![]() |
Re: Oltcit Club 11RL - BC 99 FNX - The Grimm Reaper
ok ... is curios sa vad cum arata flansa ta ...
apropos...vad ca tu mergi cu carbu re r5 aspirat ...cam cum se comporta ...si cam cat consuma la mers normal ... pe benzina.:?: |
n-am facut consumul pe benzina,dar acum ca am calculator de bord o sa-l fac si eu in curand :-P ;de mers pe aspirat nu merge asa bine dar se invarte roata se misca masina :lol:
flansa mea e o teava mare cu o tevusca sudata intr-o parte :lol: |
1 Attachment(s)
uite bre marea inginereala :P
scuze de claritate,deh telefon vechi si lumina slaba :P |
dea... se pare ca blow-offu' poa sa mai astepte ... ca acu caut un furtun siliconic(preferabil) ...pt returu ulei de la turbina ...ca am avut unu si e cam scurt...:rolleyes2... si curge pe langa.. :shock:
tre sa ma duc sa vad daca gasesc ceva pe la magazine ..ca risc sa pierd uleiul pe drum... :sad: |
Masina a ajuns acasa la ai mei ... pe rotile ei...:twisted:
Dar... cred ca am facut o boacana .... sau nu (sper...) Acu nu stiu daca am stricat turbina sau nu(sper...) ...faza e ca am mers cu ea de la service-ul ala pana la garaj (7 km in oras) fara racirea pe apa pusa .... La un moment dat am dat cu putini stropi de ulei pe admisie Eu banuesc ca s-a supraincalzit motoru ... si sa subtiat uleiul incat a curs pe langa segmentii rotorului... De dat nu i-am dat in gura si am mers cu maxim 2500 rpm si cu Wastegate-ul deschis ... dar tot facea presiune ... ma-m oprit si am stat sa se raceaca un pic pe la jumateatea drumului .... si atunci am vazut uleiul... De scos fum pe evacuare nu scoate ... dar cine stie.. Poate m-am speriat si atat :rolleyes2 In rest toate ok... Masina a devenit mult mai silentioasa ca inainte (am pastrat si intermediara..;)) ... si cred ca nici nu am sa mai pun "insertu" de la bovu HKS... PS: Uleiul trebuie sa il schimb cam peste 500 km Poze cred ca am sa pun maine ...ca azi ma duc la o nunta ... cu taxiul... |
9 Attachment(s)
Poze:
|
mai nea,dar admisia e facuta?
intre carb si turbina?ca altfel nu face nici un fel de presiune,si asa cu wastegate-ul deschis nu face presiune,doar se invarte morisca... despre ce "insert" e vorba? |
1 Attachment(s)
pai chiar daca nu e admisia pusa ..se cunoaste daca pui mana in fata compresorului ... si se simte cum sufla...;)(pe mijloc "suge" aerul...)
"Insert-ul" de piesa aia sub forma de logo mercedes... numa ca al meu e ala galben... si se va auzi ceva de genu... https://www.youtube.com/watch?v=JspG-FM8KJY |
da bre suge suge dar nu de ajuns sa faca presiune prea mare fiindca nu face ture,dar vezi nu mergi cu ea asa ca nu prea e bine,fa traseul intre turbina si carburator(chiar si fara intercooler daca nu-i dai cu presiune),nu lasa turbina sa mearga in gol ;)
am inteles acu,faza cu insertu ala era asa o chestie in plus nu ca are vreo legatura cu silentiozitatea masinii :P |
Acu o alta intrebare ...
La un moment dat nu mai tinea relantiul ... sar masina mergea ok. Oare e posibil ca din cauza trecerii uleiului prin turbina fff fierbinte sa se fi supraincalzit motorul??:rolleyes2 |
nu cred
dar,ai legat conducta de ulei direct de la reductie?nu stiu daca e bine sa-i dai ulei cu presiunea care o face motorul,eu am bagat pe teava un jiclor de 100.. in schimb o scadere de presiune+ulei incins poate duce la supraincalzire |
Quote:
dar la ce se refera 100??? cumva 1mm?? |
doar nu cm ca nu e racheta :P
un jiclor de 100 dinala mic(ca cel de relanti),dupa care furtun pana la intrarea in turbina...eu asa am si sunt multumit,turbina care am schimbat-o nu avea joc in ax si nici uzura si s-a invartit asa destui km... |
1 Attachment(s)
o poza de aseara ....nu am apucat sa fac admisia ...:cry:
masina deja sta de 2 saptamani..:rolleyes2... plus ca la mine e teava la turu ulei dintro bucata si ma chinui sa confectionez restrictorul..de 1 mm diametru ...sa vad daca ma da cu ulei pe admisie...:rolleyes2 Ca vad ca cu ala de 3 mm tot da ... :evil::x:x |
bre matale cred ca poti face restrictorul chiar in surubul care tine conducta,eu m-am gandit la asta ca sa pot elimina bucata de furtun care o am intre turbina si conducta de ulei...trebuie doar sa dai filet interior la surub si aia e :P
vezi ca poate uleiul in admisie nu e neaparat de la presiunea mare de ulei din lagarele de ungere,poate turbina are ceva... :rolleyes2 |
Quote:
Problema e ca surubu ala are ditamai gaura de 6 mm La turbina m-am gandit si eu sa nu sa fi dus vreo garnitura :rolleyes2 |
n-are bre garnituri are numai parti metalice...daca surubul ala are 6mm diametru interior,fie faci alt surub la strung fie ii bagi sudura pe gat,dai gaura si apoi filetezi pentru un jiclor :P
|
Quote:
|
3 Attachment(s)
azi am reusit sa schitez cat de cat admisia....mai tre sa pun colierele ...
