Forum 4Tuning

Forum 4Tuning (https://forum.4tuning.ro/)
-   VERSUS AUTO (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto.html)
-   -   Teribilişti vs depăşiri (https://forum.4tuning.ro/55-versus-auto/211415-teribilisti-vs-depasiri.html)

tigermotorsport 05-10-10 10:33

Re: Teribilişti vs depăşiri

Quote:

Originally Posted by Alex30 (Post 3690878)
Corect se risca daca merge cu 300 pe permisul lui dar NU ARE NICIUN DREPT sa imi dea el mie flash si ma injure

NU ARE NICI UN DREPT... ESTI PATETIC LA FAZA ASTA... NU STIU CONCRET FAZA IN CARE AI FOST TU IMPLICAT, DAR CEL CU POLO NU AVEA DREPTUL SA CIRCULE PE BANDA 2... LEGAL ESTI OBLIGAT SA REVII PE BANDA 1 IMEDIAT CE AI POSIBILITATEA... DIN PACATE MI SE INTAMPLA CATE-ODATA SA NU POT SA MA DAU DE PE BANDA 2 CHIAR DACA VINE CINEVA MAI TARE PT CA E MAI RAU DRUMUL PE BANDA 1 SI DAU CU MASINA DE ASFALT...

mrlonca 05-10-10 10:49

da ma, mergeti voi regulamentar cu 50 si 90 afara cand a face p... unghii,in localitate poti merge cu 65 si cand este radar ca nu are nimeni treaba cu tine dar nu ,voi mergeti cu 40 sa fiti siguri ca nu va prinde si acuma tot o tineti in sus cu mersul legal si ca ala vine tare din spate,dupa parerea mea tre sa ai bun simt sa te tragi un pic si sa i faci loc aluia care vine daca tu nu ai chef sa mergi sau nu poti din diferite motive daca nu esti taran

arctix 05-10-10 10:59

Quote:

Originally Posted by sebach22 (Post 3703526)
Treaba e simpla. ai 2 benzi , daca prima e libera mergi pe ea. personal am o masina de 0.08 cp/kg si una de 0.13 cp/kg. si daca merg incet si pe prima banda sunt gropi, caz frecvent intalnit, merg pe banda 2. daca vine unu mai lansat din spate accelerez pana la limita legala. daca carosabilul imi permite ma retrag pe banda 1 . daca nu..imi asum injuraturile de rigoare, dar nu imi distrug masina pentru altul.daca carosabilul este ok, fara doar si poate fac loc. Si da, initiatorul topicului are dreptate. exista soferi care pur si simplu merg incet, pe banda 2, prima libera, fara probleme si ei nu se lasa celui din spate. Asta este in Romania. Afara nu prea dau blituri...dar daca te prinde pe autobanda ca mergi mai incet decat el , cel din spate se lipeste de bara ta si sta acolo pana faci loc.

Ai perfecta dreptate cu faptul ca de multe ori starea asfaltului de pe prima banda sa te oblige sa folosesti banda a II-a

realmode 05-10-10 11:01

Quote:

Originally Posted by sageata (Post 3703189)
cred ca ne racim gura de pomana. le-am etalat si articolul din codul rutier si degeaba.
domnilor, dintr-o discutie purtata cu un sofer de camion am constatat ca nu se cunoaste deloc legislatia rutiera si nici conducerea preventiva. in conceptia acestui camionagiu (cu mentalitate de tractorist) faptul ca eu merg pe banda 1 si el pe banda 2, eu trec pe langa el ca ,na, de ce sa mearga el pe banda 1, el o considera o depasire. deci trecerea unui vehicul pe langa un altul pe un drum cu 2 sau mai multe benzi pe sens el o considera depasire. mai mult decat atat, a zis ca, citez:
daca il vad pe unu' ca trece pe langa mine pe banda 1 il arunc in sant, pai ce, el ma depaseste prin dreapta? uite de aia nu prefer sa ma bag pe banda 1 sa trec pe langa cineva si caut sa-l depasesc prin stanga cat mai mult. de cele mai multe ori, unii se hotarasc deodata ca s-au saturat sa mearga pe banda 2 si trec pe banda 1, fara sa se mai asigure ca, na, oglinzile din dreapta sunt pentru a te scobi in dinti de la distanta. concluzia: e mult mai periculos sa treci pe langa cineva pe banda 1.
frustrati sunt o gramada. le-a dat dumnezeu masini la toti prostii. de obicei eu merg pe banda 1 cu viteza destul de mare deoarece sunt constient ca se va gasi cineva sa vina cu o viteza si mai mare ca a mea. la 180 km/h m-am dat pe banda 1 ca sa treaca un frustrat cu logan 1,6 16 valve. nu conta pt el ca ii crapa motorul, era masina firmei. iar ca idee pt cei ce nu stiu, chiar daca ai 1xx km/h si vrei sa depasesti pe altul, uita-te in oglinda bine ca s-ar putea sa vina altul cu 2xx km/h. mai spun de situatia cand depasesti un tir care merge pe 2 benzi odata si esti surprins la un moment dat ca-ti vine unul de pe contrasens, tirul nu te lasa iar ala de pe contrasens nu se da pe banda 1 ca s-a casatorit legal cu banda 2 sau iti taie unul fata de pe banda 1 sa depaseasca si el tirul si vezi ca nu mai trece odata de el, merg in paralel? si as putea da multe exemple de accidente cauzate de frustrarile unora care se cred justitiari pe drumurile publice.

