![]() |
Re: Supercars - Japoneze vs. Europene
Man no offence dar trebuie sa nu mai stai cu capul in pamant ca strutii.
Pacat ca nu au supercaruri, decat vreo 2-3. Visati cam mult, probabil e de la orez, contine amidon. |
Quote:
|
Mitsubishi Lancer EVO si Subaru Impreza. De ele doua stiu sigur ca is limitate la 2l pentru ca se conformeaza cu regulamentul de la raliu
|
Impreza si Evo mi se par emblemele japoniei in materie de masini, restu'', a scuze si NSX, jos palaria. Parerea mea, nu dati cu pietre.
|
Japonia are mai multe modele bune :
Impreza, Evo - starurile raliului Corolla - fiabilitate mare NSX, Skyline - Performante extraordinare pe circuit oricum tot nu se compara cu Europa...parerea mea |
Exact, bine spus man.
|
Impreza si Evo - de acord,masini excelente.
Corolla - o compacta prea scumpa.Cine merge atat de mult cu o masina in maxim 4 ani cat e normal sa o tii incat sa se planga de fiabilitate ? NSX,Skyline - Preturi prea mari pentru ce stiu sa faca.Intr-adevar,se misca destul de bine pentru ~280 CP...dar la mai putin de jumatate din banii aia un Corvette C5 Z06 de 405 CP era mai rapid pe circuit.Nici Mustang SVT Cobra (versiunile cu suspensie spate independenta si 390 CP) nu cred ca ar fi pierdut in fata NSX sau Skyline. |
E Race tu crezi ca oamenii mai stiu altceva decat orezarii???
|
Quote:
in plus(nu stiu daca s'a mai spus) BMW M3 si AUDI S4. eu as include si AUDI A8 W12 QUATTRO-ca'mi plac limuzinele. |
merg pe japoneze pt ca imi plac mult
Off-topic:sandmurs eu nu stiu de ce trebuie sa critci tu tot timpu parerile celorlalt topicu asta epus ca toti sa-si spuna parerile nu sa auida numai critic de la tine in vederea japonezelor eu spun cel mai bine sa-ti dai doar cu parerea nu sa critici parerile celorlalti ca nu esti tu cel mai tare din parcare No ofance dar sa sti ca te dai prea tare si prea cunoscator si normal ar trebu sa respecti parerile celorlalti |
Quote:
|
Ma cam enerveaza mania asta mai noua cu orezarii, mai ales ca e ceva ciudat pentru ro si uneori ma enerveaza cand lumea abereaza. Sorry daca am fost prea dur. noroc.
De acum numai pareri |
Quote:
Pana sa apara DA Feast end DA Fiurias pe ecrane nu se stia nimic de japoneze.....cum a vazut roamanu acolo mashinele alea "grave" si "gagicile" pe ele...gata japonezele cele mai tari frate...inca o data efectul de turma isi arata coltzii.Da sunt tari se pot tuna usor dar ca sa ajungi sa le pui in comparatie cu insigne precum, M, S, RS, Porsche, Lambo, Ferrari, Koenigsegg CC, Bugatti....think again!Nu mai privitzi din prisma unui popor trecut prin comunism,,,incercati sa va abtineti putin si priviti obiectiv, dati cezarului ce este al lui. ONtopic: Supercarurile Europene Indiscutabil VREODATA !! |
Maroi BMW e inutil sa mai spun mai multe, sunt complet de acord.
