![]() |
Cielo euro 3 este calitativ mult sub cele 1.5 sohc care au fost lansate in 1995.Primele cielo (in prima jumatate de an de la lansare in tara noastra) erau doar asamblate la caracal..piesele fiind aduse din coreea (un cielo sohc in 1996 era 12500 de dolari..).Acel lot a fost unul exceptional.Ulterior de cand au inceput sa se produca toate subansamblele in Romania pana s-a ajuns la asimilarea ca masina autohtona au aparut defectele..vorba ceea treaba romaneasca..Munca,munca,munca (ca in reclama la noroc :twisted: ) dar foarte proasta.. :lol: Ideea e ca cielo actuale sufera la capitolul fiabilitate,calitate.Iar motoarele de la executiv mi se par mult mai proaste decat la 8v..perfotmantele care zic unii cica superioare nu justifica plusul consistent de consum.. :arrow: Oricum cielo este dezavantajat enorm de cutia etajata lung de tot..Cu cielo vechi viteza maxima se atingea in a4a.. :wink: deci..ce sa mai zici..iar suspensia este setata exagerat de mult spre confort zic eu..ruliul pronuntat in viraje..cam asta ..la logan nu ma pronunt pt ca nu am condus unul cateva sute de km ca sa imi fac o parere.. :) Si inca ceva..chestia ca loganurile au probleme in service..poate e asa..dar eu zic sa dati o tura pe la un service radacini si sa intrebati un mecanic sa vedeti cam ce aglomerat e pe acolo :wink:
|
Eu as merge tot pe cielo , nu stiu cum se comporta Loganul dar banuiesc ca e tot ceva genu Slz care dupa 2 ani troncanea la interior din toate plasticele ... , a era sa uit eu am un cielo din 95' hatchback 140k km nici o problema in afara de consumabile pe bune si de cate ori m-am dat cu orice slz sau logan de 1,4 am fost fie egali fie am facut eu :) daca nu era prea experimentat soferul sau masina avea ceva ...
|
Cielo, Euro 3 se produce debia de anul trecut!!!
Nu il confundati cu fostul Executiv 16V, in momentul de fata nu se mai produc motoare 16V!!!! Iar consumul intre 8V si 16V este acelasi, iar performantele total diferite!!! |
logan vs cielo
care da 8000 jumate pe un logan e un tampit shi care da 10000 pe cielo e la fel de tampit .... cum sa dai atatzia bani pt asha ragalii de mashini !? pai cu 10000 itzi iei un seria 3 shi va asigur ca un seria 3 second duce mai mult decat un cielo sau logan nou ... seria 3 a fost un exemplu pt ca la 10000 cam ai de ales mashini serioase ... shi daca eshti baiat deshtept faci un drum pana la nemtzi
|
S-ar putea k omu sa vrea sa isi ia maisna noua si are doar 8-9000 de euro....
Si chiar nu inteleg de ce cielo il bagi in aceeasi oala cu Loganu.... Nu zic k loganu ar fi cine stie c masina,da' cielo e mai buna dekt lunganu... ragalii??? de unde si pana unde? asa poti sa-i zici la dacia 1310 sau la alea mai vechi.... AAA, si o intrebare:U ai banii sa-ti permiti sa alegi o masina? Nu te supara pe mine, da' chiar nu inteleg de ce esti asa revoltat ..... |
Topicul era despre Logan vs Cielo.SH-uri nu intra in discutie.
OFF-TOPIC:Seria 3 la 10.000 EURO sa-ti iei tu,daca vrei sa fii smecher ca ai sigla de BMW pe masina si sa stai cu ea numai in service.De 10.000 iei Astra,Golf,Laguna,nu BMW (decat daca iti deschizi muzeu si ai nevoie de exponate). |
Re:
Quote:
|
in afara de cativa (4-5 oameni) care chiar STIU CE VORBESC, observ aici doar 14 pagini de aberatii ! ... ce destepti sunt unii si ce fraze apar pe aici ... si ei n-au nici 18 ani, ce sa mai zic de permis sau de condus ... ce sa mai zic de incapacitatea unora de a compara 2 creioane de colorat, dar cielo vs logan ...
