Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Tuning pe machete (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete.html)
-   -   Machete in lucru - Reme (https://forum.4tuning.ro/506-tuning-machete/356755-machete-lucru-reme.html)

2010 17-02-14 23:02

Re: Machete in lucru - Reme

Potrivita culoarea!

Reme 18-02-14 19:42

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5667028)
Potrivita culoarea!

multam Costi! ;)

arctix 18-02-14 22:51

Oh, da Jaguarul a primit ce merita, Bravo!

inchains0 19-02-14 10:15

Frumoasa culoarea Jaguarului intradevar, bravo. Cu F150 SVT de ganduri ai??

Reme 19-02-14 20:49

Quote:

Originally Posted by inchains0 (Post 5667718)
Frumoasa culoarea Jaguarului intradevar, bravo. Cu F150 SVT de ganduri ai??

stiu ca se potriveste bine de tot culoarea, cu SVT-ul, intai il completez cu elementele lipsa pe care le are, apoi vopsit. As inclina catre un maro inchis...dar asta cand voi avea asa culoare frumoasa la dispozitie.

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5667596)
Oh, da Jaguarul a primit ce merita, Bravo!

am hotarat ca cea mai buna culoare pe Jaguar...si sper sa fie...oricum are 3 maini de lac pe ea :D

Reme 27-02-14 20:46

8 Attachment(s)
ceva in lucru...

arctix 27-02-14 23:59

Porsche?

2010 28-02-14 16:36

Stii foarte bine ca trebuie sa dai si detalii...
Astept sa o vad gata. Interesanta pe culoarea asta!

Reme 28-02-14 22:32

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5672830)
Stii foarte bine ca trebuie sa dai si detalii...
Astept sa o vad gata. Interesanta pe culoarea asta!

ca si detalii...este vorba despre un Porsche 924 Turbo, scara 1/24, fabricat de Tonka Polistil, insa macheta nu este a mea. Este a lui Speedster...este la restaurat...

Reme 12-04-14 22:03

9 Attachment(s)
Alt proiect menit sa salveze o macheta. Porsche 924 Turbo by Bburago, seria veche, Made in Italy, scara 1/24.

Am cumparat de ceva timp un Porsche 924 Turbo la motrica suma de 10lei. Acet nu se prezenta intr-o stare extraordinara. Ca si lipsuri putem nota urmatoarele:
  1. rotile fata intrate inauntru
  2. geamuri sparte
  3. vopsea ciupita pe alocuri
  4. lipsa volan
  5. lipsa levier frana de mana

Am dezasamblat macheta in bucatele, ea fiind una de generatie veche, nu putea sa nu existe si ceva incidente, si anume lampile de semnalizare s-au rupt. Acestea au avut nevoie de lipici si au fost salvate.

La Caroserie am incercat sa intervin cu un "creion" rosu, insa culoarea gasita nu se potrivea cu cea de pe masina. Asa am hotarat sa vopsesc masina integral...alegand o vopsea 1K, produsa de Lehler si un lac tot 1K produs de asemena de Lehler. Toate decalurile au fost scoasa de pe caroserie si aceasta a fost matuita. Rezultaul este unul foarte multumitor legat de calitatea lucrarii.

Interiorul a fost si el reparat cu ajutorul unui Porsche 959, donator de piese...

Sper sa fie si pe placul vostru ceea ce am reusit sa fac. Mie unu imi place si in scurt timp va ajunge la prezentari macheta...

2010 12-04-14 22:20

La ce forme are, mergea ceva deschis...
Pacat si de luneta, dar poate o gasesti tu.

Reme 13-04-14 09:12

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5693122)
La ce forme are, mergea ceva deschis...
Pacat si de luneta, dar poate o gasesti tu.

ideea era sa o fac galbena, dar am constatat cu stupoare ca nu mai am nitro diluant sa spal pistolul. Am mers pe aceasi culoare cu ce vopseam atunci.

bucuradrian79 13-04-14 22:55

este faina culoarea,luneta ai putea sa o acoperi cu o folie auto montata pe exterior+pe geamurile spate.

Reme 14-04-14 22:04

Quote:

Originally Posted by bucuradrian79 (Post 5693591)
este faina culoarea,luneta ai putea sa o acoperi cu o folie auto montata pe exterior+pe geamurile spate.

as fi vrut sa nu modific macheta, ci mai degraba sa pastrez aspectul cat mai original al machetei. Culoarea facand exceptie...

