Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Manuala vs. automata (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/78383-manuala-vs-automata.html)

22VIN 01-08-10 22:42

Re: Manuala vs. automata

Quote:

Originally Posted by valy91 (Post 3556183)
Amph, uita-te la varsta lui :) zice totul.

Mda, nu era afisata atunci, ca a fost primul lucru dupa care m-am uitat. E clar, omu' are experienta suficienta cat sa traga concluzii.

valy91 01-08-10 22:51

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 3557649)
Mda, nu era afisata atunci, ca a fost primul lucru dupa care m-am uitat. E clar, omu' are experienta suficienta cat sa traga concluzii.

Se pare ca noi suntem niste oameni inaintati in varsta, comozi, care preferam automatele :))

Vj_AlecS 02-08-10 14:44

Eu sunt de parere ca manuala vs automata tine strict de preferintele fiecaruia... de exp. mie daca imi place culoarea albastra nu prea ma poti convinge sa imi placa verdele. Am facut destui km si cu masini automate si cu dsg si mai putin performante si am ajuns la concluzia urmatoare: daca ar trebui sa fac peste 100 km zilnic prin oras as alege automata daca nu ma descurc si cu una manuala. iar pentru extraurban sa aiba undeva la minim 200cp o automata altfel nu prea faci fata.. asta este parerea mea nu sustin ca asa este si corect dar eu la concluzia asta am ajuns.

L!V!U 06-08-10 09:15

Imi cer scuze daca am deranjat pe cineva,dar mi-am spus si eu opinia ca toti ceilalti,asta nu inseamna ca daca sunt mai mic decat voi nu am voie sa mi exprim parerea,stiu ca pentru voi sunt un "drac" care nu are ce sa caute pe acest forum dar mie imi plac masinile foarte mult si am intrat pe acest forum ca sa invat cat mai multe de la voi (offtopic).

Nautilus 06-08-10 09:54

Cutiile automate moderne (722.x de la Mercedes-Benz, Steptronic de la BMW, Tiptronic de la Porsche) elimină o mare parte din dezavantajele automatelor clasice "pur hidraulice" care i-au făcut pe mulţi să înjure cât mai colorat maşinile americane clasice: demaraj slab în condiţii normale, consum imens, limitarea vitezei maxime la 160-180 km/h datorită faptului că aveau numai 2 sau 3 rapoarte, greutate excesivă, obligaţia de a schimba des lichidul ATF etc.

Însă au şi ele dezavantajele lor:

- Schimbarea de viteze manuală e mai greoaie şi îţi ia mai mult timp decât dacă laşi cutia să schimbe de capul ei :)
- Sistemul e la fel de greu şi de complicat. Chiar şi DSG, care se lipseşte de convertorul de cuplu, adaugă 100 kg la greutatea maşinii;
- Trebuie practic să reînveţi să conduci dacă vrei să foloseşti cutia în mod sportiv, spre exemplu trebuie să te obişnuieşti să dozezi forţa la pedala de acceleraţie în aşa fel încât să acţionezi kick-down-ul (în ciuda numelui care ar sugera că e la nivelul podelei, nu e. E la 3/4 din cursa acceleraţiei).

În general, modul de a modifica motoarele care e folosit la noi (cilindree mică, turbo pe benzină sau pe Diesel, cuplu motor masiv la mijlocul plajei de turaţii, curba de putere mai plată) nu e deloc potrivit pentru o cutie automată. Automatele se potrivesc foarte bine unui motor mare, cu o creştere de putere mai lineară.

Spre exemplu, pentru clasa Golf/Leon/Octavia/A3 o cutie automată e foarte bună pentru 3.2 VR6. Ar fi ideală dacă s-ar putea combina caroseria şi accesoriile cu motorul W8 4.0, dar asta e tehnic imposibil fiindcă W8 (cu tot cu cutia lui automată) e conceput pentru montaj longitudinal şi nu poate fi "întors" :)

~Nautilus

22VIN 06-08-10 10:10

Quote:

Originally Posted by Nautilus (Post 3567492)
Trebuie practic să reînveţi să conduci dacă vrei să foloseşti cutia în mod sportiv, spre exemplu trebuie să te obişnuieşti să dozezi forţa la pedala de acceleraţie în aşa fel încât să acţionezi kick-down-ul (în ciuda numelui care ar sugera că e la nivelul podelei, nu e. E la 3/4 din cursa acceleraţiei).

