![]() |
Re: Sistemele audio pe FIAT-ul nostru (unde sunt)
Este ok daca pun pe fata 2 difuzoare de 5x7 direct legate la player ? Ma gandesc sa nu bazaie pe la 70 % din volum.
Si pentru tweeterele din bord ce-mi recomanzi ? |
alex..eu am o altfel de intrebare..daca poti sami rasp...fibra de sticla o cumperi gata indoita numa sa bagi difurile in ele?sau le indoi tu cum vrei si le faci ce forma vrei?pt ca am si eu cateva planse mari de fibra de sticla si nici cum numi vine vreo idee sami iasa un suport rotund pt difuri
si inca o intrebare...la amplifuri ce este crossover ala? :D "amplificator whit crossover" |
1 Attachment(s)
[tracky]Este ok daca pun pe fata 2 difuzoare de 5x7 direct legate la player ? Ma gandesc sa nu bazaie pe la 70 % din volum.
Si pentru tweeterele din bord ce-mi recomanzi ? Salut tu ai punto dacä nu mä insel, nu trebuie sä te chinui sä gäsesti difurile potrivite dacä vrei sä-ti schimbi difurile sunt seturi extra fäcute pentru diferite modele ce-ati rämäne este sä-ti gäsesti doar modelul si marca masinii pe care le poti pune färä sä ai surprize sau mai bine alege un compo sistem 2 wege extra care sä se incadreze in puterea CD-playerului. Ce vezi in foto ar trebui sä-ti ei tu nu mä refer la marcä ci la componente sunt in set . Baftä 8);) |
5 Attachment(s)
[ MariusPiticu ] Fibra de sticlä o modelezi in functie de nevoia ta si cum vrei tu o placä de fibrä nu mai poti sä o modelezi cum vrei tu asa cä ai nevoie de cäteva lucruri Mdf placä pentru rame intärituri si contururi si baze si laterale in functie de ce vrei sä faci ,fibrä de sticlä ce o poti gäsi in diferite forme, Harz + intäritor si ceva pensule pentru sufrafete mai mari ai nevoie si de scai unfel de tapiterie pe care o intinzi peste contururile date ci dai un strat de intäritor Harz dupä care continui cu fibrä peste säi faci o oarecare grosime in functie si de suprafata .
Eu am umblat prima datä cu asa ceva de asta la inceput primele 2 straturi imi iesise mai rosii bägasem prea mult intäritor . Adaug ceva foto pe care le-am mai pus legat de cum am fäcut eu incinta mulatä pe interiorul rotii de rezervä si de ce ai nevoie. Pe ce amplificator ti-ai pus ochii pe toate nu le stiu nici eu sunt doar un mic amator ce incerc sä-mi indeplinesc si eu dorintele;). |
aha..am inteles...ms mult
|
fratzilor am pus mana pe ceva banutzi si as vrea sa-mi cumpar un sistem in masina, subwoofer(e) si amp corespunzator + ceva medii, dar is pasta la chestii dinastea.
ce imi recomandatzi de aprox 10 milioane max 12 in care sa intre absolut tot, cabluri cutie, tot. de asemenea mi-ar placea in viitor sa fac o conversie la cutie de fibra care sa cuprinda port-bagaju tzin sa mentzionez ca nu vreau sa particip la concursuri de sound, mai mult sa arate bine si sa sune clar |
Re: Sistemele audio pe FIAT-ul nostru !!!
Salut !! imi pare räu dar nu am nici o idee ce produse gäsesti in ro si la ce pret singurul lucru ar fi sä optezi pentru un 2 weg compo sistem extra adicä kick-bass separat de inalte fatä si un subwoofer cu bassreflex dacä nu vrei sä participi pe niciunde ,legat de mulajul de fibrä la fel depinde de buzunarul täu ce si cum vrei sä til faci dar te asigur cä si astä trage destul la portofel in rest toate bune !!;)8)
|
m-am mai documentat, si am ajuns la optiunea de 2x pioneer 12" suburi fara medii (deocamdata) ca am aflat ca am mac audio, ce mi-ar lipsi e un amp, de aprox 3-5mil ce mi-ar duce boxele bine
|
vand eu sun sobwoofer Caliber (nush de cat ii) cam micut zic eu...si un amplif Caliber de 300 preturi super ieftine :D pt poze si pret pe id de mess ym : mariusptc (mie lene sa adaug acuma pozele) :(
|
1 Attachment(s)
Salut eu incä mai astept composistemul pentru fatä si sper cä pänä vineri sä-l am si pänä la urmä voi scoate cuaxialele si vor veni kick-bass 13 pe spate mai exact asa deocamdatä färä amplificator sä väd rezultatele pe urmä mai vedem ce va veni sau dacä va mai fi nevoie de ceva.
