![]() |
Re: Turbo Charger ... Pe ce masina vreti sa il puneti ?
Quote:
Sa zicem ca facem motorul sa mearga,insa cutia de viteze si diferentialul cit o sa reziste:?: |
Quote:
Poti sa faci un motor la triplu puterea stock ,insa totul este inutil daca nu o si transmiti la roti. Automat va trebui schimbat ambreiajul (de care nici nu am vazut sa se pomeneasca) ,despre care discutam de la 600 euro in sus,cutia de viteza care de bine de rau poate rezista la o suplimentare de 30% a puterii de transmisie,insa la final ajungem la o problema destul de spinoasa : diferential si planetare.La o putere marita ,nu prea are rost sa discutam fara diferential autoblocant ,chiar daca ne-am descurca cu planetarele. Iar dupa tot acest efort fizic si financiar,respectiva masina preparata trebuie sa si reziste un anumit numar de kilometri,ca doar nu este preparat pentru vitrina. ;) |
Quote:
|
de acesta zic eu pentru paeti care vreau sa tuneza un polo 1.4 sau jucarii de gen...nu merita motorulu, transmisia si restul...prea multi bani pe care arunci prin geam...
dace este un motor mai mare, considerabil mai mare, sa un model direct pentru "sport" de ce nu pe aia modifica...? consum...mia lasa, atuncea sa se lase de tuning, asigurare...cine nu are bani de asigurare de ce cheltuie cateva mii pe o masina...penibil...kilometraj, ce vrem, e modificat motorul...in mod normal scade...destul de bine, dar cred ca masina tunata nu este pentru transport persoane...este pentru placere...si exibitionism |
Quote:
|
Georgekey, eu cred ca la o crestere de pana la 170-180cai ,transmisia si internele rezista.In cel mai rau caz,pe sume mici putem gasi la dezmembrari una de M103 . NU merge nimeni in forja maxima nici macar 2% din timpul cat ruleaza cu ea.
Te rog mai treci prin Ro. si o sa vezi multe e30 cu 2.5/12v turbo, care au setare de varf la 300cai cu transmisii de la e36 /m50b25, masini cu care se circula aproape zilnic....oricum,destul de irelevant... In afara de asta,altfel face "show" un sleeper de la care nu astepta nimeni performantza,decat o masina nativa turbo la care oricine se astepta la performantza....si care de multe ori DEZAMAGASTE,iar proprietarul o tine doar ..."pentru el"..cica...nu vrea sa arate pe strada ce poate ,doar pentru a nu-i cadea "faima"(data de vreun test pe dyno SI de sumele imense bagate in proiect+stickerele de pe aripa...:D) mai jos decat garda la sol sau multele repere ale mult-elaboratului bodykit... Eu am mult respect pentru copii de 19-23ani care petrec saptamani intregi ,cateodata luni,in garaj muncind la un asemenea proiect,experimantand,cateodata rezultatul fiind doar paguba....insa persevereaza si pana la urma scot invariabil ceva ce face senzatie.Adevarat,nu toti cei care DETIN asa ceva,sunt aceeasi persoana cu cel/cei ce au realizat proiectul,insa oricum au mult curaj:) ................... Parerile mele...posibil gresite sau fara o baza solida:| |
Corect, sa facem masini tunate din scrap...din pacate am vazut prea multe de gen, am xxx cai...frane-suspensie?!..."pus, am uitat, dupa nitro pun si restul"...
Sa nu zica cineva mie ca un motor turbo de paote face fara a schimba toata electronica...una facut ca lumea...nu turbina costa mult...aia e vrajeala, restul numai ca turboul suna bine, parca ar fi 2000euro...dar restul costa 10 ori pretul turboului, despre care omul de rand (majoritatea cititorilor de aici) habar nu au ce sunt, cel putin nu stiu pentru ce sunt... Eu nu consider tuningul optic de a fi tuning...e jucarie in paint, pus in practica...pentru aia nu trebue sa ai cunostinta despre masina...esti un fel de "designer", dar nu tuner...cautati ce inseman cuvantul...nu jenti, sporlere, praguri, avioane pe srazi sau jucarii fara vreun sens... @lascarica, dintr-un motor total orig nu poti sa scoti mai mult decat +50-60% fara a schimba cateva din interiorul motorului, cel putin daca vrei sa tine... |
Nu vreau sa ma bag ca musca in ... da s-a dovedit ca se poate face foarte bine motor turbo cu electronica de aspirat, si chiar motorul meu CA18DET de pe 200SX are (parerea mea) electronica de aspirat din fabrica. fara sa aiba nici o setare de presiune sau legatura cu presiunea, pur si simplu un debitmetru si gata, nu tu control presiune, nu tu actiuni in functie de presiune, atat timp cat traseul de admisie dupa debitmetru este perfect.
