Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Alte discutii machete (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete.html)
-   -   Unde va tineti machetele si cum sunt aranjate? (https://forum.4tuning.ro/583-discutii-machete/61759-tineti-machetele-aranjate.html)

MiGo 03-01-12 17:32

Quote:

Originally Posted by model collector (Post 4797041)
Parerea mea este ca a tine niste machete de un anumit nivel expuse fara protectie este o prostie. Mai bine le ti in cutii si te uiti la ele cand ai chef. In al doilea rand cum sa le curati cu carpa? Tesatura zgarie, agata piese, embleme, etc. Foloseste o pensula de fardat groasa, cu par moale sa nu zgarie si o tesatura de genul celor care vin in pachetele electronicelor cu touch screen, gen de plus. Normal daca au un kil de praf, niciuna din astea nu te va ajuta.

Multumesc de raspuns si de sfat. In cutie incerc sa nu tin. Le expun sa le vad in fiecare zi :-). La "carpa" nu ma refeream la o bucata de material standard, ci folosesc si eu tot materialul acela finut cu care vin cateva machete sau de la electronice, cum ai mentionat mai sus, valabil si la "gadget"-urile touch screen. In schimb chiar mi-ai dat idee buna cu pensula. O sa si iau una. In general iau un set de la librarii, spray cu aer sub presiune (care se foloseste la scos prafu la tastaturi), cu asta mai dau din cand in cand in interior..scoate bine prafu de peste tot, si un spray de curatat care nu lasa urme (nu contine chimicale) cu care sterg cutiutele de la colectia 1:72 care sunt in cutiute mici gen acrylice (avand cam 100 de bucati) merge repede si curata foarte bine fara urma.

Quote:

Originally Posted by DrifterGT (Post 4799993)
Salut MiGo, cutiile sunt AUTOart Crystal și Minichamps (aceeași chestie, nu e diferență īntre ele). De zgāriat nu se zgārie așa ușor, doar dacă ai ceva ascuțit. La 1 lună se depune foarte puțin praf pe ele și atunci dau cu o cārpă de touch screen foarte fină și le șterg (momentan nu s'au zgāriat). Acum depinde și ce machete vrei să pui,părerea mea nu se merită să pui un Maisto īntr-o cutie de 20-25 euro. Dacă nu ai vitrină īți sugerez să le ții īn cutie (am și eu vre-o 12) și se văd destul de ok. Dacă ai ceva mai 'valoros' care nu vrei să īl ții īnchis īn cutie, se merită să cumperi. Una peste alta merg puse īnsă Doamne ferește dacă cade una e cam urātă treaba deoarece le așezi ca īn vitrină pe suportul acela negru și nu stau prinse cu nimic. Oricum machetele puse īn aceste cutii arată mult mai bine decāt īn vitrină deoarece le poți privi din mai multe unghiuri, īnsă ocupă mai mult loc.

De găsit sunt pe eBay.com sau la magazinele specializate pe machete. Cum ziceam și mai sus sunt undeva la 20-25euro.

Multumesc frumos de raspuns! O sa achizitionez si eu o cutie sa vad exact cum o sa arate si ce pot sa mai fac cu ea (am gasit unele cutii pregatite pentru diorama: gen parcare, garaj etc). Cred ca intr-un final o sa pun toate machetele in cutii de genul acesta, sunt foarte practice. (am la fel cam 100 de bucati pe 1:72 si sunt excelente si in stare impecabile dupa 4-5 ani) Perfect deacord ca nu merita sa pui gen Maisto in astfel de cutii, dar mila e mai mare sa le asez in cutiile lor sa le tin asa. Ne place sa fie expuse. Am gasit pe un site unde am facut deja precomanda la o macheta mult dorita, cu € 13 bucata (cutia) asa ca, cum ma anunta ca au macheta pe stoc iau si o cutie. Mersi mult de sfat si cum imi permite timpul o sa deschid si eu un thread cu machetele mele.

steaua23 03-01-12 20:08

Re: Unde va tineti machetele si cum sunt aranjate?

O astfel de cutie costa minim 50 ron. Nu stiu cate machete ai, dar la 20 de cutii achizitionate platesti cam 1000 ron, bani in care poti face o vitrina pentru 50-60 de modele ... si arata si mai bine.

mike_neagu 03-01-12 23:16

4 Attachment(s)
colectia mea:

MiGo 04-01-12 15:11

Quote:

Originally Posted by mike_neagu (Post 4806370)
colectia mea:

Cu tot respectul! Felicitari! O colectie de invidiat... si vitrina arata bine! Bravo si la cat mai multe ;-)
Mihai

DrifterGT 22-03-12 21:42

1 Attachment(s)
Am reușit și eu să fac rost de niște sticlă să pun la vitrină și să īmi aranjez toate machetele de erau prin cutii īn ea.

