![]() |
Re: E46 - Un e46 rosu
3 Attachment(s)
Gata si bancheta refacuta si montata.A trebuit refacut si spatarul ca era ciupit usor iar mai apoi ambele revopsite in ton cu restul interiorului.
-Next :imbracare in imitatie alcantara a politei spate :o Cei de la atelier au aruncat la gunoi materialul de era pe vechiul sezut ca stiu ca ma intrebase un coleg de el scz. |
Am reusit sa fac rost de un set de presuri de individual.Problema e ca dupa ce le-am spalat si frecat in cada cu peria li s-au tesit fibrele.
Tin sa precizez ca la presurile de individual puful respectiv este mult mai gros decat la unele normale+marginea cusuta din piele. Ce pot face sau cu ce sa le spal sa isi revina????:cry: |
3 Attachment(s)
Role clima,curele,electromotor si multe alte piese.Pana la sfarsitul anului nimic ca deja ajunge.
Ramane pentru la anu sa mai gasesc 2 scaune de M3 sa le refac sau sa mi le refac pe ale mele si cam asta e proiectul pe final. |
1 Attachment(s)
Dupa lungi cautari am dat de ele :
|
3 Attachment(s)
Pentru cei care isi gasesc sezut model isofix: se potriveste si sezutul de pe break pe sedan ( doar la isofix modelul de sezut simplu nu ).
Am facut proba pe masina personala cu un sezut cumparat recent .Atasez cateva poze cu ceva destul de rar : |
7 Attachment(s)
Scaune de m3 greu de gasit la bani decenti dar greu incercate.
Dai si baga cu munca din scaune rupte de Anglia dai si fa-le de Europa + cablaje refacute,revopsite si etc . Rezultatul final a meritat tot efortul depus : |
Felicitări frate, esti de apreciat.
Foarte frumos ce ai facut acolo, totusi nu anulezi cumva manerele de rabatare a aparatelor? P.S. Cand te plictisești de ele, asta daca sunt norocos si o sa se intample, le cumpăr eu! |
2 Attachment(s)
Multumesc frumos colegul.Momentan nu le anulez ca poate le voi vinde cu timpul ( zic doar ) si poate va avea nevoie de ele urmatorul pasionat :)).
Azi am primit cel mai neasteptat cadou.Bancheta spate m3 cu a treia tetiera.Trebuie sa ma ocup de ea sa o revopsesc si sa ii mut suportul de pahare pe ea. |
Bancheta este rabatabila?
Memorii vei avea pe ambele părți? Bolsterele vor fi funcționale? Păi anulează-le ca le vinzi cu siguranta unuia cu sedan, adică mie.😁 Īncă odată felicitari pt ceea ce faci! |
Bancheta spate este rabatabila, se pare ca trebuie mutat tot buretele cu materialul cu tot de pe scheletul de coupe din cauza ca nu are decupajul pe spate care comunica cu zona de la husa de schii.Decat sa decupez eu mai bine nu ma risc si mut de pe un cadru pe altul.2-3 ore de munca si se rezolva. o sa revin cu poze din timpul procedurii.
Te tin la curent :D daca voi renunta la ele,azi am vandut fostele mele scaune altui pasionat .Boosterele cat si reglajul lombar nu functioneaza momentan dar sambata viitoare le dau de cap. Atasez poze cu situatia gasita, din cate am inteles sunt usor de reparat nimic grav. |
Salut. Ti-am lasat si eu un PM. Multumesc
|
Multumesc tare pentru msg de apreciere :D .
Am reusit sa montez bancheta de m3, defapt a trebuit pana la urma sa mut materialul de pe un schelet pe cel de sedan.La coupe nu aveam trecerea (Gaura) din habitaclu in portbagaj.Dupa ce am separat materialul de pe ambleme banchete totul s-a imbinat floare la ureche + montajul sacului de schii. Maine urmeaza parbriz heliomat :shock: nu a fost in plan dar e binevenit oricand :)). |
Acum am intrat sa vad si eu masina ta. Mane e foarte misto! Si vopseaua a iesit bine, si interiorul, imi place. Spor la ea in continuare!
|
5 Attachment(s)
Din pacate parbrizul heliomat s-a spart cand sa il de jos dupa masina asa ca a picat treba cu el ...