|
Quote:
La al tau este facut din fabrica, evident, e turbo motorul, pentru turbo trebue avans mai mare, si benziona mai multa (mai mult, amestecul se face altfel, mai ales la turatii mari, fiindca volumul plus de aer nu lase sa fie scantee destul de mare...mai sunt si alte) |
Eu respect pe toti care incearca ,cauta,modifica,sparg motoare la 400 de metri,citesc,muncesc ore intregi intrun garaj si au o masina care fac experimente si de citeva ori reusesc ori de citeva ori au paguba ,zic bravo ptca asa merge lumea mai inainte si evoaluaza dar...eu personal Nu pot sa recomand asa ceva nimanui ca un tunig sigur care o sa reziste in timp si propietarul nu o sa piarda bani,timp ect.Nu pot sa vorbesc asa de usor pentru o modificare care nu sunt sigur ca o sa mearga bine:!:
Asta este parerea mea si poate sa fie gresita ,in timp o sa vededem cine are dreptate si cine nu,aici o sa fim sa discutam despre tuning,pareri diferite ,pareri respectabile:smile: |
Eu raman la parerea mea.
nu stiu cum e la altii. dar la mine e un jaf de memorie de 16K care o gasesti pe toate drumurile pt vreo 15 RONi si o rescrii pana te plictisesti, si nu vad vreo problema in a face modificari de orice natura. dar fiecare cu ale lui . |
Quote:
|
Se poate monta pe un renault megane hatchback 2005 1.6 113 cp (K4M-T7). ce altceva ar mai trebui pt montarea unei turbine? cutia de viteze si ambreiajul vor rezista? cam cat ar costa investitia?
|
Quote:
|
salut am si eu un bmw e30 325 i din 91 si vreau sa-mi pun turbo pe el unde pot sa gasesc si eu turbo si la ce bani ?
|
Quote:
https://forum.4tuning.ro/15-sisteme-turbo-nos/37377-motor-merge.html |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
M-ai pus sa caut ce si pentru ce am scris...am gasit, sper sa intelegi de ce am scris... "am o rugaminte se poate pune pe un mercedes w124 motor 230E din 93 pot sa pun turbina cu intercular pe ea??? astept un raspuns" Asta era rugamintea unui baiat...eu la asta am zis sa nu chinue cu motorul aia, mai bine face rost una de 500 (V8 5 L peste 300cai) si daca pune 2 turbine (2 fiindca e in V motorul...) mai mici nu trebue modificat mai nimic si are in jur 500cai. 250cai poate cu e230-ul ce are, asta daca modifica multe. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Quote:
limitarea de turatie se rezuma la urma urmei la daca ( turatie actuala > turatia setata ) =>> fa ceva turatia aia setat e o valoare hardcodata undeva o modifici simplu pur si simplu si gata faptul ca scoti o limitare e impropriu spus defapt cea mai usora metoda este sa o setezi la o valoare imposibil de atins, de exemplu sa stai sa scoti efectiv codul sursa unde se face limitarea pe viteza de exemplu ar fi un chin si poate ar trebuii sa stii ce spui tu acolo, in schimb f simplu o setezi la 500km/h si ai acelasi rezultat fara sa stii prea multe si sa te chinui o gramada....... masini aspirate care folosesc debitmetru pentru a masura aerul intrat in mootr se pot face fara probleme turbo, masini bazate pe debitmetru pot fi convertite pe electronica de fabrica sa folosesca senzor de presiune... cel mai varza senzor de presiune auto care costa 70RON citeste de la -0.8 la + 1.5 bari (0.2 - 2.5 bari) cu cat presiunea maxima pe care o poate citi creste creste si pretul dar scade rezolutia senzorului, (banuiesc ca electronica anilor 90 de la Nissan nu e cine stie ce si ca si alte marci foloseau aceleasi principii deci banuiesc ca aceleasi reguli se aplica si la alte marci) |
Quote:
Dar cred ca le va vedea pe factura pe toate daca se hotaraste sa-si puna turbo. Oricum pana acum nimeni din cei care au intrebat nu s-au apucat sa monteze turbine sau compresoare pe motoare aspirate. :rolleyes2 Quote:
Quote:
Quote:
|
cred ca am concatenat cam multe posturi :|
Quote:
Da scot memoria nu nu o programez/reprogramez, nu umblu in zona de soft/program umblu doar in zona de date. cred ca internetul iti poate oifrii destule informatii despre cum se organzieaza treba, ca sa-si faico idee poti cauta patentele diverselor firme auto care au devenit publice daca vrei explicatii foarte tehnice. |
Precizez ca despre elektronica la motoare sunt la nivel de golf 1 gti...stiu ca de la A pana la A trebue legat...in rest trebue sa mearga, daca nu este ceva problema altundeva dar nu in motor.
