Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Masini tunate (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate.html)
-   -   Audi RS5 - un cosmar pt noul M3 (https://forum.4tuning.ro/18-masini-tunate/41271-audi-rs5-cosmar-pt-noul-m3.html)

SEBASTIAN 13-08-07 23:26

Re: Audi RS5 - un cosmar pt noul M3

Getriebe [Bearbeiten]
Serienmäßig wird das Fahrzeug mit dem Automatikgetriebe tiptronik ausgeliefert, welches es ermöglicht, die Gänge manuell am Lenkrad und am Automatikwählhebel zu wechseln. Das Getriebe basiert auf dem 5-Gang-Automatikgetriebe aus dem a8W12 (12-Zylinder) und verfügt über ein dynamisch gesteuertes Schaltprogramm. Ein Handschaltgetriebe wurde nicht angeboten.

AR33COP 13-08-07 23:28

pacat ca nu e si manuala.mi-as dori sa fi putut sa fac maioneza cu schimbatoru, dar e bine si asa.

SEBASTIAN 13-08-07 23:35

nu sti pana nu apare astea oricum sunt intoxicari de presa ca asa se poarta

Race 23-08-07 03:14

Quote:

asta da...M5 manual...serious shit
Chiar ca "shit".Cutia manuala de pe M5 E60 e luata de pe M5 E39.Care avea putere maxima mai mica si alta curba de putere.In realitate,asta se traduce prin M5-ul manual fiind mai lent decat SMG-ul la orice proba de acceleratie (la sfertul de mila de exemplu e mai lent cu jumatate de secunda).O privire scurta asupra rapoartelor poate lamuri pe oricine de ce o cutie de viteze de pe o masina de 400 CP nu e tocmai ideala pentru una de 500 CP al carei motor se tureaza cu peste 1000 RPM in plus.

SEBASTIAN 23-08-07 06:08

De unde ai informatia asta?

FloRio 31-08-07 20:58

arata superb audi rs5,o masina care iti ofera tot ce vrei,cat despre m3 ,pe mine nu ma mai mira nimik,deja demult audi este petse bmw in orice model,ii da clasa oricand bmw-ului

SFW 31-08-07 21:58

Quote:

Originally Posted by FloRio (Post 1074880)
arata superb audi rs5,o masina care iti ofera tot ce vrei,cat despre m3 ,pe mine nu ma mai mira nimik,deja demult audi este petse bmw in orice model,ii da clasa oricand bmw-ului

ala e totusi un photoshop, o estimare a modului in care va arata rs5 ... cat despre motor ... nu cred ca e nimic concret inca.
in rest, sunt de acord cu tine 8) :shock: :lol:

boy_wonder 31-08-07 22:09

Quote:

Originally Posted by SFW (Post 1074959)
ala e totusi un photoshop, o estimare a modului in care va arata rs5 ... cat despre motor ... nu cred ca e nimic concret inca.
in rest, sunt de acord cu tine 8) :shock: :lol:

ala are spoiler si jante de Q7 V12 tdi :lol:

_anaconda_ 01-09-07 04:01

Quote:

Originally Posted by SFW (Post 1044987)
Modelul actual (cel vechi) are 4.2 biturbo ... cel ce va fi prezentat in septembrie ... se pare ca 5.0 biturbo

Ma refeream la cel nou ca are(va avea f probabil)5.2 V10 Bi-Turbo...cel vechi stiu ca avea 4.2 BT...m-am exprimat putin gresit

SFW 01-09-07 13:09

Quote:

Originally Posted by boy_wonder (Post 1074982)
ala are spoiler si jante de Q7 V12 tdi :lol:

o estimare a cum ar putea arata, a cum ar dori unii sa arate .... m-am exprimat gresit.
ideea de baza ca e doar un photoshop :lol:

robertinho 11-04-08 01:35

Lansat de mai putin de un an, modelul A5 a reusit sa isi faca loc in piata, dar si in paginile publicatiilor dedicate zonei auto si nu numai. Audi are acum de vanzare o varianta A5 cu motorizari pe benzina si diesel, dar si o superversiune S5 care ascunde sub capota un FSI V8 de 4.2 litri si aproape 350 de CP. Varianta RS 5 care este, in mod cert, unul din proiectele in desfasurate la Ingolstad va folosi acelsi V8, dar preparat pentru a produce 420 de CP.