Depinde, la mine se simte ca un "buton" care opune mai multa rezistenta decat cursa pedalei, la mai mult de 3/4 din cursa acceleratiei(e chiar "la podea"). Asa ca m-am obisnuit sa n-o calc cu forta, si in felul asta nu am cum sa actionez kickdown. Dar ce ma deranjeaza cu adevarat este ca kickdown intra in actiune chiar si cand sunt pe schimbare manuala. Ori la inceput, pana sa ma obisnuiesc cu cutia era destul de enervant cand la 70km/h daca o calcam imi dadea a 2a, deci undeva putin peste 5000rpm, lucru care nu te ajuta pentru ca pierzi mai mult timp in depasire schimband a 2a, dupa aia repede a 3a.

Bogdan_mb 06-08-10 16:57

Depinde de setarea cutiei. In sport te poti trezi ca faci kick-down la jumate de de pedala sau chiar mai putin, in confort poate ai nevoie sa apesi si click-ul din capatul pedalei. Tin sa cred ca influenteaza si modul in care este apasata pedala.

22VIN 07-08-10 11:49

Quote:

Originally Posted by Bogdan_mb (Post 3568367)
Depinde de setarea cutiei. In sport te poti trezi ca faci kick-down la jumate de de pedala sau chiar mai putin, in confort poate ai nevoie sa apesi si click-ul din capatul pedalei. Tin sa cred ca influenteaza si modul in care este apasata pedala.

Pai oricum, cand sunt in modul automat, chiar daca nu dau kickdown, daca sunt la 2000rpm si apas 2/3 din pedala tot imi da o treapta inapoi, dar nu agresiv (2-3 trepte) ca la kickdown.

UNLORD 20-10-10 18:41

Pt cei interesati de principiul de functionare al unei cutii automate de ultima generatie:

<object width="640" height="390"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/5cSUVoMaRXI&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/5cSUVoMaRXI&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

Alejandro 20-10-10 22:56

Parere dupa ce am condus o automata/semiautomata de pe Touareg V6TDI 3.0 Diesel 224 HP si 500NM! Regim conducere dupa respectarea limitelor de viteza si FOARTE AGRESIV IN DEPASIRI, am folosit toate cele 3 setari posibile ale cutiei, D, S & Semiautomat (+/-)! Traseu - Resita - Bocsa, Berzovia - Birda - Timisoara!
Masina schimba foarte rapid in toate cele 3 moduri, in special in modul S cand e cu 10% mai nervoasa decat in celelalte 2 moduri adica D si Semiautomat! In D exista acel prag al pedalei de acceleratie ca sa retrogradeze AGRESIV, pe cand in Sport (sarcina) nu mai gasesti acel prag si face downgrade-urile necesare! Cuplul imens compenseaza greutatea MARE 2.2TONE iar puterea livrata la fix 4000 RPM isi facea treaba din plin. Ceea ce n-am inteles eu de ce cand eram pe Sport se ducea foarte aproape de 5000 RPM schimba undeva la 4800 RPM iar cand eram in D numa daca depaseam acel prag sarea de 4500 RPM! SUBLINIEZ FAPTUL CA MASINA FACE PUTEREA MAXIMA LA 4000 RPM si cuplu maxim la 1750RPM!
Ajungand la final de cursa, in parcarea din fata blocului, am concluzionat ca o automata precum Touaregul e doar o calatorie in plus cu un motor foarte puternic... adica un prieten cu muschi si care stie bataie dar n-are creier asa mi-a lasat mie impresia, acest MASTODONT, un gust SEC! Poate daca era manuala era grozav! Intr-un oras AGLOMERAT, mai ales unul precum Timisoara (am prins orele de varf) fara MODUL sport la cutia automata nu e bine sa te prinda fiindca pe D are un Lag pana schimba in inferioara si sa se duca sa poti face slalom printre masini! Consumul instant in demaraje 49.9% (mai mult nu sarea consumu instant) iar consumul mediu obtinut 11.1% - datele oferite de computerul de bord! Pilotul automat se completa perfect cu automata :D

E DOAR O PARERE NU DATI CU PIETRE :lol:

Alex00 21-10-10 00:07

GPS versus "Intreaba-l pe Gheorghe unde faci curba spre cabana cu petrecere"
Intradevar e mai lejer sa lasi tehnica sa faca treaba pentru tine dar unde ramane distractia si skill-ul?