Deci intrebarea mea ar fi asa pentru MerlinSpitfire, acuma am un motor de renault 19 1.8 16v seria2, electronica Renix/Bendix MPi, stiu cam toate datele ce trebue pentru a merge perfect, am o carte despre electronica asta...dar nicaieri nu scrie ca memoria este sau nu reprogramabila. Fiindca modific cam multe si la admisie, si la evacuare (total alte galerii), si catecev in motor, dar vreau sa mearga in parametri optime, nu numai mecanica sa fie mai buna. |
Quote:
2. Generatia de calculatoare Bendix/Renix a anilor '90, are memorie EEPROM din cate tin minte. Se poate sterge cu ultraviolete, exista posibilitatea sa o reinscrii usor, dar nu stiu cine furnizeaza maping-ul. Daca vad calculatorul iti spun precis ce memorie are. Contacteaza-ma pe privat si te ajut cu placere! Daca nu pui turbo nu-i nevoie sa rescrii memoria si te ajut sa salti si peste turatia maxima. |
Quote:
Pentru cine are motor de asta cateva informatii, Turbo garett T3, pistoane wiliams, biele diesel, decomprimat cu ridicare de chiulasa (3mm = compresie7.5:1) = ~250cai si multe alte shimbate...:D cutie laguna... |
pe un fiat ritmo 1.5 sohc merge pusa turbina ? ce modificari implica , ce turbina e compatibila si cat ajunge investitia .
|
Quote:
posibilitatile sunt nelimitate, daca rascolesti un pic forumul o sa gasesti raspunsul la intrebarile tale pt ceva asa de vara: http://www.turbobygarrett.com/turbob...8_466755_3.htm pt ceva mai extrem poti lua: http://www.turbobygarrett.com/turbob...2_452187_6.htm |
la ce pret e aia "de vara" ? si montarea ei ce implica
|
cauta pe forum, ce implica montajul si alte modificari ca s-a mai discutat, pretul e irelevant, de obicei se dicuta de ce buget ai si in functie de aia cine iti face modificarile poate sa stabilesca, daca de exemplu ia galeria ta ii face o flansa si prinde turbina de ea, sau face una din inox, daca iti ia o turbina SH de pe la dezmembrari, sau noua originala, daca decomprima motorul prin montarea unei garnituri de chiulasa groasa sau prin montarea unor pistone noi care sa dea un rap de comprimare mai mic...
cam pt orice exista soluti ieftine cu piese de prin dezmebrari si flanse de adaptare si solutii scumpe cu piese noi...care ~nu au nevoie de adaptari. treba nu se rezuma doar la montajul turbinei. cauta cauta cauta |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Deci revin cu intrebarea:
Pe ce masina vreti sa-l puneti ? |
Quote:
Ps. pentru dasie e ideal:twisted: |
salut! pe un p[olo de 1.7 sdi se poate pune turbo??????? si cam cum sta treaba ???? merci
|
1 Attachment(s)
Quote:
Tornada de vaporas ,este cea din imaginea de mai jos...si categoric pe dacie .....nu merge bine..:D...din cauza greutatii si a faptului ca se recomanda montarea a cate uneia pe fiecare piston,asa cum se poate deduce din partea dreapta a imaginii.... .......nu d-altceva...:lol: |
Quote:
Na, cam asta am zis si eu. Dar nu mai zice va pentru fiecare piston se pune una de astea...cu tottul ca un piston ditamani are cam diametru de 1m. |
Dick ca am gasit de unde ai imaginea :) pentru motoare diesel in 2 timpi...fiecare din astea sunt bune pana la 5000-25000KW.
ps. pacat ca sunt bune numai pe logan DCI, sau pe papuc :twisted: |
vectra A 1.6 i ? ce ziceti? intra o turbina? o tzin pistoanele? asl pls unu cu vectra A care si`a pus turbo
|
Quote:
Orientazate spre motorul asta, sa nu faci din asta ce ai turbo, in nici intrun caz! |
Quote:
|
Quote:
Dick aia...piese ce trebue pentru a fece pe asta turbo nu prea sunt in magazine...si costa minim 2000 euro ca sa ajungi la 150-160 cai...celelalt motor cu totul o sa coste 1000. Ps. Macar ai habar ce trebue pentru a face un motor turbo? (presupun ca nu, altfel nu ai fi intrebat...) |
| All times are GMT +2. The time now is 20:25. |
- Copyright 2026 4Tuning