Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Dacia tuning (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning.html)
-   -   Renault R12 Gordini (https://forum.4tuning.ro/134-dacia-tuning/6194-renault-r12-gordini.html)

cata... 27-12-07 22:08

Re: Renault R12 Gordini

chiulasa de gordini se potriveste si pe bloc de dacie........perfect.......doar ca are 2 axe,buji in capul pistonului si vreo 2 sau 4 carburatoare dublucorp.........stiu asta pt ca si tata a avut o berlina cu pregatire de gordini(chiulasa si galerie de admisie)..cred ca le mai am si acum...dar vreau sa gasesc si eu un gordini(nu neaparat functional)poate un 8 gordini.......si sa-l tunez putin sa vad ce iese.......

B 75 UAP 27-12-07 22:49

Quote:

Originally Posted by cata... (Post 1264442)
chiulasa de gordini se potriveste si pe bloc de dacie........perfect.......doar ca are 2 axe,buji in capul pistonului si vreo 2 sau 4 carburatoare dublucorp.........stiu asta pt ca si tata a avut o berlina cu pregatire de gordini(chiulasa si galerie de admisie)..cred ca le mai am si acum...dar vreau sa gasesc si eu un gordini(nu neaparat functional)poate un 8 gordini.......si sa-l tunez putin sa vad ce iese.......

Sa inteleg ca tu te referi la chiuloasa de R8 Gordini, de 1255cc ca aia se potriveste, doar ca e cross flow.. Daca a avut chiloasa si galeria de admisie, care de fapt sunt doua, pentru fiecare carburator, inseamna ca a avut si carburatoarele.
Nu are 2 axe cu came, are una laterala.
Ca sa gasesti un R8G iti trebuie cam 30 mii eur si parerea mea e ca la o masina asa rara si considerata un simbol al autoturismelor sportive e cea mai mare blasfemie sa il "tunezi sa vezi ce iese"..

expres 28-12-07 00:00

FRATILOOOOOOOORRRRRRRRRR pasta il cheama exact K PE TATA :| Iordache nicu .. =(( de ce nu e tata kre o are:((((( ....

ANM 28-12-07 01:15

[QUOTE=UniculSGM;1154854]... Un logan de 1.6 bate la el ca la fasole, fac pariu.....[QUOTE]

gata...sunt fanul tau:))

cata... 28-12-07 18:26

Quote:

Originally Posted by B 75 UAP (Post 1264531)
Sa inteleg ca tu te referi la chiuloasa de R8 Gordini, de 1255cc ca aia se potriveste, doar ca e cross flow.. Daca a avut chiloasa si galeria de admisie, care de fapt sunt doua, pentru fiecare carburator, inseamna ca a avut si carburatoarele.
Nu are 2 axe cu came, are una laterala.
Ca sa gasesti un R8G iti trebuie cam 30 mii eur si parerea mea e ca la o masina asa rara si considerata un simbol al autoturismelor sportive e cea mai mare blasfemie sa il "tunezi sa vezi ce iese"..

carbueatoarele le mai am........sunt weber .........nu stiu daca-s originale dar asteas le-a avea masina.....tata fiind mecanic mi-a spus ca avea pregatire la ea de 8 gordini.......acu eu eram mic cand alerga in campionat masina......nu stiu exact ce si cum avea..........

Konfused_Mind 28-12-07 21:53

4 Attachment(s)
Ce parere avetzi de Renaultu` asta .. e din 78` si sunt mandrul` proprietar :))

RENAULTts 28-12-07 22:51

Tie iti place cum arata cu spoilerele alea?

apline5 28-12-07 23:24

nu asa aratau renourile in 1978 e dacia 1300 asta, si oricum nu vad ce cauta la RENAULT 12 GORDINI
PS: prin simplu fapt ca e veche nu inseamna ca merita apreciata

LKS 29-12-07 16:04

Quote:

Originally Posted by Konfused_Mind (Post 1265929)
.. e din 78` si sunt mandrul` proprietar :))

si de ce esti mandru ???

Konfused_Mind 30-12-07 17:18

Quote:

Originally Posted by RENAULTts (Post 1266061)
Tie iti place cum arata cu spoilerele alea?

las` frate ca nu tre` sa ramana originala ... ca aia e ca dacia 1300 .. mie`mi place asha ,,, shi na` ... ia sa te vad pe tin` cu ce vi la fatza de masa nene`!

Konfused_Mind 30-12-07 17:19

Quote:

Originally Posted by LKS (Post 1266913)
si de ce esti mandru ???

ca asha tre` sa fi nene ..am bagat 8 luni la mashina aia ...shi arata shi u o poza cu mashina ta .. ca sa te vad cat de mandru`mi eshty tu ..