Mai mult decat atat, pun si intrebarea, care naiba supermasini japoneze??? oare cele cu nos din cele doua firme??? Sa fi fost alea??? |
Quote:
da cred ca :D:D:D au fost nominalizate sa joace si in star trek :D:D:D |
Este un episod din Best Motoring (mai vechi de prin 2002 mi se pare) unde se face un test intre Super Car-uri
masinile testate sunt: Lamborghini Murcielago Ferrari F50 Porsche 911 Carrera 4S Gemballa Biturbo GT500 Porsche 911 Porsche 911 GT2 (996) BMW Z8 Honda NSX-R (II) e adevarat ca majoritatea sunt Europene dar e si una Japoneza, parerea mea e ca si cei care zic "care SuperCar-uri japoneze?" dar si cei care privesc lucrurile prin prisma 2f2f & nfs sunt oarecum ignoranti, exista si in Japonia Super Car-uri care cui ii plac asta e alegerea fiecaruia |
Quote:
de acord cu tine, nu neaparat ca este o oarecare ignoranta dar nu merita ridicate in slavi atat de tare cum o fac unii....Honda NSX-R (II) imi place ff mult e o masina pe care mi-o doresc foarte mult! |
E cam aiurea sa zici ca jap sau nascut odata cu "fest end fiurios"! E totushi o kestie ...valabila pt multzi inclusiv de pe acest forum! mai ales pt cei care shi`au luat de curand carnet (no offense nu e o kestie valabila pt totzi) .... nu ca yo ash fi vre`un moshar imbatranit de curse shi de vreme dar multzi se gandesc mai nou la racing sau la tuning de cand a inceput sa apara pe la tv fenomenul..... da totushi cei care alergau inainte de a se face filme despre asha ceva !? shi sunt convins ca sunt sunt f multzi! Nu pot sa zic ca japonezele sunt cele mai tari vai ce supercaruri shi europenele sunt nashpa! nu ai cum sa sustzii asha ceva.... yo de ex m`am exprimat vis`a`vis de ce ash alege .... dar daca vb de spiritul de turma ..... unde sunt japonezele de la noi din tzara !? cateva honda de familion ....yarisuri shi nishte mazda ca de a aparut mazda 6
|
bai baieti daca tot nu sunt supercaruri in japonia cum spun alti de ce sa mai facut topicu"Supercars - Japoneze vs. Europene"
Si cxhiar daca sa facut sa facut doar ca sa isi spuna lumea parerea si opinia ca sa spuna ce le place nu sa spune eu de exemplu ca imi plac japonezele si sa aqud de la cineva "ba nu mai sta cu capu in pamant ca struti si nu mai fi maniac dupa japoneze" Omu spune ce ii place asta e ca oriunde ai sa vezi pareri pro si contra Bafta si peace |
Honda NSX e supercar(276cp dar performante foarte bune pentru puterea ei).
Restul is coupeuri sport, care se pot modifica sa aiba sute de cai putere. Supercaruri nu gasesti in Japonia. Ei pur si simplu iau un coupe si baga multi cai in el. Performantele unui Skyline de 500 cai putere sunt uluitoare. Europa e clar mult mai rafinata. Avem Ferrari, Pagani, Lamborghini...masini cu performante chiar mai mari dar si cu un design exotic. Nu prea poti sa compari. Probabil intrebarea ar fi "unde se plaseaza NSX printre cele europene si americane?" |
200SX tin sa remarc de fiecare data ca tu esti unul din sustinatorii masinilor japoneze cu state vechi si cu cunostiinte bogate in domeniul auto. Problema e asa cum am spus-o si eu, sunt multi care si-au intiparit in minte masina japoneza ca pe un actor de Hollyood, multi care vazand filmele amintite au ajuns sa adore aceste masini si sa la transforme in actori de film. Eu de acestia ma iau si ii intreb care masini japoneze si care supercaruri.
Mai e o mare problema, iubitorii de masini de la noi din tara se impart in doua mari subgrupe, unii iubesc masinile japoneze si ajung sa fie subiectivi intr-un mod macabru si o tabara din vechea garda germana care sunt si ei subiectivi. Ca sa justific aceasta remarca, exista in paginile anterioare postata situatia conform JDPowers si urmeaza vreo 3 pagini de dicutii in care masinile germane sunt tarate intr-o mocirla pe care nu o merita. E vorba de ura reciproca intre fanii masinilor germane si cei ai masinilor japoneze si asta e cat se poate de evidenta. Nici macar nu inteleg de ce nu e pe fata, de ce trebuie sa ne folosim de apelativul supercaruri japoneze versus supercaruri europene, aici e clar germania versus japonia, sau mai bine zis orez versus bere si carnati. Persoane cu capul pe umeri ca Pimp-Lex, 200SX si altii care se vede ca cunosc despre auto, ajung cred subconstient