Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Audi TT vs. BMW Z4 vs. Nissan 350Z (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/28055-audi-tt-vs-bmw-z4-vs-nissan-350z.html)

Airscape 15-09-07 12:35

Re: Audi TT vs BMW Z4 vs Nissan 350Z

TT all the way :)

henry30 20-09-07 17:13

Saptamana trecuta mi-am luat un M3 din 2003.Cautam de mult o asa masina si cum n-o gaseam am testat si un Z4 ROADSTER COUPE din 2006 de 265 CP automata.
Foarte tare ca senzatii(rota din spate o ai in ceafa) mi se parea ca fuge ca un M.
Dupa aia ... surpriza.Ne-am pus la o liniuta:proprietarul cu z4 si eu cu cealalta masina a mea E46 touring 330i de 231 cp,din 2001,MANUALA.Ne-am dat de 3 ori,de fiecare data m-a facut in 50m cu 3m dupa care in a2-a ma apropiam de el iar in a 3-a l-am prins.A 4-a nu mai era loc.
Parerea mea e ca Z4 E FRUMOASA SI FITOASA dar atat,E posibil sa fie de vina si cutia automata.

master_tuner 01 22-09-07 12:26

nissanul e un tuner veritabil !

Mariusz_PH 02-10-07 01:09

Am votat Audi TT 3.2 pt ca imi place ca Design dar nici Nissan 350Z nu este de neglijat cat despre BMW... no comment

FloRio 02-10-07 19:14

eu nu inteleg de ce pe tt au pus diferential haldex(4motion) si nu l-au echipat precum celelalte modele audi cu diferential torsen=quattro

bXeg 05-10-07 01:12

Audi TT pentru ca arata cel mai bine (parerea mea) si are 5 locuri, desi cred k locurile din spate sunt mai mult "pentru o geanta cu un milion de $" dupa cum spunea Ono despre al sau Porsche relativ la locurile din spate.

snookye 05-10-07 21:39

dintre toate tot TT-ul e mai stilat..sportiv si agresiv, un plus pt motorul quattro si design..dar pt cineva care vrea sa fie mai original 350z se potriveste mai bine

FLAME 06-10-07 18:06

am ales 350 Z...le da clasa celorlalte 2 pe circuit(+ ca e preferata mea)

Spillner 07-10-07 01:33

350Z,super tare masina,design,motor,prestanta...parerea mea

carutasu 14-10-07 09:24

Quote:

Originally Posted by Race (Post 978346)
:lol:

Aha.Si,pentru a zecea oara,cuplul la roata depinde de puterea la motor,nu de cuplul la motor.Greu rau :sad:

Da,eu sunt ala care acum ceva timp posta plin de patos ca prin cutia de viteze se multiplica PUTEREA la roata comparativ cu cea de la motor :rolleyes2

Cuplul la roata nu poate depinde de putere ci tot de cuplu, deci de cuplul de la motor.Puterea tine de viteza, adica de rpm, cuplul motor e cel care invinge inertia, cuplul acela desfasurat pe o anumita distanta da lucru mecanic (L=Fxd, P=L/t), care cu cat se desfasoara intr-un timp mai scurt da putere mai mare.
Prin transmisie se pierde putere ( ar vrea constructorii sa transmita integral puterea unei masini la sol, dar nu prea se poate, se pierde o parte si prin transmisie si prin suspensii si roti).Cerea ce se multiplica este cuplul, o masina cu un cuplu motor de ~ 120Nm poate avea de examplu 750Nm la roata (functie de raportul de transmisie pe treapta respectiva).Mai simplu, motorul daca are 3000rpm, roata va avea cam 700rpm (nu am calculat, e un exemplu, oricum e clar ca roata se invarte de cateva ori mai incet decat motorul) deci jos la sol se castiga cuplu.