Konfused_Mind 30-12-07 17:22

Quote:

Originally Posted by apline5 (Post 1266107)
nu asa aratau renourile in 1978 e dacia 1300 asta, si oricum nu vad ce cauta la RENAULT 12 GORDINI
PS: prin simplu fapt ca e veche nu inseamna ca merita apreciata

nene` nu o zis nime ca e un gordini .. gordini era ala de curse tzarane !!! asta e ranault 12 TOROS ! fa bin` shi mai documenteaza`te ... oricum nici aia din poza ta nu e un renault .. e dacia 1300 se vede din poza albatrosu` de pe masca din fatza Losssere` da de bagat din papagal bagi .. nu shtyu ce cauta dacia ta la renault macar ?!
ia sa te vad cu ce rasp` tzaranesc mai sari in fatza

D R A 30-12-07 17:35

@Konfused_Mind
1. Incearca sa te controlezi . Apline5 are dreptate : ce cauta pozele cu masina ta pe un topic care se numeste Renault R12 Gordini???
2. Inafara ca folosesti un limbaj de mirc cu sh si alte prostiii , mai faci si afirmatii deplasate "rasp` tzaranesc mai sari in fatza"
3. Nu stiu la ce te-ai chinuit tu 8 luni de zile pentru ca a iesit ceva destul de urat , intrun cuvant ti-ai batut joc de masina.
4.Nu te chinui sa dai reply la postul meu pentru ca nu iti voi raspunde .

mikkai 30-12-07 17:58

@konfused_mind din cate vad eu tu esti taran.In primul rand el a zis ca tu nu ai renault,nu gordini.Ca sa stii si tu r12 din 76 avea alta masca si alta bara fata+stopuri mari etc.Cat despre "masina" ta poti sa ii dai foc si chiar te rugam.

apline5 30-12-07 18:13

2 Attachment(s)
confuzule, cum a zis si mikkai in 76 parca daca nu mai devreme a aparut RENAULT 12 Type 2 sau MK2 cum vrei sa ii zici care arata ceva de genu >>
TOROSU avea numai lampi mari in perioada cand s-a fabricat , mai ai de invatat prietene

si nu stiu cine a pomenit ceva ca am eu renault ....am dacia 1300 dar punem pariu ca am mai multe piese frantuzesti pe ea decat ai tu pe chestia aia ;)

expres 30-12-07 18:15

alpine dacia asta a ta e de garaj ?:P k e prea frumoasa :)

apline5 30-12-07 18:19

e renault 12 TL 1976 la vanzare cu 4000 de euro in germania
am pus sa vada colegu nostru cum aratau renourile in 76

expres 30-12-07 18:42

frumos ...am si eu un vecin ..dar nu stiu dak e dacie sau dak e renault ...:) in interior are dacia afara emblema e renault ...e ciudata rau masina. .:D ..dar e f intretinuta .:)

Liberta 02-01-08 19:54

3 Attachment(s)
gordina din pitesti !!!

apline5 03-01-08 08:31

foarte tare unghiul pozelor abia acum vad si eu ca e plin de chit

B 89 WRC 03-01-08 08:41

unde scotea capu pisica tinichigiul dadea cu chit

LUCI BV 89 WRC 03-01-08 09:49

Quote:

Originally Posted by Konfused_Mind (Post 1268220)
nene` nu o zis nime ca e un gordini .. gordini era ala de curse tzarane !!! asta e ranault 12 TOROS ! fa bin` shi mai documenteaza`te ... oricum nici aia din poza ta nu e un renault .. e dacia 1300 se vede din poza albatrosu` de pe masca din fatza Losssere` da de bagat din papagal bagi .. nu shtyu ce cauta dacia ta la renault macar ?!
ia sa te vad cu ce rasp` tzaranesc mai sari in fatza

SILVIULE FELICITARI PT BIJUTERII SI POATE FACEM CUMVA SA IAU SI EU CEASURILE DE BORD MAI REPEDE:d
APLINE5 FELICITARI PT FRANTUZOAICA TA CARE ESTE DACIE 1300 NU CE ZICE BLEGU ALA DE KONFUSED_MIND care zice ca are un amarat de Renault dar din pacate la tradat SCRISUL DACIA DE PE BORD :twisted: BINE ASTA NUMAI CONTEAZA DAR S-A FACUT DE CACA SI NU STIU DE CE COMENTEAZA DE MASINA TA APLINE5 CA TU AI ZIS CA E RENAULT SI TE MANDRESTI CA E DACIE SI E FRANTUZOAICA ....APROPO MA DUC ACUM LA POSTA SA ITI PU CAPACELE BAFTA SILVIULE CU PROEIECTU