22VIN 21-10-10 14:35

Quote:

Originally Posted by Alejandro (Post 3744607)
Parere dupa ce am condus o automata/semiautomata de pe Touareg V6TDI 3.0 Diesel 224 HP si 500NM! Regim conducere dupa respectarea limitelor de viteza si FOARTE AGRESIV IN DEPASIRI, am folosit toate cele 3 setari posibile ale cutiei, D, S & Semiautomat (+/-)! Traseu - Resita - Bocsa, Berzovia - Birda - Timisoara!
Masina schimba foarte rapid in toate cele 3 moduri, in special in modul S cand e cu 10% mai nervoasa decat in celelalte 2 moduri adica D si Semiautomat! In D exista acel prag al pedalei de acceleratie ca sa retrogradeze AGRESIV, pe cand in Sport (sarcina) nu mai gasesti acel prag si face downgrade-urile necesare! Cuplul imens compenseaza greutatea MARE 2.2TONE iar puterea livrata la fix 4000 RPM isi facea treaba din plin. Ceea ce n-am inteles eu de ce cand eram pe Sport se ducea foarte aproape de 5000 RPM schimba undeva la 4800 RPM iar cand eram in D numa daca depaseam acel prag sarea de 4500 RPM! SUBLINIEZ FAPTUL CA MASINA FACE PUTEREA MAXIMA LA 4000 RPM si cuplu maxim la 1750RPM!
Ajungand la final de cursa, in parcarea din fata blocului, am concluzionat ca o automata precum Touaregul e doar o calatorie in plus cu un motor foarte puternic... adica un prieten cu muschi si care stie bataie dar n-are creier asa mi-a lasat mie impresia, acest MASTODONT, un gust SEC! Poate daca era manuala era grozav! Intr-un oras AGLOMERAT, mai ales unul precum Timisoara (am prins orele de varf) fara MODUL sport la cutia automata nu e bine sa te prinda fiindca pe D are un Lag pana schimba in inferioara si sa se duca sa poti face slalom printre masini! Consumul instant in demaraje 49.9% (mai mult nu sarea consumu instant) iar consumul mediu obtinut 11.1% - datele oferite de computerul de bord! Pilotul automat se completa perfect cu automata :D

E DOAR O PARERE NU DATI CU PIETRE :lol:

Acel "prag" se numeste kickdown; daca mergi fara sport nu se duce la fel de departe in ture din cauza ca, in mod logic, masina considera ca nu e nevoie; ai nevoie, mergi pe sport - singura compensare e kickdown-ul care e pus acolo special pentru depasiri si situatii in acre nu mai ai timp sa treci pe sport, ai nevoie in acel moment de toata puterea.
Cat despre oras si restul situatiilor in care ai chef sa mergi mai agresiv ori o treci pe manual ori pe S, modul D e gandit pentru confort, normal ca retrogradeaza mai greu, ca sa nu bruscheze si sa-i deranjeze pe pasageri. Cutiile automate de actualitate sunt extrem de logic gandite, de-aia exista un mod D si un mod S, modul D este pentru condus normal unde conteaza comfortul si consumul, modul S nu mai tine cont de acestea, fiind gadit sa stoarca si ultimul cal din motor. Plus ca daca ai detine o automata ai observa, dupa condus zilnic, ca te-ar enerva sa-ti retrogradeze daca apesi o treime din cursa acceleratiei; in D de regula masina retrogradeaza doar daca e subturata sau la kickdown.
Si e normal sa ti se para seaca masina, doar e ditai SUV-u de 2.2tone si e si diesel, nu are cum sa fie "palpitanta", nici nu se vrea a fi asa.

E drept, la inceput te enerveaza automata din cauza faptului ca nu retrogradeaza cum ai tu chef atunci sau ca de ce retrogradeaza, sau ca retrogradeaza prea mult, sau ca schimba putin mai devreme decat ai fi vrut, dar dupa realizezi ca asa cum face ea e de fapt cel mai corect. Singurul lucru care ma supara la cutia mea e faptul ca si daca sunt pe manual daca trec si de pragul kickdown-ului tot imi retrogradeaza automat (si stiu ca si la VAG face tot asa).