si dupa aia incep sa caut teava de aliminiu pt admisie...;) si pozee: |
incepe sa prinda forma ,unde este carbu de r5?regulatorul de presiune.......
|
mai e de treaba Bogdane ... le am pe toate ...;)
numa timp si vreme frumoasa sa fie .. Vroiam sa incerc intai cu carburatorul stock solex cu modificarile facute de tine (scrie undeva un topicu tau de pe foumu oltcit o combinatie incercata de tine;)) ...dar acu ca am si alta masina ...cred ca am sa trec direct pe carb de r5:rolleyes2 |
Azi sunt fericit ...
am reusit si am pus surubul cu restrictor de 1 pe turul de la ulei ... si ca sa vezi : Turbina e in mintile ei .... am dat forja (pe loc )pana s-a incins uleiul ca sa vad daca imi mai da ulei prin compresor .... si e ok...:twisted: |
incearca linistit cu carbu de oxid!! cu jetarile corespunzatoare nmu are de ce sa nu mearga este chiar foarte bine pretabil pt proiect de turbo avantajat fiind de CNC-ul considerabil mai mare decat 32DIS. singura problema fiind ca la goana tare pe 3-4-5 ramai fara bebnzina ca pompa aia pe cama e degeaba... si ca mentiune trebuiesc schimbate si conductele de benzina de la rezervor la carb/regulator cu ce gasesti mai gros pt a asigura debit necesar. spor
si ca o alta idee ai putea sa montezi o electrovalva de GPL pe retur si sa pui un senzor de presiune pe circuit, iar in momentul aparitiei boostului sa iti inchida returu dupa o anumita perioada sau chiar instantaneu daca mergi pe pompa de oltcit... mai mult ca sigur nu se va ineca. |
multumesc pt sfaturi...;)
|
Se pare ca , cu vremea asta ... nu mai termin eu proiectu:sad:.. dar cine stie ...
|
lasa,mai bine sa faci incet si sigur...pana acum te misti cu talent,uite eu ma oftic destul de rau ca nu pot tine masina trasa pe dreapta o perioada mai mare sa pot lucra in voie la ea ...
asa ca mergi la sigur cu cicu :P da' despre ce combinatie de jicloare zici matale acolo? |
Quote:
imbogatire 90 in loc de 50 treapta 1 205 cu 102,5 treapta 2 160 cu 112,5 :rolleyes2 |
poate vine primavara mai repede sa dau o tura cu masina pe booooost...:D
|
Azi am fost si am mai cumparat niste furtune ..si niste tevi ...ca sa ma apuc de treaba ....
Acu o chestie : Oare sa pun bovul dupa sau inainte de intercooler.... (stiu ca se pune de obicei dupa intercooler :rolleyes2) |
pune-l dupa ;)
|
am renuntat la ideea carbului de oltcit ...si m-am dus sa fac o flansa pentru carbul de r5 gtt....
Ideea e ca si chiar cu configuratia originala de jiclere se ineaca si scoate fuuum negru .... nu am apucat sa fac poze ... dar pot sa spun ca la 0.3 bari trage mai bine ca hondita ;) |
gata flansa ... acu tre sa modific sistemul de la acceleratie si shock ;)... si normal ca acu trebe refacuta si o parte din admisie ....
|
ce sa refaci la admisie bre? :P
cu jicloarele alea...cred ca ai putea sa le micsorezi,sunt totusi doua prin care galgaie benzina daca o calci blana :)) |
La admisie scapa pe la vreo 2 coate cu carbu de oltcit ... si acum tre sa o remodelez pt carbu de R5 :rolleyes2
Am pus la loc jiclerele originale si l-am lasat stoc acum... ca de e solex cic5 (plus ca era reglat pe banc la brasov ;)) si am zis ca totusi exista carburator care e special creat pt asa ceva ... si cred ca fara prea mari batai de cap...:rolleyes2 PS: Am sa fac si un mic filmulet cu sunetul de la Bovu HKS fara "insert-ul" ala ... aduce cu bovu lu Pupa dar ca fassaie mai tare.... ;) PSS: Eu am alimentat pompa de apa de la firul de la electrovalva ... si mere tot timpul cat e pus contactul ...la tine cum ai facut?? |
la mine merge pe treapta 1 de contact...electrovalva e pe treapta a doua...nu are asa importanta,doar ca uneori dupa alergatura opresti motorul si e bine sa mai mearga putin pompa ;)
|
Quote:
|
si tie ti-e asa lene sa stai pe loc cateva minute langa ea?fie la relanti fie cu contactul pe prima treapta? :P
|
Quote:
Quote:
|
de la panoul de sigurante,,,prima sau a doua siguranta de sus in jos parca :D dar scoti siguranta,masori pe care vine plus cand pui contactul,si pui firul pe papucul opus,ca sa fie trecut firul prin siguranta :D
|
Quote:
|
| All times are GMT +2. The time now is 11:50. |
- Copyright 2026 4Tuning