Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   Sisteme turbo si NOS (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos.html)
-   -   Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ? (https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/227-turbo-charger-masina-vreti-puneti.html)

Georgekey 27-05-07 20:48

Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 921009)
Cateva probleme pe care e bine sa luati in considerare:
1.Nu se poate face un motor turbo cu ECU orig aspirat, motive simple, aprinderea injectia se pace altfel, alte diagrame trebue pentru una turbo si una aspirat, dar ECU-l original nu se poate modifica asa sever...numai piggyback, ceace NUMAI manipuleaza datele de la senzor, si in asa fel injectia merge parca motorul ar fi rece, sau prea sec...long threm nu e bun...
2.Cu 800 euro ei un stand alone...inca 200 programarea si va fi exact cum trebue pentru motorul tau
3.E foarte frumos ce ati scris dar motorul asa va rezista maz 5km...nimani nu a scris ca e bine sa decompresezi...daca pui un kit de asta ar fi cazul sa pui macar pirtoane forjate pentru turbo...
4. de ce sate chinui cu motorul aia...este, si incapa s500...pentru aia 2 turbine mici si esti fericit...~500cai...de ce pentru una 230...

Scuze nu am explicat bine eu ma refer la un chip,programat paralel pe ECU original,Dar cea mai buna solutia este un ECU blank ex. Motec dar foarte scump nu merita motorul ..:!: cum am scris si mai inainte si eu sunt de parere ca nu are rost sa te chinui cu un motor ca acesta :!:
Sa zicem ca facem motorul sa mearga,insa cutia de viteze si diferentialul cit o sa reziste:?:

turbojack 27-05-07 23:36

Quote:

Originally Posted by Georgekey (Post 921263)
Sa zicem ca facem motorul sa mearga,insa cutia de viteze si diferentialul cit o sa reziste:?:

Ai pus punctul pe " i ".
Poti sa faci un motor la triplu puterea stock ,insa totul este inutil daca nu o si transmiti la roti.
Automat va trebui schimbat ambreiajul (de care nici nu am vazut sa se pomeneasca) ,despre care discutam de la 600 euro in sus,cutia de viteza care de bine de rau poate rezista la o suplimentare de 30% a puterii de transmisie,insa la final ajungem la o problema destul de spinoasa : diferential si planetare.La o putere marita ,nu prea are rost sa discutam fara diferential autoblocant ,chiar daca ne-am descurca cu planetarele.
Iar dupa tot acest efort fizic si financiar,respectiva masina preparata trebuie sa si reziste un anumit numar de kilometri,ca doar nu este preparat pentru vitrina. ;)

Georgekey 28-05-07 00:12

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 921431)
Ai pus punctul pe " i ".
Poti sa faci un motor la triplu puterea stock ,insa totul este inutil daca nu o si transmiti la roti.
Automat va trebui schimbat ambreiajul (de care nici nu am vazut sa se pomeneasca) ,despre care discutam de la 600 euro in sus,cutia de viteza care de bine de rau poate rezista la o suplimentare de 30% a puterii de transmisie,insa la final ajungem la o problema destul de spinoasa : diferential si planetare.La o putere marita ,nu prea are rost sa discutam fara diferential autoblocant ,chiar daca ne-am descurca cu planetarele.
Iar dupa tot acest efort fizic si financiar,respectiva masina preparata trebuie sa si reziste un anumit numar de kilometri,ca doar nu este preparat pentru vitrina. ;)

Intreb daca o sa reziste cutia,diferentia,planetare dar stiu raspunsul si este negativ.Nu as face modificarea acesta pentruca stiu ca o sa aiba diferite probleme des ori cu 'stock internals' ori cu transmitie si o sa cheltuie o gramada de bani fara rezultate bune, dar daca se hotareste sa o face pana la urma trebuie bani multi

Eagleee 28-05-07 01:28

de acesta zic eu pentru paeti care vreau sa tuneza un polo 1.4 sau jucarii de gen...nu merita motorulu, transmisia si restul...prea multi bani pe care arunci prin geam...
dace este un motor mai mare, considerabil mai mare, sa un model direct pentru "sport" de ce nu pe aia modifica...? consum...mia lasa, atuncea sa se lase de tuning, asigurare...cine nu are bani de asigurare de ce cheltuie cateva mii pe o masina...penibil...kilometraj, ce vrem, e modificat motorul...in mod normal scade...destul de bine, dar cred ca masina tunata nu este pentru transport persoane...este pentru placere...si exibitionism

