![]() |
Re: Soferul si masina
pai de la sharky am pretentii sa ma faca totusi...are alte caracteristice decat alte masini pe care le-am cuncoscut de curand ;)
|
bine, cine-i cel mai tare din parcare la clasa mini atunci! :)
sa vad daca pot sa o scot intr-o zi asa cum e, ca e pe roti doar ca n-are bare, faruri si stopuri montate. in rest e ok. |
ai timp vreo 28 de zile sa tot o scoti...
|
as da o tura cu ea cum arata acuma, asa de efect. Scot o lanterna pe geam si m-am scos. :D
|
Revenind la topicul original.....
Parerea mea e ca soferul face toti banii.... Altfel nu ajungeam eu cu un Megane 1.6 stock (ala de jos nu e al meu, btw) sa fac un BMW X3 in Bucuresti... :lol: tre' sa fii jalnic sa pierzi in situatia asta... |
Smecherie mare cu soferii astia dar mai ales pe un circuit asa in linie dreapta.....
|
Ce vrei sa spui ca nu inteleg ! :rolleyes2
|
Quote:
|
Quote:
|
Adica nu citea nici ziarul.... dar de uitat... eu stiu? poate se uita in masina din dreapta care a profitat de situatie si i-a luat fatza... asa... just for fun.... :twisted: Pe bune acuma....era un dobitoc si nimic mai mult - exact asta vroiam sa spun: ca poti sa ai o super masina ca nu faci nimic cu ea daca nu stii cum...
P.S. Si drumul nu era Transfagarasanul, dar nici in linie dreapta nu era. |
dupa cum am spus pe la inceputul acestui topic (cred :)) ) masina conteaza f mult cand e vorba de o liniuta ceva.
adica dc am eu o masina cu acc de 8 sec=100 km si vii u cu masina de 13 sec=100km e clar ca nu imi trebuie ani de exp in a sofatului sa te fac..[nu ma refer aici la specimenele care NU stiu sa conduca ci la soferi normali] dar dc te intreci pe un circuit mai dificil sa zicem (nu transfagarasan) chiar in oras in trafic aici vine exp soferului. :) parerea mea :P |
:-) iar prin oras prin trafic? se pare ca asta e ideea de indemanare ideala...cursele prin trafic...
eu cred totusi ca te distrezi mai mult pe drumul de la Vidraru pana la Balea Lac decat prin oras...indiferent in ce masina esti...si daca te mai tin franele dupa aia poti sa si cobori spre Sibiu si chiar ca nu iti mai trebuie soferie petru cateva zile macar aici daca gresesti sanele de a mai lua pe cineva cu tine sunt mai mici decat in oras...te duci singur in rapa si nu iei cu tine pe cineva care se duce la METRO sa isi ia una alta |
frateee terminati cu ideea asta : curse prin trafic... nu esti mai bun cu nimic daca ajungi din punctul a in punctul b printr-o ``cursa prin trafic`` ... daca vrei sa arati ca ai sange in stim noi ce... du-te frate si ia-te la trante cu un urs :D
|
Quote:
vreau la vara sa emrg la hungaroring sa fac cateva ture (nu neaparat cu masina mea, ci cu niste amici cu GTI, S3, RS4...)si in germania la Sachensring pt un curs de pilotaj de 3 zile... e cineva interesat? serios..nu doar vorbe? |
Quote:
|
detalii despre cursul din geramnia?
date zile...locatie mai precis...costuri implicatii?e nevoie de asigurare speciala ca sa intru cu masina pec ircuit? eu vroiam sa fac un weekend la Nurburgring dar nu am cu cine aici si din cat am aflat pana acum e prea periculos pt experianta de circuit=0 sa faci prima dat nurbugring |
fery, uite aici... costuri ar veni cam ~200 de euro 2 zile. plus cazare, masa, drum...etc..eu zic ca un 500 de euro ar fi fair..da riti iei licenta ;)
http://www.sachsenring.de/index.php?id=271 la hungaroring anul trecut era ~40 de euro ziua de circuit..sa te dai cu ce ai... |
si perioada care ar fi?tu ai zis la vara...dar cand anume?sau nu ai o data precisa?
|
nu...aia o stabilim in fct de cine rvea sa vina..sa fie ok pt toti. noi deja suntem 5-6-7..
|
Quote:
|
Condusul unei masini tine foarte mult de atentie. Nu-mi spune ca pe 400 m la o cursa, tu te uiti asa in fatza si schimbi treptele.