UNLORD 21-10-10 15:40

0-100 km/h (Manuala vs. DSG)
<object width="640" height="390"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/lRwfvnDt7BA&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/lRwfvnDt7BA&hl=en_US&feature=player_embedded&versi on=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>

cristi_407 21-10-10 16:56

S-a avansat mult la automate...Demult asa se zicea...ca automata e naspa..Acum pt toate ce se spune mai sus e rezolvare...Este soft pt DSG care face tot ce zici mai sus..Gen pe manuala daca nu schimbi tu nu iti schimba, nu retrogradeaza daca nu vrei.. In fine..si e clar ca DSG e mai rapid ca manual, se stie asta..Si la noi in tara la multe legale s-a vazut.. O masina cu Dsg compenseaza cam 20-25 de cp..din ce am testat eu..

UNLORD 21-10-10 19:11

Quote:

Originally Posted by cristi_407 (Post 3746194)
S-a avansat mult la automate...Demult asa se zicea...ca automata e naspa..Acum pt toate ce se spune mai sus e rezolvare...Este soft pt DSG care face tot ce zici mai sus..Gen pe manuala daca nu schimbi tu nu iti schimba, nu retrogradeaza daca nu vrei.. In fine..si e clar ca DSG e mai rapid ca manual, se stie asta..Si la noi in tara la multe legale s-a vazut.. O masina cu Dsg compenseaza cam 20-25 de cp..din ce am testat eu..

As spune ca e vb de timpii de reactie (oricat de repede ai schimba cu mana, nu prea ai cum sa te apropi de timpii unei cutii dublu ambreiaj) si de turatia optima la care trebuie sa schimbi, mai ales ca majoritatea suntem soferi amatori si nu piloti. Pe sfert de mila insa greu faci fata cu o cutie manuala. Dar o cutie automata, fie ea DCT, PDK, DSG etc are in continuare pierderi mai mari si cantareste mai mult decat una manuala. Iar cu cat creste viteza, cu atat manuala isi va reintra in drepturi (discutam de viteze mai mari de 180-200 de km/h). In plus, pot fi ezitante si nu comunica f. bine cu intentile soferului cand mergi pe un drum virajat si mai sacrifica si din "fun factor". Dar e clar ca lucrurile au progresat si vor continua sa o faca si in cazul cutiilor dublu ambreiaj. Pana sa apara cutiile dublu ambreiaj, nici macar nu vream sa aud de "automata". :)

"Some manufacturers get a bit too cute about paddles, but the system in the Ibiza is simple; the paddle on the right selects higher gears, and the one on the left selects lower ones. Actually, in track driving you'll probably never change up manually, but wait for the DSG to do that itself when the engine reaches maximum revs.
This could hardly be simpler, but it's not quite so straightforward on the way down because sometimes the transmission will refuse to select a lower gear under heavy braking because it thinks that would send the revs uncomfortably high (even though you probably wouldn't because you are wiping off so much speed so quickly). This takes a bit of getting used to, but you learn to work round it eventually."

"In fact the Cupra excels as a relaxed drive, but as soon as you want to wring some performance out of it the gearbox becomes more of a hindrance than a help. In automatic ‘S’ mode it often changes down unexpectedly with little reward from the engine, and in manual mode it will still kick-down if you accelerate hard, resulting in the same over-revving and lack of response from the engine. Often this ends up leaving you in the upper rev ranges with the engine making a lot of noise with little actual progress being made." ((Autocar.co.uk))

Inca un articol despre DCT-ul de la BMW M3

P.s. La noi in Ro, unde oamenii au numai liniute in cap (asta si pt ca nu suntem in stare sa avem macar un singur circuit), e clar ca o cutie dublu ambreiaj va face legea.

rdy4ever 31-10-10 02:02

Desi sunt fan inrait al manualei....
https://www.youtube.com/watch?v=ejDVHI5SnDg
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/ejDVHI5SnDg?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/ejDVHI5SnDg?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

rdy4ever 24-01-11 22:12

Cutie viteze: manuala vs automata

Pros and cons, fara cearta daca se poate:)

Bryan 24-01-11 22:18

Re: Cutie viteze: manuala vs automata

Automata
Pro - confort in conducere, in special in regim urban, nu se mai uzeaza ambreiajul, deci o piese pe care nu mai trebuie sa o schimbi
Contra - costuri mai mari de achizitie, consum mai mare, performante dinamice reduse fara de aceeasi masina cu manuala (mai putin la cutiile DSG, unde din cauza lipsei convertizorului de cuplu performantele si consumul cam raman la fel,consumul poate chiar scade), intretinere putin mai costisitoare (cam greu de reparat in romania cutii automate)

Ce as alege? ai mai mult confort cu o automata, intradevar..dar parca nu as putea sa ma despart de manuala :-P oricum masina cu cutie automata clasica nu as cumpara, decat cu DSG

AndreiKMK 24-01-11 22:19

Exista un thread identic , in care chiar tu, rdy4ever ai avut ultimul post ...