B 19 LHT 03-01-08 10:37

Ce aveti fratilor cu Konfused_Mind, de ce sunteti invidiosi pe el? Tine-o tot asa Konfused si promit eu ca o sa-ti fac cadou un stiker cu nike.

expres 03-01-08 13:17

cu nike ..dai si cu boss . cu puma ...hm ...punetsi si niste etichete dalea cu pret mare :) sau nsite etichete de salam ...k asa e mai tare :)

UniculSGM 03-01-08 17:54

Quote:

Originally Posted by apline5 (Post 1272258)
foarte tare unghiul pozelor abia acum vad si eu ca e plin de chit

CUM ? NU POT SA CRED ! Mi-e mi-a zis ca e vopseaua originala :)))))))))

Liberta 03-01-08 18:21

Quote:

Originally Posted by UniculSGM (Post 1273046)

pai tu nu sti ca nu trebuie sa il asculti pe Nicu " gordini" ce zice ???:shock: el fabuleaza tot timpul ;) gorbina aia a fost fopsita de "n" ori :lol: :lol:

mikkai 03-01-08 19:51

Quote:

Originally Posted by LUCI BV 89 WRC (Post 1272312)
SILVIULE FELICITARI PT BIJUTERII SI POATE FACEM CUMVA SA IAU SI EU CEASURILE DE BORD MAI REPEDE:d
APLINE5 FELICITARI PT FRANTUZOAICA TA CARE ESTE DACIE 1300 NU CE ZICE BLEGU ALA DE KONFUSED_MIND care zice ca are un amarat de Renault dar din pacate la tradat SCRISUL DACIA DE PE BORD :twisted: BINE ASTA NUMAI CONTEAZA DAR S-A FACUT DE CACA SI NU STIU DE CE COMENTEAZA DE MASINA TA APLINE5 CA TU AI ZIS CA E RENAULT SI TE MANDRESTI CA E DACIE SI E FRANTUZOAICA ....APROPO MA DUC ACUM LA POSTA SA ITI PU CAPACELE BAFTA SILVIULE CU PROEIECTU

Nu gaseai punctul sa il pui sa nu ti se pare asa lunga fraza?
ON-topic Cu toate problemele si carpelile e totusi o masina in care multi nici nu se vor urca macar in viata lor.Defectele pe care le vedeti nu cred ca sunt opera proprietarului ci mai degraba a tinichigiului si vopsitorului la care a fost.
Eu ma intreb cati de pe forumul asta,daca ar avea o asemenea masina,ar considera-o clasica si nu vreo coaja numai buna de omorat la liniute.

Hexer 03-01-08 20:25

Quote:

Originally Posted by mikkai (Post 1273274)
Eu ma intreb cati de pe forumul asta,daca ar avea o asemenea masina,ar considera-o clasica si nu vreo coaja numai buna de omorat la liniute.

Sunt 2 optiuni, ori este absolut perfect pana la ultim amnunt masina respectica, si atuncea numai de sarbatori si pe show-uri arati masina. Ori folosest in asa fel in care era facut, adica pe curse, eventual liniute, slalom ca sa arati ca este o legenda sport si nu ceva cu tendinte sport pe 4 roti. Absolut toate piesele se pot gasi, majoritatea noi noute si nu sunt la un pret extravagant, evident asta tine de proprietar.

Eu sunt pro pentru ambele optinui, dar sa nu fie ceva intermediar, cum e cu aceasta masina, nici nu arata spectaculos si nici nu este calarit cum trebue.

apline5 03-01-08 21:17

Quote:

Originally Posted by UniculSGM (Post 1273046)

n-am zis nimic pana acum ptr ca nu am vazut masina live , si de cate ori o vedeam pozele erau mici si de proasta calitate ...dar astea sunt superbe pun in valoare defectele 8) ....pacat de masinuta ca are cam toate pe ea in afara de o tabla serioasa
auzisem cum ca ar avea ceva kilograme multe in plus de chit dar nu erau vizibile

expres 03-01-08 21:20

e Singurul gordini din romania care e afisat pe strazi sau mai sunt si altele da aia le tin in pivnita ? mie mi ar place si o replica :))

B 19 LHT 03-01-08 23:31

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by expres (Post 1273402)
e Singurul gordini din romania care e afisat pe strazi sau mai sunt si altele da aia le tin in pivnita ? mie mi ar place si o replica :))