In linie dreapta esti atent la start, esti atent la turatzie, esti atent in stanga sau in dreapta ta ca sa vezi unde se afla rivalul, te mai uiti la temperatura, te uiti la drum sa nu-ti sara ceva in fatza, sa-i faci loc celuilalt daca are ceva in fatza si n-are timp sa evite sau sa franeze. Ti se pare ciudat, insa cu sigurantza le faci pe toate astea. |
Cineva care graieste adevarul:-)
|
de acord in tot ce zici.
normal ca te uiti si in stanga si in dreapta... ca doar nu te-oi duce ca boul in ala daca a pus frana brusc sau daca a trebuit sa se bage in fata ta ca pe banda lui a aparut ceva/cineva.. si de acord si cu chestia ca in general trebuie sa fi atent cand conduci o masina (chiar si in parcare :D) ziceam doar ca dc esti in trafic conteaza foarte mult experieta pt a-ti asigura victoria..(vorbeam despre o cursa nu despre condus in general.) pe cand daca esti la o liniuta eu cred ca mai importanta este masina. asta repet dc ambii soferi stiu cand sa schimbe viteza si toate celelalte chestii... |
Repet! Lasati condusul agresiv in oras ca nu e distractie sa calci vreo baba sau sa pocnesti alta masina...; sa nu ne riscam aiurea ca n-avem nimic de castigat daca ii aratam celui de langa noi la semafor ca suntem mai buni, cand riscam viata la o gramada de persoane, riscam amenzi si permise.
In oras nu e de joaca!!! |
decat daca e in NFS....
|
Apropos de curse in trafic.... azi ma duceam spre Buc pe la 10-11 si se pare ca unii chiar se alergau (DN1, Romanesti)... faza idioata e ca unul a pus frana in fata altuia, sau ceva de genul asta, si au ajuns trei masini in sant, busite rau... Morala: intrecerile se fac cu soseaua libera, k altfel iti distrugi masina si o mai platesti si pe a altora...
|
Quote:
|
din esperienta inveti. :)
|
inveti sa tii ambreajul low??? tre...
|
nu-nteleg.
|
ai zis ca din experienta inveti..si mai acum cateva zile zicea Don ca nu fugi tare cu masina....adica acum inveti sa tii ambreajul sa tina cat mai mult? iti fac o schema pe peretele blocului? :D
|
aaaaa, am inteles. eh, trag de ea dar incerc sa fac treaba asta cat mai cu cap. merge perfect acum si nu vreau sa distrug acest echilibru extrem de fragil. :)
nu e o masina de demaraje d-astia paralele dar nu din cauza ca e proasta (cutie, motor, etc.) ci din cauza ca e grea. cu faptul ca e submotorizata ma impac mult mai bine decat cu eventualitatea motorului sau cutiei prost concepute. saptamana asta ii fac revizia si sper din tot sufletul sa ajung si la resoftat. si ca sa fim ontopic, se pare ca sunt la egalitate cu vectra cea deep pearl blue :). si degeaba ziceti, pe al meu rechin se pare ca-l cunosc destul de bine din moment ce am reusit 0-100 in 9,26 sec, asfalt uscat/cauciucuri vara si 9,45 asfalt umed/cauciucuri iarna, timpul din fisa tehnica fiind 9,2. cu fostul proprietar pierdeam la 1-2 masini daca nu ma-nsel deci in concluzie soferul+masina=love. edit: aaaa, cand ziceam de experienta ma refeream la giratorii drifting (cu voie sau nu). :D |
Sa inteleg ca ai curentat BON-ul nu ca trebuie sa ma dau si io cu BOn ! REVANSAAAAAAAAAA! :twisted: 8) :lol:
|
tre hai sa vad si cu mine ce faci ca la mine la carte scrie 11....
|
nu l-am curentat, am fost la egalitate conform "juriului".
vecine, rezolvam. :) |
Quote:
|
Quote:
|
ce modificare?
|
Eee, are sectret omul acolo...
Stai linistit Treule, si tu Skama..., inca e pe primul loc BON-ul... Tre, wining is wining, insa omul a pierdut-o putin la start si cand dadea spre tine a luat piciorul de pe acceleratie. D-aia si faptul ca la finish ati fost la egalitate. Skama..., nu stiu ce sa zic cu evacuarea ta. Trebuie sa vedeti cum stati. Tu stii mai bine cum trage masina ta. |
Ma ceva extraordinar nu e dar se simte ceva sincer !:twisted:
|
| All times are GMT +2. The time now is 10:39. |
- Copyright 2026 4Tuning