Oricum dacă se mai adună mai multe machete īn viitor o să mai pun 4/5 polițe că am loc īntre astea de acum.

Momentan mai am liber cam 22 locuri īn vitrină de sticlă.

lusian 14-06-12 08:21

2 Attachment(s)
Am reusit si eu ieri, cu ajutorul tatalui sa improvizez o vitrina deasupra biroului.
Urmeaza sa ii pun si un sistem de iluminare( am o banda de 5m de leduri alb cald, tre sa ii fac o sursa pentru alimentare, si o montez pe rafturi).

2010 14-06-12 09:17

Frumos de tot garajul!!!
Imprimanta trebuie sa dispara bre..

steaua23 14-06-12 09:50

Arata bine colectia ta. Incearca totusi sa pui un geam in fata vitrinei pentru ca le umpli de praf.

lusian 14-06-12 15:34

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5065228)
Frumos de tot garajul!!!
Imprimanta trebuie sa dispara bre..

Stiu, dar acum cu licenta, examene, etc, am nevoie de ea cat mai aproape de mine,pe viitor (2-3 luni) ii gasesc eu un loc unde sa stea...

Quote:

Originally Posted by steaua23 (Post 5065273)
Arata bine colectia ta. Incearca totusi sa pui un geam in fata vitrinei pentru ca le umpli de praf.

Multumesc, ma gandesc la niste chestii geamuri din plexiglas, cu niste balamale mai ciudate, care sa imi permita sa deschid geamul ca usa de la garaj.

KingDesign 14-06-12 15:56

4 Attachment(s)
In Polonia.

Multe sunt inpachetate pentru a fi transportate acasa in Ro.

MiGo 10-08-12 18:45

3 Attachment(s)
Salutare,

Eu am luat intr-un final cutii din plexiglas in care si-a gasit fiecare macheta lacasul. Sunt foarte practice, ferite de praf 99% si pot sa le rearanjez in functie de spatiul alocat pentru ele. Vertical au stabilitate buna imbinandu-se una in cealalta. Mai incolo am in plan si un suport mare pe perete in care sa se fixeze fiecare cutie pentru o mai buna manevrabilitate.
Plus: practice, le fereste foarte bine de praf aproape in totalitate, se imbina bine oferind stabilitate.
Minus: atentie la dimensiune deoarece dimensiunea data pe net la descriere nu a inclus pierderea/ridicarea stativului pierzand spatiu 2cm din inaltime, astfel la SUV-uri nu pot inchide in totalitate cutia sa nu fortez, atingand capota machetelor.

Sper sa va ajute...

2010 10-08-12 18:52

Bune rau cutiile astea...

DrifterGT 10-08-12 19:03

Quote:

Originally Posted by MiGo (Post 5133243)
Salutare,

Sper sa va ajute...

Ce firma sunt? La mine cea AutoArt e mai inalta iar restu Minichamps sunt cu 3cm mai mici...

MiGo 10-08-12 19:30

Quote:

Originally Posted by DrifterGT (Post 5133269)
Ce firma sunt? La mine cea AutoArt e mai inalta iar restu Minichamps sunt cu 3cm mai mici...

Eu am luat de la ck-modellcars.de mai multe deodata (18 bucati) si acuma sunt nevoit sa mai comand. O sa iau tot de la ck-modellcars ca sa fie la fel. Atata tot ca as fi preferat sa fie un pic mai inalte.
https://www.ck-modelcars.de/sites/pr...trinen&seite=1

DrifterGT 10-08-12 19:38

Wow ce ieftine sunt astea, sub jumate față de cāt e una AutoArt (€25) īnsă par mai mici și stativul este mai īnalt decāt la cele Minichamps/AutoArt.

MiGo 13-08-12 21:39

Quote:

Originally Posted by DrifterGT (Post 5133309)
Wow ce ieftine sunt astea, sub jumate față de cāt e una AutoArt (€25) īnsă par mai mici și stativul este mai īnalt decāt la cele Minichamps/AutoArt.