On-topic: eu as prefera 4wd, e mai "universala".Probabil in conditii ideale de rulare (aderenta maxima), rwd-ul poate fi mai performant, propulsia insa ridicand probleme la lipsa de aderenta (ploaie...mai ales cand ai aqvaplanare, zapada, macadam...polei nu mai vorbesc).4wd le stie bine pe toate, chiar daca in conditii ideale nu e neaparat la fel de performanta ca rwd.Totusi sa nu uitam ca 4wd-ul a avut monstrii sai, vezi masinile de gr B (de campionat mondial de raliu din anii '80).Lancia Delta S4 (600cp, ~900kg)...2.3s demaraj pe macadam, se pregatea chiar o imbunatatire ptr '87, dar gr B a fost banata.La teste cica prindea suta de pe loc pe 48 de metri.Cat despre handling...era masina de raliu si nu mai trebuie adaugat nimic.Cu aceasta masina in '86 pilotul ei, Henry Toivonen a facut niste ture pe circuitul de Formula1 de la Estoril, taman in weekendul cand era etapa de F1.Cu timpul reusit de el ar fi intrat al 6-lea pe grila de start.

joe_infect 14-10-07 11:30

Am votat Nissan 350 Z ... Japonez , fidel ... si nu numai :twisted:

budy 17-10-07 20:45

1. AUDI TT(:twisted: )(audi au facut numai maini klumea,TT fiind unq dintre ele)
2.NISSAN 350Z(:evil: )(arata si suna promitator,dar nustiu pe mine nu ma incanta)
3.BMW Z4( :???: ...nu-mi place de nici o culoare...cea mai praf masina de la bmw<dupa parerea mea>)

Sickntired 19-10-07 04:47

Am ales bmw-ul ; are consumul cel mai mic, cel mai mic pretz, el mai mic tonaj, se inkdreaza in 5.7 spre deosebire de nissan ( 5.8) pana la suta, dimensiuni reduse fatza de tt ( nissan-ul nu-l mai iau in calcul ) . Km atat , cred . Oricum , nu e d Bucale...

AlliedComposites 19-10-07 15:30

Ce e asa de grozav la TT ma rog? pana la ultimul redesign, avea un motor atrofiat, si o tinuta de drum care lasa de dorit... pe scurt, era o masina de gagici, fiindca doar cum arata era singura chestie misto la el... ce-ti trebuie tractiune integrala la o masina ca asta? o duci cumva prin nameti de zapada la munte? nu... Toata lumea crede ca tractiunea integrala te scuteste de la a trebui sa inveti sa conduci cum trebuie, si cand vremea nu e buna, si cand vrei sa mergi repede pe strada si pe circuit... din pacate insa, majoritatea timpului (pana ajungi la numere de putere mari), masinile cu tractiune pe spate o sa fie mereu mai rapide pe pista...

Acum ca au mai marit puterea si au mai lucrat la suspensie e o masina bunicica, si care-mi place, dar nu as cumpara-o vreodata, pentru ca inca nu are cine stie ce putere, si e SCUMPA ca naiba, mai ales cand iti dai seama ca orice fleac cat de mic este optional, si costa de te usuca... Dupa mine, daca iti place TT-ul si ai bani destui, atunci asteapta pana iese TT RS, si aia o sa fie o masina grozava... multa putere, tinuta de drum buna, etc...

350Z-ul mie nu-mi place... mi-a placut initial, dar cifrele de performanta lasa MULT de dorit... sigur, poti sa pagi $50,000 in motor si sa o faci racheta, dar de ce ai faceo? Ma oftica ca acelasi motor poti sa ti-l pui in mai toata gama de masini de la Nissan (in America de Nord, nu in piticaniile din europa), ca l-au prostituat la maxim, si acum nu mai e nimic special de el... plus ca design-ul deja a imbatranit.... Daca iti place 350Z-ul, eu zic sa mergi pe un Infinity G37, fiindca arata mult mai bine, si este mai luxos....

BMW Z4 mie mi-a placut de cand a iesit, si avand in vedere ca are si performantele de rigoare, si face bine in toate testele, dupa mine eu asta as alege. Am vazut la pista si la liniute, si la slalom cateva Z4 M si mergeau bine de tot, deci daca ti-o poti permite, Z4 M ar fi o alegere grozava, chiar daca foloseste vechiul motor de M3.