Foarte adevarat, in codul rutier este specificat clar ce banda se foloseste, in ce conditii samd. Spre surprinderea mea, celora care li se suspenda carnetul ptr 3 luni si dau examen, va garantez ca din 15 intrebari cu doar 1 singura varianta corecta din 3 raspunsuri, 90% nu fac nici 10 intrebari corect, de 2 sau de 3 ori consecutiv. Raspunsul este unanim, toti si`au creat un stil prorpriu de a conduce care din pacate nu are nimin de a face cu noul cod rutier. Dar toti stim sa conducem, ANAPODA, toti suntem ratoiti si folosim jargoane. Cazuri fericite cand nu sarim unul la altul cu te mai miri ce obiecte de prin masina.
TRIST :(

Tazmaniak 05-10-10 11:47

Quote:

Originally Posted by realmode (Post 3703972)
Spre surprinderea mea, celora care li se suspenda carnetul ptr 3 luni si dau examen, va garantez ca din 15 intrebari cu doar 1 singura varianta corecta din 3 raspunsuri, 90% nu fac nici 10 intrebari corect, de 2 sau de 3 ori consecutiv. Raspunsul este unanim, toti si`au creat un stil prorpriu de a conduce care din pacate nu are nimeni de a face cu noul cod rutier. Dar toti stim sa conducem, ANAPODA, toti suntem ratoiti si folosim jargoane. Cazuri fericite cand nu sarim unul la altul cu te mai miri ce obiecte de prin masina.
TRIST :(

Ai mai zis niste adevaruri...

realmode 05-10-10 12:03

Quote:

Originally Posted by mrlonca (Post 3703927)
da ma, mergeti voi regulamentar cu 50 si 90 afara cand a face p... unghii,in localitate poti merge cu 65 si cand este radar ca nu are nimeni treaba cu tine dar nu ,voi mergeti cu 40 sa fiti siguri ca nu va prinde si acuma tot o tineti in sus cu mersul legal si ca ala vine tare din spate,dupa parerea mea tre sa ai bun simt sa te tragi un pic si sa i faci loc aluia care vine daca tu nu ai chef sa mergi sau nu poti din diferite motive daca nu esti taran

Chiar te-as ruga sa postezi niste filmari cu vitezele care le folosesti, sa nu uiti sa iti filmezi si masina cu nr de inmatriculare vizibil (sa stim si noi cu cine avem de aface ). Am sa le vizionez cu mare interes, poate o sa apari si pe radarele aviatiei.
Stima....

Herbas 05-10-10 12:07

Se sufera de ombelico del mondo pe toate drumurile, sau nu v-ati intrebat niciodata de ce iti taie unu calea, il claxonezi si franezi cat poti sa nu-i faci masina acordeon si tot el e ala ofensat care scuipa si injura. Asta de aplica si aici in ambele cazuri, si oricum, adevarul e ca oricat ne-am certa nici o tabara nu are dreptate, doar suntem destul de ipocriti sa blamam pe cai care nu sunt de acord cu noi. PUNCT

djmcfoffy 05-10-10 12:11

[QUOTE=C6Vette;3690728]Sper ca am nimerit bine thread-ul cu o nelamurire a mea: de ceintotdeauna soferul de supernova, polo, panda, cielo etc etc etc intra automat in mod de competitie cand trece pe langa el o masina sport?

Nu generalizez, si n-am nimic cu masinile enumerate mai sus, insa la fiecare drum pe care il fac in afara clujului pe minim 100 de km dau de cel putin 1-2 copii din astia viteji care au chestii de demonstrat.

Caz concret (din memorie) - un drum cu 2 benzi, bun, virajat, la intrarea in Cluj-Napoca. Un deal de 1.5 km, abrupt, pe banda a 2-a un polo, urca la 70-80 km pe ora. Eu vin din spate cu 130 probabil... fac semn din timp cu farurile, mai fac o data... ma apropiu... mai fac o data. Polo nimic. Banda 1 libera... el pur si simplu nu voia sa se dea. Dau un claxon si trec eu pe prima banda si trec de el in viteza. La prima localitate o las la 70, el vine lansat la 100+, ma depaseste pe banda dubla continua. Evident, m-am luat un pic dupa el si am ajuns la viteze de 150 la ora pe drumul virajat, in panta... eu deja simteam ca ma apropiu de limitele mele de sofer dar polo se tinea tare. Cand am fost in paralel cu el vad ca era un tanar la volan, ranjea de mama focului si mai avea inca 3 pasageri in masina. Cat de tampit trebuie sa fii sa te iei asa la intrecere, la viteze mult peste ce poate masina, si cu oameni pe care ii poti omora la cea mai mica scapare?

