumoase...mai pune |
2 Attachment(s)
nu fratello, sunt facute azi pe la ora 16-17 in parcul din crangasi, ala de unde 'izvoraste' dambovita :)
intr-adevar, discutiile devin constructive si pozele cresc calitativ pt k fiecare se ambitioneaza sa scoata ceva cat mai bun. multe felicitari lui gabriel pt asta.. imi plac si experimentele tale santos, sa speram k acest topic o sa aiba zilnic poze noi. eu mai pun 2 care nu sunt neaparat de calitate, dar oarecum spectaculoase :o |
1 Attachment(s)
bradu meu :D
|
foto
4 Attachment(s)
no coment
|
2 Attachment(s)
Nu prea am talent da ceva ceva a iesit :wink:
|
3 Attachment(s)
:)
|
Quote:
|
gabriel , eu nu inteleg de ce nu-ti \"semnezi\" bijuteriile astea de poze ....
|
re
nu am considerat necesar!
si in caz de ceva,am originalele cu tot cu fisierele meta! |
deci aia cu brasovul e suuuuuuuuuuuupeeeeeeeeerbaaaaaaaaaaaaa ;)
|
foto
la aia cu brasovu mi-o inghetat fundu sus pi timpa de nu mai stiam de mine!in total de la ora 5 pina spre ora 9 seara am facut aprox 1000 de incercari pina am obtinut rezultatul dorit!
timpul de expunere este voit mai mare pt efectul de dira de lumina produs de traficul auto.nu mai vorbesc de nenumaratele combinatii pe care le-am incercat pina in final! pretenu care era cu je a innebunit in 4 ore datorita vintului care sufla subtire rau de tot :D :D :D |
| All times are GMT +2. The time now is 03:16. |
- Copyright 2026 4Tuning