in primul rand, ca sa poti compara 2 masini, trebuie sa le fi studiat f atent si sa fi mers cu amandoua cel putin 5.000km ... asta ca sa faci o comparatie obiectiva ... nu aiurea, ca 80% dintre cei ce scriu aici, lucru care face din majoritatea topicurilor de pe forumul asta, un rahat super reusit ! totusi, sa-mi spun si eu parerea ... am mers cu cielo de mi s-a acrit, iar logan are \"batranu\" - deci, pot sa fac o comparatie ... am mers cu ambele si prin bucuresti si la munte si la mare si incarcat si descarcat, am vazut ce poate fiecare (viteza, consum, frane, stabilitate, siguranta, etc) ... in opinia mea, problema se pune in felul urmator: CIELO este o masina de conceptie VECHE (vezi opel kadett, vezi daewoo racer .... si de ce nu, opel ascona!!!) ... 80% din partile si componentele acestora, se potrivesc pe cielo, MANUSA ! inclusiv motorul si cutia de viteze, care sunt cele mai importante, si, cu foarte mici diferente nesemnificative, sunt aproape identice. Cielo a fost putin cosmetizata, aranjata, o preluare foarte reusita dupa celebrul opel. Din pacate, anii au trecut, exact cum i-a trecut si lui vremea. O comparatie se face si gandindu-ne la ce anume folosim masinile. Daca deschidem problema \"curselor\", mai bine o lasam balta. Pentru un om normal la cap (fara pasiuni de genul ^), ambele masini pot fi considerate destul de fiabile si pot multumi majoritatea celor care le cumpara. Ambele se adreseaza aceluiasi segment de piata, deci, nu trebuie sa avem pretentii la super-dotari sau performante extraordinare. Nu sunt patriot, nu tin cu nimeni decat cu mine, iar masina mea nu are ABSOLUT nimic in comun cu cele doua ... DAR, la logan intalnim o mecanica destul de noua, bine gandita, calitatea materialelor nu este mai proasta decat la cielo iar fiabilitatea francezilor nu cred ca a dezamagit de multe ori, in conditii normale de folosire. De ce sa gandim \"la rece\", cand putem sa facem fel de fel de speculatii si misto-uri legate ... pana la urma de prostia romanilor, ca se rastoarna, ca e urata, ca consuma mult, ca sare cauciucu de pe janta la viraj violent si etc. ?? Pentru ca asa e romanu, face bascalie. El atata stie sa faca. De ce sa nu recunoastem ca masina ROMANEASCA, NOUA si mai BUNA decat loganul, nu exista? De ce sa nu recunoastem ca se vinde atat in ro, cat si in lume, ca painea calda? De ce sa nu recunoastem ca poate fi o concurenta pentru alte masini straine ? Merg pe logan, pentru simplul motiv ca \"URATENIA si designul nu tocmai reusit\" compenseaza prin faptul ca este un produs NOU in mare parte, foarte putine piese se fabrica in romania (si alea nu prezinta mare importanta - stergatoarele se pot schimba cu unele VALEO sau BOSCH din comert fara mare bataie de cap, ... si altele) , pe cand .... cielo si-a facut si isi face treaba bine si acum, dar este o masina invechita, ... conceptie de 20 de ani, si mai mult, este facuta de koreeni, cu ajutorul romanilor si nu numai :D . Pe scurt, cielo pentru mine este un viitor OLTCIT. punct. |
Vreau sa-l felicit pe B12ZMD pt unul din putinele posturi inteligente din acest thread. FELICITARI si multe multumiri ca ne arati ca exista si romani cu capu pe umeri. Pt restu, no comment...