In afara de cazul asta care mi-l amintesc au mai fost o gramada. Si culmea, nu baietii smecheri cu masini tari se transforma in piloti ci tocmai masinile cu motoare sub 100 de cai.

Personal am o interpretare pt chestia asta, dar sunt curios sa aud cum vedeti si voi treaba asta cu excitatii care isi risca viata lor si a pasagerilor doar ca sa mearga apoi acasa si sa zica "l-am facut pe ala cu Corvettu".[/QDar tu de ce mergeai cu 130km/h daca viteza legala pe un drum national e de 90 si european de 100?

dedy66 05-10-10 12:51

Salut, ma bag si eu cu un post aici ptr a imi exprima opinia. Ii detest pe cei care merg pe banda a II -a (nu conteaza ca e in localitate sau in afara) cu viteza mica (sau legala). Eu din cate am inteles de la instructorul meu (ca era un post in care zicea cineva de scoala de soferi) : banda I e banda de mers, banda II e banda de depasire, ceea ce mi se pare si logic. Da nu ai cu cine, toti sunt pe banda a II-a de parca se da miere de albine. Si faza cu flashurile sau claxoanele. Normal ca le dai flashuri si claxoane si cateodata le mai iei mama, tata, sora etc. daca ei nici nu se obosesc sa treaca pe banda I si esti nevoit sa o iei pe contrasens (caz concret pe E85, aici banda I e prea mica ptr a incapea o masina). In Germania asemenea "mandrie", ca sa ii zic asa nu exista. Neamtu nu se pune pe banda a II-a ca asa stie el ca se merge. Aici parerile sunt impartite si sunt pur si simplu uimit cum cei "care respecta legea" vin cu argumente gen : eu merg pe banda a II-a cu viteza maxima legala (da eu poate ma grabesc ca am o urgenta). Acest lucru NICIODATA nu o sa se schimbe.

realmode 05-10-10 13:09

De aceea sunt reguli, legi.. condiute samd, sa fie respectate, totul merge struna daca s-ar si respecta.
Sa nu crede`ti ca in occident se respecta ptr ca sunt mai civilizati, GRESIT, se respecta ptr ca amenzile sunt usturatoare, ptr ca reprezentantii legii isi fac treaba si dau amenzi, nu sunt condamnati ca stau la panda, efectiv stau pe marginea drumului si supravegheaza traficul, ajuta unde este nevoie si sanctioneaza atunci cand este cazul.
Daca la noi s-ar face tot mai multe filtre, atit in oras cat si in afara orasului, iar sanctiunile ar fi aplicate la toti cu sfintenie (si daaaa, sa fie maxime) toti se v-or potoli. Eu dupa 2 amenzi imense ptr viteza m-am potolit 200%)
Totul e sa fie controlata treaba de cine trebuie, nu uitati de era sclavismului, EXISTAU sclavi ptr ca cineva ii controla si avea putere asupra lor. [metoda de control poate sa difere :); ptr cei care pot interpreta gresit :) ]

djmcfoffy 05-10-10 13:13

la noi in tara nu prea ai sa vezi drumuri cu mai mult de o banda.ce numesti tu acolo 1 banda e defapt refugiu sau banda de refugiu.in niciun caz banda de mers incet

99mje 05-10-10 13:19

Situatie in trafic:
-drum 2 benzi in afara localitatii, limita de 90.
-Skoda Octavia(de fapt Skoda Nike, daca era sa citesc tot ce scria pe ea) pe sensul meu de mers, maxim 50km/h.
Il ajung din urma, franez in spatele lui ca veneau masini din fata, cand e loc semnalizez si intru in depasire. Moment in care individul incepe sa accelereze. Puternic. Ajung in paralel cu el, moment in care ajunge si el la viteza mea-app 70km/h, si accelereaza in continuare. Retrogradez, si mergem vreo 50-100 de metri aproape in paralel(eu ma duceam putin mai repede ca el, dar diferenta era infima), distanta pe care tipul a parcurs-o mergand numai in zig-zag, virand spre mine la intimidare. Eram cu 2 prieteni, care s-au uitat la individ, si el se distra fantastic.
Drumul era suficient de drept si liber incat sa continui depasirea, ceea ce am si facut. Numai ca am inceput sa intru pe banda mea cand inca nu il depasisem complet, si a cam trebuit sa franeze. Mult si repede. Poate n-a fost bine, da' poate alta data n-o sa mai faca glumite d-astea.
Daca venea masina din fata? Daca in timp ce vira spre mine uita sa mai traga si dreapta?
Voi ce ati fi facut?

trafy-vr6 05-10-10 13:22

Quote:

Originally Posted by 99mje (Post 3704311)
Situatie in trafic:
-drum 2 benzi in afara localitatii, limita de 90.
-Skoda Octavia(de fapt Skoda Nike, daca era sa citesc tot ce scria pe ea) pe sensul meu de mers, maxim 50km/h.
Il ajung din urma, franez in spatele lui ca veneau masini din fata, cand e loc semnalizez si intru in depasire. Moment in care individul incepe sa accelereze. Puternic. Ajung in paralel cu el, moment in care ajunge si el la viteza mea-app 70km/h, si accelereaza in continuare. Retrogradez, si mergem vreo 50-100 de metri aproape in paralel(eu ma duceam putin mai repede ca el, dar diferenta era infima), distanta pe care tipul a parcurs-o mergand numai in zig-zag, virand spre mine la intimidare. Eram cu 2 prieteni, care s-au uitat la individ, si el se distra fantastic.
Drumul era suficient de drept si liber incat sa continui depasirea, ceea ce am si facut. Numai ca am inceput sa intru pe banda mea cand inca nu il depasisem complet, si a cam trebuit sa franeze. Mult si repede. Poate n-a fost bine, da' poate alta data n-o sa mai faca glumite d-astea.
Daca venea masina din fata? Daca in timp ce vira spre mine uita sa mai traga si dreapta?
Voi ce ati fi facut?

si daca nu frana ? nu te lovea pe tine si te intorcea pe drum si o dadeati in altele ? cu prostii nu e bine sa iti prinzi mintea. Puteai si tu sa franezi si sa mai incerci odata depasirea dar sa vii mai lansat dar deh....nu mai continui:)

dedy66 05-10-10 13:38

@djmcfoffy : nu stiu daca te refereai la postul meu. Corect acea banda e cam mica, dar poti intra pe ea ptr. a ii facea loc unei masini care vrea sa te depaseasca (de obicei se intra si pe contrasens). Nu i-am cerut sa se duca in sant si sa ma lase pe mine sa trec.

sorin83 05-10-10 13:55

Nici eu n-am avut rabdare sa citesc tot topicul totusi imi permit sa exprim o concluzie. :)
In Romania nu se va schimba niciodata mentalitatea soferilor daca nu cumva pleaca toti in Germania (spre exemplu) si conduc acolo zi de zi cativa ani. :)
La noi nu exista in general respect in trafic si se merge pe legea junglei. Exista printre noi mult prea multe capete luminate care isi creaza prppriile legi de conduiota morala si sociala dupa care se dicteaza considerandu-le cele mai bune.
Intr-adevar la noi nu se respecta benzile. Nu conteaza ca esti in localitate sau in afara ei trebuie sa stai pe prima banda daca nu mergi cu viteza mai mare decat cel din fata ta (tot de pe prima banda) si sa treci inapoi pe prima banda imediat ce ai terminat de depasit. Nicaieri nu scrie in lege ca ai voie sa mergi pe a doua banda chiar daca ai viteza maxima legala pe respectivul tronson de drum.
Daca vedeti pe cineva ca vine tare din spate mutati-va cat mai repede pe prima banda (chiar daca tocmai ati depasit ceva sau pur si simplu va place in mod deosebit sa mergeti pe banda a doua nejustificat). Cel care vine din spate poate e inconstient, teribilist sau poate chiar se grabeste (nu cred ca e cineva care sa nu se grabeasca vreodatata atat de tare incat sa nu mai respecte limitele de viteza, poate i-a luat foc casa sau ii naste nevasta spre exemplu).
In plus pe autostrada este mult mai sigur sa stati pe prima banda. Daca va apare un crater in fata spre exemplu il puteti evita atat prin stanga (pe banda 2 adica si numai dupa ce va asigurati) cat si prin dreapta (pe banda de urgenta adica si numai daca chiar nu se poate altfel si va asigurati (nu se stie ce nebun merge si pe-acolo).
Solutia cu depasirea prin dreapta nu e una optima. Mi s-a intamplat de multe ori ca cel care statea pe banda a doua de 3 minute cu mine in spatele lui sa se bage pe prima banda exact cand vroiam sa ma bag si eu.
Nu intelegeti ca sunt vreun vitezoman, mi se intampla uneori sa ma grabesc doar. De la o vreme chiar merg cat se poate de legal pentru ca mi-am dat seama ca nu conteaza daca ajung cu 5 minute mai devreme unde trebuie sa ajung si ca oricum la noi nu se poate merge cu o viteza mai mare sustinuta. Intotdeauna se va gasi cate un destept care sa-ti taie fata si nu faci nici o afacere.
Fie ca merg cu 90, 130 sau 160 de fiecare data cand am depasit pe cineva revin pe prima banda. Poate din spate vine unul cu 250 si n-as vrea sa verific daca are sau nu frane sau sa-l incomodez (poate chiar i-a luat foc casa sau ii naste nevasta).
Inca ceva. Nu mai depasiti fara sa va asigurati daca vine cineva din spate cu viteza mai mare ca voi. Nu e datoria lui sa puna frana doar pentru ca nu ati mai putut astepta 5 secunde pentru a face depasirea in deplina siguranta. Aici cei mai inconstienti sunt soferii de tiruri.