On : Am votat manuala in ciuda faptului ca, conduc zi de zi o masina cu cutie automata. In esenta e placerea de a conduce ... Intr-un subiect ca asta , cred ca toti sunt de acord cu faptul ca automata e foarte utila intr-un oras aglomerat , insa la un drum lung , daca intr-adevar iti place sa conduci ,vei prefera o cutie manuala.

PS:Asta vorbind in cazu cat mai general fara sa analizam fiabilitatea , consumul de combustibil , etc , care e alta discutie.

cangri 24-01-11 22:23

Am votat manuala.
Nimic nu se compara cu placerea de a schimba viteza cand trebuie,sau cand vrei tu.

rdy4ever 24-01-11 22:36

Quote:

Originally Posted by AndreiKMK (Post 4017774)
Exista un thread identic , in care chiar tu, rdy4ever ai avut ultimul post ...

On : Am votat manuala in ciuda faptului ca, conduc zi de zi o masina cu cutie automata. In esenta e placerea de a conduce ... Intr-un subiect ca asta , cred ca toti sunt de acord cu faptul ca automata e foarte utila intr-un oras aglomerat , insa la un drum lung , daca intr-adevar iti place sa conduci ,vei prefera o cutie manuala.

PS:Asta vorbind in cazu cat mai general fara sa analizam fiabilitatea , consumul de combustibil , etc , care e alta discutie.

scuze... am memoria destul de scurta. am dat search global dar nu am reusit sa gasesc. daca se considera inutil, rog un moderator sa stearga threadul.

Bogdan_mb 24-01-11 22:48

Vechiul topic super dezbatut : https://forum.4tuning.ro/55-versus-au...-automata.html

Daca gasiti ceva inteligent de adaugat, continuati acolo.

rdy4ever, nu esti de ieri pe forum, un search dureaza 3 secunde.

Bong 24-01-11 23:01

Quote:

Originally Posted by cangri (Post 4017795)
Am votat manuala.
Nimic nu se compara cu placerea de a schimba viteza cand trebuie,sau cand vrei tu.

la majoritatea cutiilor automate, cel putin moderne, ai +/-, pentru a schimba cand trebuie, sau cand vrei.

Chiar si la un drum lung este mult mai confortabil cu automata. Taica-miu a trecut acum aprox. un an la automata, si vine de la drum lung mult mai odihnit (drumuri peste 400km pe minunatele drumuri). Am avut si eu placerea de a conduce automata la drum lung (galati-bucuresti), si am constatat ca e intr-adevar mult mai lejer. Cand se apucau piticii sa joace pe creier, foloseam +/-, in rest pe D.

O cutie DSG ofera performante mult mai bune decat o cutie manuala.
un test facut de Keiichi Tsuchiya (drift king) : https://www.youtube.com/watch?v=X4HpD5K6Qws .

Una CVT...nu mai zic. Ai pus piciorul la fund...s-a proptit turometrul unde are putere maxima, si acolo a ramas, pana a trecut in ultima treapta de turatia aia, si se mai duce putin pana in limitare. Astea sunt mai complexe putin.

Am votat manuala, pentru ca in majoritatea situatiilor eu asta as folosi, placandu-mi mie in mod deosebit sa "mestec in mamaliga", desi sunt cam depasite. Nu degeaba in masinile foarte performante producatorii pun cutii automate (desigur cu posibilitate de manual), cu dublu ambreiaj.
Nissan GT-R R35, Bugatti Veyron, Lamborghini Murcielago, etc etc etc
Nici macar Polo GTI nu e valabil cu cutie manuala...pentru performante mai bune.

marian92 25-01-11 18:04

Am votat manuala, nu ma simt bine daca nu mestec eu in cutia de viteze.8)

22VIN 26-01-11 11:10

Quote:

Originally Posted by marian92 (Post 4019958)
Am votat manuala, nu ma simt bine daca nu mestec eu in cutia de viteze.8)

Si cam cate automate ai condus tu la 18 ani ca sa stii sigur ce-ti place sau nu?