De fapt: Poate o sa ma injurati ca \"cine e ba asta!?! i-ate la el... are si el cateva posturi si se da destept!\". Motivul pt care nu prea postez pe acest forum este simplu: o multime de prostii se spun aici... FOARTE rar ceva cu adevarat folositor... |
Iti multumesc, si nu in primul rand pt felicitari ... ci pentru faptul ca mai sunt \"unii\" care gandesc ca mine :D . Maine, verifica acest topic. Vei (vom) avea o surpriza. :lol: :lol: :lol:
LoL ! |
cielo vs logan
MagnuM potzi sa itzi spun sincer ca nu am bani de una noua shi tocmai de aia kiar mi-am luat una second shi sunt mai mult decat multzumit de ea ... seria 3 a fost un simplu exemplu ... nu sufar de boala bmw pe care vad ca o au multzi romani ... imi place foarte mult intradevar ursuletzu care kiar daca are o varsta yo zic ca se descurca inca f bine ... iar referitor la logan shi cielo kiar nu imi place nici una dintre ele ... singura kestie care ma incantat la logan a fost spatziul din interior! Nota 10 pt B12ZMD!
|
Felcitari pt masina...Nu mi-a placut k esti foarte impotriva cielo si lagon... dk esti nu kred k ar fi trebuit sa mai postezi... nu te supara pe mine... nici eu nu postez acolo unde nu-mi place subiectul sau masina despre kre se discuta...NIci mie nu prea imi plac dar trebuie apreciate calitatile lor si recunoaste k sunt... desi Cielo este destul de invechit iar logan nu este cea mai sexy si sport masina....
|
cielo vs logan
yo prin postul meu nu am vrut decat sa imi exprim parerea mea ... nu m`am gandit ca o sa fie lumea asha revoltata ... este o parere personala pe care mi`am formato din anumite considerente ... acuma fiecare cu parerea lui cum mie nu cred ca ar putea sa mi`o skimbe cineva nici nu incerc sa conving pe nimeni sa fie de acord cu mine
|
Re:
Quote:
dar nu poti convinge pe nimeni pana nu pun mana pe volan si nu vad si ei cum sta treaba... |
Am fost cu Cielo, imi place masina cum arata in exterior, interiorul mi se pare mult mai comod la Logan, iar de motor si comportare prefer logan.
Am un 1.6 Ambtion full option la 9000 EU, sunt super multumit, nu scartaie nimica in portbagaj, motorul nu ma lasa ( deja are 22.000 km ), nu am schimbat nimica la ea...motorul trage bine, sprintul e super ok daca stii cum sa il conduci, totul depinde de sofer...in curba la 100 - 110 km / h sta foarte bine. Multumit, Dar si Cielo e super ok. P.S.La logan nu prea pot sa ii spui dacie.70 % renault 30 % made in Romania.Cam asa cred ca sunt procentele din punctul meu de vedere... |
Mah...eu aud parerile voastre despre masinile altora dar nu aud parerile propietarilor.
Sa-si dea cu opinia propietarii, eu le-as urma sfatul lor mai mult decat sfatul celor care sunt \"stiu logan si e proasta, am condus o data logan si nu merge bine, cielo nu e bun deloc, e vechi, nu-mi place, e mica, e mare\" Sa posteze doar beneficiarii masinilor care se afla in discutie. Din cate am intelesc din post-urile anterioare cielo-ul e masina foarte buna la pretul de-l are, dar totusi, e masina cam veche... Loganul e noua dar nu sunt de acord cu **ru de-l are...si-au batut joc de ea... Eu as vrea sa-mi cumpar un Logan in primavara...bani de alta masina nu am si nici nu ma pricep ca sa-mi iau una second hand straina ( am auzit ca la 9 mii de euro iti iei masina straina super buna). daca aveti sugestii referitoare la achizitionarea unei masini second si la ce sa fiu atent cand o cumpar... va rog nu va fie rusine si spuneti-mi. Sunt n00b in ale masinilor. :D Un prieten si-o luat un Logan si el zice ca e foarte multumit de ea, e mai buna decat cielo-ul, comfortabila, foarte buna dpdvd al raportului pret/calitate.Singura buba pe care o am cu loganul sunt piesele fabricate in turcia. Imi bp in turci si-n lucrurile facute de ei...tot ce am avut turcesc nu a fost durabil si imi e sa nu patesc acelasi lucru cu Loganul. + ca francezii sunt foarte nesimtiti... firma producatoare de masini foarte respectabila isi lasa autoturismele pe mana turceasca...ne cam jignesc dar asta e..romania si puterea de cumparare a leului :D. |
Urban_Racing, Race ATENTIE LA LIMBAJ!!!