Herbas 05-10-10 13:55

@dedy66 mai invata sa depasesti si regulamentar ca nu trebuie sa iti faca toti loc mai ales acolo unde nu e datoria lor sa o faca. Pentru circulat pe banda de urgenta pe el il opreste politia nu pe tine.

@99mje eu am masina slaba (de fapt foarte slaba) si 30% din depasiri masina care o depasesc imi accelereaza si ma pune in situatia aia. Dupa un timp te obisnuiesti si cand simti ca ceva nu e in regula te bagi la loc in spatele lui si-l lasi sa se duca. Daca continua sa te sicaneze si atunci ... pentru asta exista alt leac.

Inca ceva ce am observat aici, toti va grabiti ca aveti urgente si altii nu va lasa... da ce sunteti voi serviciu de ambulanta, mai lasati vrajeala asta infnatila la o parte.

djmcfoffy 05-10-10 13:55

Quote:

Originally Posted by dedy66 (Post 3704353)
@djmcfoffy : nu stiu daca te refereai la postul meu. Corect acea banda e cam mica, dar poti intra pe ea ptr. a ii facea loc unei masini care vrea sa te depaseasca (de obicei se intra si pe contrasens). Nu i-am cerut sa se duca in sant si sa ma lase pe mine sa trec.

stiu cum se circula pe drumurile astea si nam zis ca nu trebuia sa se dea la o parte.am facut si eu multe drumuri in tara si am intalnit destui viteji la volanul unei masini care se joaca cu vietile altora.parerea mea e ca daca sar respecta regulile de circulatie nu ar mai fi atatea accidente.mai ales cei care se grabesc sa ajunga nu stiu pe unde.de exemplu eu daca merg cu 100 pe "a ll a banda" si tu vii ca nebunu din spate cu 130-150 eu nus obligat sa ma dau la o parte.chestia sa te dai in lateral e la intelegerea soferilor ca asa e de cand ma stiu eu la volanul unei masini

djmcfoffy 05-10-10 13:57

sunt total deacord cu Herbas

dedy66 05-10-10 14:00

Aia nu e banda de urgenta. Stai linistit ca nu sunt asa prost. Banda de urgenta e delimitata cu linie continua, pe limitarea dintre benzi se face prin linie discontinua. Dupa cum spuneam niciodata nu o sa vezi civilizatie in Romania. Daca nu scrie in carte te doare la basca. Asta e mentalitatea.

trafy-vr6 05-10-10 14:03

+1 Herbas

alex.panciu 05-10-10 14:16

vad ca parerile sunt impartite.....in momentul in care mergi cu o viteza constanta,nu te grabesti nicaieri,ai drum cu 2-3 benzi pe sens de ce sa mergi pe ultima banda?nu conteaza ce masina conduci de 50 sau 500 cai parerea mea este ca atat timp cat exista 2 sau mai multe benzi pe sens sa nu mergi pe ultima banda atat timp cat nu depasesti pe nimeni,intr-adevar daca depasesti si esti pe ultima banda si iti vine unul cu flash-uri si caxoane,din punctul meu de vedere ai tot dreptul sa il injuri sau sa ii faci ce vrei pt.ca e nesimtit. va povestesc si eu o singura chestie din cate mi s-au intamplat...anul trecut pe drumul urziceni-bucuresti,vara,in timpul saptamanii,deci nu f.aglomerat veneam dinspre buzau cu un bmw 760il,460 cai.....la intersectia cu intrarea in urziceni iese un bmw 325i pisicuta,o cazatura saraca masina,ma uitam la ea si imi era mila ca ajunsese in halul ala,mergeam pe pilot automat 140 km/h deoarece aveam o problema la motor,masina nu tragea si consuma f.mult.Dupa vreo 5 km ma trezesc cu flash-uri in spate,venea pisca...eram pe banda2 pt.ca depaseam un tir,accelerez sa depasesc mai repede dupa care ma dau pe banda1 sa treaca oamenii poate se grabeau....ajunsi in paralel cu mine radeau....in mintea lor ma facusera,si s-au dus...dupa alti 4-5 km ii ajung din urma eu mergand cu acceasi viteza constanta ii ajung din urma,ii depasesc dupa care se pun in spatele meu imediat si incep cu flash-uri,ma dau pe banda 1,ei tot in spatele meu,ma dau pe banda 2 tot in spatele meu cu claxoane....accelerez destul de greu pana la 200 mai mult nu vroia sa traga pe banda 1 lasandu-le loc sa se duca daca vor,dar au ramas pe banda 2 si se tineau f.greu dupa mine,intr-un final ma depasesc dupa 20-30 de km cand deja ajunsesem la SINESTI unde inainte de padure este o succesiune de mai multe curbe destul de nasoale,aveam 160 cand m-au depasit eram banda 1 mers constant,ei pe banda 2 au pus frana pe viraj,au pierdut-o,nu avea suspensie,nu avea nimic,s-au rasucit de vreo 2-3 ori pe contrasens spre norocul lor nu venea nimic din sens opus si s-au oprit pe banda 1 pe directia noastra de mers.am oprit si eu sa vad daca au patit ceva cu toate ca nu lovisera nimic....erau amandoi albi la fata,nu puteau nici sa vorbeasca,dar nu patisera nimic.....aici cine a fost de vina tot eu ca mergeam linistit???????