Platforma A5-ului este capabila de si mai multa performanta, asa ca sefii de la Audi, spun surse autorizate, se gandesc sa puna sub capota Coupe-ului chiar propulsorul V10 de pe Lamborghini Gallardo. In aceasta varianta, RS 5 va oferi soferului performanta de cel mai inalt nivel sportiv, V10-le fiind capabil de 500 de CP la cei 5.2 litri pe care ii masoara.

La un asemenea nivel de putere, RS 5 va avea, cu siguranta, capacitati Quatro si, de ce nu, sistem de franare marca Brembo. La nivel exterior, caroseria nu trebuie sa difere de actualul S5, insa interiorul va fi mai eleganta si mult mai sportiv.

La un asemenea nivel de echipare, RS5 poate concura fata probleme cu orice alta sportiva de la BMW sau chiar Porsche. RS 5-ul devine un rival apreciabil chiar pentru R8, acest lucru fiind nefast pentru Audi.

...daca va fi lansat pe piata cu motorul de pe gallardo,s-a terminat povestea,e FENOMEN masina asta

Bogdan_mb 11-04-08 02:48

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1478589)
Lansat de mai putin de un an, modelul A5 a reusit sa isi faca loc in piata, dar si in paginile publicatiilor dedicate zonei auto si nu numai. Audi are acum de vanzare o varianta A5 cu motorizari pe benzina si diesel, dar si o superversiune S5 care ascunde sub capota un FSI V8 de 4.2 litri si aproape 350 de CP. Varianta RS 5 care este, in mod cert, unul din proiectele in desfasurate la Ingolstad va folosi acelsi V8, dar preparat pentru a produce 420 de CP.

Platforma A5-ului este capabila de si mai multa performanta, asa ca sefii de la Audi, spun surse autorizate, se gandesc sa puna sub capota Coupe-ului chiar propulsorul V10 de pe Lamborghini Gallardo. In aceasta varianta, RS 5 va oferi soferului performanta de cel mai inalt nivel sportiv, V10-le fiind capabil de 500 de CP la cei 5.2 litri pe care ii masoara.

La un asemenea nivel de putere, RS 5 va avea, cu siguranta, capacitati Quatro si, de ce nu, sistem de franare marca Brembo. La nivel exterior, caroseria nu trebuie sa difere de actualul S5, insa interiorul va fi mai eleganta si mult mai sportiv.

La un asemenea nivel de echipare, RS5 poate concura fata probleme cu orice alta sportiva de la BMW sau chiar Porsche. RS 5-ul devine un rival apreciabil chiar pentru R8, acest lucru fiind nefast pentru Audi.

...daca va fi lansat pe piata cu motorul de pe gallardo,s-a terminat povestea,e FENOMEN masina asta

de unde este informatia ?

robertinho 11-04-08 10:39

...search pe google audi rs5 si am luat informatia din unul din articolele gasite

C63 AMG 26-08-08 16:28

Quote:

Originally Posted by robertinho (Post 1478589)

LOL ce gluma buna. Pai numai motorul de pe Gallardo cred ca costa cat un RS5. Cel mai probabil motorul va fi V8-ul de pe S5 supraalimentat.