Tzzantaru 26-01-11 12:25

si eu am votat manuala.nu imi place automata , prefer sa schimb eu vitezele in mod clasic.(singura exceptie ar fi un tiptronic cu "pedale" dupa volan cu care din pacate nu am avut niciodata ocazia sa ma dau).

m-am dat cu un audi A4 din 2002 cu automata si e foarte ciudat.si am mai condus un sprinter automat.sincer sa fiu nu mi-a placut.in mod cert este mult mai lejer de condus prin oras o automata dar pt mine nu are farmec daca nu "mestec in mamaliga" :D

marian92 26-01-11 12:57

Quote:

Originally Posted by amphetamine (Post 4022033)
Si cam cate automate ai condus tu la 18 ani ca sa stii sigur ce-ti place sau nu?

M-am obijnuit cu manuala, nu trebuie sa conduc zeci de masini automate ca sa nu imi placa, pur si simplu vreau eu sa schimb vitezele.

Bong 26-01-11 13:21

Quote:

Originally Posted by marian92 (Post 4022371)
M-am obijnuit cu manuala, nu trebuie sa conduc zeci de masini automate ca sa nu imi placa, pur si simplu vreau eu sa schimb vitezele.

Daca nu ai condus automate, de unde pana unde poti sa ai o parere? Asa ziceam si eu inainte sa-mi iau permisul, si pana sa am masina, ca automatele sunt pentru femei, dar dupa 2 ore de stat in trafic doar ambreiaj-acceleratie-frana, cate 1 metru cate 1 metru mi-am schimbat parerea dramatic. Si dupa ce am vazut cum e cu dublu ambreiaj....mi-am schimbat parerea iar. Sunt mai bune si la drag, si pe circuit.

P.S. : si la majoritatea automatelor, tu schimbi viteza, daca vrei. (+/- la in spatele volanului, pe volan, la schimbator...)...

_anaconda_ 26-01-11 14:28

Bong e pro automate dar in poll a votat manuala.

Bogdan_mb 26-01-11 15:57

Quote:

Daca nu ai condus automate, de unde pana unde poti sa ai o parere? Asa ziceam si eu inainte sa-mi iau permisul
Poate a votat inainte sa isi ia permisul :lol:

Bong 27-01-11 21:06

Am votat manuala pentru ca asta detin, si pentru ca , desi e mai lenta decat ceva cu dublu ambreiaj sau cu transmisie variabila continua (cvt)....de ce sa ma cac pe mine... imi place sa mestec in mamaliga.
Una din putinele masini pentru care as renunta la buburuza mea ar fi noul Polo GTI...care nu are nici ca optional...cutie manuala.

The_Mask 27-01-11 21:16

Quote:

Originally Posted by Bong (Post 4027376)
Am votat manuala pentru ca asta detin, si pentru ca , desi e mai lenta decat ceva cu dublu ambreiaj sau cu transmisie variabila continua (cvt)....de ce sa ma cac pe mine... imi place sa mestec in mamaliga.
Una din putinele masini pentru care as renunta la buburuza mea ar fi noul Polo GTI...care nu are nici ca optional...cutie manuala.

1. Cate automate ai condus ?

2. Daca ai condus ce tip de automate ai condus ?

3. Ce putere aveau masinile ?

4. Manualele ce le-ai condus ce puteri aveau ?

L.E. Ca sa votezi una din 2 ar trebui sa fi avut contact cu ambele ca sa fie relevant.

eMH 27-01-11 21:23

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 4027404)
Ca sa votezi una din 2 ar trebui sa fi avut contact cu ambele ca sa fie relevant.

Nu stiu de unde aerul asta de superioritate, dar de ce crezi tu ca omul nu a condus automata & manuala?

The_Mask 27-01-11 21:38

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 4027440)
Nu stiu de unde aerul asta de superioritate, dar de ce crezi tu ca omul nu a condus automata & manuala?

Ai citit macar postul lui Bong ? A spus clar manuala detin asta am votat. Sa inteleg ca esti avocatul lui Bong ?

eMH 27-01-11 21:40

Quote:

Originally Posted by Bong (Post 4027376)
de ce sa ma cac pe mine... imi place sa mestec in mamaliga.