Georgekey 28-05-07 15:27

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 921551)
de acesta zic eu pentru paeti care vreau sa tuneza un polo 1.4 sau jucarii de gen...nu merita motorulu, transmisia si restul...prea multi bani pe care arunci prin geam...
dace este un motor mai mare, considerabil mai mare, sa un model direct pentru "sport" de ce nu pe aia modifica...? consum...mia lasa, atuncea sa se lase de tuning, asigurare...cine nu are bani de asigurare de ce cheltuie cateva mii pe o masina...penibil...kilometraj, ce vrem, e modificat motorul...in mod normal scade...destul de bine, dar cred ca masina tunata nu este pentru transport persoane...este pentru placere...si exibitionism

Am facut si eu inainte un calcul, cit ar costa un kit serios (fara set interne, pistoane ,biele,cuzinete,buloane care trebuie neaparat :!: ) si a sarit pe mine colegul nostru Lascarica ca exagerez si el poate face modificarea respectiva cu 1700 e , lucru nu imposibil dar asta nu este tunig serios scuzat-ima. Sa stie toata lumea un lucru, cine a hotarit si vrea sa se apuce de asa ceva trebuie sa baga adinc mana in buzunar,cine nu este dispus mai bine sa nu se apuce.Nu ne trezim ozi si zicem ''avem 2000 de E hai sa tunam masina sa o facem racheta'.;) Nu e bine sa bagam lumea in un'' TRIP'' care nici nu stie daca vrea adevarat sa intre:!: .-

lascarica 28-05-07 16:11

Georgekey, eu cred ca la o crestere de pana la 170-180cai ,transmisia si internele rezista.In cel mai rau caz,pe sume mici putem gasi la dezmembrari una de M103 . NU merge nimeni in forja maxima nici macar 2% din timpul cat ruleaza cu ea.
Te rog mai treci prin Ro. si o sa vezi multe e30 cu 2.5/12v turbo, care au setare de varf la 300cai cu transmisii de la e36 /m50b25, masini cu care se circula aproape zilnic....oricum,destul de irelevant...
In afara de asta,altfel face "show" un sleeper de la care nu astepta nimeni performantza,decat o masina nativa turbo la care oricine se astepta la performantza....si care de multe ori DEZAMAGASTE,iar proprietarul o tine doar ..."pentru el"..cica...nu vrea sa arate pe strada ce poate ,doar pentru a nu-i cadea "faima"(data de vreun test pe dyno SI de sumele imense bagate in proiect+stickerele de pe aripa...:D) mai jos decat garda la sol sau multele repere ale mult-elaboratului bodykit...
Eu am mult respect pentru copii de 19-23ani care petrec saptamani intregi ,cateodata luni,in garaj muncind la un asemenea proiect,experimantand,cateodata rezultatul fiind doar paguba....insa persevereaza si pana la urma scot invariabil ceva ce face senzatie.Adevarat,nu toti cei care DETIN asa ceva,sunt aceeasi persoana cu cel/cei ce au realizat proiectul,insa oricum au mult curaj:)
...................
Parerile mele...posibil gresite sau fara o baza solida:|

Eagleee 28-05-07 17:31

Corect, sa facem masini tunate din scrap...din pacate am vazut prea multe de gen, am xxx cai...frane-suspensie?!..."pus, am uitat, dupa nitro pun si restul"...
Sa nu zica cineva mie ca un motor turbo de paote face fara a schimba toata electronica...una facut ca lumea...nu turbina costa mult...aia e vrajeala, restul numai ca turboul suna bine, parca ar fi 2000euro...dar restul costa 10 ori pretul turboului, despre care omul de rand (majoritatea cititorilor de aici) habar nu au ce sunt, cel putin nu stiu pentru ce sunt...
Eu nu consider tuningul optic de a fi tuning...e jucarie in paint, pus in practica...pentru aia nu trebue sa ai cunostinta despre masina...esti un fel de "designer", dar nu tuner...cautati ce inseman cuvantul...nu jenti, sporlere, praguri, avioane pe srazi sau jucarii fara vreun sens...
@lascarica, dintr-un motor total orig nu poti sa scoti mai mult decat +50-60% fara a schimba cateva din interiorul motorului, cel putin daca vrei sa tine...

200SX 28-05-07 17:48

Nu vreau sa ma bag ca musca in ... da s-a dovedit ca se poate face foarte bine motor turbo cu electronica de aspirat, si chiar motorul meu CA18DET de pe 200SX are (parerea mea) electronica de aspirat din fabrica. fara sa aiba nici o setare de presiune sau legatura cu presiunea, pur si simplu un debitmetru si gata, nu tu control presiune, nu tu actiuni in functie de presiune, atat timp cat traseul de admisie dupa debitmetru este perfect.

Eagleee 28-05-07 20:59

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 922254)
Nu vreau sa ma bag ca musca in ... da s-a dovedit ca se poate face foarte bine motor turbo cu electronica de aspirat, si chiar motorul meu CA18DET de pe 200SX are (parerea mea) electronica de aspirat din fabrica. fara sa aiba nici o setare de presiune sau legatura cu presiunea, pur si simplu un debitmetru si gata, nu tu control presiune, nu tu actiuni in functie de presiune, atat timp cat traseul de admisie dupa debitmetru este perfect.