Pe scurt, intre versiunile normale, as alege Z4, dar daca banii nu sunt o problema, intre TT RS si Z4 M, as alege AUDI fara prea multa ezitare.... Daca cumparatorul vrea un coupe sportiv si luxos, atunci dupa mine Infinity G37 e alegerea perfecta.... E la fel de performant ca un bmw 335i, mult mai ieftin decat un bmw 335i, si arata EXCELENT!

carutasu 23-10-07 20:34

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1157202)
masinile cu tractiune pe spate o sa fie mereu mai rapide pe pista...

Pe pista probabil ca da.Pe o proba special de raliu (si ma refer raliu de asfalt) nu insa.Mult mai sigur si mai stabil (implicit mai rapid) vei lua cu o integrala o succesiune de curbe stanga dreapta decat cu o masina cu propulsie, chiar daca prin caracterul ei mai supravirator, a doua va lua mai usor in general o curba luata individual.

In ton cu topicul acuma :)...2 filme de descarcat, teste de la Fifth Gear cu Audi TT, BMW Z4 si Nissan350z :)

http://piranha.excom.us/details.php?id=16261

http://piranha.excom.us/details.php?id=16410

Florin_Tei 23-10-07 22:10

Am votat Nissan 350z ... de ce ? pt. ca are un design agresiv & motorul este f. puternic ... :D

CZR 24-10-07 00:21

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1157202)
Ce e asa de grozav la TT ma rog? pana la ultimul redesign, avea un motor atrofiat, si o tinuta de drum care lasa de dorit... pe scurt, era o masina de gagici, fiindca doar cum arata era singura chestie misto la el... ce-ti trebuie tractiune integrala la o masina ca asta? o duci cumva prin nameti de zapada la munte? nu... Toata lumea crede ca tractiunea integrala te scuteste de la a trebui sa inveti sa conduci cum trebuie, si cand vremea nu e buna, si cand vrei sa mergi repede pe strada si pe circuit... din pacate insa, majoritatea timpului (pana ajungi la numere de putere mari), masinile cu tractiune pe spate o sa fie mereu mai rapide pe pista...

Acum ca au mai marit puterea si au mai lucrat la suspensie e o masina bunicica, si care-mi place, dar nu as cumpara-o vreodata, pentru ca inca nu are cine stie ce putere, si e SCUMPA ca naiba, mai ales cand iti dai seama ca orice fleac cat de mic este optional, si costa de te usuca... Dupa mine, daca iti place TT-ul si ai bani destui, atunci asteapta pana iese TT RS, si aia o sa fie o masina grozava... multa putere, tinuta de drum buna, etc...

tu cu ce racheta de masina te lauzi dak nu sunt indiscret?
hai sa-ti arat eu ce se poate face dintr-o masina de gagici cum ii zici tu...integrala asa k sa inveti sa conduci pe ea...tuning si exterior,si interior si motor...bateam m3 pe 400m knd aveam doar chip

bogdan_wrc 24-10-07 09:13

CZR lasa-l frate ca tu nu vezi ca integrala el o vede cum e la ARO..de urcat pe zapada... stie el sa plece cu FWD sau AWD mai bine ca tine cu 4x4... si el conduce mai bine pe curbe decat tu cu integrala
hahahahahahahahahahhahahaha

l-au tampit americanii /canadienii aia cu rwd :))) la 23 de ani el crede ca 4x4 e numai de zapada...merita cezare sa te certi cu asa ceva?

AlliedComposites 25-10-07 20:33

[QUOTE=carutasu;1164121]Pe pista probabil ca da.Pe o proba special de raliu (si ma refer raliu de asfalt) nu insa.Mult mai sigur si mai stabil (implicit mai rapid) vei lua cu o integrala o succesiune de curbe stanga dreapta decat cu o masina cu propulsie, chiar daca prin caracterul ei mai supravirator, a doua va lua mai usor in general o curba luata individual.[QUOTE]

domn profesor, observ ca va place teoria, dar in lumea reala avem nevoie si de gandire practica alfel ramanem niste roboti ca dumneavoastra :lol: :lol:

intre ce awd are TT pe el, si cu ce frane si suspensie are la dispozitie, eu iti spun sigur ca Z4 o sa tot castige...