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 4027502)
Ai citit macar postul lui Bong ? A spus clar manuala detin asta am votat. Sa inteleg ca esti avocatul lui Bong ?

Sa inteleg ca nu e suficient de explicit pentru tine?

The_Mask 27-01-11 21:49

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 4027519)
Sa inteleg ca nu e suficient de explicit pentru tine?

2-Cand votezi, intotdeauna argumentează in cadrul topicului.
3-Când argumentezi, scrie doar chestiuni clare, concrete, si legate de subiectul discutiei.
4-Când postezi linkuri, explică ce vrei să spuni cu ele, nu fă doar copy/paste.
6-Nu posta truisme stupide de genul "am ales x pentru ca bmw e bmw" şi nu folosi replici de genul: "masina x este pentru copii/figuranti/manelisti etc", foloseşte creierul şi experienţa când argumentezi, nu citate din folclor.
7-Foloseşte doar argumente reale, bazate pe experiente personale sau pe date certe.

Sunt destul de clare regulile de mai sus ? Discutia a degenerat am pus 4 intrebari simple de ce a ales manuala in favoarea automatei, de fapt de ce a votat, putea sa spuna aleg manuala ca imi place sa mestec cutie si sa nu voteze atata timp cat nu a testat/intrat in contact cu ambele tipuri. Plus ca a votat manuala si e pro automate cum a mentionat _Anaconda_.

Presupun ca cel mai relevant ca sa ai un poll corect desi 90% din poll-uri sunt nerealiste, sa fi testat macar 2 dintre participantele in poll ( fac referinta la poll-uri cu peste 2 alegeri )

eMH 27-01-11 21:54

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 4027558)
2-Cand votezi, intotdeauna argumentează in cadrul topicului.
3-Când argumentezi, scrie doar chestiuni clare, concrete, si legate de subiectul discutiei.
4-Când postezi linkuri, explică ce vrei să spuni cu ele, nu fă doar copy/paste.
6-Nu posta truisme stupide de genul "am ales x pentru ca bmw e bmw" şi nu folosi replici de genul: "masina x este pentru copii/figuranti/manelisti etc", foloseşte creierul şi experienţa când argumentezi, nu citate din folclor.
7-Foloseşte doar argumente reale, bazate pe experiente personale sau pe date certe.

Sunt destul de clare regulile de mai sus ? Discutia a degenerat am pus 4 intrebari simple de ce a ales manuala in favoarea automatei, de fapt de ce a votat, putea sa spuna aleg manuala ca imi place sa mestec cutie si sa nu voteze atata timp cat nu a testat/intrat in contact cu ambele tipuri. Plus ca a votat manuala si e pro automate cum a mentionat _Anaconda_.

Presupun ca cel mai relevant ca sa ai un poll corect desi 90% din poll-uri sunt nerealiste, sa fi testat macar 2 dintre participantele in poll ( fac referinta la poll-uri cu peste 2 alegeri )

Ma lupt cu morile de vant. Ai enumerat 5 reguli. Mai exact pe care dintre ele nu a respectat-o colegul?

Pollul este ceva simplu. Imagineaza-ti ca cineva te intreaba pe strada ce preferi, automata vs. manuala. Si tu ii spui "Dom'le, eu vreau manuala pentru ca imi place sa schimb vitezele". Ce ti se pare tie nerealist in chestiunea asta? Pur si simplu omul prefera manuala. CE TI SE PARE SF ??

The_Mask 27-01-11 22:01

Quote:

Originally Posted by eMH (Post 4027589)
Ma lupt cu morile de vant. Ai enumerat 5 reguli. Mai exact pe care dintre ele nu a respectat-o colegul?

Pollul este ceva simplu. Imagineaza-ti ca cineva te intreaba pe strada ce preferi, automata vs. manuala. Si tu ii spui "Dom'le, eu vreau manuala pentru ca imi place sa schimb vitezele". Ce ti se pare tie nerealist in chestiunea asta? Pur si simplu omul prefera manuala. CE TI SE PARE SF ??

Imi place sa mestec in mamaliga ti se pare argumentare la subiect si corecta ?