Intre o electronic de aspirat, si una simpla de turbo nu e diferenta, pana ce nu e setat, programat. Adica diagramele difera, daca sti cum seteaza aprinderea sti ca difera, si diagramele nu pot fi schimbate, chiupul standard se poate scrie numai o data, de asta trebue pus una noua.
La al tau este facut din fabrica, evident, e turbo motorul, pentru turbo trebue avans mai mare, si benziona mai multa (mai mult, amestecul se face altfel, mai ales la turatii mari, fiindca volumul plus de aer nu lase sa fie scantee destul de mare...mai sunt si alte)

Georgekey 28-05-07 21:16

Eu respect pe toti care incearca ,cauta,modifica,sparg motoare la 400 de metri,citesc,muncesc ore intregi intrun garaj si au o masina care fac experimente si de citeva ori reusesc ori de citeva ori au paguba ,zic bravo ptca asa merge lumea mai inainte si evoaluaza dar...eu personal Nu pot sa recomand asa ceva nimanui ca un tunig sigur care o sa reziste in timp si propietarul nu o sa piarda bani,timp ect.Nu pot sa vorbesc asa de usor pentru o modificare care nu sunt sigur ca o sa mearga bine:!:
Asta este parerea mea si poate sa fie gresita ,in timp o sa vededem cine are dreptate si cine nu,aici o sa fim sa discutam despre tuning,pareri diferite ,pareri respectabile:smile:

200SX 28-05-07 23:24

Eu raman la parerea mea.

nu stiu cum e la altii. dar la mine e un jaf de memorie de 16K care o gasesti pe toate drumurile pt vreo 15 RONi si o rescrii pana te plictisesti, si nu vad vreo problema in a face modificari de orice natura. dar fiecare cu ale lui
.

Georgekey 28-05-07 23:57

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 922861)
Eu raman la parerea mea.

nu stiu cum e la altii. dar la mine e un jaf de memorie de 16K care o gasesti pe toate drumurile pt vreo 15 RONi si o rescrii pana te plictisesti, si nu vad vreo problema in a face modificari de orice natura. dar fiecare cu ale lui
.

Roni!Cind am plecat din tara erau lei:-) Sunt masini care se modifica usor altele mai greu .La unele masini schimbam jumatate din piese la altele nu schimbam nimic(sa zicem).Tu sti masina ta mai bine de cit eu si eu pe a mea.

dobro_c 12-06-07 22:13

Se poate monta pe un renault megane hatchback 2005 1.6 113 cp (K4M-T7). ce altceva ar mai trebui pt montarea unei turbine? cutia de viteze si ambreiajul vor rezista? cam cat ar costa investitia?

Eagleee 13-06-07 13:24

Quote:

Originally Posted by dobro_c (Post 945970)
Se poate monta pe un renault megane hatchback 2005 1.6 113 cp (K4M-T7). ce altceva ar mai trebui pt montarea unei turbine? cutia de viteze si ambreiajul vor rezista? cam cat ar costa investitia?

Se poate dar nu are sens!

edytzapu 14-06-07 01:31

salut am si eu un bmw e30 325 i din 91 si vreau sa-mi pun turbo pe el unde pot sa gasesc si eu turbo si la ce bani ?

Eagleee 14-06-07 02:11

Quote:

Originally Posted by edytzapu (Post 948052)
salut am si eu un bmw e30 325 i din 91 si vreau sa-mi pun turbo pe el unde pot sa gasesc si eu turbo si la ce bani ?

Daca...cimva...inveti sa citesti vei vedea ca este un topic destul de lung despre motorul BMW.

https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/37377-motor-merge.html

MerlinSpitfire 14-06-07 02:23

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 922861)
Eu raman la parerea mea.

.

In memorie EPROM , EEPROM sau RAM static (memorii nevolatile ) poti sa inscrii ce vrei de cate ori vrei . Problema e sa ai emulatorul microcontrolerului de pe placa ECU , PROGRAMUL SURSA , si toata arhitectura ECU , asta insemnand BIOS , adrese de memorie , prioritatile intreruperilor , si asignarea marimilor gestionate pe porturi I/O . Daca ai toate astea esti tare si poti configura ce curba de avans vrei , limitele de turatie maxima , etc . Altfel iei de la firmele de tuning maping gata configurat unde contributia ta e nesemnificativa .

Quote:

Originally Posted by turbojack (Post 921431)
Ai pus punctul pe " i ".

ABSOLUT CORECT .