Da, au preturi bune mai ales daca mai si prinzi o reducere mica si comanzi 3 seturi (6 bucati/set). Macar stii ca machetele mai de calitate stau fara probleme. Daca doriti pot sa fac ceva poze mai in detaliu si sa dau masura exacta sa vedeti inainte de a cumpara...

lusian 21-09-12 18:41

2 Attachment(s)
Am reusit sa pun si banda de leduri, dupa multi nervi(faceau figuri lipiturile), dar intr-un final am reusit.

ps: stiu, figurinele sunt naspa tare, dar noaptea pe intuneric sunt superbe.

steaua23 21-09-12 19:03

Arata foarte bine vitrina. Cu figurine e o poveste mai lunga, pe care putini o stiu.
Da, cele la 6-7 euro nu sunt stralucite, insa dau farmec oricarei sesiuni foto, sau vitrine. Eu am strens peste 60 de figurine, majoritatea low cost si sunt extrem de multumit de ele. Restul e can can :lol::lol:

2010 21-09-12 19:19

A iesit superb Lucica!

FED express 22-09-12 09:11

Foarte bine arata vitrinaa ! Bravo Lucian !!

MiGo 18-10-12 10:33

Quote:

Originally Posted by lusian (Post 5182411)
Am reusit sa pun si banda de leduri, dupa multi nervi(faceau figuri lipiturile), dar intr-un final am reusit.

ps: stiu, figurinele sunt naspa tare, dar noaptea pe intuneric sunt superbe.

Felicitari pentru vitrina! arata foarte bine... o sa te frustreze praful un pic.

KingDesign 18-10-12 11:42

Foarte frumos. Am si eu in cap aceasta idee, doar ca nu l-am pus inca in practica. Sper sa il pot face la iarna.

Impotriva prafului iti recomand sa pun niste usi de sticla. Crede-ma functioneaza.

catalinvasile 31-10-12 12:18

8 Attachment(s)
La indemnul unui prieten , postez locurile unde sunt aranjate machetele. Nu va amuzati de pereti , ca stau cu chirie si n-am pretentii!

2010 31-10-12 14:17

Quote:

Originally Posted by catalinvasile (Post 5229510)
La indemnul unui prieten , postez locurile unde sunt aranjate machetele. Nu va amuzati de pereti , ca stau cu chirie si n-am pretentii!

Astept sa iti deschizi un topic de prezentare...

Miria 31-10-12 15:19

Quote:

Originally Posted by catalinvasile (Post 5229510)

Astea fara suparare nu prea sunt machete,bat mai mult spre jucarii,cu asa ceva ma jucam si eu acum foarte multi ani(cei drept erau de metal nu de plastic),dar oricum bun venit si nu strica sa le si prezinti.Oricum poate pe viitor faci si tu poze fara sa se vada ce ai prin camera,cei drept dupa parerea mea nu da bine ,in schimb numai de bine.Mult succes!

aokimare 03-11-12 23:28

Quote:

Originally Posted by Miria (Post 5229689)
Astea fara suparare nu prea sunt machete,bat mai mult spre jucarii,cu asa ceva ma jucam si eu acum foarte multi ani(cei drept erau de metal nu de plastic),dar oricum bun venit si nu strica sa le si prezinti.Oricum poate pe viitor faci si tu poze fara sa se vada ce ai prin camera,cei drept dupa parerea mea nu da bine ,in schimb numai de bine.Mult succes!

ai fi surprins sa vezi unele "jucarii"- care valoreaza mai mult decat minunatele noastre MACHETE 1:18...

Daca sunt metal sau plastic - chiar nu are nici o importanta - de ex toate machetele de rasina (OTTO , SPARK etc) sunt de fapt plastic...

Daca axezi colectia pe camioane si utilaje - nu ai o oferta la fel de larga ca si la automobile....

On topic: felicitari pentru colectia de machete....sunt multe pe acolo care mi-ar place sa le vad live...deasemenea am vazut unele care au trecut si pe la mine prin garaj....

DrifterGT 03-11-12 23:42

Quote:

Originally Posted by aokimare (Post 5233845)
ai fi surprins sa vezi unele "jucarii"- care valoreaza mai mult decat minunatele noastre MACHETE 1:18...

Daca sunt metal sau plastic - chiar nu are nici o importanta - de ex toate machetele de rasina (OTTO , SPARK etc) sunt de fapt plastic...

Eu zic că e puțină diferență īntre "plasticul" folosit la acele machete/jucării și cel folosit de Spark,MR,Tecnomodel... etc.