|
ff tare :D
eu am o intrebare pt cine ma poate ajuta...este ceva dispozitiv..sau orice care se leaga la amplif sau sobwoofer ca sa nu consume asa mult din baterie? conul de bass la ce ajuta? :D |
[MariusPiticu]ff tare :D
eu am o intrebare pt cine ma poate ajuta...este ceva dispozitiv..sau orice care se leaga la amplif sau sobwoofer ca sa nu consume asa mult din baterie? conul de bass la ce ajuta? :D Salut ! eu personal nu stiu ceva care sä-l legi la amplificator sä nu-ti mai consume asa mult . Dar problema o poti rezolva dacä cablul de alimentare plusul il ai ceva mai gros , un condensator 1Farad(condensatorul nu-ti dä curent) plusul si minusul de la condensator la amplificator sä fie intre 20-30cm max. Si uitäte ca nu cumva sä nu pierzi pe undeva curent verificä contactele de la baterie trebuie sä fie fixe . Conul de BASS__Däcä il ai la incinta ceea cu subwooferul Caliber atunci ai BASS-REFLEX Pune ceva foto cu sistemul cel ai in masinä doar ne-ai arätat componentele sistemului täu;)8) |
eu momentan stau cam prost putin cu muzica...
am asa .. amplif http://pic20.picturetrail.com/VOL143.../319657590.jpg sobwoofer http://pic20.picturetrail.com/VOL143.../319657081.jpg 2 boxe pioneer spate http://pic20.picturetrail.com/VOL143.../319657078.jpg 2 boxe originale de fiat in fata +mp3 player lg 4*50 parca dar sapt ce vine vreau sa le schimb... iau un dvd player cu ecran de 3 inch parca incorporat+ecran de 7 inch separat,si dupa ce vand sobwooferu si amplifu iau si ceva sobwoofer ceva mai tare |
5 Attachment(s)
HE HE mia venit in sfirsit composistemul pentru front aratä bine sper sä se si audä la fel ,dar am mai primit si altceva in loc de ce am comandat in loc de filtru doar de bass ästa este 2weg cu toate cä mai am si 3weg cumpärat mai de mult.
Toatä gama phonocar din dotarea:foto cu tel cä de camerä foto nu mai dau Attachment 581665 Attachment 581666Attachment 581667 Attachment 581668Attachment 581669 |
Quote:
si ms de informatile legate de filtru de bass si de con :) si eu astept sapt viitoare sami iau dvd playeru+ecran si ceva neoane undercar :D |
Marius ai dreptate se adunä euroi frumosi numai ce se vede in foto plus la vechiul sistem mai vreo 300€ incinta cu 2x500watt RMS titan statia 1100RMS si condensatorul .
Nu ai ptr ce dacä stiu cäte ceva vä spun nu am nici un secret cä nu merg la nici o competitie . Tu nu ai montat nimic in masinä ce ai ne-ai arätat dar cum le-ai pus nu. Neoanele iti vor päpa ceva curent asa cä nu ar fi räu o baterie mai bunä:!::!::!: |
Quote:
numia sa vad...ca cele laterale nu prea stiu de ce sa le prind...trebuie sa vad cat sunt de groase primadata sa nu le lovesc e ceva/..sau sa nu improsc cu pietre de la roti in ele legat de muzica...eu o sa am numai ce cumpar si le pun asa...fara sa ma apuc sa montez eu boxe si mai nush ce..nu prea le am si nu ma bag :) (deocamdata) |
Salut la mine este ceva ingreunatä motarea noilor difuri pentru cä am o grämadä de fäcut la masinä si nu mai stiu cu care sä termin mai repede si vremea si timpul liber iar nu este pe placul meu.