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 921009)
Cateva probleme pe care e bine sa luati in considerare:
1.Nu se poate face un motor turbo cu ECU orig aspirat, motive simple, aprinderea injectia se pace altfel, alte diagrame trebue pentru una turbo si una aspirat, dar ECU-l original nu se poate modifica asa sever...numai piggyback, ceace NUMAI manipuleaza datele de la senzor, si in asa fel injectia merge parca motorul ar fi rece, sau prea sec...long threm nu e bun...
2.Cu 800 euro ei un stand alone...inca 200 programarea si va fi exact cum trebue pentru motorul tau
3.E foarte frumos ce ati scris dar motorul asa va rezista maz 5km...nimani nu a scris ca e bine sa decompresezi...daca pui un kit de asta ar fi cazul sa pui macar pirtoane forjate pentru turbo...
4. de ce sate chinui cu motorul aia...este, si incapa s500...pentru aia 2 turbine mici si esti fericit...~500cai...de ce pentru una 230...

Daca ai softul si calculatorul iti mai trebuie si senzori de presiune (unele aspirate au numai debitmetru ) . La ce motor cu 2 turbo faci si 250 hp si 500 hp (care-i piterea initiala ) . Traductoarele de presiune (de uz auto ) pe care le-am vazut masurau pana la de 2x presiunea atmosferica (2 bar absolut ). Tu sari usor de la tuning de 250hp la 500 hp . Turbinele le pui in serie (in treptesau in paralel pe grupuri de cilindri ? Sa inteleg ca daca pui 3 turbine ai 800 hp ?

Eagleee 14-06-07 03:07

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 948107)
Daca ai softul si calculatorul iti mai trebuie si senzori de presiune (unele aspirate au numai debitmetru ) . La ce motor cu 2 turbo faci si 250 hp si 500 hp (care-i piterea initiala ) . Traductoarele de presiune (de uz auto ) pe care le-am vazut masurau pana la de 2x presiunea atmosferica (2 bar absolut ). Tu sari usor de la tuning de 250hp la 500 hp . Turbinele le pui in serie (in treptesau in paralel pe grupuri de cilindri ? Sa inteleg ca daca pui 3 turbine ai 800 hp ?

M-ai pus sa caut ce si pentru ce am scris...am gasit, sper sa intelegi de ce am scris...
"am o rugaminte se poate pune pe un mercedes w124 motor 230E din 93 pot sa pun turbina cu intercular pe ea???
astept un raspuns"
Asta era rugamintea unui baiat...eu la asta am zis sa nu chinue cu motorul aia, mai bine face rost una de 500 (V8 5 L peste 300cai) si daca pune 2 turbine (2 fiindca e in V motorul...) mai mici nu trebue modificat mai nimic si are in jur 500cai. 250cai poate cu e230-ul ce are, asta daca modifica multe.

MerlinSpitfire 14-06-07 08:44

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 948126)
M-ai pus sa caut ce si pentru ce am scris...am gasit, sper sa intelegi de ce am scris...
"am o rugaminte se poate pune pe un mercedes w124 motor 230E din 93 pot sa pun turbina cu intercular pe ea???
astept un raspuns"
Asta era rugamintea unui baiat...eu la asta am zis sa nu chinue cu motorul aia, mai bine face rost una de 500 (V8 5 L peste 300cai) si daca pune 2 turbine (2 fiindca e in V motorul...) mai mici nu trebue modificat mai nimic si are in jur 500cai. 250cai poate cu e230-ul ce are, asta daca modifica multe.

Scuze !N-am vrut sa fiu rau . Chiar ma intereseaza caracteristica unui senzor (si codul de producator ) care masoara cam 4 bar . Nu stiam cui ai raspuns dar ai perfecta dreptate - la modelul acela de Mercedes nu merita turbo si nici nu cred ca se poate pt injectia este KE-Jetronic si nu prea vad cum face corectia amestecului pt turbo si nici motorul nu prea rezista ( e cam nefiabil ).

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 905019)
La Mastertuner, modificarile includ :flansa de adaptare a compresorului la motor, curea de accesorii mai mare, Unichip probabil modificarea raportului de compresie ca sa nu iti sara in ochi motorul.Asta in functie de cat vrei in plus de la motor.
Costurile le discuti cu Zbuciumus, el e Mastertuner.
Daca merita numai tu decizi.
Daca mai pune cineva compresoare de la noi imi cer scuze.

Si cum citesti presiunea de supraalimentare cu traductorul existent pe masina in ideea ca ai softul ?Traductorul original masoara max presiunea atmosferica domeniu 0...1 bar . Daca montezi turbo domeniul de masura devine 0...1,8 bar (depinde de turbo ).