fifth gear sunt niste retardati distrusi si complet nesarati.... nu pot sa-i gust de nici un fel

AlliedComposites 25-10-07 20:36

Quote:

Originally Posted by B 99 CZR (Post 1164603)
tu cu ce racheta de masina te lauzi dak nu sunt indiscret?
hai sa-ti arat eu ce se poate face dintr-o masina de gagici cum ii zici tu...integrala asa k sa inveti sa conduci pe ea...tuning si exterior,si interior si motor...bateam m3 pe 400m knd aveam doar chip

chiar trebuie sa redeschidem subiectul? fa mata un search si vezi singur... dar daca ai batut si tu masini gen M6, Z06, si 911, poate ma repet ca la sfarsitul zilei imi plac masinile, si daca tu ai una bengoasa deabia astept sa vad ce ai... deci fara cearta, hai zimi ce ai tu :lol: ;)

AlliedComposites 25-10-07 20:40

Quote:

Originally Posted by bogdan_wrc (Post 1164866)
CZR lasa-l frate ca tu nu vezi ca integrala el o vede cum e la ARO..de urcat pe zapada... stie el sa plece cu FWD sau AWD mai bine ca tine cu 4x4... si el conduce mai bine pe curbe decat tu cu integrala
hahahahahahahahahahhahahaha

l-au tampit americanii /canadienii aia cu rwd :))) la 23 de ani el crede ca 4x4 e numai de zapada...merita cezare sa te certi cu asa ceva?

intai inveti sa conduci bine, si DUPA iti iei o masina cu putere uriasa si awd... pana atunci, stai linistit, nu o sa conduci destul de bine ca sa poti sa scoti acea sutime de secunda in plus prin curbe ;)

CZR 25-10-07 20:41

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1167910)
chiar trebuie sa redeschidem subiectul? fa mata un search si vezi singur... dar daca ai batut si tu masini gen M6, Z06, si 911, poate ma repet ca la sfarsitul zilei imi plac masinile, si daca tu ai una bengoasa deabia astept sa vad ce ai... deci fara cearta, hai zimi ce ai tu :lol: ;)

am tt-ul ala vechi..cu motorul ala naspa de 1,8...si tractiunea aia d ***...quattro...si nu-mi sta evo si subaru in fata pana acum...oare d c?

AlliedComposites 25-10-07 20:53

Subaru STI? cu ala te compari? mda, inteleg exact nivelul tau de putere, ca sunt multe din astea aici la pista in fiecare saptamana... nu e rau, dar mai e cale lunga de tot... lunga....

un filmulet scurt facut de unul din clubul nostru local... are aproape exact aceleasi piese pe masina care le am si eu...

pentru cultura generala, HOM inseamna high octane mode, care-l folosesti cand pui benzina de 110+, si iti da de la 60 de cai in plus la roti in sus, depinzand de cat de mult ai modificat restul :) de obicei, cam 70-90 in plus la roti... e misto normal, dar scump... insa pentru pista sau adversari adevarati e de nelipsit :)

http://videos.streetfire.net/video/7...30015edafc.htm

CZR 25-10-07 20:56

Quote:

Originally Posted by bloodfart (Post 1167948)
Subaru STI? cu ala te compari? mda, inteleg exact nivelul tau de putere, ca sunt multe din astea aici la pista in fiecare saptamana... nu e rau, dar mai e cale lunga de tot... lunga....

un filmulet scurt facut de unul din clubul nostru local... are aproape exact aceleasi piese pe masina care le am si eu...

pentru cultura generala, HOM inseamna high octane mode, care-l folosesti cand pui benzina de 110+, si iti da de la 60 de cai in plus la roti in sus, depinzand de cat de mult ai modificat restul :) de obicei, cam 70-90 in plus la roti... e misto normal, dar scump... insa pentru pista sau adversari adevarati e de nelipsit :)

http://videos.streetfire.net/video/7...30015edafc.htm

ce pot sa zic...impersionant...doar k a mea urk asa fara benzina speciala...nu stiu cum sa-ti zic,dar sigur turez mai repede...iar p 400m il spulber