Perioada concediilor si tot odatä si pregätirea tehnicä a masinii pentru concediu : verificarea tehnicä,uleiul,cauciucuri noi plus restul CD montat rama mä tine o astept säptämäna asta ,usile preparate si restul de montat si incä cäteva . Dar sper sä mä incadrez in timp si sä le rezolv pe toate pe ränd pänä atunci toate bune ;)8) |
alexx...am ceva intrebari..sau mai degraba daca ma poti ajuta cu niste sfaturi
tocmai miam facut comanda la un difuzor pt a-mi face un sobwoofer detalii difuzor:Dimensiune: 12” (304,8 mm) Adâncime: 96 mm Impedanţa: 2x4 ohmi Puterea: 400 W /800 W Banda de frecvenţe: 38 Hz-1,5 kHz Diam. bobina mobilă woofer: 2" Sensibilitatea (1W/1m): 88 dB Dimensiune magnet: 32 oz (907 g) am ceva intrebari...din ce as putea sai fac cutia?fibra desticla,lemn..etc?tubul de bass pot sal montez in fata?ce altceva ar mai trebui sa adaug?tin sa precizez ca vreau sa se simta bassul deafara,nu doar din masina.am citit ca se poate monta intro cutie relativ mica. fasesti poza pe maniac . ro sectiunea auto/woofere/spyder Shoxx in caz ca vrei sa vezi cum arata :) daca poti sa ma ajuti cu niste sfaturi cand ai timp..ms |
incintele de obicei se fac din MDF, si depinde ce fel de incinta vrei, si wooferul ce recomanda,
de obicei oamenii fac bass reflex, si cu fanta, nu cu tub de bass |
adica? :-s cei aia MDF ? :"> :"> si fanta?:-s da ceva poze
|
1 Attachment(s)
Quote:
(daca reusesc sa uploadez video: gaura aia dintre sub-uri) |
defapt nu e lemn....e pal dinala din care se face mobila ;)
|
ma rog, material lemnos...
|
acuma si voi..doar nu mio face cutia din carton :)) logic ca o sa fac din ceva lemn asa mai rezistent :D..apropo..cu ce sa lipesc oare bucatile ? aracet + cuie? :D si acoperite cu ceva mocheta? :D
|
2 Attachment(s)
Salut MDF este cu totul altceva decät din ce se face mobila, la mobilä se foloseste rumegus presat asa zis pal , la frezä nu ai sanse cu o astfel de placä de rumegus presat dar cu placä MDF mult mai usor si mult mai exact ästa si este avantajul ei plus rigiditatea.
Mai exact se vede in foto placa de deasupra este MDF. Attachment 585829 Marius de unde ti-ai luat subwooferul nu aveau si acelasi subwoofer cu tot cu incintä de vinzare dacä da atunci nu era räu sä fi aflat si volumul incintei originale a subwooferului egal cä tu iti faci altä incintä sub altä formä sau alt material volumul incintei nu ar fi fost räu dacä il aflai . Cu calculatul incintelor nu sunt asa profi dar mä pot interesa cam ce incintä ti-ar trebui mai exact de cäti litri . Marius pe lingä aracet mai ai nevoie de holsuruburi doar lipite cu aracet nu tine si dupä ce ai montato in interiorul incintei la incheieturi däi cu ceva silicon de tapitat iti recomand scai si nu mochetä. Voi mäcar vä intelegeti eu imi bat capul cu un neamt legat de o nucä de schimbätor ce mi-am fäcuto la comandä si vreau sä-mi vinä exact . Ceva de genul ästa va veni:rolleyes2 dar albasträ complet in cel mult 2 säpt.sper sä o am. Attachment 585830 Spor la lucru la toti! si numai bine;)8) |
deci ..inafara de incinta...as mai avea nevoie de ceva?incinta tub de bas(unde ar trebui montat pt a se simtii basul cat mai tare?tinand cont ca sobwooferul va sta in porbagaj cu spatele la bancheta)
in legatura cu incinta am citit ca nu este necesar neaparat o incinta mare:(citez de pe site) "Spider shoxX Difuzor de başi cu destinaţie auto, cu adâncime de montaj mică, cu membrană plată. Carcasă rigidă din aluminiu cu magnetul amplasat în interior în vederea adâncimii de montaj cât mai mici. Membrana este multistrat, din fibră de sticlă în 3 straturi, cu structură fagure - care conferă rezistenţă mecanică sporită şi un raport rigiditate/masă proprie mare – în vederea redării fără distorsiuni a frecvenţelor joase. Suspensia este realizată din cauciuc butilic rezistent la temperaturi extreme şi la agenţii chimici. Bobină mobilă dublă cu posibilitate de conectare serială sau paralelă. Pe baza parametrilor, difuzorul este destinat includerii în boxe de dimensiuni relativ mici" Asa dupa parerea ta...e bun difuzorul de ceva?MNC (maniac) e buna de ceva firma ? :D si legat de mocheta si scai...ce fel de scai?deala cum ii la arici?..inca odata..scz dederanj Allex :) |
7 Attachment(s)
Project start: Fiat Punto
HU: Pioneer HU4000UB, midbass: MacAudio, bass: 2x 12" Pioneer TS-W307D2 400W RMS amplif: Magnat Tribal X One monobloc cablaj: ground zero 35mm2 incinta: custom sealed condensator:Ground Zero 1 farad Pana acum am hu, amp, midbass si cablaj, incinta si suburile sunt comandate si trebuie sa ajunga curand. condensator, plan de viitor cand imi fac rost de ceva $$ pana atunci sa speram ca face fatza acumulatoru :p si niste poze: |
Marius despre incintä nu-ti pot spune deocamdatä nimic exact, or fi scris acolo cä incinta nu trebuie sä fie mare dar de ce nu au zis si de cäti litri ai nevoie la subwoofer.