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 919107)
Cred ca este m102.982 si ai injectie mecanica...teoretic poti pune pe orice motor,iar ca interne ala cred ca ar tine fara probleme macar 0.8 (dupa decompresie macar undeva la ~8), INSA este un pic.....total diferit:) de setat tipul ala de alimentare dupa conversia turbo ,fata de cele cu inj.electronica. Avantajul ar fi ca-i dai benzina la greu,modificand amestecul din doua imbus-uri de 3. Dezavantajul ar fi ca la noi foarte putini au incercat pe injectie mecanica ,iar injectoare de debit mai mare(daca va fi nevoie) gasesti foarte greu si foarte scump.La fel ca si pompa care la 7BAR si cu debit de peste 250L/h...gasesti cam greu...:(
...Parerea mea...:)...Succes,oricum !

K -Jetronic-ul si KE-Jetronic-ul merg cu turbo daca sunt proiectate sa mearga asa . Problema nu e pompa care pe k si KE =jetr. oricum lucreaza la 5-6 bar (deci 8-10 bar face cu manometrul pe ea daca e buna ) . La aceste injectii hidraulice , partea de comanda (bratul cu taler )se monteaza intotdeauna dupa filtrul de aer . Daca pui un turbo maresti debitul de aer (poate il dublezi chiar ), deci si cantitatea de benzina si daca injectia (presiunea de lucru pe injectoare , si presiunea de reactie ) nu este proiectata din fabrica sa faca acest lucru atunci cu imbus-ul de 3 nu faci mare lucru . Avantajul la aceste injectii este intradevar ca pe motor aspirat (cu imbus de 3 ) poti regla excelent motorul sa urce in ture mai sus si mai repede pt ca au delco si nu au limitare de turatie sau daca au se scoate usor .

200SX 14-06-07 15:27

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 948098)
Problema e sa ai emulatorul microcontrolerului de pe placa ECU , PROGRAMUL SURSA , si toata arhitectura ECU , asta insemnand BIOS , adrese de memorie , prioritatile intreruperilor , si asignarea marimilor gestionate pe porturi I/O . Daca ai toate astea esti tare si poti configura ce curba de avans vrei , limitele de turatie maxima , etc . Altfel iei de la firmele de tuning maping gata configurat unde contributia ta e nesemnificativa .

o fi valabil pe calculatoarele mai noi sau pentru cineva care vrea sa fie mai tehnic decat e necesar

limitarea de turatie se rezuma la urma urmei la
daca ( turatie actuala > turatia setata ) =>> fa ceva
turatia aia setat e o valoare hardcodata undeva o modifici simplu pur si simplu si gata

faptul ca scoti o limitare e impropriu spus defapt cea mai usora metoda este sa o setezi la o valoare imposibil de atins, de exemplu sa stai sa scoti efectiv codul sursa unde se face limitarea pe viteza de exemplu ar fi un chin si poate ar trebuii sa stii ce spui tu acolo, in schimb f simplu o setezi la 500km/h si ai acelasi rezultat fara sa stii prea multe si sa te chinui o gramada.......

masini aspirate care folosesc debitmetru pentru a masura aerul intrat in mootr se pot face fara probleme turbo, masini bazate pe debitmetru pot fi convertite pe electronica de fabrica sa folosesca senzor de presiune...

cel mai varza senzor de presiune auto care costa 70RON citeste de la -0.8 la + 1.5 bari (0.2 - 2.5 bari) cu cat presiunea maxima pe care o poate citi creste creste si pretul dar scade rezolutia senzorului,
(banuiesc ca electronica anilor 90 de la Nissan nu e cine stie ce si ca si alte marci foloseau aceleasi principii deci banuiesc ca aceleasi reguli se aplica si la alte marci)

bluey 14-06-07 22:08

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 948176)
Si cum citesti presiunea de supraalimentare cu traductorul existent pe masina in ideea ca ai softul ?Traductorul original masoara max presiunea atmosferica domeniu 0...1 bar . Daca montezi turbo domeniul de masura devine 0...1,8 bar (depinde de turbo ).

Am omis senzorul de presiune si alte multe lucruri importante la o conversie (modificari galerii si alte alea).
Dar cred ca le va vedea pe factura pe toate daca se hotaraste sa-si puna turbo.
Oricum pana acum nimeni din cei care au intrebat nu s-au apucat sa monteze turbine sau compresoare pe motoare aspirate.
:rolleyes2

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 948786)
o fi valabil pe calculatoarele mai noi sau pentru cineva care vrea sa fie mai tehnic decat e necesar

turatia aia setat e o valoare hardcodata undeva o modifici simplu pur si simplu si gata

faptul ca scoti o limitare e impropriu spus defapt cea mai usora metoda este sa o setezi la o valoare imposibil de atins, de exemplu sa stai sa scoti efectiv codul sursa unde se face limitarea pe viteza de exemplu ar fi un chin si poate ar trebuii sa stii ce spui tu acolo, in schimb f simplu o setezi la 500km/h si ai acelasi rezultat fara sa stii prea multe si sa te chinui o gramada.......