sa spuna lucruri pe care eu banuiesc ca nu le cred in totalitate. Ca sa fiu mai explicit, sunt convins ca 200SX e un fidel urmaritor al emisiunilor BestMotoring( ca si mine de altfel) si sunt convins ca a vazut si emisiunea in care japonezii nu*si gasesc cuvintele de lauda la adresa Ferrari-ului 430Monza si deopotriva la adresa Porsche-ulei GT3. De asemenea sunt convins ca indemnat de instinct, 200SX nu a reamintit si de faptul ca in acea cursa reamintita cu acele supermasini, Ferrari F50 efectv ridiculizeaza concurenta. Cred ca stiti si cum a iesit tot la BestMotoring si celebrul F40, sunt sigur ca stiti, dar ati uitat sau ati vrut sa uitati. De McLaren F1 nici nu mai vorbesc ca are motor BMW si asta crapa ca e nemtesc, hehe super tare. Spuneti-mi daca gresesc cu ceva. Pe de alta parte, sunt intr-adevar rautati si din partea noastra a fanilor german cars, gen orezarii, orez cu lapte, si asa mai departe, rautati bazate in principiu pe aceleasi impulsuri subconstiente. Ma intreb ce ar fi daca ar veni fiecare si ar zice, ceva de genul, bun dar ce ziceti de Nissan R39, asta era o supermasina, ce parere aveti.? Oare cati din cei ce se bat atat in piept cu masinile japoneze stiu ceva despre aceasta masina si ale ei 3.9sec pana la 100??? Oare cati dintre ei stiu ca aceasta masina depaseste 340km/h fata de cei 306km/h declarati de fapt de Nissan??? Scuze lui Ciprian, dar si eu ca si el sunt subiectiv. Problema e alta, japonezii sunt constienti de ceea ce inseamna o supermasina si de asemenea sunt constienti ca ei nu ar putea sa vanda o supermasina care sa coste cat un Ferrari, de aceea recurg la Turbo, intreaga filosofie japoneza cand e vorba de sport se opreste la turbo(cu mici exceptii) si de aici si discutia cu tunatul. Fiti voi siguri ca masinile europene nu crapa, sau ca nu le crapa motoarele/cutiile daca sunt tunate, e vorba doar de costuri, e vorba de necesitatea unei asemenea afaceri si de castiguri. E clar nu ai bani de Ferrari si vrei sa mertgi la legale iti iei un Subaru Impreza STI si il prepari pana ajungi la ceea ce ti-ai dorit, sa mananci asfat. Cutati filmulete de prin europa si o sa vedeti Opeluri manta duse la peste 500CP, BMW-uri la peste 1100Cp, SAAB-uri la peste 700-800Cp si nu are rost sa mai continui. Plus ca daca vorbim de supercaruri vorbim de Hamann, TechArt, Clarsson, Brabus, Lorinsser, Alpina, MVK, ABT, Gemballa, etc. Deci chestia cu masinile germane crapa este o ironie sau cum s-o luam???? Daca aceasta discutie ar fi constructiva nu destructiva, sunt convins ca am ajunge sa ne amintim lucruri foarte frumoase despre cele doua mari popoare constructoare de masini, germania si japonia. Plus ca oare s-a gandit cineva pana acum ca cele doua au fost aliate in al doilea razboi mondial si ca acum sunt pe locurile doi si trei din punct de vedere economic???? Oare cati dintre noi stiu ca asa cum japonezii si-au autoimpus acea limita de 280Cp, asa si nemtilor li s-a interzis sa mai condstruiasca armament dupa cel de-al doilea razboi mondial???? Scuze de off-topic dar se potriveste una cu alta. Scuze, nu pot sa ma abtin, un rival pentru Carrera GT va rog????? Stock daca se poate. |
mai Sandu am avut rabdare sa iti citesc tot postu :)
Comparatia ai dreptate este Germania VS Japonia. Teremenul de supercaruri a fost folosit gresit, deoarece ei nu au concurent pentru Carrera GT. Dar probabil ca se refera la cele 3 modele de Skyline GT-R, la toyota supra, NSX, Subaru, Evo, etc. Problema e ca multi au vazut Fast and the Furious(prima parte mi s-a parut destul de faina) si pentru ei deja masina perfecta e japoneza. Chiar in film este o secventa in care Vin Diesel si Paul Walker intr-o toyota supra il inving pe un tip intr-un Ferrari 355 daca nu ma insel, la o cursa in linie dreapta. Deja TOYOTA a luat locul lui Ferrari in topul tinerilor. Ca si supercaruri Europa si America domina. Ca si coupeuri sport se duce lupta intre toate cele 3. |
Eu nu apreciez o masina prin prsima tarii de provenienta.Insa masinile japoneze au o "filozifie" de constructie care nu imi place.Aparent le vine mintea la cap mai nou...la noile modele care trebuie sa apara citesc chestii de gen 5l,450-500 CP,V8,V10 :shock: ...o schimbare majora in bine.
