![]() |
Re: 130i vs. Golf 5 R32
Ziceati in paginile anterioare,zicea si Seby ca R32-ul atinge cu greu viteza maxima de 250 si ca 130i-ul s-ar infinge chiar si la 270.
Nu luam si noi in calcul ca,Golful are integrala si atarna mai mult si trage si mai greu motorul decat tractiunea spate a BMW-ului + cei 15 cai avantaj ?? Masa celor 2 masini explica ce-am vrut sa zic... 130i 1450kg iar R32 1594kg,totusi sunt 144 de kg in plus,conteaza foarte mult. |
Quote:
Aham ... cum sa nu prinda (adica sa atinga cu greu) r32-ul 250 ... hai ca asta e buna ... nu stiu exact care e viteza constructiva a r32-ului ... dar daca la a mea care are cu 30 de cai mai putin e 243 ... si se duce clar 250 ... nu inteleg cum r32-ul nu are merge cu 250 ... :rolleyes2 Vladutzzz_sv ... ia ajuta-ne tu ... care e viteza constructiva ... poate ma insel ... :rolleyes2 ;) |
R32-ul e limitat electronic la 250....si se ajunge la viteza asta....ceva pariuri?? se poate demonstra live
Singura prob a r32'ului ar fi 0-100 in 6,5 sec cu setarile standard...ceea ce multi spun ca este un timp destul de mare pt puterea si cuplul motorului Iar daca chiar vreti sa despicam firul in patru....ce optiuni ai pt cresterea puterii la un 130 si ce ai la un r32? P.S. Imi mentin parerea....votul pt r32. Sfatul meu nu faceti comentarii fara nici o baza....doar din filmele vazute pe net sau nu stiu pe unde. Este cineva pe aici cu 130i ? pt a face o demonstratie live |
Quote:
Quote:
Nu intelege altceva... |
Quote:
Mai fiule :???: eu faceam referire la ce a zis sebastian ... am citat textul tau ... dar nu am zis nicaieri ca te inseli tu ... ci, ca ... se inseala oricine ar spune ... Repet, nu stiu cum se comporta exact r32-ul pt ca nu am mers ... cu a mea am mers cu 240 ... si a prins destul de lejer (nu ma omor dupa viteza mare ... mai ales prin tare asta in care oricand pot sa ma trezesc cu un animal, cu o caruta, cu o masina condusa de un idiot in fata, asa ca nu am incercat sa vad daca merge si mai tare ... desi sunt optimist ...) ... asa ca ... am tras concluzia ca daca masina mea ... care e mai grea ca un r32 ... si care are cu 30 de cai mai putini prinde 240 fara sa se chinuie prea tare ... ma indoiesc ca r32-ul nu prinde 250 Sebastian ... ai spus ca esti familiarizat cu motorul de 3000 de pe bmw ... esti familiarizat si cu cel de 3.2? intreb, eram curios daca ai auzit, sau ai vazut tu ca r32-ul prinde cu greu 250 ... 250 care e si viteza maxima ... limitata electronic ...:rolleyes2 |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Frumos...:D In principiu,poate ca tu ai a 6a mai lunga decat R32:lol: :lol: Glumesc evident... |
Quote:
Pai daca tu mi-ai spus mai tata ... eu ce era sa spun :lol: Cine stie .... :lol: Si eu :D |
Da...si marmota facea drive test cu amandoua :)))))
Nu crezi ca e o mica diferenta totusi intre manuala si DSG...si marea majoritate a r32'urile sunt echipate cu DSG. |
deci avand in vedere ca r32 e pregatit sa fie sportiv, cu motor "supt" de putere, iar 130-ul e doar asa, motoru pus pe seria 1, comparatia nu isi are rostul. trebuia comparat cu un m1, dar nu exista.
hotarativa, pt ca preturile oricum sunt diferite. si din cate stiu eu, 130 nu aret turbo, iar r32 are |
R32 cu turbo :))).. confunzi motoarele. Gti-ul are turbo. R32-ul are motor de 3200cmc aspirat . Ambele masini sunt sportive stai linistit ... 130i nu e doar un simplu bmw seria1 cu motor mai mare . Desi R32 are un handicap prin prisma puterii reduse el recupereaza cu ajutorul cutiei DSG.. care e geniala. Personal prefer R32 -ul oricand ... poate si din cauza DSG-ului, a faptului ca am un golf .. si ca Bmw-ul e pur si simplu urat. Bafta
|
Quote:
|
Quote:
Daca pe tine de exemplu de ia cineva la intrebari despre o masina care nu ti-a prezentat nici un interes crezi ca stii toate datele despre motorul respectiv? |
oricum vb toti din carti... are cineva un 130i? ca eu stiu un r32. si vb cu ei, si ne zic , ii punem fata in fata, eventual sa se dea o data si gata.
asa vb 3 ani de acum incolo... |
Atunci intervine si masina de schimbat viteze, cine garanteaza care e mai buna?