Nu mai vorbim de nivelul de detalii īntre ele, cāt despre preț e discutabilă treaba.

Am văzut DINKY pe care eu sincer nu aș fi dat nici restul de la pāine care a fost vāndut cu £3500, o bucată de tablă și aia fără vopsea pe ea de mărimea unui HotWheels.

catalinvasile 04-11-12 08:05

Tot fara suparare : pentru mine nu conteaza ca sunt machete sau jucarii , ci conteaza ce-mi place ! Eu n-am avut posibilitatea de a avea asemenea jucarii cand eram copil. Oricum am avut altele care acuma ar fi valorat o avere! Cat despre comentarii : eu nu fac la altii si nici ce spun altii nu ma intereseaza , pamantul tot se invarte!

radu_rs 04-11-12 08:52

1 Attachment(s)
Eu am machete atat din metal cat si din rasina (rasina conf. dex: nume generic dat unor substanțe lipicioase, inflamabile, secretate de diferite plante, mai ales conifere, sau produse pe cale sintetică) si chiar nu ma deranjeaza, nici nu fac diferenta macar cand ma uit la ele in vitrina, nici cand le iau in mana.
Cred eu ca fiecare colectioneaza fix ce-i place iar mai departe, iarna nu-i ca vara si vara nu-i ca iarna. :))))
P.S Nahahahaaaaa

P.S care din machetele din poza sunt din metal si care din rasina?
Exact, nici nu v-ati dat seama.

2010 04-11-12 09:24

Toate:lol:

radu_rs 04-11-12 09:44

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5234038)
Toate:lol:

Exista o macheta intrusa din metal, Williams :lol: :lalala:

CIPONE 09-11-12 09:57

Cand vine vorba de colectii de camioane/utilaje esti destul de limitat in optiuni ca si colectioanar...producatorii de nisa se axeaza mult pe scari mai mici de 1:43 datorita dimensiunilor impresionante ale variantelor 1:1(imaginati va ca un camion tip TIR, scara 1:43 masoara cam 40cm)
Nu sunt de acord cu titulatura de jucarii pentru camioanele 1:72(parca asta i scara lor) deoarece consider ca atita timp cat dimensiunile si caracteristicile fiecarui brand in parte sunt respectate, acelea sunt niste miniaturi auto veritabile.
In alta ordine de idei, nu mi pot imagina o colectie de camioane 1:18, 1 la mina datorita dimensiunilor si spatiului necesar pentru expunere, 2 la mana paleta de modele foarte restransa din partea producatorilor si 3, pretul de achizitie, evident!
Parerea mea este ca aici avem o colectie veritabila care merita apreciata, nu criticata.;)

Pupak 17-11-12 12:28

7 Attachment(s)
Stiu ca detin o colectile destul de mica, dar am luat curajul si am facut (la comanda) o vitrina pentru ele. Rezultatul puteti viziona pe poze :)

Spoturile inca nu sunt legate, urmeaza weekendul asta.

radu_rs 17-11-12 15:18

ti-as recomanda sa nu iti pui spoturi. Ar putea sa-ti deterioreze machetele datorita caldurii care o emana. Poate niste leduri.

Chiar imi place vitrina ta, finuta si aerisita. De cat sunt politele de sticla 4 mm?

Pupak 17-11-12 15:44

3 Attachment(s)
Intentionat am cumparat leduri in loc de bec. Becul normal se incalzeste foarte tare si repede, ledul nu, daca stiu bine :)

Am 2 spoturi de lumina cu led, cu cate 20 leduri / suport. Am facut rpd cateva poze, atasez.

Politele au 5 mm, cu cate 20 cm distanta intre ele. Polita pe care sta Mercedesul a ajuns un pic mai sus din cauza balamalelor.

2010 17-11-12 16:57

Foarte frumoasa vitrina!

aokimare 17-11-12 22:59

cool vittrina...iti doresc sa o umplii cat de repede...:)

florinvfd 18-11-12 16:51

ai inceput bine...nu ca mine fara vitrina si cu zeci de machete :rolleyes2
vezi ca exista si benzi de leduri pe care le poti folosi pt iluminare.

2010 26-03-13 16:41

6 Attachment(s)
Un spatiu nou pentru mititele...

lusian 26-03-13 21:05

Frumos expus, dar jos jos jos e comoara.

All times are GMT +2. The time now is 17:30.

- Copyright 2026 4Tuning