masini aspirate care folosesc debitmetru pentru a masura aerul intrat in mootr se pot face fara probleme turbo, masini bazate pe debitmetru pot fi convertite pe electronica de fabrica sa folosesca senzor de presiune...

cel mai varza senzor de presiune auto care costa 70RON citeste de la -0.8 la + 1.5 bari (0.2 - 2.5 bari) cu cat presiunea maxima pe care o poate citi creste creste si pretul dar scade rezolutia senzorului,
(banuiesc ca electronica anilor 90 de la Nissan nu e cine stie ce si ca si alte marci foloseau aceleasi principii deci banuiesc ca aceleasi reguli se aplica si la alte marci)

Softul pe care il ai modifica asa simplu setarile si configuratia oricarui calculator de orice marca de masina ??? Dialoghezi cu calculatorul masinii pe CAN-BUS sau prin mufa de diagnoza ??? Sau scoti memoria din calculator si o reprogramezi ??? Stii pt ce marime e alocata fiecare locatie de memorie din orice calculator , orice marca de masina ??? Eu nu vreau sa fiu mai tehnic decat trebuie iar calculatoarele (vechi sau noi ) au acleasi principii . Eu m-am referit la modificarea curbei de avans punct cu punct (ex din 50 in 50 rot/min ) , modificarea timpilor de comanda a injectoarelor -punct cu punct .Daca ai asa un program cu care sa faci la un mot nou ce facea mecanicul cu surubelnita si cheia esti tare. Rezolutia de citire a oricarui senzor depinde si de convertorul A/D din ECU , normal ca excursia oricarei marimi masurate este 0...5V . Daca ai un sistem de dezvoltare (ca pana la urma asta e ) pt o marca anume de ECU ( de ex SIEMENS , DELPHI etc) pt o marca de masina e altceva .

Quote:

Originally Posted by bluey (Post 949236)
Am omis senzorul de presiune si alte multe lucruri importante la o conversie (modificari galerii si alte alea).
Dar cred ca le va vedea pe factura pe toate daca se hotaraste sa-si puna turbo.
Oricum pana acum nimeni din cei care au intrebat nu s-au apucat sa monteze turbine sau compresoare pe motoare aspirate.
:rolleyes2

Asta-i clar . Nu e ca un upgrade de PC. Costurile nu sunt mici ca asta voiam sa punctez si nu e nici o treaba de amator .

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 948786)

Orice precizare tehnica pe care o poti face este binevenita pt mine si cred ca pt oricare de pe forum . Daca ai un sistem pus la punct pt tuning (in ceea ce priveste softul ECU ) spune-ne precis (daca vrei ) ce marci , modele si generatii de masini poti tuna (sau schimba softul ) si la ce nivel . Pot indica eu timpii de comanda la injectoare , curba de avans etc ? Deci nu maping batut in cuie de furnizorul programului . M-ar interesa asa ceva .

200SX 15-06-07 13:38

cred ca am concatenat cam multe posturi :|

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 949236)
Sau scoti memoria din calculator si o reprogramezi ??? Stii pt ce marime e alocata fiecare locatie de memorie din orice calculator , orice marca de masina ???

Nu nu stiu pentru fiecare marca de masina.

Da scot memoria
nu nu o programez/reprogramez, nu umblu in zona de soft/program umblu doar in zona de date.

cred ca internetul iti poate oifrii destule informatii despre cum se organzieaza treba, ca sa-si faico idee poti cauta patentele diverselor firme auto care au devenit publice daca vrei explicatii foarte tehnice.

Eagleee 15-06-07 21:40

Precizez ca despre elektronica la motoare sunt la nivel de golf 1 gti...stiu ca de la A pana la A trebue legat...in rest trebue sa mearga, daca nu este ceva problema altundeva dar nu in motor.
Deci intrebarea mea ar fi asa pentru MerlinSpitfire, acuma am un motor de renault 19 1.8 16v seria2, electronica Renix/Bendix MPi, stiu cam toate datele ce trebue pentru a merge perfect, am o carte despre electronica asta...dar nicaieri nu scrie ca memoria este sau nu reprogramabila.
Fiindca modific cam multe si la admisie, si la evacuare (total alte galerii), si catecev in motor, dar vreau sa mearga in parametri optime, nu numai mecanica sa fie mai buna.

MerlinSpitfire 16-06-07 16:54

Quote:

Originally Posted by Eagleee (Post 950357)
Precizez ca despre elektronica la motoare sunt la nivel de golf 1 gti...stiu ca de la A pana la A trebue legat...in rest trebue sa mearga, daca nu este ceva problema altundeva dar nu in motor.
Deci intrebarea mea ar fi asa pentru MerlinSpitfire, acuma am un motor de renault 19 1.8 16v seria2, electronica Renix/Bendix MPi, stiu cam toate datele ce trebue pentru a merge perfect, am o carte despre electronica asta...dar nicaieri nu scrie ca memoria este sau nu reprogramabila.
Fiindca modific cam multe si la admisie, si la evacuare (total alte galerii), si catecev in motor, dar vreau sa mearga in parametri optime, nu numai mecanica sa fie mai buna.