Replici au mai existat, una chiar a lui B 75 UAP din tinerete, cand inca visa la o gordina adevarata.
In ceea ce priveste vopseaua originala de pe GOR mai o are pe interiorul oalei cu seria de identificare.

apline5 03-01-08 23:52

replici sunt multe si nu e chiar asa greu de realizat , dar UAP are unu autentic in proces de reconditionare ....
arata foarte bine RUP-ul dar era caroserie de prin 83 cred ...si nu prea mergea facuta chiar gorde ...avea lampi mari si bari de 1310 :cry:

mikkai 04-01-08 09:14

84 ca are streasina scurta

expres 04-01-08 11:03

asta rup e un gordini mai modern :P :P ....ce o vrea sa zica 3M ala ? hai k ma intereseaza gorde ^^

LKS 04-01-08 11:12

Quote:

Originally Posted by expres (Post 1274028)
asta rup e un gordini mai modern :P :P ....ce o vrea sa zica 3M ala ? hai k ma intereseaza gorde ^^

http://solutions.3m.com/wps/portal/3...cts2/ProdServ/

B 19 LHT 04-01-08 11:49

Caroseria era din 86 iar 3M foliile de pe geamuri.

B-11-AYG 04-01-08 11:55

http://www.mecaparts.com/Galerie/menu.php?choix=menu

marfa rau........

expres 04-01-08 12:03

hmm mersi de linkuri :P ...dar vreu r8 e prin tara ?:)

B 75 UAP 05-01-08 02:56

Quote:

Originally Posted by LUCI BV 89 WRC (Post 1272312)
SILVIULE ....POATE FACEM CUMVA SA IAU SI EU CEASURILE DE BORD MAI REPEDE:d
.......

Imi cer scuze, dar abia acum am citit mesajul tau de pe forum si nu ma pot abtine sa nu-l comentez..
Nu mi se pare corect ce faci.. Nu stiu daca ma cunosti, am vorbit ceva in particular (inca nu am aflat de unde ai id-ul meu), despre care nu cred ca era necesar sa afle toata tara..
Ti-am mai spus, nu-mi sta in fire sa ma bag in tot felul de combinatii de acest gen dar am incercat sa te ajut pentru ca mi-ai lasat impresia ca tu chiar iti doresti ceasurile alea. Admit ca a fost greseala mea, e a doua si ultima data cand imi iau o tzeapa de acest gen incercand sa ajut pe cineva care ma bate la cap si in seara de 31.12.2007, oferindu-mi o suma de bani pentru o anumita piesa, suma din care eu am mai scazut, ca sa aflu mai tarziu ca persoana care si-o dorea atat de mult e de fapt in imposibilitate de plata.
Sper sa intelegi ca mica ta distractie m-a costat un mare deficit de imagine in fata unor oameni pe care inca nu am avut placerea sa ii cunosc personal, dar de care sigur voi avea mare nevoie.
Nu prea agreez oamenii care se bat cu pumnii in piept ca fac din rahat bici, si cu investitii zero il fac sa si pocneasca.
De la bun inceput tu m-ai contactat pentru acele ceasuri si cred ca nu ti le putea gasi nimeni mai repede de 3 zile.. si in Franta!!
Pentru viitor, aviz amatorilor:
NU AM PIESE DE VANZARE! nu ma ocup cu asta si sunt de parere ca am depus prea mult efort fizic si financiar ca sa le strang, pentru a le vinde mai departe!! Daca pot ajuta pe cineva cu un sfat sau orice altceva, cu cea mai mare placere..

B 19 LHT 05-01-08 10:47

Acelasi LUCI BV 89 WRC imi trimite mie PM si-mi trage o mustruluiala zdravana pt ca m-am luat de un kitch de Dacie: "NU rade de o masina numita dacia!pentru ca tot timpul ma uit in retrovizoare si te vad ...pacat ca nu ma poti depasi....("iubita de putini,urata de multi,si va fii respectata de toti")"
Nepoate eu zic sa-ti vezi de treburile tale, sterge-te la nas si mai intai de toate onoreaza-ti cuvantul, asta ca o paranteza la ce am patit de revelion cu "dementul" de Silviu alias B 75 UAP care nu lasa lumea la PC pentru a vorbi el cu un pasionat din Brasov, si mai tarziu cu prietenii lui din Franta .
Scuze de off-topic dar nu ma pot abtine cand vad oameni de genul asta.

All times are GMT +2. The time now is 03:09.

- Copyright 2026 4Tuning