![]() |
Re: E36 - 316i TURBO BY TTS
Care rezultat, ce loc, ce categorie? :)
|
Quote:
Dupa aia sa facut contestatii ca nu se merge dupa regula drag racing (2201-2980 aspirat si 1400-1600 turbo grupa s3) (2981-3800 aspiratsi 1601-2200RWD-2550FWD grupa s4) grupele au fost impartite astfel: 1800-2500 aspirat grupa s3 2501-3800 aspirat grupa s4 la turbo capacitate*1.7 deci mi a iesit 2700ccm si ma pus in S4 unde nu ai ce cauta cu un motor care de fabrica avea 102 cai. acolo era nissan 350z, audi s3 , ibiza cupra ,ectr. dar sunt multumit am putut sa incerc cu un 318 is care a ramas mult in spate .320-ul avea timpi mai slab asa ca am vazut ce ma interesa. Daca aveam motor de 2.2 turbo tot in aceas categorie intram :) si nu e tot una . |
Quote:
Felicitari pentru rezultate . Ai si tu ceva filmari ?? |
Quote:
|
|
"Ursul merge, cainii latra..." Felicitari proprietarului!! mie imi place foarte mult ce a iesit :)
|
BMW 316I TURBO & BMW 318 IS
https://www.youtube.com/watch?v=2YJY...ature=youtu.be |
bmw 316i turbo launch control 0.3-0.4bar la 4000 rotatii
https://www.youtube.com/watch?v=Pm32...ature=youtu.be |
Quote:
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: |
Vand kitul turbo de pe masina daca cineva este interesat , detalii pe privat. compatibil 316 si 318i fara clima. Se poate face proba.
Motivul vanzari? Vreau sa fac alt proiect turbo cu alt motor poate si alta masina dar tot BMW va fi. |
Quote:
|
Quote:
Diferenta dintre noi e ca eu repar si tunez masini tu pantofi :lol: Deci nu trebuie sa dai mie sfaturi despre masini ca am si eu 16 ani vehime in meseria asta si nu fac tuning la pantof ca tu. Cum faci tu modele noi asa fac si eu diferite motoare cam atata ar fi comun intre noi, in rest nimic . Eu am facut tuningul la masina singur, tu ai platit alti sat faca masina pentru ca esti paralel cu masinile. asta e. PROST SA FI SI BANI SA AI! |
Quote:
pe threadurile altora :lol: am fost la fel de sincer... hai sa spun sincer , eu apreciez oamenii ce muncesc , pt k stiu ce inseamna munca .. insa eu imi sustin aceeasi parere ca , banii pe care i-a investit intr-un 1.6 , ii putea investi intr-o alta baza ;) fmi03 : daca tot sunt asa de prost , hai sa ne intalnim si sa ne masuram pe 402 m ca tot ai pregatit masina asta pentru asa ceva ... ??? pe 27 sunt legale la Pitesti.... ajungi ? si sa mai inteleg un lucru , daca nu sunt mecanic si am cont pe acest forum , platesc alti oameni sa imi fac un motor cum doresc eu INSEAMNA CA SUNT PROST ?? EU SI CEI CE AU PLATIT ALTI OAMENI SA LE FACA UN MOTOR ??? .................Ai grija ce declari ca jignesti si alte persoane frustratule :lol: ! |
Quote:
De ce trebuie mereu sa va certati?..pana la urma e un forum..toti primim critici proaste,bune..asta e..de asta e si forum.. De acum inca oleca si va luati si la bataie..nu-i frumos.. Trebuie sa acceptam si parerile bune..dar si cele rele.(fac referinta la toata lumea) |
1 Attachment(s)
injectia de methanol a fost relocata in galeria de admisie ,unde are loc mai mare pentru pulverizare rezultatul find o galerie mult mai rece ca pana acum.
Au fost eliminate si T-urile de la furtunele de vacum/presiune fiecare a primit un loc separat. iesirea de vacum care era de fabrica in galeria de admisie era prea subtire ca sa faca fata tuturor nevoilor. era conectat pe el ,regulatorul de presiune a rampei, MAP senzorul de la ECU ,ceasul de bost .senzorul de la injectia de methatol, blow off-ul. In rest masina merge foarte bine singura problema e cu ambreajul , 2 discuri in 6 luni. sper ca un disc din kevlar va rezolva si aceasta problema. |
Quote:
|
Quote:
un disc e 300 euro si o placa 363 +shipping. Am eu pe cineva cu cine ne cunoastem personal si se ocupa cu ambreaje, face un disc la 160 lei si face treaba buna ,intareste si placa de presiune daca trebuie. Atix Racing Solutions o gasiti pe faceb... |
Salut, am si io o intrebare legata de vacum daca nu te deranjeaza, practic motorul tau are nevoie de vacum pt servo frana, regulatorul de presiune la benzina si alte alea pe acolo, ideea este ca vacum este pana cand incepe turbina sa faca presiune, deci nu vei mai avea vacum, intrebarea este, cum merge regulatorul si celelalte componente care necesita depresiune? Multumesc pt raspuns.