Azi am facut un mic proiect, pentru cine doreste sa afle cum sa isi faca fetele de usi sau sa isi refaca : -decapsulare cu o filetanta cu burghiu putin mai gros ,desfacut toate capsele de pe spatele feteleor de usi .Nu apasati foarte tare incercati sa pastrati cat mai mult din plastic ca sa aveti unde infige suruburile. -revopsire fete de usi ( erau in stare foarte proasta) -recapsulare cu suruburi (le puteti gasi in Dedeman ) Era pacat sa fie pierdute aceste fete de usi cu manere imbracate in piele asa ca am zis ca e si pacat sa nu le reconditionez. Timp de lucru 4 ore. |
6 Attachment(s)
Poze cu bancheta montata pe masina :
|
3 Attachment(s)
Cand alergam dup o banchet cu isofix acum am ajuns sa am si derezerva :
|
2 Attachment(s)
Strang de un nou interior full iar de data asta numai vand nimic pentru ca alte ocazii nu vor mai aparea.
|
5 Attachment(s)
Ca tot ma trada rama relocare clima cu butoane individuale,am trecut la una de FL cu aceleasi dotari.
Multe multe ore de munca ,instalatia electrica a fost schimbata ( fiind mult mai diferita pe NFL decat pe FL) si a fost refacuta aproape de la zero.La NFL sunt mai multe fire decat la FL. Intre timp am mai trecut prin 2 perdelute.... masina asta cred ca le devoreaza macar odata pe an ....nu stiu cum de gasesc norocul sa imi manance rotita de pliere .In fine s-a schimbat si perdeluta...semnalizari portocali pe fata( zic ca arata mult mai ok;revin cu poze ) Tot caut parbrizul ala heliomat si nu dau de el :)) ... chiar daca nu postez de lucru tot va fi la masina si tot gasesc ceva de imbunatatit. |
4 Attachment(s)
Ca tot e carantina si se sta acasa am avut un interior de coupe rosu care aduna praf iar dupa 4-5 ore de atentie e "ca nou".
|
5 Attachment(s)
#RARITATI
-oglinda cu homelink -plafon model cu microfon si pachet lumini +alte fete de usi model individual cu manerele imbracate in piele. |
6 Attachment(s)
Cand o bancheta nu se mai renteaza a fi retapitata se gaseste usor o nevoie pentru pielea de pe ea:o retapitare de volan in ton cu interiorul.
Ce atata piele perforata ?Voi posta cand il iau de la retapitat rezultatul final: |
Felicitări pentru că ai rămas la aceeaşi maşină şi o īmbunătăţeşti aşa cum īţi place.
|
9 Attachment(s)
Multumesc de apreciere .Totdeauna caut ceva nou sa nu ma pot plictisii.
Ceva poze cu un mic proiect de restaurare al unor fete de usi care au fost destul de batjocorite de fostul apartinator care se hotarase sa le faca rosi/portocali cred cu pensula. Cum asa ceva nu se gaseste chiar zilnic am zis sa le refac adica sa le decapsez ,sa dau jos vopseaua dupa ele care deja incepuse sa crape si sa le revopsesc si fac la loc. 5-6 ore de munca sintetizate in cateva poze: |
7 Attachment(s)
Gata si volanul :
|
8 Attachment(s)
e46 plus Transalpina :
|
5 Attachment(s)
Parbriz heliomat original cu senzor de ploaie si lumina +polish si ceara:
|
3 Attachment(s)
-Decalurile de pe caroseria masinii ( le puteti gasi pe aliexpres 16 dolari )
Cel mai mult m-au interesat cele de pe targer deoarece se gasesc la fel ca si majoritatea lor doar pe original. -senzori de parcare pe after compatibili cu retrofit pe original. -prindere din cauciuc pentru buson benzina care la fel il gasiti ca si senzorii (15 dolari set de 4) tot pe aliexpres (3 dolari). App : caut un bandou pentru bara spate M model pentru senzori de parcare... In magazine il gasesc doar pe original 210 lei pe cand o bara completa se gaseste si la 450 lei la dezmembrari.Poate ma aude/ajuta vreun coleg cu el.:cry: |
4 Attachment(s)
"Riviera Olteneasca" la plimbare ce tot atata bibileala:
|
4 Attachment(s)
S-a inlocuit si bandou spate model M ,vine doar pe original si costul e pe masura pentru un plastic( 240 lei ),schimbare folii fata/spate si multa munca la motor :
-inlocuire furtun de la debimetru aer pana in spate la rampa injectoare -inlocuire furtunase injectoare ca erau coaptee grav -curatare injectoare -inlocuire furtunase pompa auxiliara si decapsulare pompa aux si refacuta la loc: |
8 Attachment(s)
Si uite ca a mai trecut timpul si am mai strans de o postare :lol:
-reconditionare butuc deschidere sofer( sfat pentru cei cu NFL NUUU se potriveste butucul de FL este putin mai lat in lateral si loveste in geam) -am completat un set de trimuri piano black in stare ireprosabila pentru viitor proiect -inlocuire folii fata :rolleyes2 Surpriza pe anul acesta,desi teoretic asa ceva nu ar trebuii sa existe macar ,am facut rost de 2 interioare noi noute, ne puse niciodata pe scaun zero defecte zero nimic originale de fabrica.Asa ceva nu se vinde niciodata, mai ales cand ajung pe mainile unui pasionat totusi voi pregati un interior din piele neagra care va ajunge pentru vanzare si a-mi recupera investita iar cel rosu il voi pastra pentru mine pentru un viitor proiect. Next-retapitare totala data de 2 noiembrie pentru interiorul de pe masina m3(pumnii stransi )8) |
7 Attachment(s)
De cand am postat ultima data si pana in prezent m-am ocupat dupa lucru de interiorul rosu de mai jos.