Trebuie sa fie acelasi sofer cu experienta si sa le testeze in conditi similare. |
@bogdan_wrc Din intamplare golful r32 il stiu cat de cat ce poate...si eu as vrea sa vad o comparatie facuta la noi intre r32 si 130i, insa pana acu vad ca nu are nimeni bmw
@sebastian : tocmai ai pus punctul pe i cu ultimul post |
pai da, Sebastian, ai dreptate, dar si asa... masuratorile aceluiasi om pot diferi. oricum, sunt multe discutii aici.
stig nu le-a testat pe amndoua? sigur, veti zice ca nu e un etalon in domeniu...dar macar le-a testat. |
scuzele mele pt ce am spus cu referire la tipul de alimentare la R32.
stig le-a testat pe amandoua si r32 a batut 130i cu 1.5 secunde. |
Dupa mine clar Golful ! Ambele sunt nemtesti deci calitatea e aceasi ... dar mai sportiv pare si este R32ul ! Este bun si de iarna doar are AWD
|
Quote:
Pt wlady, chiar daca amandoua sunt masini germane nu inseamna ca sunt la fel din punct de vedere al calitatii. M-am urcat in amandoua si Bmw-u' sta mai bine la acest capitol. bakal, nu trebuie sa-ti cer scuze, nu vroiam sa sune asa. Nu stiu ce sa cred cu acel stig si cu acel traseu unde le testeaza el. Rx-8 si 350Z au iesit pe acelasi loc cu M3-u'. Mi se pare foarte dubios, chiar atat de bune sa fie cele 2 japoneze? |
Quote:
|
George_P: ''Jura-te ca majoritatea au la R32 cutie DSG...''
pot sa confirm si eu acest lucru . :D ... poti sa intrebi la porsche daca ai o cunostiinta sa te ajute.. cate R32-uri s-au vandut cu Dsg. Sebastian : ''Atunci intervine si masina de schimbat viteze, cine garanteaza care e mai buna? Trebuie sa fie acelasi sofer cu experienta si sa le testeze in conditi similare.'' Pai.. Daca R32-ul e echipat cu DSG .. poate sa fie si Schumacher tot Golfu o sa schimbe mai rapid treptele .... |
S-a vorbit de test facut de acelasi sofer. Fiecare masina trebuie condusa altfel pt a scoate tot ce poate. Asa ca degeaba ai un sofer bun care conduce ambele masini in acelasi stil fara sa ia in considerare caracteristicile masinilor.
Din cate stiu DSG este mai rapida decat o cutie manuala obisnuita (clar) dar este aproximativ acelasi lucru cu o cutie manuala in cursa scurta (daca chiar poti schimba repede) dar care nu prea exista dotare standard pt asa ceva si se iau numai in aftermarket. |
Quote:
Parerea mea e ca inainte de a posta ar trebuie sa te interesezi si apoi sa te iei in gura cu toti. Mai mult de 70% din golfurile 5 r32 produse sunt echipate cu aceasta cutie. Se pare ca pana acu cei mai multi au votat in favoarea golfului :) daca este pe forum cineva care detine un 130i sa dea un pm si vedem la fata locului cum stau treburile |
Intervin inca o data,numai in cadrul acestui topic ,pentru ca vad,fara suparare,SUNTETZI CU CAPUL FRATZILOR !!!!!!!!
