![]() |
Re: My Ka
in talon 940 kg(cu rezervorul plin, roata rezerva, trusa scule si un sofer de 75 kg :));al meu cred ca are undeva pe la 850 kg;
|
2 Attachment(s)
picssssssssssssssssssssssssssss
|
cum merge proiectul???
|
luni a iesit de la vopsit ;urmeaza sa pun la loc tot ce am dat jos :(
|
ce motor teai gandit sa bagi pe ea? de puma? alte motoare nu se mai pot baga? mi sa acrit sa merg cu ea asa puturoasa. nu inspira respectu pe care il merita.
|
ma mai gandesc cu motorul ;am mai multe variante ;oricum transpalntul va avea loc in aprilie 2009 cand o sa fac ITP-ul pt a ma putea bucura 2 ani de motor;ma gandesc serios si la turbo;merg si motoare de pe Fiesta 1.6 S, SE; etc Zetc de pe Focus cca 170 CP ... mai vedem ;
|
se anunta planuri marete!!!
|
cat mar costa sa repar botu la fordu meu?? radiator, cutie viteze, furtune , far, armatura, capota.
|
DaeKJEDI ai lovit masina???
|
da. si frumos de tot. am intrat sub camion.
|
waw hmmm pacat... eu pe a mea am luat-o lovita fara sa stiu (era bine vopsita) si ma chinui sa o readuc la normal dar niciodata nu o sa mai fie la fel;nu pot sa-ti dau niste preturi dar eu zic ca o sa te coste foarte foarte mult ;cam 1000 E;mai bine o faci ca a mea ;cumperi faruri Fk cu angel eyes -150 E,tai armatura din capatul lonjeroanelor si-ti sudezi flanse si faci bara din fata detasabila;cutie de viteze e SH la dezmembrai cam 10 mil cel putin mie atat mi-au zis astia de la dezmembrai;
PS: daca te hotarasti sa o dezmembrezi, anunta-ma |
Quote:
|
pai asa mam gandit si eu daca tot am facut zob compartimentu motor macar sa schimb tot. chestia e ca in afara de capota , armatura e intreaga. aripie, chestii. sa rupt cutia de viteze, sa miscat motoru, radiatoarele facute praf, macar merge servofrana aia care nu prea ma ajutat. nu eram foarte atent si a franat unu cu un camion violent in fata mea. a intepenit acolo si nam mai reusit sa franez. ma gandeam la un motor mai puternic da care sa nu necesite mair modificari in compartiment.
|
Quote:
Catarsis. Daca tu teai documentat deja zi nishte motoare care merg bagate. ma gandeam la un motor de fiat 500 1.4 100cp da banuiesc ca nu o sa gasesc unu prea ieftin. mai bine dau de vreo unu de focus 1.6 sau fiesta ceva de 1.4. ma oftic ca masina era in stare foarte buna. era cam zgariata vopseaua pe toate partile, dar mecanic si la interior era perfecta, nici un joc, nici o bataie , nimic. acum pot sa fac si pe naiba in 4 ca nu mai iese la fel. |
Mai bine iei un Ka de afara cu 1000 de euro si-l refaci pe asta al tau daca tii mult la el.Chiar azi m-a sunat cineva din Bucuresti ca are un Ka la 1500 euro,fara nimic pe ea si cu multi kilometri.Cred ca gasesti la 1000 de euro.
|
ce-ai ma nene?cum sa iau masina din bucuresti? facuta pilaf de toti bucurestenii?
|
Quote:
|
pai e o idee, asta daca nu mai schimb motoru. caut unu de la un ka si am rezolvat. daca e sa il schimb, chiar nu mai am ce sa pun de pe alta.poate capota. ca masca si bara la alea de 1000 sun nevopsite si au alta forma care nu imi place decat la astea echipate de varf.