C63 AMG 27-08-08 22:44

Cica cei de la carmagazine au pus mana pe un RS5:

http://www.worldcarfans.com/9080825....magazine-cover

La noi apare revista asta ? :O

Bogdan_mb 29-08-08 22:27

e fake poza

bogg 19-01-09 13:21

https://www.youtube.com/watch?v=V8lhuezheuQ
Enjoy
A fost surprins nedeghizat la Nurburgring :D
Conform programului de lansari Audi, modelul va fi disponibil incepand cu iulie 2010.(suficient timp incat concurenta sa-si revizuiasca modelele) :D

Sasha 19-01-09 13:32

Video

C63 AMG 19-01-09 23:47

Ca agresiv suna :twisted: Marfa dar totusi nu cred ca se va ridica la nivelul lui M3 (sau C63 for that matter). Adica turbo, 4 awd, astea nu fac decat sa ingreuneze masina si sa-i scada din factorul "fun". Si oricum mie coupe-ul nu-mi place cum arata (mai ales din profil) mai degraba as fi preferat sa-l construiasca pe baza lui A4 (la fel ca modelul vechi). Plus ca, in 2010 cand apare designul va fi deja depasit. De fapt nici nu stiu de ce se mai chinuie sa scoata masina asta, sincer...mai bine sar de tot generatia asta si scot un model nou in acelasi timp cu rivalii de la mercedes/bmw, ca asa nu are rost...prea sunt codasi. Noroc cu R8-ul care le mai salveaza din onoare :lol:

cannonball 16-05-09 17:18

Quote:

Originally Posted by C63 AMG (Post 1716305)
LOL ce gluma buna. Pai numai motorul de pe Gallardo cred ca costa cat un RS5. Cel mai probabil motorul va fi V8-ul de pe S5 supraalimentat.

din cate stiu eu lamborghini e detinut de audi si nu cred k ar fi o problema motorul

Sasha 16-05-09 20:48

2 Attachment(s)
Spyshots

Sasha 17-06-09 08:59

1 Attachment(s)
Audi RS5 se apropie de lansare
Audi A5 este vazut din ce in cel mai des pe strada. Audi A5 fost lansat pentru a consolida versusul dintreBMW Seria 3 Coupe si Mercedes CLK.Pentru iubitorii de masini rapide a fost lansat Audi S5, dar pentru cei care au experienţă o sa se bucure de un RS5!
RS5 o sa fie echipat cu un motor de 4.2 litri V8 pe care il ştim de la RS4, care produce probabil în jur de 450 CP.Destul, pentru a concura cu M3 şi CLK63 AMG.Acum RS5 este prins în timpul testării în Grossglockner Austria.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="https://www.youtube-nocookie.com/v/-xoNOZEHe6o&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=nl&f eature=player_embedded&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="https://www.youtube-nocookie.com/v/-xoNOZEHe6o&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=nl&f eature=player_embedded&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="425" height="344"></embed></object>

GTR 30-08-09 06:15

O sa aibe 2-3 ani de suprematie, nu cred ca facelift-ul de la M3 va aduce performantele necesare sa bata RS5 + ca RS5 fiind turbo permite un tuning usor, dar asteptam noua serie 3 BMW.

http://www.bmwblog.com/2007/07/06/2012-bmw-3-series.

ESPinoza 30-08-09 10:08

cu ce clk sa mai concureze? nu se mai fabrica decat versiunea cabrio.

Korne 30-08-09 11:01

ESP...ti-a ajuns alfa in mures. am vazut acum cateva saptamani. scuze de off

C63 AMG 30-09-09 15:20

Ce monstru...:shock:

http://www.worldcarfans.com/10901161...at-nurburgring

Quote:

RS5 o sa fie echipat cu un motor de 4.2 litri V8 pe care il ştim de la RS4, care produce probabil în jur de 450 CP.Destul, pentru a concura cu M3 şi CLK63 AMG.Acum RS5 este prins în timpul testării în Grossglockner Austria.
Mai mult ca sigur nu e acelasi motor...suna mult prea diferit. Io cred ca e motoru de pe audi S5 (V8!) + turbo...si da, va avea pe putin 450 de cai. In orice caz eu cred ca va urma modelul lui RS6, si va surclasa net concurenta la acest capitol (ceva gen 480 de cai, poate chiar 500). Totusi daca inginerii de la audi vor opta pentru o putere litrica similara cu a lui RS6, va trebui sa ne multumim cu "doar" 470 de cai (adica 111 cai per litru la o cilindree de 4.2, la fel ca la RS6)