AlliedComposites 25-10-07 21:08

nu cred ca pricepi... asta e masina de 11.8 -11.9 pe 400, cu amaratul ei de LSD pe amaratul de FWD... normal, pe o masina awd ar face probabil 10.8-10.9 cu aceeasi putere e altceva si normal nu contest asta, doar zic, cat scoate ca sa vezi exact...

si asta la altitudine de 1300 de m, la cat e pista noastra... pana-mi spui ca altitudinea nu afcteaza masinile turbo, te scutesc de asta si iti spun ca afecteaza cat de repede se spool turbo-ul, deci diferenta se simte... avem niste maniaci care mereu calculeaza "altitudinea reala" in timpul cand e pista deschisa, si ele confirma diferentele de timpi... daca nu sunt cam 17 grade si nu e uscat uscat aerul, cat te-ai chinui, nu o sa bati nici un record personal, si pot sa atest la asta, ca si eu ma duc cat de mult pot... chipurile, altitudinea reala intro noapte calduroasa e cam de 5000-5500 ft.... comparativ cu aia care sunt in zone la nivelul marii, din timpii care zic ei ca ii scot, suntem cam 0.3-0.4 secunde mai inceti, cu exact aceleasi modificari pe masina...

CZR 25-10-07 21:25

suntem offtopic...
dar uite,k sa faci si tu putin research...
http://www.allpar.com/neon/neon-srt-4.html

tt-ul nu e o masina ieftina,dar e f bine dotata...
cum orice motor de de 2 litri il poti upgrada,d c ar fi t tmai prejos?
eu nu am auzit cutia cu 6 trepte de TT sa pice chiar si la cresteri semnifiktive de putere,spre deosebire de alte masini...cu pretentii sportive
iar dak neon srt4 ti s pare o masina barbateask...eu ma duc la somn

AlliedComposites 25-10-07 21:32

Quote:

Originally Posted by B 99 CZR (Post 1168012)
suntem offtopic...

eu nu am auzit cutia cu 6 trepte de TT sa pice chiar si la cresteri semnifiktive de putere,spre deosebire de alte masini...cu pretentii sportive

vai de capul tau, tu chiar crezi ca eu nu stiu absolut toate paginile de srt4-uri si toate forumurile serioase????? crezi ca eu n-am timp de omorat la lucru ca toata lumea :lol: :lol:

intra mata pe www.srtforums.com daca vrei ceva serios ;)

AlliedComposites 25-10-07 21:46

10 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by B 99 CZR (Post 1168012)
suntem offtopic...

nu zic ca e cea mai misto masina din lume, dar nici TT-ul vechi nu era prea masculin, da daca n-avem bani de mai mult, de multumim amandoi macar cu spulberatul competitiei :lol: si parca zambetul ala valoreaza mai mult decat un stiling putin superior ;)

Sasha_z 25-10-07 21:49

si ce treaba are masina asta cu topicul???????

yakuza.klan 25-10-07 23:06

auti tt are un design frumos la fel ca 350z care asta e super bun la drifturi :D dar z4...este...nush nashpa..nam mers cu ea dar ii dau o nota de 6,9

Soryn_No2 27-10-07 07:16

Simplu si la obiect Nissan 350Z.De ce....las la aprecierea voastra

v3l0 28-10-07 14:27

1. TT - pt ca e sporty, te poti duce la o intalnire business cu ea si au loc peste 2 persoane in ea;
2. 350z - pt ca undeva ascuns in adancurile mele zace un drifter;
3. orice inafara de zet-uri de la BMW...

oricum...orice preferati dintre cele 3... toate au peste 200 de cai.. deci senzatii din plin... cei care au condus chiar si matiz/tico stiu ca uneori si 50 de cai pot face mici minuni.