- tu ai ästa : http://mnc.hu/index.php?tld=en&page=...Spider%20shoxx sau care din ele: http://mnc.hu/index.php?tld=en&page=...ory=car&open=1 Jokerman170 nu e räu vreau sä väd finalizarea si pärea ta despre sistem mä refer la cum se aude;)8) |
despre ce anume? :p
...aham.. :p |
Quote:
despre cati litri imi este recomandat pt incinta iti voi spune dupa ce primesc difuzorul si citesc manualul tehnic :) ..oricum..ms de ajutor :D |
1 Attachment(s)
Tot cu astfel de subwoofer plat imi planificasem si eu prima datä in roata de rezervä dar am renuntat cänd am auzit pretul unui astfel de subwoofer pänä-n 600€ asa cä am renuntat.
Acum or fi mai ieftine depinde si firma eu eram hotärät pe MAC-Audio http://www.mac-audio.de/index.php?id=2531 Aici ai un sub de 10 RMS 400watt incinta inchisä ii trebuie 18litri si incintä BASSREFLEX 37 litri con de bass de 10cm si lung de 35cm. Forma incintei mi se pare interesantä asta dar alegerea rämäne a ta ;)8) Attachment 587342 |
cam asa as fi ales si eu modelul de incinta ( am fost vazuta in magazin un model asemanator)
cica mi-au venit dvd-playerul monitorul difuzorul si filtrul de aer :D maine ma duc sa le ridic :D abea astept sa le montez:D asa ca duminica la FIAT meeting veti avea ce vizualiza :)) in legatura cu incinta...sa vedem ce scrie si pe foile ce vin odata cu difuzorul :D..asa ca maine sau cel tarziu poimaine...poze cu noile mele achizitii :D |
mie maine sau luni imi ajunge un Audison SRx3 :D, baza muzicii in fiatul meu :D. urmeaza un sistem pe fatza si un subwoofer ( sealed ). o sa fac un topic la masina mea si o sa va prezint masina, muzica .....
|
abea asteptam :) eu tocmai am ajuns acasa si astept "acel" telefon :D sa ma duc dupa ele :D pff ca nu mai am rabdare :)
|
si eu imi asptept boxele,, tre sa vina luni sau martzi
|
ne-am pus pe treaba :D, o s bubuie Clujul.
|
spor la treeaba detman...
mie mi-au venit toate "pisele" : monitor TFT LCD 7" MNC , dvd player MNC Eternal , Difuzor 12" (30 cm) 400 RMS MDC Spyder Shoxx, Filtru de aer :D inca nu am avut timp sa le fac poze dar promit sa fac maine :D am montat Monitorul si dvd playerul si sunt extrem de multumit de ele..au meritat banii acum mai trebuie sa fac cutia pt difuzor care o sa mai dureze.Sunt curios ce iasa pt ca sunt un novice in facut sobwoofere :) Spor la treaba mie :D |
daca ma intrebi pe mine merita sa-tzi faci la comanda incinta, chiar daca e 2 mil, itzi fac incinta calibrata la 35hz etc etc facuta ca la carte
|
eu oricum imi incerc norocul :)) cine stie..poate sunt un talent nedescoperit inca :))
in legatura cu pozele promise...mai aman 1 zi.(nu am cu ce face poze) :(( |
| All times are GMT +2. The time now is 07:35. |
- Copyright 2026 4Tuning