TurkishCarFan 30-09-09 15:25

Quote:

Originally Posted by ESPinoza (Post 2596459)
cu ce clk sa mai concureze? nu se mai fabrica decat versiunea cabrio.

e-klasse coupe si n`o sa fie asa usor de invins cand o sa apara versiunea amg :)

si e posibil sa aiba 525cp mercedes`ul :)) :oops:

Oricum,tot respectul pentru audi,ca se chinuie :))

C63 AMG 30-09-09 15:39

DA, asta e clar, daca astia de la audi se duc inspre 500 nici astia de la MB nu or sa se lase mai prejos. Ce vreau sa zic e ca imediat cand o sa apara RS5-ul Mercedes va scoate imediat un facelift pentru C63, cu putere similara daca nu mai mare. Mai ales ca e floare la ureche pentru ei sa faca asta avand in vedere ca motorul respectiv e subtunat. Totusi, per total, audi-ul cred ca o sa fie mai rapid !

opkbv 12-02-10 01:07

Un singur cuvant: M3. Desi posibilitatile de tuning pe turbo sunt superioare celor pe motoare aspirate. As vrea din tot sufletul sa puna pe m3/5/6 sau rs4/5/6 un twin turbo sau bi turbo la v8/10 ala de 4.2/5.0 Nu vad rostul (aici sunt subiectiv) quattro'ului pe o bestie de 450cp sau cat va avea, plecari de pe loc mai bune si atat. Mult mai multa distractie cu RWD'ul de pe M3.

Tin sa precizez ca sunt in egala masura fan audi si bmw, merz nu am suportat si nu voi suporta niciodata (cum frate sa scoti 451cp dintr'un motor de 6.3???!)

Bogdan_mb 12-02-10 01:11

Quote:

Un singur cuvant: M3. Si asta deoarece posibilitatile de tuning pe turbo sunt superioare celor pe motoare aspirate.
Daca tu crezi ca m3 este turbo, inseamna ca nu ai ce sa comentezi pe topicul asta. Noapte buna si lectura auto ;)

opkbv 12-02-10 01:13

dadusem deja edit inainte sa postezi, ma gandeam la altceva si am confundat

Gorby 12-02-10 01:35

Quote:

Originally Posted by opkbv (Post 3076962)
cum frate sa scoti 451cp dintr'un motor de 6.3???!

Ai fi vrut 630?

opkbv 12-02-10 01:36

As fi vrut ce putin 500, chit ca poti scoate mult mai mult cu siguranta din el

blazeyblaze 12-02-10 03:45

este limitat din motive evidente de marketing

seliuc daniel 12-02-10 08:20

audi, poate peste 20 de ani la nivel bmw......doar design-ul nu spune totul, calitatea e primordiala.......poate cand nu o sa crape pielea de pe scaune dupa 3 ierni sau poate cand nu o sa mai vopseasca butoanele in negru mat care se zgarie extrem de usor ori ce e mai grav cutiile automate care nu prea sunt cutii si au un pret........7300 e(audi a6)de probleme electrice sa nu mai vorbim sau lcd-ul care e vai mama lui......sau poate ac-ul care e drept primii 3-4 ani e congelator dar apoi apar problemele de nu le intelege nimeni.....cat despre manerele interioare portiere....se zgarie din prima luna. se poate face un calcul cat pierde un a8 si cat pierde un s in primul an de la achizitie. mult peste audi, la un pret rezonabil esta acura sau es 350 sau chiar avalon(cel mai bun raport calitate pret) audi din statistici raport calitate pret 6 puncte, bmw 8 ......scuze daca am suparat pe cineva stiu ca sunteti multi indragostiti de audi.....si eu am fost.