|
am tot scris pe topic despre ce motoare merg pe ka :Puma 1.7 125 Cp, Fiesta 1.6 105 CP parca , Zetec 2.0 si mai sunt dar nu-mi vin in minte acum sunt ka-uri cu motoare de peste 250 Cp;si eu o sa-mi schimb motorul dar inca nu sunt lamurit in legatura cu verificarea pt ca nu-mi convine ca la 2 ani sa schimb motorul (ma gandesc numai la electronica cata munca e );vreau sa ma documentez in legatura cu turbo cat pot sa scot din Endura;daca as schimba componente din motor+ o resoftare la ECU si l-as tine pe la 0.7 bari cam cati cai as scoate dintr-un motor de 1.3;
|
nu prea ai sanse sa scoti mult. si dupa ce ii pui turbo trebuie sa ii bagi o racire buna. ca asta abia face fata cu motoru nemodificat. mai mult de 100-110 cai cu modifcari destul de bine nu iei.
|
DarKJEDi daca ai vreun drum prin Craiova iti vand eu doua faruri ieftine
|
Aveti idee ca cod au becurile care ilumineaza bordul? Si daca tenta verde o da vreo bucata de plastic sau sunt becurile de culoare verde?
LE: care din astea ar fi la indicatoare?ca m-am pierdut... http://www.autobulbsdirect.co.uk/home.php?cat=588 |
becul este normal;culoarea verde este data de o bucata de plastic;poti pune niste leduri albastre in locul becurilor normale dar vezi sa nu fie cu lupa
|
6 Attachment(s)
cateva poze cu masina in lucru
|
Superb!
|
arata prea tare cu rotile alea. cred ca se manevreaza superb. ia niste curbe de te minunezi.
|
initial am crezut ca o sa se manevreze mai greu tinand cont ca totusi ea vine din fabrica cu jenti pe 13" si anvelope nu foarte late dar spre uimirea mea se conduce super usor;nu simt nici o diferenta mai ales ca rotile astea pe 15" cu anvelope 195/45/R15 sunt mai usoare cu cca 1,5 kg decat cele pe 14" cu anvelope 185/55/R14;
|
prima oara cand vad un KA fara spoilar pe fata:D
super multa munca, dar se merita!!! |
Catarsis de ce nu mi-ai spus ce greu se foliaza luneta? Ca e foarte bombata.... dar a iesit impecabil.
|
yo am dat jos luneta cand am pus folie;de fapt am fost la o firma care se ocupa cu montatul de folie si ei au pus-o;
|
Si la mine tot firma se ocupa.Dar fiind foarte bombata luneta a fost putin mai multa treaba.Chiar acum urmeaza montatul geamurilor.
|
am o intrebare pentru cei mai priceputi la mecanica;vreau sa schimb radiatorul si as pune unul mai mare deoarece motorasul asta de pe KA(Endura 1.3) se incinge foarte repede;sunt ceva probleme daca pun un radiator mai mare ? mentionez ca nu e nevoie sa aiba dimensiunile celui din fabrica deoarece am modificata fata si nu am probleme la montaj;
|
nici o problema.... e chiar mai bine... important ar fi sa pastrezi dimensiunile stuturilor de intrare-iesire ca sa nu suprasoliciti pompa de apa...sau chiar sa nu faca fatza... cred... nu stiu sigur...
|
Ar merge un pic mai coborata.
|
1 Attachment(s)
am cumparat deja arcurile sport DTS 30/35 dar mai astept putin sa-mi iau si amortizoarele +flansele ca sa fie toata suspensia schimbata ;si mai vreau sa schimb si bucsele de la puntea spate;
|
esti pus serios pe treaba :D
|
azi am fost sa fac unghiul de fuga si surpriza! trebuie sa schimb bucsele bascula inferioara + flansele amortizor;cu ocazia asta o sa schimb si arcurile;
|
5 Attachment(s)
in sfarsit am schimbat arcurile+flansele amortizor si bucsele bascula;cu toate ca in poze diferenta nu este foarte vizibila, in realitate este clara;
|
arata bine cu jantele alea, cand o sa o si lasi o sa fie si mai bine. dupa ce mi sa intamplat mie iti zic: Baga niste frane bune, cel putin discuri de golf 4,sau ceva aftermarket
|
:) tocmai am lasat-o cca 30 mm ;pozele sunt inainte si dupa ce am montat arcurile;numai ca nu prea am facut bine pozele;prima e de la apropiere cu arcul stoc si a doua de la distanta cu arcurile sport;
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:10. |
- Copyright 2026 4Tuning