Honda NSX va avea 450-500 CP la un pret de 70-100.000 USD.De la 280 CP pentru 90.000 USD eu zic ca e rezonabil.Iar daca Toyota reuseste sa faca ce am citit,adica noua Supra cu un V8 de 5 litri si 450 CP la un pret de 50.000 USD :shock: ,ma reprofilez pe japoneze... |
Pai e singura lor seansa, motoare mari pentru masini supersport, asa vor sa intre si ei in lumea exclusivista.
|
eu votez pe japoneze - motoare cu capacitate cilindrica mica cu puteri enorme usor de modificat se pot duce pana la performante uimitoare se simt bine la turatii ridicate si masini rezistente " japoneze"...
|
Pai raspunsul e simplu, tot ce inseamna masina sport japoneza, si tot conceptul lor cu motoare turbo cu cilindree mica si grutate mica pe puntea fata, e gata sa se prabuseasca.
Masinile europene au ajuns la un nivel de puteri la care deja compenseaza avantajul greutatii mai mari pe puntea fata. Solutia gasita de japonezi, intra si ei in hora. Se pare ca viitorul NSX nu va mai fi nici pe departe asa usor si va avea probabil ca motor un V8 sau un V10. Noua Supra va avea un V10 de cca 500Cp. Se zvoneste ca si s2000 va avea un v6. Lexus IS va intra si el in hora cu un V8 sau chiar un V10. Deci japonezi au ajuns la limita de sus, de acum incolo ca sa tina pasul cu hitleristii astia nebuni in cursa asta de inarmare cu CP au ales solutia motoarelor mari si puternice in detrimentul celor mici/ usoare dar cu turbo. Interesanta manevra si oarecum asteptata. |
cu 500 cai sub capota imi e greu sa cred ca handlingul va fi la fel de bun ca si cel al modelului vechi, care a fost laudat de toti care l-au condus.
Nemtii totdeauna vor fi in fata japonezilor cu caii putere. Is nebuni. Mercedes si-o instalat motoare de 6.3 si 6.5 pe o mare parte din masini. La cai putere nu au cum sa castige japonezii. La handling, acolo deja se tin bine |
Corect. Foarte adevarat.
|
Asta e noua...de cand puterea mai mare afecteaza manevrabilitatea ?!
Mercedes nu are nici un motor de 6,3 sau 6,5 litri pe vre-un model.Cel mai mare are 6,2 litri. |
Nu cred ca GabyBite se referea la putere, mai degraba la greutatea mare pe puntea fata, care stim cu toti ca afecteaza manevrabilitatea
|
Race, am observat la un test facut intre M3 si seria 3 facut de firma Hartge.
M3 cu 343cp si Hartge cu 400cp, au zis clar ca hartge are handling mai prost, dar cum a spus Sandu, se datoreaza greutatii de pe puntea fata, (Hartge avea un V8, nu I-6). Cat despre Mercedes, imi cer scuze, ca am gresit capacitatea cilindrica. CLS 63 are motor de 6.2l si CL 65 de 6l. Sper ca le-am zis corect acuma. |
Pace. Guy pace
|
Oricat de mult as indragi eu japonezele, trebuie sa admit[em] ca niponii nu au replica la fiecare masina rapida europeana. Problema e ca japonezii au si ei saracii resursele care le au si avem de-aface cu o mana de producatori care trebuie sa le tina piept la o gramada altii din europa si nu numai.
|
4 Attachment(s)
Daca as gandi-o cu capul probabil as fi ales europene dar...inima trage balanta catre japoneze. Oricum o alegere grea..
|
Quote:
Pai ei trebuie sa construiasca mereu pt. 3 norme :europeana,asiatica si americana.Nu vedeti cu ce "tancuri" apar pe piata americana? Dar e cert ca in fiabilitate le depasesc pe cele europene. |
Quote:
|
Quote:
Americanii "cu fierul brut" isi bat joc de performantele europene si japoneze. Thread-ul nu include si masini americane pentru ca multa lume nu stie ca exista supercar-uri americane,si oricum nu exista teste comparative cu cele europene.Iar daca e vorba de celelalte masini,threadul e facut foarte bine:europene vs japoneze...pentru locurile 2 si 3. |
adica indiscutabil pe locul 1 sunt americanele din cate zici u nu!?
|
adevarul e ca si cele americane si cele europene au piese japoneze in ele.mai ales bmw care are electronica japoneza si rulmenti in cutie tot de aceasi natie
|
oare de ce?
|
| All times are GMT +2. The time now is 01:24. |
- Copyright 2026 4Tuning