_anaconda_ 12-02-10 12:59

Quote:

Originally Posted by opkbv (Post 3076984)
As fi vrut ce putin 500, chit ca poti scoate mult mai mult cu siguranta din el

Exista 6.2 V8 AMG cu 570 CP pe SLS, l-au limitat din motivele spuse de blazeyblaze, marketing.

PS - cum comentezi faptul ca un V8 de 6.2 litri cu mult mai mult cuplu si mult mai multa putere este mai usor fata de un 4.0 V8 420CP de la M3 si evident si mai usor fata de 5.0 V10 507 CP de pe M5. Laser frate...

PS - la Audi pielea crapa in prima iarna iar manerele vin deja zgariate din fabrica.

opkbv 12-02-10 13:44

ok hai sa zicem marketing...dar personal mi se pare gresit din punct de vedere logic ca un indragostit de MB sa achizitioneze un c63amg (care, nou, costa in jur de 90 mii nu ?), ca apoi sa fie nevoit (dorind mai multa putere) sa investeasca alte mii sau zeci de mii de euro pentru a'i creste performanta..Adica mi s'ar parea normal la banii pe care ii dai sa iti ofere mai mult.
Si inca ceva: de ce in toate review'urile pe care le'am gasit pe youtube, fie ele de la top gear, motortrend sau altele, M3 este mereu peste C63AMG si mereu scoate timpi mai buni? Desigur, vorbesc despre timpii scosi pe pista, nu in linie dreapta pt ca nu ar fi corect. Sa nu ma luati cu conspiratii anti-mb ca nu tine...

Bogdan_mb 12-02-10 14:07

iara vorbesti fara tine, ti-am zis, lectureaza, google is free :) . Un upgrade de soft la c63 costa pana in 2000 euro, acceptabil la pretul de achizitie. Dupa aceasi logica are c63 457 cp de fabrica, dupa care si 335i are 306 cp pe hartie. In fine, parca topicul asta era despre alceva nu ?

C63 AMG 12-02-10 17:38

Da' mai apare odata RS5-ul asta ????%?%?%??%?%?

_anaconda_ 12-02-10 17:56

Quote:

Originally Posted by opkbv (Post 3078191)
ok hai sa zicem marketing...dar personal mi se pare gresit din punct de vedere logic ca un indragostit de MB sa achizitioneze un c63amg (care, nou, costa in jur de 90 mii nu ?), ca apoi sa fie nevoit (dorind mai multa putere) sa investeasca alte mii sau zeci de mii de euro pentru a'i creste performanta..Adica mi s'ar parea normal la banii pe care ii dai sa iti ofere mai mult.
Si inca ceva: de ce in toate review'urile pe care le'am gasit pe youtube, fie ele de la top gear, motortrend sau altele, M3 este mereu peste C63AMG si mereu scoate timpi mai buni? Desigur, vorbesc despre timpii scosi pe pista, nu in linie dreapta pt ca nu ar fi corect. Sa nu ma luati cu conspiratii anti-mb ca nu tine...

Pretul la C 63 AMG este similar cu ala la M3 deci nu este un argument. Pentru asta primesti CP mai multi, NM mai multi, etc. Daca proprietarul de C AMG vrea mai multi CP investeste bani, ok, dar ala cu M3 ce face ? Ii primeste gratis ? El daca vrea mai multi CP ce face, sau aici nu ti se pare normal sa primesti mai multi CP ? Faptul ca potentialul de upgrade la C 63 AMG este mai mare (datorita cc) nu se pune ? Sau este dezavantaj ? Mai bine un 4.0 stors de CP decat un 6.2 lejer cand greutatea este ~ la fel (chiar mai mica la V8-ul AMG) ?

All times are GMT +2. The time now is 17:54.

- Copyright 2026 4Tuning