Da imi place si da este rar ! Dar din pacate stand atat in cutie ne pus pe forma scaunului, pielea a capatat cute cat si buretele scaunelor s-a lasat in timp creand defectele vizuale de mai jos. Poate ca merg refacute, poate-poate o crema sau habar nu am nu ma pricep dar am renuntat la ele si le-am pus la vanzare .S-au vandut destul de rapid(pretul foarte bun zic eu respectiv 18 mil). Ceva poze cu lucrul meu pe saptamana asta: |
Salut, un link te rog cu prinderea de cauciuc pentru buson?
|
3 Attachment(s)
#Raritate : oglinda cu homelink si busola! Am desfacut-o sa vad ce fire duc in ce pini pe placa. Se potriveste direct pe mufa de pe masina mea dar nu primeste curent pentru alarma.
Salut colegul uite link cu suportul pentru busonul de pe aliexpres : https://www.aliexpress.com/item/1005...archweb201603_ |
Multumesc mult pentru reply! Am sa dau si eu o comanda, cand va veni din china, sau daca va veni .....
Se intampla sa stii cumva cum se ventileaza/egalizeaza presiunea in rezervor? ai umblat vreodata pe acolo? Practic la alimentare cu combustibil sare pompa instant indiferent de cat combustibil e in rezervor, ce ma duce cu gandul ca rezervorul rapane presurizat si pompa intra in protectie ... Vorbim de o masina diesel FL. |
La fel patesc si eu de ani de zile .M-am obisnuit cu problema sincer nu stiu ce sa zic.
Cat despre produsele astea din China, in trecut pana in pandemie veneau in o luna jumatate dar acum 2-3 luni lejer.:cry: |
Frumoasa masina, spor cu ea in continuare si felicitari pentru munca si pasiune ! sper sa nu o vad curand la vanzare..
|
8 Attachment(s)
Multumesc frumos pentru apreciere,daca e sa o vand as pune-o pe autoscut sau alt site de vanzari din strainatate.Pe tara mi-as lua hate cu tot investitul meu in ea.
-schimbat discuri fata,spate,placute si ferodouri.Aveam o bataie in volan cand franam si nu am mai stat sa ma uit care cum e ovalizat. -am reusit sa gasesc un set de trimuri de antracit,foarte greu de gasit mai ales de cumparat:))....nu prea ma ajuta pozele dar se vad mult mai ok in realitate.Pe viitor vor necesita un polish.Incerc sa imi strang cel putin piese rare care stiu ca nu se vor mai regasi in 2-3 ani sau vor fi foarte scumpe. Momentan am pe plus trimurile de black piano,antracit si black cube. -alte noi praguri de special edition -scaunele de M3 au ajuns la bucuresti la retapitare revin cu poze : |
Faci ce faci si gasesti lucruri foarte rare, ai multa rabdare.
Se intampla sa ai in plus un suport de pahare, nari negre sau un set de trimuri negru lucios pentru exterior ? PS: am comandat piesa aia pentru capacul de rezervor, cand va veni sau daca va veni e un mister. |
Nu am mai apucat sa dau edit .... legat de bancheta spate ... vad ca tot zici ca unele au isofix, din ce am vazut pentru a prinde scaunul de copil ai nevoie de prinderi, kitul e disponibil ca retorfit si contine 2 bride, suruburi si piulite, unele am vazut ca au si niste capacele ... nu prea sunt lamurit cu bancheta care are sezutul mobil.
|
10 Attachment(s)
Uite mai multe poze cu bancheta cu sezutul pentru scaunel copil ridicat.
Am terminat scaunele fata de retapitat si de vopsit . Urmeaza bancheta spate ::rolleyes2:rolleyes2:rolleyes2:rolleyes2:rolleyes 2:rolleyes2 |
| All times are GMT +2. The time now is 17:33. |
- Copyright 2026 4Tuning