Herbas 05-10-10 14:17

@dedy66 daca banda e prea ingusta sa poata acomoda o masina inseamna ca nu indeplineste conditiile legale pentru a fi numita banda de circulatie, deci e banda de urgenta. Oricum dupa cum am mai spus, pe e85 e o banda pe sens plus banda de urgenta.

djmcfoffy 05-10-10 14:21

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 3704459)
@dedy66 daca banda e prea ingusta sa poata acomoda o masina inseamna ca nu indeplineste conditiile legale pentru a fi numita banda de circulatie, deci e banda de urgenta. Oricum dupa cum am mai spus, pe e85 e o banda pe sens plus banda de urgenta.

nu prea se poate numi banda de urgenta.mai bine se poate numi banda de refugiu unde sa poti opri daca ai ceva probleme la masina sau altceva de genu

Herbas 05-10-10 14:32

da pai banda de urgenta cam pentru asta e folosita, si deplasarea vehicolelor de urgenta (ambulanta,smurd, etc)
Acolo e confuz datorita liniei punctate, dar e aceeasi linie punctata care ar trebui sa delimiteze orice drum in ro, atata tot ca la unele acostamentul se termina la 30cm dupa linia asta, la unele peste 1m, si la unele peste ... cat are banda pe e85.
Ideea e ca n-ai voie sa circuli pe banda respectiva si ai voie sa opresti doar in circumstante deosebite.

realmode 05-10-10 15:28

Quote:

Originally Posted by djmcfoffy (Post 3704407)
stiu cum se circula pe drumurile astea si nam zis ca nu trebuia sa se dea la o parte.am facut si eu multe drumuri in tara si am intalnit destui viteji la volanul unei masini care se joaca cu vietile altora.parerea mea e ca daca sar respecta regulile de circulatie nu ar mai fi atatea accidente.mai ales cei care se grabesc sa ajunga nu stiu pe unde.de exemplu eu daca merg cu 100 pe "a ll a banda" si tu vii ca nebunu din spate cu 130-150 eu nus obligat sa ma dau la o parte.chestia sa te dai in lateral e la intelegerea soferilor ca asa e de cand ma stiu eu la volanul unei masini

@djmcfoffy: O sa te dai la o parte nu te teme, dupa ce o sa fii implicat intr`un accident stupid cand unul grabit din spate iti face masina 1/2, asta doar ptr unb moft de al tau [cica intelegerea intre soferi :) ] Invata sa iti pazesti masina ta in primul rand, eu sunt cu ochii in oglinzi de 10 ori pe minut, cand vad ceva ciudat ii fac loc pe cat pot eu, nu am nervi sa imi nenoroceasca un imbecil masina care a costat poate cat tot garsoniera lui cu mobila cu tot.

realmode 05-10-10 15:32

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 3704405)
@dedy66 mai invata sa depasesti si regulamentar ca nu trebuie sa iti faca toti loc mai ales acolo unde nu e datoria lor sa o faca. Pentru circulat pe banda de urgenta pe el il opreste politia nu pe tine.

@99mje eu am masina slaba (de fapt foarte slaba) si 30% din depasiri masina care o depasesc imi accelereaza si ma pune in situatia aia. Dupa un timp te obisnuiesti si cand simti ca ceva nu e in regula te bagi la loc in spatele lui si-l lasi sa se duca. Daca continua sa te sicaneze si atunci ... pentru asta exista alt leac.

Inca ceva ce am observat aici, toti va grabiti ca aveti urgente si altii nu va lasa... da ce sunteti voi serviciu de ambulanta, mai lasati vrajeala asta infnatila la o parte.