1. Golf 1 GTI are injectie K-Jetronic sau KE-Jetronic cu prea putina electronica.
2. Generatia de calculatoare Bendix/Renix a anilor '90, are memorie EEPROM din cate tin minte. Se poate sterge cu ultraviolete, exista posibilitatea sa o reinscrii usor, dar nu stiu cine furnizeaza maping-ul. Daca vad calculatorul iti spun precis ce memorie are.
Contacteaza-ma pe privat si te ajut cu placere! Daca nu pui turbo nu-i nevoie sa rescrii memoria si te ajut sa salti si peste turatia maxima.

Eagleee 16-06-07 16:59

Quote:

Originally Posted by MerlinSpitfire (Post 951316)
1. Golf 1 GTI are injectie K-Jetronic sau KE-Jetronic cu prea putina electronica.
2. Generatia de calculatoare Bendix/Renix a anilor '90, are memorie EEPROM din cate tin minte. Se poate sterge cu ultraviolete, exista posibilitatea sa o reinscrii usor, dar nu stiu cine furnizeaza maping-ul. Daca vad calculatorul iti spun precis ce memorie are.
Contacteaza-ma pe privat si te ajut cu placere! Daca nu pui turbo nu-i nevoie sa rescrii memoria si te ajut sa salti si peste turatia maxima.

Am scris PM.

Pentru cine are motor de asta cateva informatii, Turbo garett T3, pistoane wiliams, biele diesel, decomprimat cu ridicare de chiulasa (3mm = compresie7.5:1) = ~250cai
si multe alte shimbate...:D cutie laguna...

nutzuXXL 20-06-07 10:56

pe un fiat ritmo 1.5 sohc merge pusa turbina ? ce modificari implica , ce turbina e compatibila si cat ajunge investitia .

200SX 20-06-07 12:06

Quote:

Originally Posted by nutzuXXL (Post 957367)
pe un fiat ritmo 1.5 sohc merge pusa turbina ? ce modificari implica , ce turbina e compatibila si cat ajunge investitia .

posibilitatile sunt nelimitate, daca rascolesti un pic forumul o sa gasesti raspunsul la intrebarile tale

pt ceva asa de vara:
http://www.turbobygarrett.com/turbob...8_466755_3.htm

pt ceva mai extrem poti lua:
http://www.turbobygarrett.com/turbob...2_452187_6.htm

nutzuXXL 20-06-07 12:33

la ce pret e aia "de vara" ? si montarea ei ce implica

200SX 20-06-07 13:40

cauta pe forum, ce implica montajul si alte modificari ca s-a mai discutat, pretul e irelevant, de obicei se dicuta de ce buget ai si in functie de aia cine iti face modificarile poate sa stabilesca, daca de exemplu ia galeria ta ii face o flansa si prinde turbina de ea, sau face una din inox, daca iti ia o turbina SH de pe la dezmembrari, sau noua originala, daca decomprima motorul prin montarea unei garnituri de chiulasa groasa sau prin montarea unor pistone noi care sa dea un rap de comprimare mai mic...
cam pt orice exista soluti ieftine cu piese de prin dezmebrari si flanse de adaptare si solutii scumpe cu piese noi...care ~nu au nevoie de adaptari.

treba nu se rezuma doar la montajul turbinei. cauta cauta cauta

nutzuXXL 20-06-07 21:01

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 957680)
cauta pe forum, ce implica montajul si alte modificari ca s-a mai discutat, pretul e irelevant, de obicei se dicuta de ce buget ai si in functie de aia cine iti face modificarile poate sa stabilesca, daca de exemplu ia galeria ta ii face o flansa si prinde turbina de ea, sau face una din inox, daca iti ia o turbina SH de pe la dezmembrari, sau noua originala, daca decomprima motorul prin montarea unei garnituri de chiulasa groasa sau prin montarea unor pistone noi care sa dea un rap de comprimare mai mic...
cam pt orice exista soluti ieftine cu piese de prin dezmebrari si flanse de adaptare si solutii scumpe cu piese noi...care ~nu au nevoie de adaptari.

treba nu se rezuma doar la montajul turbinei. cauta cauta cauta

ok , mersi d raspuns .

200SX 22-06-07 19:08

1 Attachment(s)
Deci revin cu intrebarea:

Pe ce masina vreti sa-l puneti ?