|
salut, am vazut ca te plangi de ambreiaj, de ce nu incerci o volanta de 12v de urs ? 6,5kg diametru mai mare al discului de ambreiaj ... ai cateva avantaje considerabile si e o solutie relativ ieftina, care de altfel o gasesti pe toate drumurile. Spor la treaba!
|
Quote:
La regulatorul de benzina ar trebui sa fie diferenta de 0.5 bar intre vacum si presiune daca stiu bine dar nu afecteaza cu nimic functionarea. Blow-off-ul functioneaza la inchiderea clapetei de acceleratie deci ai vacum. in rest a ramas ceasul de boost ,map senzor, si senzorul de injectie methanol. |
Quote:
|
Pentru Devil s Style, cine ti a spus tie ca am fost "batut" de un 320d resoftat sau cu un 325i in mintile lui confunda sau minte!!!!! nu am facut liniuta cu nici un necunoscut,singura data care am facut o a fost cu cineva care a condus masina despre care eram tare in "clanta"pe facebook pe care da o detin.cat despre George din militari... aici este linkul ..http://www.bmwclub.ro/forums/topic/4...tuning-oferta/ intereseaza te inainte sa fi ostantativ. iar cand ajung in tara (9-10 nov.) si imi schmb discul de ambreaj te astept cu 320 ala facut cu cap sa imi inchizi "clanta".
|
am vazut 320d resoftat la turda anul trecut si a scos 13.7 pe 402m. Greu de batut de masini serioase. Dar cu siguranta avea facut soft doar sa dea 3-4 run-uri apoi sa revina la normal.
|
2 Attachment(s)
Am facut o masurare si a iesit 165 cai la roata si 246 Nm.
Daca se mai adauga 15% pierderi din transmisie cat se calculeaza in general la cutie manuala ajung la 190 cai la vibrochen. 328ide fabrica are 280Nm si 193cai 325i de fabrica are 245Nm si 192 cai 323 245Nm 170cai 320 190nm 150cai 318is 175nm 140cai 318 162nm 115cai 316 150nm 102cai |
Acum se vad banii investiti, sa ii ascultam pe cei care ziceau ca nu se merita sa pui turbo pe un motor de doar 1.6. Le-ai dat peste nas tuturor comentatorilor.
|
325i e46 dubluvanos pe dyno stok a scos la roata 170 cai.
|
Quote:
Felicitari !! Frumos rezultat, cu asta ai inchis gura la lumea de pe aici ! Mult succes. |
Quote:
La cutie manuala se calculeaza in general 15% pierdere ,la automat 20%, e o regula generala care poate sa difere de la masina. |
Quote:
Daca te prinde prostia si apesi pedala tare in oras poate sa consume si 16% ,atunci cat poate sa consume un 2.5 turbo? Deci cei care vor sa tina o masina cu costuri mici (impozit ,asigurare, consum) si performanta buna asta ar fi o varianta. Daca luam in considerare ca platest impozit pe 2.5 1000 lei si pe 1.6 60 lei in 5 ani se amortizeaza costul kitului turbo. Sunt multi care pot permite si motoare mari , e norocul lor |
Quote:
In cazul tau, daca uzai o suflanta cu potential mai mare, obtineai si rezultate mult mai inpresionante! |
Quote:
|
Quote:
Nu numai turbina conteaza trebuie si interne ce sa suporte presiunea mare, si asa e crestere de 90% de putere cu interne stock. sa nu vorbim de f1 si in karting am dezfacut motorul dupa fiecare cursa. Motorul asta a mers deja 40000 km cu turbo fara probleme. Cine stie poate ca rezista si la 1,3 bar 1-2 zile dar nu am chef de joaca nici bani in plus pentru alt motor |
respect pt proiect si il apreciez maxim ...l-am urmarit cu interes din primele postari :)
|
Felicitari pentru realizare , ai dat peste nas multora , cum a spus si cineva mai sus.
Spuneai ca folosesti masina zi de zi ... de curiozitate (ca fapt divers) nu de alta... ce consum ii scoti? cu turbo? (Am doar o curiozitate fata de cel stock) |
Quote:
in oras cam 10 daca merg normal, si 15 daca am chef de rally. Am incercat cu remorca aveam 600 kg pe remorca, si turbo a consumat cu un litru mai putin decat cand era aspirat si avea aceas kg pe el. |
E36 - 316i TURBO, povestea continua si carcotasii nu mai au ce zice. 40000 km? Bun asa, la cat mai multi in continuare!
|
Quote:
La cat mai multi km !! Felicitari ! |
3 Attachment(s)
in sfarsit a sosit si ambreajul,228mm, volanta a fost usurata si echilibrat dupa cum se vede si pe poze ,pe disc a fost pus kevlar si placa a fost intarita .
Suprafetele unde are aderenta kevlarul au fost refacute si pe placa si pe volanta . Deci refacut totul asa cum trebuie de Ati (ATIX RACING) expertul in ambreaje. |
da,am facut si eu la el cateva kituri complete , iasa treaba ! :twisted:
|
Cat a costat toata operatiunea pentru ambreaj?
|
| All times are GMT +2. The time now is 22:51. |
- Copyright 2026 4Tuning