18MAI 16-04-14 18:16

Nu-i rea deloc cum a iesit, mie chiar imi place .
Astept prezentarea pe sectiune .Felicitari !

Reme 16-04-14 21:17

Quote:

Originally Posted by 18MAI (Post 5694968)
Nu-i rea deloc cum a iesit, mie chiar imi place .
Astept prezentarea pe sectiune .Felicitari !

multumesc! Va venii si aceasta!

Reme 29-04-14 21:38

2 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Reme (Post 5567010)
ca tot am ajuns prin militari sambata dimineata m-am pricopsit cu asa ceva. Omu mi-a zis ca e completa cu exceptia geamului.

Este vorba de un BMW Z8, produs de Bburago la scara 1/24, made in Italy. Masina era dezasamblata intr-o cutie de la un robinet de chiuveta si se gasea ca in prima poza. Primul lucru a fost sa ma iau caroseria si sa o spal, apoi am polishat-o integral pentru a scoate niste zgariaturi de pe capota. Am continuat prin a scoate fiecare piesa din cutie, cuteva poze cu cateva dintre ele. Am spalat interiorul pentru ca a vea depuneri masive de praf si mizerie si am constat ca are schimbatorul rupt. Am confectionat un schimbator care vine perfect in locul celui vechi. Interiorul avea o ureche de prindere rupta, care venea pe suportul roti st. spate si noroc ca am gasit piesa in cutie si am lipit-o. Interiorul este acum complet. Montarea fiecarei piese pe sasiu s-a facut dupa o scurta curatare cu o periuta de dinti folosita si niste sapun lichid. La final sasiul arata ca in poze. In momentul acesta nu mai aveam decat de montat rama parbrizului, unde am constatat lipsa unui stergator pe care il voi repara cand voi pune parbrizul masinii. Am montat bordul, am montat farurile, stopurile, grilele, capacul motor si evacuarea pe motor. Finalul a insemnat asamblarea machetei. Anvelopele au fost curatate si monatate pe jantele masinii, iar acum macheta este completa. Cateva poze cu rezultatul final!!!

detalii macheta: deschide usi, deschide capota motor, directie activa.

dupa multe incercari cred ca mi-a iesit parbrizul! :D Voi ce ziceti?

arctix 29-04-14 21:48

Pare ok, dar fa si tu niste poze mai clare

2010 30-04-14 05:43

Niste poze clare si din profil..

Reme 30-04-14 19:53

Quote:

Originally Posted by arctix (Post 5700138)
Pare ok, dar fa si tu niste poze mai clare

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5700214)
Niste poze clare si din profil..

voi face...ii vine oricum si ei timpul al prezentari!

Reme 04-05-14 22:02

3 Attachment(s)
p-asta am uitat sa v-o prezint.

Este vorba de Ford F-150, produs de Maisto la scara 1/24. Macheta a fost cumparata de sergiu_evo, caruia ii multumesc inca odata cu ocazia asta. Macheta se gasea in stare buna, avand roata spate stg. desprinsa. Problema a fost foarte simpla. Am demontat macheta, am prins axul stanga spate cu siguranta aferenta care era desfacuta. Am refacut si partea dreapta pt simetrie. Am polishat macheta si am montat-o inapoi. iata ce a iesit...

2010 05-05-14 06:21

Bini di tat!

Reme 05-05-14 09:36

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5702035)
Bini di tat!

ma bucur ca iti place bre!

bucuradrian79 05-05-14 09:43

Ai polisat-o cu polis auto sau polis special pt machete si daca poti sa-mi spui si firma.
Ms.

Reme 05-05-14 21:44

Quote:

Originally Posted by bucuradrian79 (Post 5702088)
Ai polisat-o cu polis auto sau polis special pt machete si daca poti sa-mi spui si firma.
Ms.

polish auto :D am folosit abraziv autosol la tub si apoi 3M abraziv. Apoi am folosit 3M de luciu si apoi o ceara lichida W5 (Lidl). Efectul e garantat. Polisharea am facut-o manual...asta e tot ce am folosit. Sper sa iti fi fost de ajutor

marioxxx 14-05-14 14:39

sunt placut impresionat de felul in care iese de la vopsit fiecare macheta,totul fiind neted si fara urma de imperfectiuni ale suprafetelor.
vreau sa te intreb pentru operatiunile de tinichigerie ce materiale folosesti?
pe viitor vreau sa ma apuc de un proiect ambitios si anume dintr-un audi a5 stock sa fac unul dtm,cu bodykitul aferent. deja fac sabloane pt piese dar odata fiind adaugate pe masina ele au nevoie de finisaje astfel sa fie un intreg cu caroseria,ca mai apoi sa fie vopsite. ce vreau sa te mai intreb: trebuie indepartata vopseaua pana la metal? sau sa lipesc elementele peste vopsea,apoi chituite si in cele din urma vopsita caroseria integral dar peste vopseaua existenta?