Hexer 23-06-07 03:05

Quote:

Originally Posted by 200SX (Post 961861)
Deci revin cu intrebarea:

Pe ce masina vreti sa-l puneti ?

Ma gandesc ca nu e neaparet turbocompresor ce e pe poza, poate un ventilator, dar e posibil sa fie de la un vapor...lamurestene de unde provine jucaria asta.

Ps. pentru dasie e ideal:twisted:

popescu mihai 28-06-07 00:52

salut! pe un p[olo de 1.7 sdi se poate pune turbo??????? si cam cum sta treaba ???? merci

lascarica 28-06-07 20:47

1 Attachment(s)
Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 962492)
Ma gandesc ca nu e neaparet turbocompresor ce e pe poza, poate un ventilator, dar e posibil sa fie de la un vapor...lamurestene de unde provine jucaria asta.

Ps. pentru dasie e ideal:twisted:

Evident ca-i turbocompresor,numai ca nu merge pus pe orice masina asa cum bine remarca 200sx in postul cu pricina...:lol:
Tornada de vaporas ,este cea din imaginea de mai jos...si categoric pe dacie .....nu merge bine..:D...din cauza greutatii si a faptului ca se recomanda montarea a cate uneia pe fiecare piston,asa cum se poate deduce din partea dreapta a imaginii.... .......nu d-altceva...:lol:

Hexer 29-06-07 00:06

Quote:

Originally Posted by lascarica (Post 971989)
Evident ca-i turbocompresor,numai ca nu merge pus pe orice masina asa cum bine remarca 200sx in postul cu pricina...:lol:
Tornada de vaporas ,este cea din imaginea de mai jos...si categoric pe dacie .....nu merge bine..:D...din cauza greutatii si a faptului ca se recomanda montarea a cate uneia pe fiecare piston,asa cum se poate deduce din partea dreapta a imaginii.... .......nu d-altceva...:lol:

Na, cam asta am zis si eu. Dar nu mai zice va pentru fiecare piston se pune una de astea...cu tottul ca un piston ditamani are cam diametru de 1m.

Hexer 29-06-07 00:12

Dick ca am gasit de unde ai imaginea :) pentru motoare diesel in 2 timpi...fiecare din astea sunt bune pana la 5000-25000KW.

ps. pacat ca sunt bune numai pe logan DCI, sau pe papuc :twisted:

gavrila 02-07-07 09:57

vectra A 1.6 i ? ce ziceti? intra o turbina? o tzin pistoanele? asl pls unu cu vectra A care si`a pus turbo

Hexer 03-07-07 00:03

Quote:

Originally Posted by gavrila (Post 976946)
vectra A 1.6 i ? ce ziceti? intra o turbina? o tzin pistoanele? asl pls unu cu vectra A care si`a pus turbo

este. mia bine nimic. da intra un turbo (daca la asta ai vrut sa zici) NU (probabuil cu presiune mica) nu prea cred ca este un om atat de ... sa pune pa 1.6i turbo care costa dublu decat un motor+cutie+planetare 2.0 16v cu 150cai din fabrica...pe catre nu tre omologat fiindca vectra A era facut cu asa ceva.

Orientazate spre motorul asta, sa nu faci din asta ce ai turbo, in nici intrun caz!

gavrila 04-07-07 07:07

Quote:

Originally Posted by Hexer (Post 978399)
este. mia bine nimic. da intra un turbo (daca la asta ai vrut sa zici) NU (probabuil cu presiune mica) nu prea cred ca este un om atat de ... sa pune pa 1.6i turbo care costa dublu decat un motor+cutie+planetare 2.0 16v cu 150cai din fabrica...pe catre nu tre omologat fiindca vectra A era facut cu asa ceva.

Orientazate spre motorul asta, sa nu faci din asta ce ai turbo, in nici intrun caz!

ce nu ai inteles? ce tot visezi....."costa dublu decat un motor+cutie+planetare 2.0 16v cu 150cai din fabrica" :))..... nu`ti mai face griji pt mine...imi iau piese de la prieteni la un sfert de pretz....au magazine...

Hexer 04-07-07 11:29

Quote:

Originally Posted by gavrila (Post 980867)
ce nu ai inteles? ce tot visezi....."costa dublu decat un motor+cutie+planetare 2.0 16v cu 150cai din fabrica" :))..... nu`ti mai face griji pt mine...imi iau piese de la prieteni la un sfert de pretz....au magazine...

Dick aia...piese ce trebue pentru a fece pe asta turbo nu prea sunt in magazine...si costa minim 2000 euro ca sa ajungi la 150-160 cai...celelalt motor cu totul o sa coste 1000.

Ps. Macar ai habar ce trebue pentru a face un motor turbo? (presupun ca nu, altfel nu ai fi intrebat...)

All times are GMT +2. The time now is 20:25.

- Copyright 2026 4Tuning