![]() |
Re: SuperNova din Bistrita
3 Attachment(s)
ieri am scos masina azi m-am apucat sa o echipeze.
Cateva poze cu bara de rigidzare de pe spate. |
1 Attachment(s)
Salut
No offense ..dar acea bara nu se poate numii bara de rigidizare...este egal cu zero..ba mai mult..acele oale refacute o sa crape mai repede decat fara acea bara ..din experienta proprie si calcule fizice , zona care suporta cele mai mari "incarcari" este muchia rotunda de langa prinderea de sus a amortizorului plus suprafata plana adiacenta . Prin ce ai facut tu ..oala o sa crape sub prinderea ta si deasupra la 45 de grade ( ca in manual :)) ). Cam asa ar trebuii` sa arate talpa de prindere ( vezi poza ) .. Si nici asa nu este o alegere foarte inspirata ...suprafetele pe rotund suporta incarcari mai mari ..deci talpica ar trebuii` sa fie un arc de cerc . Pasajele de la supernova sunt destul de complicate la acest subiect ..avand o suprafata "valurita" . Trebuie studiata bine problema . Cu respect |
Ii posibil si cum zici tu nu zic nu dar nici nu zic ca ii adevarat.
Inainte sa fac bara am intrebat pe niste oameni care au mai facut asa ceva nu ii prima data si chiar ei mi-au facut-o. Ei mi-au recomandat sa nu sudez suportul de la bara de oala pentru ca o sa se rupa in timp de pe langa sudura, de aia am optat pt suruburi. Nu cred ca nu mi-ar fi zis ca nu ii bine ce vreau sa fac daca nu era. Acuma tot timpul sunt pararei pro si contra. Nu am apucat sa testez masina sa vad cum se comporta dupa ce am montat bara (vreme rea, roti de iarna) Singurul lucru care l-am observat, masina este mai rigida pe spate |
1 Attachment(s)
Nu o sa crape nimic.Uita-te la mine cum e bara si nu a crapat nimica.Unde mai pui ca masina are 12 ani de curse .
|
Da...dar tu ai talpa de care este sudata bara aproape cat toata inaltimea pasajului..aaa...cam ce`am zis eu..de unde mai pui si grosimea barei ...dar poate nu m`am facut eu inteles... :D
Ma retrag strategic . Cheers |
Da asa este , ai dreptate.Imi cer scuze , nu mi-am dat seama ca la asta te-ai referit:wave:
|
Bara pe care o am eu ii f groasa in perete, si pentru ce imi trebuie mie eu cred ca ajunge.
|
deorece masina a inceput sa manance ulei, sambata am segmentat-o pentru a nu acea probleme in noul an.
Masina a primit segmenti Goetze, s-au schimbat toate garniturile. Ulei de rodaj Elf 10w 40 Competition ST. |
http://dacia.anunturi-auto.4tuning.r...0-9396378.html ,te-ai razgandit????
|
tony incercam, daca se vinde bine daca nu continuam proiectul, pe loc nu putem sta
|
Sau te gandesti la next level!!!!!!!!!!
|
si cum nu pot sa pe loc, am mai modificat ceva.
Am marit diametrul la corpul clapeta de la 44 la 48,2 ceea ce a rezultat o urcare mai rapida in ture. |
niste poze ceva:D
|
poze nu am, dar o sa fac cand o sa schimb banutzul. Momentant am din poliamida si imi pun din teflon
|
ok, important e sa faci rost de bani sa faci masina nu sa iti iei telefon:D
|
Quote:
|
14 Attachment(s)
O mica sedinta foto 8)
|
Scoate stikerele dupa portiere , parerea mea ca o sa arata mai frumos si "curat"
|
1 Attachment(s)
Putina joaca pt Calin.. 8):lol:
|
astazi am schimbat uleiul la motor: Castrol 10w 40 si ulei in cutie elf 75w 80
|
la cutia de viteze aveai uleiul de fabrica ?
|
nu l-am mai schimbat odata
|
sal,
o intrebare: dupa ce ai marit corpul clapeta ai sesizat vreo scadere a cuplului la turatii mici? |
Quote:
|
Masina este de vanzare pentru cine e interesat pret 1750 E detalii la 0745320786
|
In continuare de vanzare
1700 E negociabil |
Salut Caline. M-ar interesa unde ti-ai reconditionat oalele si unele detalii legate de modificari, doar k as vrea sa vb personal nu pe forum. Poate ne vedem odata cand esti prin cluj k as vrea sa vad si bestia de masina :D
A mea e monentata la stadiu de proiect, numa admisia modificata. |
Salut scuze ca iti raspund asa tarziu, nu am mai accesat topicul de multisor.
Daca vrei da-mi un pm cu id tau si discutam, si de masina si te ajut cu sfaturi |
Masina este in continuare de vanzare, dar in acelasi timp am si pregatito pentru evenimentul de dragracing din satu mare.
Azi i-am schimbat planetara din stanga, cea din dreapta am schimbat-o anul trecut.Am masurat compresia pe fiecare piston in parte, rezultand o compresie de 12. |
Masina a mers excelent la Opel Drag racing satu mare si mi-a adus locul 3 la grupa Street pana in 1550 Cp fiind depasit de 2 honde.
Timpul scos in echiparea street ( nu a fost golita) a fost de 17.58 |
Felicitari domnu...ti-am zis eu ca o sa mearga bine:-)
|
2 Attachment(s)
Mersi, intradevar masina in configuratia actuala atata duce cu totul pe ea.
Inca 2 poze |
ai avea pierderi mai putine la roata daca ai avea amortizoarele fata spate intarite.
|
parere personala: ar arata mult mai bine cu plasa din spoiler si in jurul la proiectoare vopsit cu negru.
bafta |
Masina are suspensia destul de rigida, telescoape bilstein pe gaz.
|
Stiu ca ar arata mai bine, dar inca spoilerul fatza nu este in plan, sunt alte idei de ordin tehnic care sunt prioritare, grila neagra am folosit-o doar la concurs, este decupata pentru admisie.
|
O mai dai???
|
tony sti tu cum ii, masina ii de vanzare dar o sa mai investesc cate putin in ea ca nu pot sta pe loc apoi vedem noi ce a fi.
|
de unde ti-ai luat pragurile late ?vreau si eu
|
calin,ai vandut masinaintre timp? am vazut o masina identica cu a ta la costinesti in weekend,dar nu avea acelasi nr..
|
| All times are GMT +2. The time now is 18:17. |
- Copyright 2026 4Tuning