![]() |
Re: Discutii despre 1.4 Turbo
in functie de cat dai pe axa, atunci poti spune daca merita sau nu..plus deranjul ca trebuie dat moroul jos...
|
Motorul va fi desfacut oricum pentru reconditionare.Mersi.
|
Am mai cautat si pe alte forumuri ideea asta cu schimbarea axei cu una de GTT si spunea cineva(nu mai stiu exact pe ce forum am gasit) ca axa de GTT pe un motor ca al meu (era un Renault 5 in cauza cu acelasi motor) face in asa fel incat sa mearga mai prost,insa fara argumente,voi ce parere aveti?
|
Ti-am spus pe privat ca am mers cu motor C1J fara turbina conectata si mergea chiar foarte bine pentru un motor cu raport de comprimare mic, ca pentru turbo. Da-mi un PM cand intrii ca sa-mi aduc aminte sa-ti trimit video cu motorul de care ziceam mai sus si ca sa vezi cum mergea si cum tragea.
|
Quote:
|
1 Attachment(s)
imi spune-ti si mie de ce sunt legate furtunele din wastage asa (DJ XX FMX este masina)nici in gr.A si nici standart (furtunu cu verde merge in boost controlerul din masina)ii ok asa merge mai bine?ce pareri aveti?:D
|
Quote:
masina in momentul de fata nu mai merge asa. cand am luat-o avea cotul acela fara iesirile alea 2, iar furtunul catre wastegate era acolo unde vine el normal. |
ahaa ms ca eram curios daca ii vreo diferenta...
|
a incercat cineva sa treaca motorul asta pe injectie? m-ar interesa cum a facut admisia, daca a facut-o de la zero sau a modificat din una de pe alta masina :D
Multumesc,o seara buna! |
2 Attachment(s)
Quote:
|
5 Attachment(s)
:shock:
|
Colectorul ala nu e cel mai reusit :rolleyes2
|
Ce recomanzi? Pentru amplasarea turbinei in compartimentul motor de Dacie.
|
noi la 1.7 t de pe masina lui Stefan am violat aripa interioara :D
|
1 Attachment(s)
Imi puteti spune si mie va rog, ce aprindere e asta? Ii lipseste autocolantul acela cu seria si nu imi dau seama exact daca este RE208 sau 209. Nu vreau sa fie 025 sau 036 ca n-am ce face cu ea. Merci mult baieti.
|
Quote:
|
Da, e posibil sa ai dreptate. De aia am si intrebat aici. Nu vreau sa iau o aprindere de aspirat ca nu am ce face cu ea. Merci inca odata si mai astept pareri.
|
Ce valori ar trebuii sa aiba fanta la segmenti, la motoarele astea? :-)
|
Am montat pe masina un motor de R5 Alpine Turbo cu ax came original, pistoane originale, turbina Garrett T25 si Solex 32 DIS. Practic nu am facut altceva decat sa fac sistemul suflat. Am scos masina la un mic test drive si turbina e setata la 1 bar. Senzatiile sunt maxime, evident, dar ma intrebam daca la presiunea asta nu ar trebui rejetat carburatorul (acesta fiind cat se poate de stock). Trebuie sau ramane asa?
|
Quote:
|
Multumesc pentru raspunsul prompt. Concret ce operatiuni ar trebui executate?
Edit: Am uitat sa mentionez ca si regulatorul de presiune e cel stock de 5GTT (mai precis e de 11 Turbo dar ma gandesc ca tot un drac e). |
Salutare, vrea care ceva de pe http://www.cgbmotorsport.net ?
Eu vreau cateva piese si poate ne combinam mai multi si scoatem un discount + transport mai mic... |
Eu pe oltcit am mers cu 1.1 bari dar era cam sarac amestecul,iti recomand si eu sa maresti jiclorul principal de benzina
|
Salutare.Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un desen/cote la antivalul din baia de GTT.Am un Ph2 si nu am antival.Asa a venit masina din fabrica.M-am apucat de refacut motorul si as vrea sa rezolv si acest lucru.Cu ocazia reconditionarii o sa trec masina pe injectie cu electronica de G60.
|
1 Attachment(s)
Ajunge downpipe'ul si traseul de evacuare de ~56mm interior??! S-au trebuie mai mare? :rolleyes2
|
depinde de ce o sa vrei de la motorul ala, cu ce presiune vrei sa mergi, cata benzina o sa-i dai... e bine si mai mare, dar o sa ai probleme sa indoi teava pe sub masina fara sa atinga pe nicaieri....
|
Pana in 200 de cai mai mult ca sigur o sa fie bine cu 56 la interior :lol:
|
4 pistoane de gtt gasesc si eu ?
|
Inca o intrebare: este ok diametru interior la "serpisori" 35mm, pana in turbina??? :???:
Chiulasa are porturile de 34... |
1 Attachment(s)
Cel mai bine e sa mergi pe sectiune cat mai apropiata cu porturile.
Iar colectorul ideal ar fi cam asa Attachment 2758660 insa depinde si de spatiul de care dispui acolo... |
1 Attachment(s)
Ceva in genu' as vrea sa manufacturez :-)
|
Pui wastegate extern?
|
In prima faza nu, dupaia mai vedem cum evolueaza treaba...
|
Galeria o poti modifica ulterior pentru wastegate,ar fi bine sa fie facuta din prima in versiunea finala,altfel sudurile care le dai dupa ce galeria a mers pe masina nu vor mai fi la fel de calitative ca atunci cand e materialul "nou" .
|
Niste poze/idei cu evacuarea "ideala" pana la turbina, are cineva? Chiulasa de Alpine, motor montat longitudinal :-)
|
Cine are detalii despre masina asta?:-)
you tube.com/watch?v=K91eU6teCaY |
Un manual cu instalatia electrica ?
|
Quote:
https://forum.4tuning.ro/139-renault-...r/page-19.html |
Quote:
|
intrebare: ce ecu-uri au folosit baietii de pe alte meleaguri pt a trece gtt-ul pe injectie?
am vazut megasquirt, de r21 turbo si parca, undeva, chiar cel de r 25 aspirat, dar nu mai gasesc link-ul..... |
| All times are GMT +2. The time now is 21:04. |
- Copyright 2026 4Tuning