Aspetptati-va la pedepse! Incercati sa dezbateti subiectul fara jigniri si atacuri! ps: Race nu esti la prima abaterie din punctul asta de vedere! |
apreciem interventia rosonic :wink:
so, totusi, cat consuma in regim urban si cu schimbari normale ( adik pana in 4.500 ) un logan de 1.6? |
10%!!!
Am vreo 4 prieteni care au Loganuri toti mi-au spus acelasi lucru!!! |
cielo vs. dacia
1 Attachment(s)
bah degeaba cielo este masina.. in comparatie cu dacia logan.. ink nu sthim nimik despre ea.. s-a fabricat in 2004 si momentan suntem in 2005 deci nu stim ce se poate intampla cu logan peste 2-3 ani dak vor fi la fel e bune etc.
merg pe cielo... e mai reusit... |
si ce cauta poza cu ursul asta aici?
|
Sa ne arate ca e mai tare ursul in comparatie ci cielo & logan :lol: :lol: :lol:
Anyway...designul la logan lasa de dorit, parca e cotetz umblator; dar are un plus fata de cielo la tehnologie si dotari...vom vedea cum se va comporta loganul in timp ca fiabliltate... |
Re:
Quote:
NU TE MAI DA TU DESTEPT, LASA OAMENI CA UNI STIU MAI MULT CA TINE, CHIAR DACA NU AU PERMIS DE CONDUCERE. |
Re:
Quote:
FIABILITATEA LA LOGAN E COMPROMISA DIN START, DAR POATE ACUM CU DIESELUL S-AU MAI DESTEPTAT. |
am avut 2 cielo, am logan si deocamdata nu se simte diferenta.dupa parerea mea loganul se infige mai tare dar cielo arata mai bine.cielo consuma in jur de 7% iar loganul in jur de 8% (motor 1,6). pentru cineva care are de ales intre logan si cielo...cred ca va fi o decizie destul de complicata
|
Cielo iti consuma 7%??????? :shock: :shock: :shock:
Eu nu am mai auzit, nici macar la Cielo de 75Cp!!! Consumul de orash este 10% cam pe la toata lumea pe care am auzit, in afara consumul poate sa ajunga chiar si la 6% - 6,5%!!! |
CIELO GLE 1,5l , 8 valve, 5 trepte mecanice
consum in oras 10-10,5% si minim la 100-110constant 5,5. consum la drum 8-10 mers f mult constant peste 180, viteza maxima peste 190, viteza la care ajungea repede si chiar in urcare usoara 185-187km/h. Putere declarata 75 cp putere reala 85cp, reglat din avans si injectie, cu ajutorul aparatelor de service peste 90cp, cca 95 cp cu toba finala sport(teava). Consum ulei 0%. Asta era masina mea pe vremuri si eram multumit. Mi-am cauparato cadou cand am terminat Politehnica in rate. M-am bucurat de ea mult, am modificat motorul de 1,5 putin, injectoare, coprimare, filtru, chip, tobe si scotea peste 105 cp sarea de 200 sub 210 pe drept consuma 11-17% la mers in forta. accelera aprope de o vectra de 2,0 8valve de 115cp, dar nu fugea lafel sus. Aleg cu ocii inchisi Cielo, o masina f fiabila si mult mai aerodinamica ca rasturnatul din germania. |
shadow, era vorba de un consum mediu.cielo are un consum destul de mic in raport cu dimensiunile masinii.in general masinile de la daewoo sunt masini fiabile si foarte avantajoase in raport calitate-pret. acum am un logan si o nubira 2 wagon de care sunt foarte multumit. iar loganul, daca era macar cu vreo 1000 euro mai ieftin merita. am motor 1,6 pe logan, fuge, este silentios, amortizeaza gropile bine dar nu se compara cu un cielo.apropo...tata a avut primul cielo din constanta(se poate vedea si acum masina in zona ICIL, are CT-03-BZY) si dupa 10 ani de functionare nu a fost schimbat nimic la el in afara de amortizoare si consumabile...aaa si bara fatza de care am avut eu grija la o betie...