Suntem pe un forum auto unde ar trebui sa aducem argumente concrete nu afirmatii de genul "imi place sa mestec in mamaliga" daca pentru tine asta este nivelul la care vrei sa percepi sau sa faci schimb de informatii n-ai de cat go ahead. Daca mai ai ceva de obiectat continua pe pm.

Aleks, te rog sterge posturile offtopic.

Bong 27-01-11 22:46

Quote:

Originally Posted by The_Mask (Post 4027404)
1. Cate automate ai condus ?

2. Daca ai condus ce tip de automate ai condus ?

3. Ce putere aveau masinile ?

4. Manualele ce le-ai condus ce puteri aveau ?

L.E. Ca sa votezi una din 2 ar trebui sa fi avut contact cu ambele ca sa fie relevant.

am argumentat ceva mai bine prima data cand am postat in acest topic... pentru partea tehnica. cred ca si in al doilea post. mestecatul in mamaliga l-am evocat cand am fost intrebat de ce sunt pro automata dar am votat manuala.

automate
mercedes ml 320 2007 ???cp -test drive
vw touareg 3.0 v6 TDI ~1000 km pe dn-uri in mare parte.schimba prea incet pentru gustul meu
Toyota Prius hybrid ~100 km pe dn-uri

manuale:
Logan 1.5 dci 70cp ( in liceu conduceam in weekend-uri un logan mcv 1.5 dci de la taica-miu) ~1000 km prin Bucuresti
Matiz ~ 20 km prin Bucuresti
Tico prin poligon
Vw Golf 4 1.9 tdi 90cp prin poligon
Vw golf5 1.4 80cp ~1500 km A1, A2, Pitesti
Vw golf5 1.9 105 cp ~2000 km A1, Pitesti
Opel kadett GSI ??? cp ( gratie colegului de forum bobbi_gsi) ~10 km, Pitesti
Skoda octavia 2 1.9 105 cp , poligon
Peugeot 206 1.4 75 cp ~ 1-2 km prin jurul liceului
Volvo 460 1.8 ???cp ~ 20 km prin Bucuresti
Citroen C4 1.6 110 cp ~2000 km prin Bucuresti, Pitesti, A1
Dacia Logan 1.4 75cp lesinati ~100 km prin Pitesti
Dacia Solenza 1.4 75cp stock ~100 km prin Bucuresti
Dacia Solenza 1.4 ???cp ~ 30 km prin pitesti
Opel Astra H 1.9 D 100 cp Ranca- tg. Jiu
Vw Caravelle 1.9 militari- mogosoaia pe centura
Opel astra G 1.4 90 cp mioveni-pitesti
Dacia 1300 shasa cai frumosh (am avut una cam o luna) ??? km... prin tot bucurestiul...muuulte ture
Renault Megane bicorp 1.5dci 105 cp 6 trepte ??? km prin bucuresti
Honda Civic '88, Una foarte suparata....din pacate doar putin pe o strada dreapta si lunga...
Suzuki Splash 1.2 86cp - great fun (am avut 2 buc, 6 luni in total, 7000km)
Suzuki Swift Sport 1.6 125 cp test drive
Suzuki Swift 1.2 94cp (ultima generatie) test drive
Suzuki Swift 1.3 92 cp stock - o masina geniala (masina curenta, 16500 km)

Oi avea 20 de ani, dar am pus mana pe destule masini...zic eu.
Lista nu am facut-o sa impresionez pe cineva. nici nu mi se pare impresionanta... am facut-o pentru amuzamentul meu...si pentru a-mi exersa memoria.
Automata nu am condus prea mult, dar sincer sa fiu destul incat sa-mi fac o parere cat de cat.
Lista nu stiu daca e completa....sincer....desi nu-mi vine in cap acum alta masina pe care s-o fi condus si sa nu fie aici.

a3ds 27-01-11 22:59

O masina ajungi sa o cunosti si sa o apreciezi/dezavuezi dupa ce o conduci o saptamana, doua, zilnic cateva zeci de km sau mai mult. Lista aia nu inseamna absolut nimic. Eu nu cunosc pe nimeni care sa fi condus o automata o perioada de timp in oras si sa isi doreasca dupa sa se intoarca la manuala, desi initial toti ziceau ca prefera manuale, cand au vazut ce confortabile sunt automatele in oras si cati nervi si timp iti salveaza s-au dat pe brazda.

All times are GMT +2. The time now is 20:48.

- Copyright 2026 4Tuning