@Herbas Te contrazic, sunt convins ca stii legislatia rutiera care spune ca un momentul dat o masina din spate se angajeaza in depasire obligatia ta este sa nu accelerezi, ba chiar sa decelerezi daca este cazul. In nici un caz sa nu incomodezi angajamentul tertului in depasire. Poate unii estimeaza prost viteza si distanta celor de pe contrasens, nu cred ca ai vrea sa fii implicat intr`un "carambol"
Voie buna si sa conduceti fara incidente,

Herbas 05-10-10 16:06

Nu inteleg prea bine la ce ma contrazici...poate nu ai inteles bine, EU sunt cel care depaseste si da idiotul pe care il depasesc nu ar trebui sa accelereze dar totusi o face si imi pune viata in pericol, si implicit pe a lui, dar tocmai asta ziceam, ca m-am invatat cu ei si renunt la depasire rapid cand vad ca are alura de racer pe el si nu ma lasa.

realmode 05-10-10 16:13

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 3704667)
Nu inteleg prea bine la ce ma contrazici...poate nu ai inteles bine, EU sunt cel care depaseste si da idiotul pe care il depasesc nu ar trebui sa accelereze dar totusi o face si imi pune viata in pericol, si implicit pe a lui, dar tocmai asta ziceam, ca m-am invatat cu ei si renunt la depasire rapid cand vad ca are alura de racer pe el si nu ma lasa.

Am recitit, ai dreptate. Intradevar este ac si de cojocul lor, e destul un telefon la 112 si sa iti dea politia rutiera, eu am rezolvat un caz de genu cand am fost sicanat de era sa ma lipesc de un pom, am avut martori, s-a ales cu o amenda si permisul ridicat 90 de zile, + ca era sa fie "linsat" de neamurile persoanelor din masina in care eram. Sper sa isi fi invatzat lectia...

Herbas 05-10-10 16:22

Asta cu politia n-am incercat-o niciodata, sincer sa fiu nici nu credeam ca merge, dar ... probabil daca cineva m-ar aduce atat de aproape de copac nu m-as putea abtine sa nu fac ceva destul de ilegal cat sa evit politia.

realmode 05-10-10 16:31

Quote:

Originally Posted by Herbas (Post 3704699)
Asta cu politia n-am incercat-o niciodata, sincer sa fiu nici nu credeam ca merge, dar ... probabil daca cineva m-ar aduce atat de aproape de copac nu m-as putea abtine sa nu fac ceva destul de ilegal cat sa evit politia.

Daca cunosti legislatia in vigoare stii ce sa scrii intr`un proces verbal, evident trebuie sustinut de min` 2 martori. S-a rezolvat, insa eu ma bucur ca nu am patit`o, am scapat ca prin minune, a intrat in depasire cand eram in dreptul lui dupa ce a vazut ca vin din spate, am parasit carosabilul si am derapat pe iarba fara sa lovesc nici un pom, noroc cu nemiluita, daca aveam o viteza ceva mai mare nu mai reuseam sa controlez deloc masina.

dedy66 05-10-10 17:47

@Herbas : dupa spusele tale inseamna ca cei care circula zilnic pe E85 sunt niste inculti care nu autreaba cu legislatia. Sute sau mii de tiruri trec pe acest drum si toate (sunt aproape sigur de asta) merg pe banda de "urgenta", nu doar tirurile ci si multi alti soferi, normal nu toti (asa ceva nu o sa vedem, mai bine merg pe banda II ca asa e in capul multora) doar cand fac o depasire intra pe banda a II-a si pe contrasens. Personal am depasit o masina de politie care se afla in fata mea, am ajuns in spatele ei, s-a dat pe banda respectiva si am trecut (masinile mici incap la fix pe banda aia). Dar nah, tu stii mai bine...

Ciro_zel 05-10-10 19:31

E semnalizat ca drum cu 2 benzi pe sens sau ca drum cu o banda pe sens+banda urgenta? Benzile sunt egale? Distanta dintre marcajele intrerupte de langa prima banda si distanta dintre marcajele intrerupte de pe centrul drumului e la fel?

Daca e semnalizat ca drum cu 2 benzi pe sens ,benzile sunt egale si spatiul dintre liniile intrerupte de pe mijloc si de la banda 1 e acelasi are 2 benzi pe sens.

Daca sunt mai dese la "banda" 1 marcajele intrerupte si e banda mai ingusta aia e de urgenta. Si sa nu uitam si ca de obicei se semnalizeaza cu panouri cate benzi sunt

Astea sunt 2 benzi pe sens :
http://farm2.static.***********/1165...5ae7be3fbb.jpg
http://farm2.static.***********/1144...a31870505f.jpg

Si asta e o banda + urgenta
http://farm2.static.***********/1205...99c80c5d94.jpg
http://farm2.static.***********/1382...899a94b62a.jpg

realmode 05-10-10 19:36

Quote:

Originally Posted by Ciro_zel (Post 3705089)
E semnalizat ca drum cu 2 benzi pe sens sau ca drum cu o banda pe sens+banda urgenta? Benzile sunt egale? Distanta dintre marcajele intrerupte de langa prima banda si distanta dintre marcajele intrerupte de pe centrul drumului e la fel?

Daca e semnalizat ca drum cu 2 benzi pe sens ,benzile sunt egale si spatiul dintre liniile intrerupte de pe mijloc si de la banda 1 e acelasi are 2 benzi pe sens.