sa vedem loganul cum se va descurca peste 10 ani ;) |
Re:
Quote:
|
Re:
Quote:
Baieti sunt intr-o dilema..pana acum voiam sa-mi iau un Logan full option din ala 1,6mpi, dar...acum imi face executive-ul cu ochiul ;). Chiar nu stiu ce sa fac. Am observat ca cielo-ul nu are airbag-uri si abs-uri... ma gandeam ca au mai imbunatatzit si ei dar ata e...in schimb loganul are...dar mai are si ceva loganul pe langa abs-uri...are blazonul mirific al DACIEI ;). Poate ma puteti indruma voi spre alegerea buna...nush... nishte avantaje/dezavantaje la fiecare masina ar fi de mare ajutor. Masinile sunt cam acelasi pret...logan-ul e 9.000euro iar cielo-ul 9.300..pt 300 de euro acum ... Thanks ! |
Cielo Euro 3 are cam multe probleme:
- executivul numai are motorul 16V - mai bine iti iei un Cielo din 2003 - 2004!!! |
doar atat?
haideti mah ca mai sus eratzi toti aprinsi.. \"cielo sux\", \"logan rulez !\" ... acum ce patirati ? mai multe sfaturi pls! |
trebuie sa fii inconstient sa spui ca sprintul unu executive e cam la fel cu cel al unui logan de 90 de cai.
rupe chilotzii executive-ul la logan ... asta bag mana in foc. |
Re:
Quote:
|
am solenza .. tovarasha mea are cielo ... dar daca ma dau la ea .. s`ar putea sa`mi faca mucii hatzuri cu cielo al ei de 10 ani .. si solenza mea are 2 ani ... in fine ideaaa e k .. dupa tot ce am citit si cum am vazut k trage executivu` si 16 ...
cu un cielo faci mucii hatzuri la un logan ... oricat ash tine eu la dacia :) |
M-am hotarat ! merg pe cielo !
Chiar daca are logan-ul dotari in plus ( abs, airbag si cdplayer - cele care ma intereseaza) cielo-ul stiu sigur ca nu o sa ma dezamageasca ;). o sa vb. cu cei de la service .. poate reusesc sa montez abs-urile ca vine iarna si fara ele o cam sug :(. |
Re:
Quote:
|
Bravo ! Noroc cu suflete caritabile ca tine,ca daca ar fi numai oameni care gandesc in Romania ar da faliment Daewoo/Rodae/cum si-or mai zice mai nou.Ai putea sa mergi pana la capat totusi...un Kadett din '87,ca sa ai originalul,nu copia.
|
Cielo e o masina de conceptie veche la care a mai fost imbunatatzit cate ceva. Loganu e totusi o masina cu un motor mai nou insa e greu sa te pronunti in privinta calitatii. Si Cielo a avut de suferit de cand a inceput sa fie fabricat in Romania. Au mai disparut din dotari si calitatea a scazut la diverse elemente care le-au mai fabricat prin tara. Eu nu pot sa uit cum fugea un Cielo Korean de prin 96 cand era nou...nu am avut ocazia sa trag prea rau de o Dacie Logan insa nu stiu daca s-ar ridica la nivelul Cielo-ului. As inclina sa cred ca la un condus normal in oras Cielo consuma mai mult.
|
Re:
Quote:
Cielo-ul e masina foarte buna. Prefer sa cumpar ceva care stiu ca merge decat sa fiu tester-ul loganului. oricum..m-as fi asteptat la ceva de genu \"Felicitari !\" ,\"S-o stapanesti sanatos!\" ...dar uitai ca suntem in romania. Mah daca e s-o luam asa nici-o masina nu e buna...mereu e cineva care nu e de acord cu decizia altuia asa ca imi iau eu ce cred ca e mai bine si gata. Asteptam nishte sfaturi care sa fie motivate.. Oricum multumesc Abia astept s-o ridic ^^ e pe GPL ;) |
| All times are GMT +2. The time now is 05:43. |
- Copyright 2026 4Tuning