Reme 14-05-14 21:21

Iti multumesc pt cuvinte frumoase pe care le-ai postat! Dupa cum ai zis si tu si stie toata lumea pregatirea machetei este lucrul cel mai important intr-o operatie de vopire/revopsire.

Cand fac o macheta cu vopsea exfoliata si sarita pe alocuri (suprafete mari) de obicei o decapez. Eu folosesc Nitro-diluant si las caroseria metalica intr-un recipient de Nitro-diluant timp de 24H - la final ramane metal pur. Apoi matuiesc suprafata cu o pasla abraziva. Aplic Filler fin la spray, nu conteaza marca. Apoi las la uscat fillerul vreo 2H. Suprafata pe care am aplicat fillerul este apoi matuita din nou cu o pasla abraziva, pentru ca stratul de baza (vopsea) sa faca "priza" cu suprafata p care o aplic. Aplicarea vopselei o fac in cabina de vopsit auto, in 2-3 straturi. Astept circa 10min, apoi aplic 2 straturi de lac, lac cel folosesc la vopsirea autoturismelor. Las macheta in cabina de obicei timp de 20-30min cu caldura, apoi pete noapte sa se raceasca singura si sa se intareasca lacul. De obicei unde vad un gunoias ceva mai mare iau la smirghel de 2000 granulatie, apoi aplic polish la mana, abraziv si de luciu.

Produsele pe care le folosesc nu sunt nici cele mai scumpe, dar nici cele mai ieftine. Vopsea si Lac produse de Lehler calitatea 1K. Filler este la spray, nu mai stiu producatorul.

La o macheta cu vopseaua sarita pe alocuri insa in suprafete mici nu mai decapez macheta. Matuiesc toata caroseria, aplic zonal filler si dupa care matuiesc iar caroseria cu acelasi tip de pasla abraziva. Apoi aplic vopseaua si lacul cum am zis mai sus.

Ideea e sa nu te grabesti la aplicare si sa ai duza pistolului reglata. Folosesc un pistol mic, special pentru obiecte mici, marca DeVelbis.

bucuradrian79 15-05-14 10:22

Salut,
Intrebare: de unde se poate achizitiona nitro-diluant si ev. marca sau numele sub care se produce.
Eu pt. decapare am folosit Decanol de la Policolor si a durat o saptamana pana s-a unmflat vopseaua pe macheta si este si cam scumput 17 ron.
Stima,

bmwh548 15-05-14 13:12

Quote:

Originally Posted by Reme (Post 5705844)
calitatea 1K

Ala e tipul, nu calitatea. Spre deosebire de 1K cele 2K (fie ca sunt primere, vopsele sau lacuri) au nevoie de intaritor care se adauga pe loc.

Esential pentru vopsire e primerul. Cele uzuale de la magazinele auto nu sunt bune pentru ca nu fac priza pe zamac, e nevoie de un etch-primer care "ataca" suprafata metalului pentru aderenta optima. Cei de la HB Body au Body P961 care e foarte bun la capitolul asta.
Vopseaua si lacul pot fi cele uzuale (Dupli/Sinto etc) cu mentiunea ca trebuie studiata eticheta pentru a evita combinarea de vopsele sintetice cu lacuri acrilice si invers.

Quote:

Originally Posted by bucuradrian79 (Post 5705999)
Salut,
Intrebare: de unde se poate achizitiona nitro-diluant si ev. marca sau numele sub care se produce.

La magazine de metalo-chimice (ultima data cand vazusem erau niste sticle din sticla cam de 1L). Decanolul functioneaza cel mai bine daca recipientul e inchis etans (sau cat mai aproape de etans) si temperatura e medie (o temperatura prea mare duce la evaporarea rapida a agentului activ din gel).

Reme 02-06-14 23:28

17 Attachment(s)
Am apucat sa va arat Porschele 911 993?

Ia uita-ti-va aici!