Ce va mai trebuie voua teste si comparatzii....cand le-au comparat in toate revistele de specialitate,la toate emisiunile de profil,de catre totzi expertzii si toti au zis mare si clar : Daca vreau sa ma distrez intr-o zi imi inchiriez un 130 i ,dar daca vreau sa imi cumpar una dintre cele 2 imi aleg r32-ul.....IN TOATE TESTELE POSIBILE SI IMPOSIBILE A IESIT MAI BUN,IN AFARA DE 0-100 UNDE ARE UN BOT DE MASINA BMW-UL....IN REST PESTE TOT R32....aici nu isi mai are sensul nici o discutzie....R32 este mai bun,chiar daca le convine bmw-istilor sau nu....acceptatzi si voi macar o data ca VW a fost peste BMW la aceasta masina....macar din respect ....ca si noi recunoastem ca M3 -urile sunt mai bune decat pasaturile :lol: :lol: |
Quote:
Hai ca glumesc ... sa nu creada lumea ca ma iau eu asa de dragul de zozo :???: |
Quote:
F. bine zis. Dar crede-ma si pe mine ca daca as putea mi-as cumpara 130i si nu as avea nici un motiv sa inchiriez vreodata un r32. |
succes..numai sa fii atent in oglinda ..cand vezi un mare W in spatele tau...sa te dai respectuos la o parte :D
si oricum cred ca votul spune totul...... |
Quote:
|
Sa inteleg ca acu tu faci o comparatie intre r32 si golfurile 2 sau passaturile obosite care circula pe strazile noastre??
De curiozitate cate R32 ai vazut in ultimul timp pe strazi? |
[QUOTE=Vladutzzz_sv;667558]Sa inteleg ca acu tu faci o comparatie intre r32 si golfurile 2 sau passaturile obosite care circula pe strazile noastre?? /QUOTE]
in nici un caz...r32 este o masina exceptionala, varf de gama...incercam sa-i rasp. lui Zozo in acc. nota:)) ... ideea este, asa cum s-a mai spus, ca diferentele de performanta sunt nesemnificative si nu sunt decisive cand iei decizia de cumparare...adik eu nu m-as suci sa-mi iau r32 pt ca a scos stig un timp mai bun pe circuit cu el si nici tu nu te-ai suci sa-ti iei 130 ca este cu un bot in fatza la o liniutza. in rest sunt masini f. misto ama2ua. |
75 % pentru r32 :shock: ....moamaaaaa ce si-a luat-o bmw aici :twisted:
|
Quote:
Pai normal ca nu te-ai suci,doar ai BMW la avatar... Si normal ca nici Zozo nu s-ar suci,doar poseda un GTI... Gusturile nu se discuta....clar! |
Quote:
si Zozo nu o mai da inainte cu voturile astea ca tot pe baza de voturi a fost si iliescu vreo 10 ani presedinte... aoleoo ce-am zis-o:)) |
Quote:
|
Daca tu ai vb serios cand ai comparat m3 cu passatu' inseamna ca tu vezi in fata ochilor doar VW.Ia uitate cati au postat si cati au votat...au intrat 100 de agarici si au vazut coaie e r32 hai sa-l votez .....pe cand facea bmw 200 de cai din motor de 2000 VW se juca cu motoare de rasnite de cafea.
Stiu ca imi pun multa lumea in cap dar prea crezi ca VW a ajuns sa fie vreo marca de super sportive.Si asta din motor aspirat. Quote:
|
Quote:
scotea 110 dintr-un 1.6..... |
Quote:
VW nu vrea sa fie marca supersportiva pentru a nu intra in concurenta interna cu Audi si Lamborghini, de asta VW W12 nu s-a fabricat in serie :) dar ca hot-hatchback R32 merita tot respectul (cu un minus la design pentru actuala generatie, dar care lasa loc pentru styling) ~Nautilus |
VW dupa cum ii spune si marca e o masina pt tot poporul....nu ceva sport.
Prin R32 a demonstrat ca pot face masina care sa dea ceata la marci de prestigiu. @Alfa Banc: Cei care au votat nu sunt cum ii numesti tu "AGARICI". Sunt si persoane care au in posesie masini despre care se discuta aici sau daca nu ceva asemanator. Cred ca tu esti cel care vorbesti in necunostinta de cauza, faci comentari pe baza unor filmulete, ceea ce nu prea da bine. Spui ca e un simplu motor aspirat....ok....gandeste-te ca pe motorul aspirat se poate monta turbo si atunci BMW'ul chiar nu va mai avea nici o sansa. Cu scuzele de rigoare cred ca marea majoritate a posturile de pe acest topic au fost puse de unii doar ca sa se afle in treaba si eventual sa mai aiba un post un plus. Cum am mai spus mai sus gasiti fratilor un BMW 130i stock si vdm live care e diferenta, nu bazandu-ne pe tot felul de filmulete si alte materiale gasite pe net.Sau posesorii de 130i stau ascunsi de frica sa nu se faca de rusine???? Prin aceast post am facut oficial o provocare catre orice de posesor de BMW 130i. |
| All times are GMT +2. The time now is 02:32. |
- Copyright 2026 4Tuning