Apoi, pt cei care spun ca designul vechiului sau actualului tt sunt un pic feminine... ce sa spun... tre sa fii un om foarte sigur de tine ca sa porti un tricou roz (sau sa fii manelist, dar despre asta in alt episod)... :)

Sasha_z 29-10-07 00:02

sincera sa fiu mie nu mi se pare corect acest poll...pt ca sunt 2 masini nemtesti si o japoneza...de ce nu ati pus una frantuzeasca sau una italieneasca?????? ca bineinteles ca astfel proncetajul se imparte intre cele 2 masini nemtesti.... si daca era doar una avea mai multe voturi decat nissan`ul ;)

:peace:

3SGE 29-10-07 00:23

Quote:

Originally Posted by Sasha_z (Post 1173038)
sincera sa fiu mie nu mi se pare corect acest poll...pt ca sunt 2 masini nemtesti si o japoneza...de ce nu ati pus una frantuzeasca sau una italieneasca?????? ca bineinteles ca astfel proncetajul se imparte intre cele 2 masini nemtesti.... si daca era doar una avea mai multe voturi decat nissan`ul ;)

:peace:

Pai poll-ul nu este despre natiuni si masinile produse de ei. Este despre 3 masini din aceasi clasa din care din pct de vedere al performantelor cred ca iese castigator Z4 M.

Airscape 29-10-07 12:45

Vorbim despre Z4 3.0si, nu despre Z4 M. Z4 M costa 57.900 euro in Germania...

MARIO_BMW 31-10-07 14:38

Quote:

Originally Posted by yakuza.klan (Post 1168228)
auti tt are un design frumos la fel ca 350z care asta e super bun la drifturi :D dar z4...este...nush nashpa..nam mers cu ea dar ii dau o nota de 6,9

un comentariu foarte pertinent si obiectiv.... mai ales ca...nu ai mers cu masina dar spui ca este naspa....esti blana!:???:

AlliedComposites 31-10-07 19:56

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Soryn_No2 (Post 1170126)
Simplu si la obiect Nissan 350Z.De ce....las la aprecierea voastra

mai bine nu lasi la aprecierea noastra, ca o gramada dintre noi apreciem altfel decat tine....

unde stau eu vad o gramada de 350z-uri pe strada, macar unu pe saptamana, cateodata mai multe... la inceput mi-a placut si mie foarte mult cum arata, dar asta a fost acum cat, 5 ani deja? de atunci styling-ul s-a invechit, motoarele in continuare lasa de dorit (masina e prea grea, deci aceleratia e cam varza), si la a lua curbele nu e chiar o stea.... alta problema, este ca macar aici in america de nord, poti opta sa pui motorul ala pe mai toate modelele nissan sau infinity, deci motorul si-a pierdut si putinul farmec care il avea...

pentru mine, G37 coupe e masina perfecta... bazata pe 350Z, dar cu mai mult lux si rafinament... TT-ul nu are nici o sansa fatza de ea la capitolul styling, si avand in vedere ca sta bara la bara cu noul BMW 335 (dar pentru mai bine de $8,000 mai putin), mi-ar fi greu sa aleg Z4 peste ea....

danyutz 03-11-07 22:52

aleg 350z, e mai exclusivist decat celelalte 2 modele, e un raspuns al celor de la Nissan, spunand ca nu si-au pierdut din indemanare, cand vine vb de masini sport, raspuns care se vinde si in europa. SLK'ul de ce nu e pus in poll?

satiriadis 03-11-07 23:14

1 Attachment(s)
subscriu la ce s-a spus mai sus.Vorbim de Z4 sau de Z4 M?Din pozele puse aici pe site rezulta ca ar fii a doua.Orice alt Z4 nu,insa spatele(a se citi the ass :D ) al Z4 M-ului ma face sa-l aleg.Sunt un fan declarat al acestui tip de caroserie,prezenta si pe prima generatie :X

aXeL.ZeY 04-03-08 11:43

Se vorbeste despre Z4 3.0i nu M ! Ala din poza ta este Z3, si e chiar urat in tipul ala de caroserie.
@obrazNICK - Zet`ul este in 6 trepte ! Daca ai gasit tu unu mai la inceput de serie in 5 trepte, este partea a 2a, dar am vazut ca si poze ai pus cu 6 trepte !
Eu as alege Zet`ul doar daca ar fi cabrio daca nu m-as orienta catre TT!

All times are GMT +2. The time now is 15:57.

- Copyright 2026 4Tuning