Daca sunt mai dese la "banda" 1 marcajele intrerupte si e banda mai ingusta aia e de urgenta. Si sa nu uitam si ca de obicei se semnalizeaza cu panouri cate benzi sunt

Altul care nu stie ca banda de urgenta este despartita de banda no.1 cu LINIE CONTINUA!

Ciro_zel 05-10-10 19:40

Quote:

Originally Posted by realmode (Post 3705107)
Altul care nu stie ca banda de urgenta este despartita de banda no.1 cu LINIE CONTINUA!

Daca ar fi mers cacaturile alea de linkuri as fi exemplificat . asa ca daca nu se supara moderatorii o sa dau link-ul de unde am luat pozele

http://www.skyscrapercity.com/showpo...&postcount=200
Incepand de imediat sub harta .. fotografia 1 ,2 si 3 imi par 2 benzi pe sens ...5,6,7 banda+urgenta

PA:Poti sa-mi spui unde in lege scrie asa ceva? Poate nu-mi dau eu seama, am uitat ceva

realmode 05-10-10 19:44

Quote:

Originally Posted by Ciro_zel (Post 3705120)
Daca ar fi mers cacaturile alea de linkuri as fi exemplificat . asa ca daca nu se supara moderatorii o sa dau link-ul de unde am luat pozele

Poti sa-mi spui unde in lege scrie asa ceva? Poate nu-mi dau eu seama

Vorbim de autostrazi, banda de urgenta este acea banda mai ingusta decat o banda normala pe care se circula, INTOTDEAUNA este delimitata de prima banda printr`o linie continua. Banuiesc ca stii ce inseamna banda de urgenta...

realmode 05-10-10 19:48

Quote:

Originally Posted by Ciro_zel (Post 3705120)

Incepand de imediat sub harta .. fotografia 1 ,2 si 3 imi par 2 benzi pe sens ...5,6,7 banda+urgenta

PA:Poti sa-mi spui unde in lege scrie asa ceva? Poate nu-mi dau eu seama, am uitat ceva

... poate nu am fost destul de explicit... vorbim de partea dreapta cum se circula pe sens :) Marcajele internationale si cele de pe autobenzile noastre despart banda de urgenta de prima banda printr`o linie continua.
Logica este urmatoarea: Daca nu ar fi delimita-ta de linie continua toti ar circula pe ea. Esti mai iluminat acum cu inca o chestie ;)
Sper sa te ajute stimate participant in trafic ....

Ciro_zel 05-10-10 19:50

Quote:

Originally Posted by realmode (Post 3705132)
Vorbim de autostrazi, banda de urgenta este acea banda mai ingusta decat o banda normala pe care se circula, INTOTDEAUNA este delimitata de prima banda printr`o linie continua. Banuiesc ca stii ce inseamna banda de urgenta...

Alea sunt imagini de pe e85 care din cate stiu eu nu e autostrada. Eu in viata mea n-am auzit sa se circule pe banda de urgenta....n-am mai citit legislatia de 6 ani dar mie logic mi se pare ca banda de urgenta sa fie pentru ..urgente... iti explodeaza o roata , faci pana, ramai fara benzina....etc ..nu sa circule toti p-acolo. De ce s-ar mai numi banda de urgenta...de ce ar fi mai ingusta daca ar fi gandita pt circulatie normala?

dedy66 05-10-10 19:51

Da in tara asta gandeste cineva. Desi nu m-ar mira ca drumurile europene de la noi sa aibe o banda pe sens...

realmode 05-10-10 19:51

Definitia benzii de urgenta:

"Banda de urgenta - subdiviziunea longitudinala suplimentara, situata la extremitatea din partea dreapta a autostrazii, în sensul de circulatie, destinata exclusiv stationarii autovehiculelor în cazuri justificate, precum si circulatiei autovehiculelor cu regim prioritar care se deplaseaza la interventii sau în misiuni cu caracter de urgenta;"

Ciro_zel 05-10-10 19:53

Quote:

Originally Posted by realmode (Post 3705145)
... poate nu am fost destul de explicit... vorbim de partea dreapta cum se circula pe sens :) Marcajele internationale si cele de pe autobenzile noastre despart banda de urgenta de prima banda printr`o linie continua.
Logica este urmatoarea: Daca nu ar fi delimita-ta de linie continua toti ar circula pe ea. Esti mai iluminat acum cu inca o chestie ;)
Sper sa te ajute stimate participant in trafic ....

Sa stii ca ai dreptate aici...pe autostrada banda de urgenta e demarcata cu linie continua..pe e85 vad ca e o banda mai ingusta delimitata printr-o linie discontinua mai "deasa" decat cea de pe mij drumului ..asta m-a indus in eroare. Pana la urma ce creatura e banda aia de pe e85..e mai ingusta decat o banda normala..e delimitata altfel......ce e ea...extraterestru ? Vad si-n pozele alea ca tot atrage masinile ce face banda aia mananca creier ,are miros de pasarica ce se intampla cu ea?

All times are GMT +2. The time now is 14:40.

- Copyright 2026 4Tuning