Povestea a inceput astfel:

Prietenul si colegul nostru Speedster, a facut un gest de mare domn si mi-a oferit ca cadou un bucata Porsche 911 caroserie 993.

Macheta se afla intr-o stare precara. Am hotarat sa o restaurez, si am lucrat ca la carte. Macheta fiind decapata nu am avut de decapat. Am aplicat 2 straturi foarte fine de filler, iar intre fiecare strat am lasat sa se usuce si sa se traga stratul de filler. Apoi am ales culoarea, este vorba de un Galben - Lamaie, mai exact nuanta de galben de pe Mini Cooper. Am aplicat baza ( 2 maini), am alsat sa traga circa 20min, apoi 2 straturi de lac superior si lasat sa traga timp de 4ore. Macheta a iesit impecapil, cum se poate vedea si in primele 2 poze.

Apoi urmatorul pas a fost sa curat toata podeaua si tot interiorul. A iesit ca nou. Nu mai zic ca piesele lipsa le-am primit tot de la Speedster. M-am apucat de montat motorul cat a stat interiorul la uscat. Apoi am montat interiorul, piesa cu piesa.

Am ajuns in mometul in care trebuie sa spal si sa polishez geamurile, lucru foarte delicat, insa am rezolvat problema. Cu atentie am montat si stergatoarele. Au urmat faruri, stopuri.

Rotile sunt de Viper SRT10, dar se potrivesc super bine! Sunt beton.

Macheta este completa si iata cu arata. Sper sa va placa! Ma bucur ca am salvat-o!

Reme 02-06-14 23:30

2 Attachment(s)
inca doua poze... mai bune zic eu...

speedster 03-06-14 08:24

Super restaurare, bravo Reme! Ma bucur ca a ajuns la tine materialul, pentru ca nu se putea numi macheta cand ti-am dat-o...

Reme 03-06-14 09:33

Quote:

Originally Posted by speedster (Post 5712785)
Super restaurare, bravo Reme! Ma bucur ca a ajuns la tine materialul, pentru ca nu se putea numi macheta cand ti-am dat-o...

a iesit ce trebuia sa iasa din ea! Ma bucur ca nu a ajuns piese :D

bucuradrian79 03-06-14 13:55

-imi place cum a iesit vopseaua pe macheta,cat despre proiect a iesit super.

2010 03-06-14 15:09

Inca una salvata...
Foarte misto pe galben!

Reme 03-06-14 20:24

Quote:

Originally Posted by bucuradrian79 (Post 5712868)
-imi place cum a iesit vopseaua pe macheta,cat despre proiect a iesit super.

Quote:

Originally Posted by 2010 (Post 5712889)
Inca una salvata...
Foarte misto pe galben!

va multumesc dragii mei...

Reme 03-06-14 20:28

2 Attachment(s)
la mine la duba mai e de lucru, insa zic eu ca da bine! mai am de facut corectii :D

arctix 03-06-14 22:53

foarte frumos a iesit Porsche

Reme 09-06-14 18:10

10 Attachment(s)
Alt proiect scos la lumina

Este vorba despre un amarat de BMW Z4 cumparat din talcioc la 15lei. Defecte: caroserie mazgalita / pangarita cu marker negru, lipsa 1 roata, lipsa barele de protectie din spatele tetierelor si lipsa suruburi prindere macheta.

Am inceput prin dezasambla macheta. Am dezasamblat totul si am inceput sa curat cu spirt. Primele scoase la iveala au fost farurile, care au iesit surprinzator de bine.

Usile au fost desfacute, fetele de usi spalate, si usile au fost si ele curatate cu spirt de marker-ul permanent.

Parbrizul a fost spalat si curatat. Caroseria a fost de asemenea curatata de marker. Rezultatul este unul surprinzator. Macheta avand un singur punct de vopsea sarita undeva in spate la portbagaj.

Am spalat interiorul si l-am uscat si am inceput montarea machetei. Rotile au fost inlocuite cu cele de pe Audi RS4, pana gasesc janta ce lipseste. Macheta montata arata ca mai jos...

Reme 09-06-14 18:14

2 Attachment(s)
Ultima operatiune a constat in confectionarea acelor aparatori anti-rasturnare. Materialele folosite sunt niste bucati de izolatie de fir, din cauciuc, care au fost vopsite negru mat.

Rezultatul ma multumeste. Daca ar fi fost si a 4-a roata ar fi fost ideal! Sper sa va placa!

All times are GMT +2. The time now is 23:16.

- Copyright 2026 4Tuning